figure figure

Senge

Senge fra Danmarks mest professionelle og kvalitetsbevidste sengeforhandlere

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Juli 2024

Stort udvalg af senge i 2023

Vidste ud, at du bruger omkring en tredjedel af vores liv i sengen? Derfor er det vigtigt, at du ikke går på kompromis med valg af seng, da sengen har en afgørende betydning for din søvn. Vælger du en forkert seng kan du ende med at bruge en tredjedel af dit liv på at være i søvnunderskud og have ondt i ryggen eller nakken.

  • Et godt tip: Vi ser lige nu, at Nordic Dream tilbyder gratis  indbæring af din sing, hvis du skriver til deres kundeservice og får den unikke rabatkode.
elevationsseng tilbud nordic dream

Her på siden finder du de bedste og komfortable kontinentalsenge, elevationssenge, dobbeltsenge, trekvartsenge, seng med opbevaring, seng 140×200, bedste senge, elevationsseng tilbud osv. inden for  sengeforhandlere som NordicDream, Bedre Nætter, Sengefabrikken, Soveland, Drømmeland, Dinseng og Sengetid.

 

Største besparelse

Nordkap Dansk Kontinentalseng – 180×200

19999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star
Læs mere
tick Sov i din nye seng i op til 50 dage - og ombyt fastheden for 1 kr.
tick Rentefri finansiering
tick 5 stjerner på Trustpilot

Populært valg

De Lux Superior Elevationsseng – 120 x 200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Living&more elevationssengen fås til en rigtig god pris, som du kan se ved at klikke på linket nedenfor. Hvis du bliver gratis medlem i coop, kan du få tilmed spa[..]

Læs mere
tick Store rabatter for COOP medlemmer
tick Fri fragt over 299 kr. for COOP medlemmer
tick Hurtig levering: 1-2 dage

Senses Kontinentalseng – 180×200

19999 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Topmadrassen på Senses Pulse er udviklet i høj kvalitet, for at give dig den bedste søvnoplevelse. Topmadrassen er det øverste lag, og derfor også det eneste lag, som[..]

Bedste tilbud på senge – sådan vælger du

Livet er for kort til dårlig søvn. Derfor ønsker vi at hjælpe dig med at vælge den helt rigtige seng, så du kan sove godt. At vælge ”den perfekte seng” er faktisk slet ikke så svært. Når du først ved, hvilke faktorer du skal holde øje med, så er det legene let.

Læs derfor vores blogpost “Komplet guide: Sådan vælger du den bedste seng” eller vores FAQ nederst på siden for at blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger seng

Læs blogindlægget her

Sengetyper til enhver smag

Elevationsseng

Elevationssengen er meget vel den anden mest købte sengetype i Danmark. Den fås typisk som en ”boxelevation” eller ”kontinentalelevation”.

En seng med elevation giver dig mulighed for at hæve/sænke hoved- og fodende. På den måde får du en masse indstillingsmuligheder, der især er belejligt, hvis du godt kan lide at læse eller se TV i sengen.

Ønsker du en elevationsseng, vil vi anbefale dig at gå efter en seng med Linak-motor. Linak er et dansk mærke, der laver motorer til elevationssenge – og deres kvalitet er tårnhøj.

Se alle elevationssenge

Kontinentalseng

Kontinentalsenge er et glimrende valg, hvis du vil have en høj søvnkvalitet kombineret med en seng, der bærer præg af et ekstra flot udseende.

Kontinentalsengen består af en boxmadras som bund, og toppen er en springmadras. Mange vælger også at tilføje en latex topmadras for at gøre komforten bedre.

Kontinentalsengen er i øvrigt også et godt valg, hvis du gerne vil undgå revnen i midten af sengen – som til tider kan være et stort irritationsmoment.

Se alle kontinentalsenge

Halvandenmandsseng

En halvandenmandsseng – også betegnet ved synonymet trekvart seng – er en perfekt til dig der ikke har brug for en stor dobbeltseng, men alligevel gerne vil have en større seng end en enkeltmand, hvor du kan brede dig ud om natten.

En halvandenmandsseng er også god, hvis du ønsker en seng som ikke skal fylde hele soveværelset – her er der både plads til at fylde og plads at gøre godt med.

 

Se alle halvandenmandssengen

Skabsseng

En af de smartere opfindelse er skabssenge. Har du det trængt med pladsen, så kan du med rette overveje en skabsseng.

Med sådan en seng udnytter du pladsen på dit værelse eller i din lejlighed til fulde. Da sengen kan foldes helt sammen op af din væg, så er der pludselig en hel del gulvplads, som du nu kan anvende til ekstra siddepladser, dansegulv eller noget helt tredje.

En skabsseng er derfor rigtig god til dig der bor i et hjem med begrænset plads. Det bliver pludselig ganske nemt at finde de kvadratmeter, man altid har savnet i sit hjem!

Se alle skabssenge

Dobbeltseng

Når 1 bliver til 2. Fra mindre plads til massere af plads. Fra enkeltmandsseng til dobbeltseng. En dobbeltseng har mange fordele, da den tilbyder en rigtig god plads. Om det er til dig og en partner eller du bare har et behov for at sove selv med mere plads så er en dobbeltseng et oplagt valg.

Når du er på udkig efter en dobbeltseng opdeles den hovedsageligt i 3 forskellige grupper; Boxmadrasser, kontineltalsenge og elevationssenge. Er du ikke helt sikker på hvilken en af disse 3 grupper der passer til dig?

Under dobbeltsenge viser vi dig den bedste dobbeltseng, dobbeltseng tilbud og mange flere. Her bliver du klogere på, hvilken dobbeltseng der passer bedst til dig.

Se alle dobbeltsenge

Seng med opbevaring

Kender du den frusterende følelse af ikke at have plads til ekstra sengetøj, sengelinned, pudebetræk eller bare mangler ekstra plads til opbevaring? En seng med opbevaring løser lige præcis dette problem.

Der findes adskillige gode grunde til, at du skal vælge en seng med opbevaring. En af de store fordele er den ekstra opbevaringsplads.

Derudover passer den perfekt hvis du har en lejlighed eller hus med pladsmangel. Her kan du skjule alle de overflødige ting, så dine rum ser pæne og ordentlige ud.

Se alle senge med opbevaring

Auping senge

Drømmer du om en seng, som sammensættes fuldstændig efter dine behov? Hvor der er garanteret kvalitet, ligegyldig hvad du vælger? Så er en seng fra Auping måske noget for dig.

I over 130 år har Auping arbejdet på ar skabe en seng af ultimativ kvalitet, komfort og design. Af den grin benytter Auping de seneste videnskablige resultater omkring søvn, men også innovative og komfortable matieraler til at skabe en unik seng der giver en god nattesøvn.

En Auping seng adskiller sig fra andre senge ved at kunne sammensættes efter dine ønsker. Så har du en drøm om en helt særlig og unik seng? Så er en Auping seng lige noget for dig.

Se alle Auping senge

Guide: De bedste tilbud på senge

Her hos Sleepzone.dk vil vi gerne hjælpe dig med at vælge den helt rigtige seng. Vi synes, at livet er for kort til dårlig søvn og de dertilhørende negative konsekvenser.

At vælge ”den perfekte seng” er faktisk slet ikke så svært, når du ved, hvilke faktorer du skal holde øje med. Herunder har vi listet 3 af de vigtigste overvejelser, du bør fokusere på, når du kigger på ny seng.

Størrelsen

Sengens størrelse spiller en meget stor rolle i forhold til, hvor godt du kommer til at sove. Det siger lidt sig selv, at du ikke skal vælge en seng på 180 cm i længden, hvis du selv måler 200 cm – det ved de fleste. Dog er der faktisk mange som glemmer at tænke på bredden – den er nemlig mindst ligeså vigtig.

Det er vigtigt at kunne brede sig i sengen. Hvis du sover i en for lille seng, hvor du føler dig ”klemt” ind på et lille areal, så vil det gå negativt ud over din søvnkvalitet. Derfor er det vigtigt, at du tænker ligeså meget på bredden som på længden af sengen.

Sover du alene, vil en seng på min. 90×200 cm være et godt bud. Sover du sammen med en partner, vil en seng på min. 160×200 cm være et glimrende bud. Hvis du er et sted midtimellem: Altså af og til sover med en partner, så er det oplagt at vælge en såkaldt ”trekvartseng”, der måler 140×200 cm.

Madrassens fasthed

Dette område er meget vel det vigtigste, du bør fokusere på, når du kigger på senge. Madrassens fasthed spiller nemlig den største rolle i forhold til, hvor godt du kommer til at sove om natten. Valg af fasthed på din madras er umiddelbart nemt og lige til. Fastheden afgøres nemlig af din vægt. Her er tre vægteksempler du kan tage udgangspunkt i:

  • Under 75 kg: Medium fasthed og pocket-fjedre
  • 75 kg – 95 kg: Fast fasthed og pocket-fjedre
  • Over 95 kg: Fast fasthed og multipocket-fjedre

Du kan læse meget mere om fasthed og fjedretyper længere nede på siden.

Seng med elevation?

Kan du gode lide at læse avis, se TV, spille computer eller andet i sengen, så bør du kraftigt overveje en seng med elevation – eller populært sagt: En elevationsseng. Elevationssengen gør det muligt at hæve/sænke hoved- og fodgærde, hvilket er belejligt, hvis du for eksempel læser i sengen.

Senge med elevation er også et godt valg til dig, der har problemer med rygsmerter – og derfor har ekstra svært ved at komme i og ud af sengen. Med en elevationsseng kan du hæve dig selv op, så du ikke udsætter dig selv for unødige smerter. En rigtig smart funktion, hvis du spørger os!

Hvis du vil læse vores komplette guide til valg af seng, så klik nedenunder.

Guide: Sådan vælger du den rigtige seng

Vidste du at...?

…frisk luft i soveværelset forbedrer søvnen? En bedre cirkulation af frisk luft gør, at du sover bedre om natten. Temperaturen i dit soveværelse skal være mellem 15-18°.

Hvilken betyder din vægt for valg af fasthed?

Som tidligere nævnt spiller din vægt en meget stor rolle i forhold til den type fasthed, du ender med at vælge. Desværre hører vi alt for tit om personer, der vælger fasthed på baggrund af, hvordan madrassen føles i forbindelse med en test hos sengehandleren (tit og ofte iført overtøj) – og altså ikke bliver valgt på, hvordan madrassen understøtter kroppen bedst muligt.

Vælg fasthed UDEN at prøve sengen

Det er en skrøne, at du SKAL prøve sengen, inden du køber den. Du kan nemlig – uden problemer – vælge den perfekte seng og madras uden at prøve først. Som sagt skal du blot tage udgangspunkt i din vægt, når du skal finde den helt rigtige fasthed til dig og dit behov. Herunder har vi uddybet de tre ovenstående vægteksempler:

Under 75 kg

Vejer du mindre end 75 kg, anbefales det at kigge efter senge, der er udstyret med pocket-fjedre og en medium fasthed. Denne kombination vil i langt de fleste tilfælde være det mest optimale valg. Grunden til, at du ikke skal vælge multipocket-fjedre er, at madrassen vil blive for fast – og derved ukomfortabel at sove på.

75 kg til 95 kg

Vejer du mellem 75 kg og 95 kg, gør du klogt i at vælge en seng med pocket-fjedre og en fast fasthed. Dette vil understøtte kroppen på en god måde, så du ikke vågner med ømme lemmer og en følelse af, at du slet ikke har sovet. Hvis du på et tidspunkt føler, at madrassen bliver for fast, kan du med fordel tilkøbe en topmadras med henblik på at blødgøre sengen en smule.

Over 95 kg

Vejer du over 95 kg, anbefaler vi, at du køber en seng/madras med multipocket-fjedre og som udgangspunkt en fast fasthed. Fordelen ved at vælge multipocket-fjedre er, at du får dobbelt så mange fjedre sammenlignet med en madras med pocket-fjedre. Flere fjedre betyder, at madrassen bliver fastere – og dermed mere komfortabel at sove på for dig, der vejer over 95 kg.

Senge med en fast fasthed og multipocket-fjedre kan i starten føles hårde at sove på. Dette er ganske normalt. Efter noget tid vil fjedrene give sig og madrassen bliver komfortabel at sove på.

Optimér komforten med en topmadras

Hvis du gerne vil gøre din seng ekstra komfortabel, kan du med fordel overveje en topmadras. Med en topmadras kan du forbedre din søvnkvalitet ganske effektivt. Der findes topmadrasser til ethvert behov, hvorfor det ikke burde være noget problem for dig at finde brugbar model. Ud over at være øge komforten, så er topmadrassen også med til at forlænge levetiden på din seng og give dig et mere hygiejnisk søvnmiljø (betræk kan tages af og vaskes).

Se her en video fra Dinseng, som gør dig klogere på topmadrasser:

Gør sengen smukkere med en sengeramme

Hvis du generelt set synes, at senge ikke er så flotte at se på, så kan du altid overveje en sengeramme. Med en sengeramme kan du give sengen et eksklusivt og indbydende udseende, der samtidig kan matche boligens indretning.

Du kan med fordel vælge en sengeramme i massivt træ. Så holder sengerammen i flere år. Derudover er kvaliteten markant bedre, og det vil du opleve med det samme.

Hvis du er på jagt efter sengerammer af en høj kvalitet og som er danskproduceret, så tag et kig på Jabo. Jabo er et dansk mærke, der laver nogle af markedets flotteste rammer til senge i massivt træ.

Bør du vælge en billig seng?

Når du er på udkig efter din næste seng, så vil det måske være fristende at tage det billigste tilbud. Du skal dog være opmærksom på, at selvom du finder en billig elevationsseng eller et godt tilbud på en elevationsseng, så er det vigtigt, at du vælger en seng af høj kvalitet. Ford du bruger en tredjedel af livet i en seng er det derfor vigtigt, at du investerer i dig selv og dermed din nattesøvn.

Så du undgår at købe den forkerte seng eller en billig seng som er af dårlig kvalitet, har vi lavet guides og blogs med Vi håber, at du kan benytte dig af nogle af vores artikler og guides til at finde frem til det helt rigtige valg af seng.

Bør du vælge en billig seng?

Når du er på udkig efter din næste seng, så vil det måske være fristende at tage det billigste tilbud. Du skal dog være opmærksom på, at selvom du finder en billig elevationsseng eller et godt tilbud på en elevationsseng, så er det vigtigt, at du vælger en seng af høj kvalitet. Du bruger en tredjedel af livet i en seng, og derfor er det vigtigt, at du investerer i dig selv og din nattesøvn.

Vi håber, at du kan benytte dig af nogle af vores artikler og guides til at finde frem til det helt rigtige valg af seng.

Spørgsmål til senge?

Her har vi listet de 3 vigtigste overvejelser, du bør fokusere på, når du kigger på ny seng.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken størrelse seng skal jeg vælge?
plus

Størrelsen på sengen bestemmer du ud fra, om du kan brede dig ud i sengen og ud fra bestemte mål.


Sengens størrelse spiller nemlig en stor rolle i forhold til, hvor godt du sover. Det er vigtigt at kunne brede sig i sengen. Hvis du sover i en for lille seng, hvor du føler dig ”klemt” ind på et lille areal, så vil det gå negativt ud over din søvnkvalitet. Derfor er det vigtigt, at du tænker ligeså meget på bredden som på længden af sengen.


Sover du alene: vælg en enkeltmandsseng på min. 90×200 cm.

Sover du sammen med en partner: vælg en dobbeltseng på 160×200 cm. eller 180×200 cm.

Hvis du er et sted midtimellem: vælg en halvandenmandsseng/trekvartseng, der måler 140×200 cm.


Disse sengemål er de mest normale, men du kan også finde senge i andre mål. På den måde kan du få en seng, som passer lige præcis til dine behov.


Hvor hård eller blød må madrassen være?
plus

Madrassens fasthed har en lige så afgørede betydning for din søvn som sengens størrelse har. Valg af fasthed på din madras er umiddelbart nemt og lige til. Fastheden afgøres nemlig af din vægt. Her er tre vægteksempler du kan tage udgangspunkt i:


Under 75 kg: Medium fasthed og pocket-fjedre

75 kg – 95 kg: Fast fasthed og pocket-fjedre

Over 95 kg: Fast fasthed og multipocket-fjedre


Hvad er en elevationsseng?
plus

Kan du gode lide at læse avis, se TV, spille computer eller andet i sengen, så bør du kraftigt overveje en seng med elevation – eller populært sagt: En elevationsseng. Elevationssengen gør det muligt at hæve/sænke hoved- og fodgærde, hvilket er belejligt, hvis du for eksempel læser i sengen.


Senge med elevation er også et godt valg til dig, der har problemer med rygsmerter – og derfor har ekstra svært ved at komme i og ud af sengen. Med en elevationsseng kan du hæve dig selv op, så du ikke udsætter dig selv for unødige smerter. En rigtig smart funktion, hvis du spørger os fra Sleepzone.dk.


Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat