figure figure

Halvandenmandsseng

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - September 2021

Halvandenmandsseng: Den lille seng

En halvandenmandsseng (også kaldet en halvanden mands seng og trekvartseng) er løsningen til dig, der ikke har brug for en dobbeltseng, men alligevel vil have plads og mulighed for at brede dig gennem natten.

Det er det oplagte valg, hvis du står i en situation, hvor en dobbeltseng kommer til at fylde for meget i rummet. En halvandenmandsseng måler typisk 140×200 cm. eller 120×200 cm.

Størrelsen på en halvandenmandsseng er typisk foretrukket af ham/hende, som bor i en lejlighed, hvor der ikke er plads til en stor dobbeltseng. Den er også velegnet til teenageværelset, hvor en enkeltmandsseng kan blive for sammenpresset. Gæsteværelset er også velegnet til en halvandenmandsseng, da man uden problemer kan ligge to personer, uden at søvnen bliver forstyrret pga. pladsmangel.

Testvinder

Jupiter Boxmadras – 140×200

9999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Denne halvandenmandsseng leveres med valgfri topmadras, der gør at sengens kvalitet og komfort rykker endnu et step op på skalaen. Topmadrassen giver sengen den sidst[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick Prisgaranti
tick Gratis levering

Trondheim Box – 140×200

12999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Designet er moderne og du kan forvente at få en halvandenmandsseng, der giver de bedste forudsætninger for en dyb nattesøvn. Du skal endvidere ikke bekymre dig om kva[..]

Læs mere
tick Sov i din nye seng i op til 50 dage - og ombyt fastheden for 1 kr.
tick Rentefri finansiering
tick 5 stjerner på Trustpilot

Venus Elevationsseng – 140×200

23999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Madrassen er udstyret med 250 stk. 5-zonet pocketfjedre pr. m2. Dernæst er er sengen polstret med Cooltex polstring, der sikrer dig en behagelig temperatur gennem nat[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick Prisgaranti
tick Gratis levering

Krone Signatur Kontinental Plus – 140×200

15995.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Sengen kommer med 2 komfortlag og derudover også en topmadras. Du er derfor sikret maksimal komfort. Når du bestiller kan du endvidere selv vælge imellem de eksklusiv[..]

Læs mere
tick Rentefri finansiering
tick Gratis levering
tick 101 dages prøve

Senses Boxmadras – 140×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Sengen er fremstillet ud-i-et, hvilket vil sige, at den ikke er opdelt i to madrasser, som er samlet til én seng. Den måler 140×200 cm. og udgør derfor det, som de fl[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick Prisgaranti
tick Gratis levering

Living&more Elevationsseng (De Lux Classic) – 140×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Sengen måler 140×200 cm. Den er udstyret med en vendbar 5-zonet madras med medium hårdhed. Madrassen indeholder pocketfjedre, som giver dig en optimal søvnkomfort. De[..]

De bedste halvandenmandssenge på markedet

Vi har hos Sleepzone.dk været på jagt efter de bedste halvandenmandssenge på markedet. Vi har opstillet en oversigt over de modeller, som vi vil anbefale dig at tage et kig nærmere på, inden du går ud og køber din næste seng.

Alle senge, som er beskrevet herunder scorer højt på kvalitet, pris og design. Det er de mest eftertragtede modeller på markedet og fremstår meget klart som forbrugernes favoritter.

Se alle halvandenmandssenge hos NordicDream

Hvorfor skal du vælge en halvandenmandsseng?

En seng på 140×200 cm. eller 120×200 cm. er til dig, der enten ikke har brug for en dobbeltseng i fuld størrelse, eller til dig, som ønsker at spare plads.

Selvom størrelsen på sengen er et niveau ned sammenlignet med den traditionelle dobbeltseng på 180×200 cm, så er det slet ikke ensbetydende med, at kvaliteten på sengen falder. Halvandenmandssenge (også kaldet trekvartsenge) laves i same høje kvalitet, som den almindelige dobbeltseng. Teknologien har nået et niveau, hvor der ikke kan mærkes forskel på sengenes kvalitet.

Hvad enten du skal bruge sengen ene mand eller sammen med din partner, så har sengen en optimal størrelse. Ene mand har du plads til at brede dig om natten, hvor du på den anden side også har rigeligt med plads til at ligge to mand i sengen. Det vigtigste er blot, at du gør op med dig selv, hvad du fortrækker. Ønsker du meget plads til at brede dig på om natten, og har du ligeledes en partner, som du skal dele sengen med, så kan det være en god ide at vælge en dobbeltseng på enten 160×200 cm. eller 180×200 cm.

Sengestørrelser i udlandet 

Størrelserne på sengene i udlandet kan variere, alt efter hvor du befinder dig i verden. Dette kan skabe forvirring, når du for eksempel skal booke en overnatning i udlandet. Dernæst kan det også skabe forvirring, når det angår køb af din næste seng, da der kan forekomme uoverensstemmelser vedrørende de forskellige størrelser og betegnelser blandt de forskellige forhandlere.

Her har du en oversigt over de forskellige sengestørrelser ud fra geografisk placering:

  • Danmark: ‘Queen size’ (160×200 cm.), ‘King size’ (180x200cm.)
  • USA/Canada: ‘Queen size’ (152×203 cm. / 60×80 inches), ‘King size’ (193x201cm. / 76×79 inches)
  • UK og Irland: Begrebet ’Queen size’ benyttes ikke I UK. ’King size’ (193×201 cm. / 60×78 inches), ‘Super King size’ (183×198 cm. / 71×78 inches)
  • Asien: ‘Queen size’ (153×198 cm. / 60×78 inches), ‘King size’ (183×198 cm. / 72×78 inches)

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat