Gode tilbud på boxmadrasser
Leder du efter en god boxmadras til en fair pris? Du er kommet til det rette sted. Vi har fundet en række gode tilbud på boxmadrasser, hvor du får meget kvalitet til prisen.
Her får du vores bud på forskellige boxmadras tilbud. Disse tilbud kan du roligt tage et kig på, hvis du overvejer at købe en nye boxmadrasser. Du får nemlig høj kvalitet til prisen.
Sådan finder du de bedste tilbud på en billig boxmadras
Der findes mange gode grunde til at købe en billig boxmadras. For det første er der mulighed for at spare penge. Og for det andet kan billige boxmadrasser være ligeså gode som dyre madrasser: Det handler blot om at være god til at finde de helt rigtige tilbud.
Det at at finde de helt rigtige tilbud på boxmadrasser, det vil vi her på siden hjælpe dig med. Vi har lavet en kort og præcis guide til at finde de bedste, billige boxmadrasser. Så læs med her, hvis du gerne vil gøre en ekstraordinær god handel, få stor værdi for dine penge og ikke mindst: Undgå at betale for meget for din boxmadras.
Hvis du allerede ved, at du skal have en komfortable OEKO-TEX-certificeret seng med en Svanemærket topmadras, så anbefaler vi Senses boxmadrassen fra Bedre Nætter.
Jeg vil gerne læse mere om Senses BoxmadrassenStørrelsen
Det første du skal tænke over, det er størrelsen på din kommende boxmadras. Hvor stor en størrelse har du behov for? Hvis du er alene, kan du med fordel nøjes med en boxmadras 120×200. Skal boxmadrassen derimod bruges af to, vil en 160×200 eller 180×200 være det oplagte valg.
Du kan få boxmadrasser i størrelserne: 80-180 x 200, og 180×210
Vidste du godt, at en boxmadras også kan staves boksmadras?
Køb boxmadras på nettet
Dette tip er det vigtigste i forhold til at finde en god og billig boxmadras, hvor du får maksimal værdi for pengene. Kort fortalt bør du købe din boxmadras på nettet, hvis du vil have den til en billig pris.
Fordelen ved at købe hos online forhandlere af senge og madrasser er, at de tit og ofte har færre omkostninger til butik, lager og lignende, hvilket gør dem i stand til at sætte priserne ned i forhold til de fysiske forretninger.
Fastheden
Næste step er at vælge fasthed. Skal boxmadrassen være blød, medium eller hård? Valg af fasthed afhænger i høj grad af din vægt. Fastheden er en af de vigtigste parametre i forhold til, hvor godt du kommer til at sove. Derfor er det uhyre vigtigt, at du bruger rigeligt med tid på dette punkt, så du er sikker på at få valgt den rette fasthed til din boxmadras.
Få gratis ekspert-vejledning i valg af fasthed her
Forhandler
Ønsker du at købe en billig boxmadras på nettet, så er det vigtigt at du finder en forhandler, hvor du kan prøve boxmadrassen i dit EGET hjem.
Det er meget vigtigt, da du ikke har mulighed for at prøve boxmadrassen i en fysisk butik, og derfor ikke kan vurdere om den passer til dig. Det kan du, hvis du prøver den i en periode derhjemme.
Desværre er det de færreste online forhandlere, der tilbyder prøveperioder i dit eget hjem. Men vi anbefaler særligt to: BedreNætter.dk og NordicDream.
Læs mere om, hvad de tilbyder af GRATIS prøveperiode nedenunder.
Prøv din boxmadras derhjemme
Bedre Nætter er et af de steder som tilbyder, at du kan prøve din boxmadras derhjemme. Faktisk, tilbyder de 100 dages gratis prøveperiode, hvor du kan teste om den boxmadras du har købt nu også passer til dig.
Hos NordicDream kan du også prøve din boxmadras derhjemme. Her tilbyder de 101 nats gratis prøveperiode. Hvis madraskernen er enten for hård eller blød kan du skifte den efter ønske.
En billig boxmadras behøver ikke at være dårlig
Selvom en boxmadras er billig, så behøver det bestemt ikke at være ensbetydende med, at den er dårlig – tværtimod. Du kan sagtens finde billige boxmadrasser, der får dig til at sove som en drøm. Som tidligere nævnt handler det ”blot” om, hvor god du er til at finde de bedste tilbud på markedet.
Se en billig boxmadrasDet tager mere end 5 minutter
Der er ingen tvivl om, at det tager mere end fem minutter at finde de bedste tilbud på boxmadrasser. Derfor er du nødt til at ofre noget tid, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at gøre en ekstra god handel.
Ved at bruge en time eller to vil du øge sandsynlighed for at finde dit livs bedste boxmadras-tilbud ganske betragteligt. Sæt dig ned med en kop kaffe, noget godt musik på anlægget og brug tid på at finde de bedste tilbud på kvalitetsfyldte boxmadrasser. Det vil alt andet lige gøre din fremtidige søvn til den bedste nogensinde.
De mest populære størrelser
Størrelserne 120×200, 140×200 og 160×200 er de mest populære, når folk er på jagt efter billige boxmadrasser. Hvordan kan det være? Det er et spørgsmål, der er svært at svare på. Valg af størrelse afhænger i høj grad af personlige behov og præferencer.
Hvad er en boxmadras?
En boxmadras er en selvbærende konstruktion med egen træramme. Alt hvad der skal gøres, er at montere ben på boxmadrassen. Så har du en færdig seng, lige til at redde op og lægge dig til at sove i. Den simple konstruktion gør det nemt at flytte din boxmadras rundt, når der skal gøres rent, ligesom det er let at tage boxmadrassen med ved flytning.
Den moderne boxmadras er udstyret med pocketfjedre lige som springmadrasser. Det giver samme liggekomfort som disse, men en meget billigere og enklere sengeløsning, da du slipper for at skulle anskaffe sengeramme til madrassen. Ældre boxmadrasser er udstyret med traditionelle fjedre, som også kendes fra sofaer, hvorfor de ikke giver nær den samme liggekomfort som de moderne boxmadrasser med pocketfjedre.
Til mange boxmadrasser kan du også tilkøbe et løst hovedgærde, der kan monteres på væggen. Derved får du de samme muligheder for aflægning, belysning og for at sidde op i sengen, som du har med den traditionelle dobbeltseng med sengeramme.
Vis mig de bedste boxmadrasserSådan vælger du den bedste boxmadras
Når du skal vælge boxmadras, handler det i første omgang primært om størrelsen, samt hvilke type pocketfjedre du skal vælge til boxmadrassen.
Dernæst bør du overveje, hvorvidt du skal tilkøbe en topmadras, samt om du har behov for eventuelt også at tilkøbe et separat hovedgærde. Det giver mulighed for at gøre boxmadrassen til det samme sengemøbel, som du oftest får, når du køber en dobbeltseng med springmadrasser enten som kontinentalseng eller elevationsseng.
De bedste boxmadrasserHvilken størrelse boxmadras er den rigtige for dig?
Dit første valg handler om størrelsen på boxmadrassen. De fås i bredder fra 70×200 cm og op til 180×200 cm, alt efter om du ønsker en enkelt eller en dobbelt boxmadras.
Til børn vil det oplagte valg oftest være en af de smalle typer på enten 80×200 cm eller 90×200 cm, mens enkeltmandssenge til voksne oftest er på enten 90, 120 eller måske 140 cm i bredden. Den brede udgave på 140×200 cm giver mulighed for at have en overnattende gæst i sengen, uden at I kommer til at ligge alt for tæt – og resten af tiden har du bare ekstra god plads at bredde dig på.
Boxmadras som dobbeltseng
140×200 cm udgaven kan også sagtens gøre det ud for en dobbeltseng, hvis der ikke er så meget plads i soveværelset. Men de fleste vælger dog de større udgaver på 160×200 cm eller 180×200 cm i bredden, når der skal ligge to i sengen hver eneste nat.
Så snart boxmadrassen kommer op i rigtig dobbeltsengstørrelse, skal du bruge to sæt boxmadrasser på hver 80 cm eller 90 cm i bredden. Det giver en dobbeltseng på henholdsvis 160×200 cm eller 180×200 cm cm i bredden. Det gør det samtidig muligt at tilpasse hver enkelt side i sengen, så I hver for sig kan få den mest optimale liggekomfort. Det sker gennem valget af fasthed og pocketfjedre-type, som vi kommer tilbage til om lidt.
De to separate boxmadrasser giver samme problem med revnen i midten, som det også kendes fra traditionelle dobbeltsenge med to madrasser. Det kan dog nemt afhjælpes med en topmadras i hele sengens bredde.
Boxmadrasser til høje personer
Hvis du nærmer dig de to meter i højden – eller du måske er længere end det – skal du have fat i en boxmadras, der er længere end de 2 meter, der er standardlængden på de fleste modeller. Generelt anbefales det, at du altid vælger en madras, der er minimum 10 cm længere end din egen højde. Ellers kommer du til at føle, at du ikke kan ligge udstrakt. Det kan medføre forkerte sovestillinger, da du så instinktivt vil ligge og krumme dig sammen om natten.
Så er du over 190 cm høj, skal du have fat i en boxmadras på 210 og er du over 2 meter høj skal du helst op i 220 cm. Boxmadrasser på disse mål sælges hos de fleste sengebutikker og webshops, der sælger senge på nettet. Kan du ikke finde dem, kan du altid spørge enten i butikken eller i webshoppens kundeservice.
Valg af boxmadrassens fysiske konstruktion
Når det kommer til den fysiske konstruktion af den enkelte boxmadras, bør du vælge madrastype efter din vægt. Det giver den bedste liggekomfort og sikrer dig mod at få gener af at ligge i sengen. Vælger du en for blød eller for hård madras, kan det nemt give ondt i ryggen eller lænden, ligesom du kan risikere at vågne flere gange i løbet af natten på grund af sovende lemmer eller smerter.
Derfor er det meget vigtigt, at du er ærlig omkring din vægt, når du skal vælge boxmadras. Især hvis du vejer lige omkring 75 eller 95 kilo, der i praksis er de to skillepunkter, når det gælder valget af fjedretype og fasthed af madrassen.
Guide: Sådan monterer du ben på din nye boxmadras
Hvilken type pocketfjedre skal min boxmadras have?
En moderne boxmadras er opbygget af pocketfjedre, der er væsentlig mindre og ligger meget tættere end de traditionelle fjedretyper, som ældre boxmadrasser er udstyret med.
I en almindelig boxmadras med pocketfjedre er der således lige omkring 300 fjedre per kvadratmeter, mens de noget kraftigere boxmadrasser med multipocketfjedre har mellem 400 og 600 fjedre per kvadratmeter. Det betyder, at madrassen støtter mere aktivt op omkring kroppen og kan tilpasse sig kroppens former meget mere nøjagtigt.
Vejer du under 95 kilo, bør du vælge en boxmadras med pocketfjedre, mens du bør vælge en madras med multipocketfjedre, hvis du vejer mere end 95 kilo. Ligger du tæt på denne vægtgrænse, bør du overveje, om du skal vælge multipocketfjedre alligevel, da du så slipper for søvnproblemer, hvis du tager på.
Hvilken hårdhed skal min boxmadras have?
Boxmadrassens hårdhed handler om, hvor stive fjedrene i madrassen er. Her bør du som udgangspunkt vælge en boxmadras med medium fasthed, hvis du vejer under 75 kilo. Vejer du derimod 75 kilo eller derover, bør du vælge en boxmadras med fast fasthed.
Så når du skal vælge boxmadras, bør du går efter en boxmadras med
- Pocketfjedre og medium hårdhed, hvis du vejer under 75 kilo
- Pocketfjedre og hård hårdhed, hvis du vejer mellem 75 og 95 kilo
- Multipocketfjedre og hård hårdhed, hvis du vejer over 95 kilo.
Så er du sikker på, at din boxmadras giver kroppen den mest optimale liggekomfort og understøtter ryg, skuldre og lænd mest optimalt under søvnen. Det giver dig en bedre og dybere søvn, fordi du slipper for at vågne op på grund af smerter, spændinger eller sovende lemmer.
Andre faktorer ved boxmadrassen, der kan have indflydelse på dit valg
Ud over fjedre og hårdhed, kan også komfortzoner, polstring og bolster have indflydelse på dit valg af boxmadras.
Komfortzoner er særlige områder i boxmadrassen, der er tilpasset til at understøtte din krop på specielle punkter som skuldre, lænd og ben. Her er de fleste boxmadrasser udstyret med 5 komfortzoner omkring de nævnte områder, så du får en mere behagelig søvn.
Polstringen angiver, hvordan pocketfjedrene er pakket ind i boxmadrassen. Her vil de billigste modeller anvende skum – oftest pur- og koldskum i de allerbilligste eller memory skum i de lidt dyrere – eller en polstring af latex i de dyreste modeller.
Problemet med skum-polstringen er, at det ikke leder varmen væk fra kroppen, hvorfor du kan vågne om natten, fordi sengen føles for varm. Her tillader latex-polstring kroppen at ånde og transporterer varmen væk fra kroppen. Derved undgår du at blive forstyrret i din nattesøvn på grund af temperaturen i sengen. Det vender vi tilbage til i forbindelse med valg af topmadras.
Bolsteret er det stof, som boxmadrassen er betrukket med. Her anvender de fleste boxmadrasser et ensfarvet bolster i neutrale grå nuancer. Men det er også muligt at få bolstre i andre farver, ligesom mønstrede bolstre ikke er ualmindelige. Her er der typisk tale om stribede eller blomstrede mønstre – det sidste er dog ikke så udbredt herhjemme.
Hvilke størrelser kan jeg få en boxmadras i?
Du kan få boxmadrasser i langt de fleste størrelser. Både bredden og længden kan du næsten selv bestemme. Herunder kan du se, hvilke størrelser vi har kigget nærmere på.
- Boxmadras 70×200 cm
- Boxmadras 80×200 cm
- Boxmadras 90×200 cm
- Boxmadras 120×200 cm
- Boxmadras 140×200 cm
- Boxmadras 160×200 cm
- Boxmadras 180×200 cm
Vi arbejder løbende på at udbygge ovenstående liste, så du kan få indgående viden omkring endnu flere størrelser!
Se alle 140x200 boxmadrasserHvilken topmadras skal jeg vælge til min boxmadras?
Uanset om du har valgt en dobbeltseng med to boxmadrasser og derfor gerne vil have fjernet revnen i midten, eller du har valgt en boxmadras i et stykke, kan det være en god ide at anskaffe en topmadras. Dels forlænger den levetiden på boxmadrassen, der jo ikke bliver slidt nær så meget under topmadrassen og dels giver topmadrassen mulighed for at justere på liggekomforten. Både med hensyn til fastheden og temperaturen i sengen.
Generelt kan du vælge mellem tre forskellige typer af topmadrasser. De helt billige af pur- eller koldskum, de lidt dyrere af memory skum og topmadrasser af latex, der prismæssigt ligger på niveau med memory skum og opefter.
Vis mig en latex topmadrasTopmadrasser i pur- eller koldskum anbefales ikke
De billigste topmadrasser i pur- eller koldskum anbefales ikke, med mindre du blot ønsker at forlænge levetiden på din gamle boxmadras, indtil du har råd til at udskifte den. For dels giver topmadrasser af pur- eller koldskum ikke kroppen nogen særlig støtte og dels leder de ikke varmen væk fra kroppen.
Det betyder i praksis, at du ikke kan justere liggekomforten med en sådan topmadras, ligesom du kan komme ud for at vågne om natten, fordi du er for varm eller ligefrem er begyndt at svede.
Topmadrasser i memory skum kan være løsningen
Topmadrasser med en kerne af memory skum tilpasser sig kroppens former og støtter bedre op omkring lænd og skuldre. Disse områder synker længere ned i madrassen, så du kommer til at ligge med strakt rygsøjle.
Til gengæld kan du opleve de samme varmeproblemer med memory skum topmadrasser, som du kan med de helt billige topmadrasser i pur- eller koldskum. Ergo er det ikke et godt valg, hvis du tit har problemer med varmen i sengen om natten – f.eks. fordi du er kommet i overgangsalderen, hvor mange kvinder døjer med de såkaldte hedeture.
Topmadrasser i latex tillader kroppen at ånde
Døjer du med varmen om natten, bør du i stedet vælge en topmadras med kerne af latex. Det er et naturprodukt, der tillader kroppen at ånde. Derved har du mulighed for at slippe af med varmen, når du sover, ligesom latex ikke giver de samme allergiproblemer, som der opleves med topmadrasser i skumgummi.
Samtidig tilpasser latexmadrassen sig til kroppens former på samme måde som memory skum. Men hvor memory skum tilpasser sig efter den afgivne kropsvarme, sker tilpasningen til kroppen på en latex-topmadras ved, at latexlaget giver et lige så stort modsatrettet tryk på kroppen, som kroppen lægger på topmadrassen. Det tryk er altid højest på kroppens fremstående områder, nemlig skuldre og lænd. Derfor får du den samme rette rygsøjle, som du også har, når du ligger på en topmadras med memory skum.
En topmadras med latex er derfor det mest optimale valg – især hvis du døjer med varme eller har allergier. Lider du ikke af nogle af disse ting, kan du sagtens vælge en topmadras med kerne af memory skum i stedet.