figure figure

Bedste senge i test

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

5 bedste senge i test

Det er ikke muligt at udnævne den overordnede bedste seng i test til prisen, da den bedste seng for mig, ikke nødvendigvis er den bedste seng for dig. Dog vil vi her på Sleepzone.dk gøre vores bedste for at guide dig til valg af den bedste seng – til netop dig!

Største besparelse

Jensen Ambassadør Dream elevationsseng – 180×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Med i prisen følger en topmadras kaldet Softline 3, som har en 50 mm kerne af innergetic latex. Innergetic latex er kendetegnet ved at være særligt åndbar og derfor t[..]

Populært valg

Senses Kontinentalseng – 180×200

19999 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Topmadrassen på Senses Pulse er udviklet i høj kvalitet, for at give dig den bedste søvnoplevelse. Topmadrassen er det øverste lag, og derfor også det eneste lag, som[..]

Læs mere
tick Sov i din nye seng i op til 50 dage - og ombyt fastheden for 1 kr.
tick Rentefri finansiering
tick 5 stjerner på Trustpilot

Inden du finder den bedste seng

Før du overhovedet starter med at kigge på senge, skal du finde ud af følgende:

 • Hvad er dine behov?
 • Hvad er dit budget?

Når de to spørgsmål er besvaret, kan du gå i gang med at tænke på følgende:

 • Hvilken type seng, vil du gerne have?
 • Hvor mange skal benytte sengen?
 • Hvilken madrastype vil du gerne have?

I disse spørgsmål kan du begynde at se på de forskellige senge, der er på markedet. Det kan være overvældende, men bare rolig. Guiden her vil selvfølgelig hjælpe dig med at se på disse spørgsmål. Lad os starte med at se på, hvilke muligheder du har.

I listen herunder har vi samlet nogle af de bedste senge til prisen lige nu

Type af bedste senge

Der er forskellige senge, som hører til forskellige prisklasser og behov.

Boxmadras, til det lille budget

Hvis du har et lille budget, og du ikke har store behov som f.eks. ondt i ryggen. Så vil en boxmadras være optimal for dig. Boxmadrassen kan fås i billige versioner, og de er simple i deres opbygning.

Se billige boxmadrasser

Kontinentalseng, til den gode komfort

Hvis du har et større budget, og du ønsker rigtig god komfort f.eks. grundet rygproblemer, eller at du bare gerne vil prioritere din søvn, er en kontinentalseng et godt valg for dig. Kontinentalsengen har tre lag madrasser, som derfor giver god vægtfordeling og optimal komfort.

Se de bedste kontinentalsenge

Elevationsseng, til det store budget og maksimal komfort

Hvis du stadig har et større budget og ønsker at kunne justere din seng til netop dit behov, skal du kigge på en elevationsseng. Elevationssengen er justerbar og er derfor optimal, hvis du f.eks. lider af rygproblemer, vand i benene eller andre gener, eller du bruger meget tid i sengen ved at læse eller se tv inden sengetid eller i løbet af dagen.

Se et elevationsseng tilbud

Hvilken størrelse har den bedste seng til prisen?

Størrelsen på sengen afhænger af, hvor mange der skal benytte sengen.

 • 90 cm: En enkeltmandsseng er god, hvis du sover alene eller ikke har særlig meget plads.
 • 140 cm: En halvandenmandsseng er til dig, der ønsker mere plads eller har overnattende fra tid til anden.
 • 180 cm: Hvis I er to, der skal benytte sengen fast, er en dobbeltseng at foretrække. Søvnkomforten påvirkes, hvis der ikke er plads til at skifte stilling om natten.

Valg af madrastype

Madrastypen bestemmes af din vægt, og kan nemt findes ved følgende:

 • Vejer du under 75 kg, skal du benytte medium fasthed med pocketfjedre.
 • Vejer du mellem 75kg og 95 kg, skal du benytte en fast fasthed med pocketfjedre.
 • Vejer du over 95 kg, skal du benytte en fast fasthed med multipocketfjedre.

Er I to med forskellig vægt, der skal benytte sengen fast, anbefales det med fjedrene, der passer til den person med den højeste vægt.

Se alle madrasser

Topmadras til de bedste senge

De to mest anvendte topmadrasser er følgende:

Memoryskum

 • Former sig efter din krop
 • Holder på varmen
 • God støtte

Latex

 • Naturmateriale
 • Allergivenligt
 • Transporterer varmen godt

 

Hvilken topmadras skal du vælge?

Hvis du er alene med et lille budget, og du oplever ikke specielle behov. Du vejer under 75 kg, og din partner sove lejlighedsvis hos dig. Her er den bedste seng for dig være en halvandenmandsseng ( 140cm ) i form af en boxmadras med medium fasthed med pocketfjedre.

Hvis du derimod lider af rygproblemer, I er to der skal benytte sengen fast, og I vejer henholdsvis over og under 95 kg. Her bør du kigge efter en dobbeltseng (180 cm) i form af en kontinentalseng eller en elevationseng, alt efter hvad dit budget og ønske er. Den store forskel på de to senge er, at kontinentalsengen har flere lag madrasser og giver super god støtte, hvor at elevationssengen er justbar, hvilket giver støtten lokalt, hvor der behov for det. Fastheden skal være fast med multipocketfjedre.

Læs mere inden du køber ny seng

Hvis du vil vide mere om de enkelte senge for at se, hvilken nye seng der er det bedste valg for dig, så kan du nemt læse mere om dem her hos Sleepzone.dk. På de enkelte sider tilbyder vi beskrivelser af mange forskellige senge og direkte links til, hvor de kan købes.

Test af senge, sovesofa, dyner osv.

Hvis du ikke føler, at du har den fornødne viden til at træffe en god beslutning i forhold til valg af seng, sovesofa, madras eller noget helt fjerde, så er det altid fornuftigt at læse en test. En test kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke faktorer du bør kigge efter, når du handler nyt til soveværelset. Derudover får du også en viden om de bedste produkter på markedet, hvilket kan gøre din beslutningsproces markant nemmere.

 

Brug vores tests, når du søger

Hos Sleepzone.dk anbefaler vi, at du ser på vores tests som vejledende og bruger dem som supplement til din informationssøgning. Vi bestræber os på at levere så nyttige og troværdige testresultater som muligt. Dette sker i form af længerevarende research i ind- og udland, hvorefter vi sammenfatter resultaterne i en test.

Sådan tester vi hos Sleepzone.dk

Når vi for eksempel tester en seng, så har vi nogle faktorer, der danner grundlaget for, hvor god eller dårlig sengen er. Det er for eksempel faktorer såsom: Komfort, funktionalitet, pris, design og tilgængelighed. Hver enkelt faktor bliver vurderet separat – og til sidst sammenfatter vi det hele i en komplet test – dem du finder i boksene øverst på siden.

I forbindelse med testarbejdet bruger vi meget tid på at lave research. Vi starter med at søge internettet igennem for tidligere testresultater, anmeldelser og lignende. Når vi har fundet så megen relevant information som muligt, er det tid til at se produktet ”live”. Derfor tager vi af og til ud i de fysiske butikker for at mærke, føle, se og ikke mindst vurdere, hvordan pågældende produkt tager sig ud in real life.

Vores test af senge og madrasser er de mest populære

Overordnet set er det svært at vælge seng for den almene dansker. Derfor er det ikke overraskende vores senge- og madrastests som er de mest populære. Her får du nemlig den hjælp og indsigt, du har brug for ift. at vælge det helt rigtige produkt.

Løbende test og vurdering

Vi gør ligeledes meget ud af at være kontinuerlige i vores testarbejde. Det vil sige, at vi hele tiden er på jagt efter nye senge, madrasser, dyner, sovesofaer og lignende, vi kan teste. Vores altoverskyggende mål med Sleepzone.dk er at hjælpe så mange som muligt med en bedre søvn. Derfor er vi nødt til at være kontinuerlige og følge tidens trends!

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat