figure figure

Dobbeltseng

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

Hvilken dobbeltseng er bedst?

Et spørgsmål mange stiller sig selv, når det er blevet tid til at kigge efter tilbud på dobbeltsenge.

Vi ved, hvor svært det kan være at få et overblik over hele markedet for senge. Et overblik, der skal sikre, at du finder frem til den bedste dobbeltseng. Lad os hjælpe dig!

Største besparelse

Stockholm Elevation (Sort) – 180×200 cm.

34999 DKK

12888 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Stockholm Elevation er en eksklusiv elevationsseng, som er produceret i Danmark. Sengen fremstår enormt indbydende og eksklusiv, og gemmer under det stilrene ydre på [..]

Læs mere (Spar 63%)
tick Sov i din nye seng i op til 50 dage - og ombyt fastheden for 1 kr.
tick Rentefri finansiering
tick 5 stjerner på Trustpilot

Populært valg

Jupiter Elevationsseng – 180×200

20999 DKK

10999 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

De fem zoner støtter hver sin kropsdel. Det vil for eksempel sige, at dine skuldre bliver støttet på tilpasset måde – og det samme gøre sig gældende for dine hofter o[..]

Læs mere (Spar 48%)
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Venus Diamant Boxmadras – 180×200

19999 DKK

10999 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Dobbeltsengens fundament består af en stærk træramme. Det vil sige, at den er yderst holdbar samtidig med, at du kan montere ben direkte i rammen. Bedre Nætter har ud[..]

Læs mere (Spar 45%)
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Jupiter Kontinentalseng – 180×200

14999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Som standard leveres sengen uden gavl, men mod merpris kan der tilkøbes en væghængt gavl i to forskellige højder, ligesom der kan tilkøbes puder, der sidder behagelig[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Ophelia Kontinentalseng – 180×200

10199 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Ydermere finder du fem komfortzoner, der sikrer kroppen en optimal støtte gennem hele natten. Topmadrassen består af en 6 cm latexkerne og et vaskbart betræk, hvilket[..]

Jupiter Wood Elevationsseng – 180×200

20999 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Den er udstyret med pocket-fjedre, hvilket giver dig en fortrinlig komfort og består derfor af 5 komfortzoner. Og det giver dig altså en af markedets absolut bedste k[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Atlas (Antracit) elevationsseng 180×200

20999 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Netop af denne grund er Atlas udstyret med en motor fra danske LINAK. De er kendt i hele verden for deres lydsvage og effektive motorer. Derfor er du, takket være mot[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Nova Mayan Elevationsseng – 180×200

39999 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Sengen er udstyret med dobbeltfjedret boxelevation med en dertilhørende slideback funktion. En funktion du har svært ved at undvære, når først du har prøvet den. Dobb[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Dobbeltsenge fra DK’s bedste sengeforhandlere

Vi været på udkig hos en række danske forhandlere af dobbeltsenge med henblik på at finde dobbeltsenge, der er ekstra gode til prisen. Du kan derfor finde dobbeltsenge fra nogle af Danmarks bedste sengeforhandlere lige her:

Gratis vejledning i valg af dobbeltseng

Som lovet ville vi fortælle dig, hvordan du vælger den bedste dobbeltseng. Og det er faktisk nemmere end du tror. Læs hvorfor herunder.

Vi anbefaler: Få gratis hjælp af eksperterne fra Bedre Nætter

Hvorfor selv bruge tid på at finde den bedste dobbeltseng, når du kan få sengeeksperter til at gøre det for dig – gratis?

På BedreNætter.dk kan du gratis og uforpligtende skrive med sengeeksperter. Disse eksperter kan uden problemer hjælpe dig med at finde frem til den dobbeltseng, der er bedst for dig og dine behov.

Bedre Nætter er en forhandler af senge og madrasser. Selvom de yder rådgivning i valg af seng, så er det ikke ensbetydende med, at du SKAL købe en dobbeltseng hos dem. Deres rådgivning er gratis og uforpligtende og binder dig altså ikke til noget som helst. Vi anbefaler blot, at du bruger vejledningen som en hjælpende hånd til at finde frem til den type af dobbeltseng, der passer bedst på dig.

Det er ikke uden grund, at dobbeltsengen er en af de mest populære sengetyper i Danmark. Med en dobbeltseng får du nemlig masser af plads, høj komfort og i mange tilfælde får du også opbevaringsplads i form af skuffer under sengen.

Her på Sleepzone.dk vil vi gerne hjælpe dig med at finde den bedste dobbeltseng til prisen – som samtidig er tilpasset dine behov og kropsmål. Ved at læse med her på siden vil du blive i stand til at vælge den helt rigtige dobbeltseng – helt uden hjælp fra sengesælgeren.

Derudover vil vi også præsentere dig for en række billige dobbeltsenge på tilbud, som – vi har analyseret os frem til – er værd at tage et nærmere kig på, hvis du gerne vil have meget kvalitet og seng for prisen. Lad os starte med at se på de gode tilbud!

Tilbud på dobbeltsenge

Herunder har vi fundet en række tilbud på dobbeltsenge, hvor du får ekstra meget kvalitet for pengene. Der er tale om henholdsvis to dobbeltseng af boxmadrasser og en dobbeltelevationsseng.

Har du overvejet en dobbeltseng med opbevaring og skuffer?

Det kan være ganske fordelagtigt at vælge en dobbeltseng med opbevaring. Som du kan se på ovenstående sengeramme, så vil fire skuffer under sengen hjælpe dig med at udnytte opbevaringspladsen optimalt.

Dette kommer dig især til gode, hvis du bor i en lille lejlighed eller har et kompakt soveværelse, hvor opbevaringsmulighederne er små. Her hos Sleepzone.dk vil vi til hver en tid anbefale dig at købe en dobbelt seng med skuffer eller lignende. Det giver dig alt andet lige et mere afslappet soveværelse, hvor ekstra dyner, sengetøj osv. ikke ligger og flyder.

Vedligeholdelse af en dobbeltseng med opbevaring

Vedligehold af dobbeltsenge med opbevaring er noget af det nemmeste. Det kræver blot en aftørring med en fugtig klud i ny og næ. Mere skal der faktisk ikke til for at holde dit sengestel pænt.

Derudover anbefaler vi selvfølgelig også, at du af og til trækker skufferne ud, støvsuger under sengen og evt. tørre skufferne af med en fugtig klud. På den måde undgår du, at der samler sig for meget støv under sengen. Jo mindre støv i soveværelset, jo bedre søvn!

Se udvalget af dobbeltsenge med opbevaring hos forhandleren BedreNætter.dk.

Checkliste: Sådan finder du den bedste dobbeltseng

Som lovet giver vi dig her viden om, hvordan du på egen hånd finder den bedste dobbeltseng til dig og dit behov. Det er faktisk slet ikke så svært, når først du ved, hvilke faktorer du bør vægte højt, når du skal købe ny seng.

Læs med herunder og lær, hvordan du vælger den bedste dobbeltseng!

1. Størrelsen på dobbeltsengen

Det første du skal afgøre er, hvor stor en seng, du ønsker. 160×200, 180×200 og 180×210 er de gængse dobbeltsenge-størrelser. Langt de fleste vælger at købe 180×200.

Dog er det vigtigt, at du vælger en seng, der minimum er 10 cm længere end din højde. Det vil sige, at du skal vælge en seng som er 180×210, hvis du selv måler 200 cm. På den måde er du sikker på, at du kan være i sengen og sove optimalt uden at blive generet af for lidt plads.

Hvis du bor alene og gerne vil have en dobbeltseng, så vil 160×200 være et glimrende bud. Denne størrelse giver dig pladsen du har brug for uden at være for stor. Derudover sparer du typisk en del penge ved at vælge en mindre størrelse end 180×200 cm.

Se en 180x200 dobbeltseng

2. Valg af madrastype og dertilhørende fasthed

Når du har besluttet dig for, hvilken størrelse du ønsker, så er det tid til at vælge madras. Som du nok allerede ved, så findes der forskellige madrastyper – for eksempel:

Valg af madrastype og fasthed afhænger af din vægt. Derfor skal du se bort fra udseende og evt. ”sælgergas”, når du skal vælge madrastype. Herunder kan du se vores og mange sengeforhandleres anbefaling til valg af fjedre og fasthed:

  • Under 75 kg: Medium fasthed og pocket-fjedre
  • 75 kg – 95 kg: Fast fasthed og pocket-fjedre
  • Over 95 kg: Fast fasthed og multipocket-fjedre

Er I et par som skal dele dobbeltsengen? I så fald er det vigtig at overveje om I skal have hver jeres madras. Hvis I ikke vejer ca. det samme, så anbefaler vi, at I får jeres egen madras. På den måde er madrassen tilpasset hver jeres krop – og det giver alt andet lige den bedste nattesøvn.

Hvis I derimod får den samme madras at sove på, så vil I med stor sandsynlighed opleve, at nattesøvnen går hen og bliver et decideret mareridt. En madras som ikke tilpasset din krop vil resultere i dårlig søvn, smerter og en hverdag, der bærer præg af træthed. DERFOR: Få som udgangspunkt jeres egen madras!

Se alle madrasser

3. Almindelig seng, kontinentalseng eller elevationsseng?

Bør du vælge en almindelig dobbeltseng, kontinentalseng eller måske en elevationsseng? Valget kan være svært. For hvilken sengetype giver dig de største fordele?

Hos Sleepzone.dk anbefaler vi altid, at du køber en elevationsseng. Grunden til dette skyldes, at elevationsdobbeltsengen ganske enkelt besidder de fleste og største fordele. Ud over en yderst komfortabel dobbeltseng, så får du også elevation. Muligheden for elevation giver dig et væld af tilpasningsmuligheder. Tilpasningsmuligheder, der alt andet lige vil gøre din hverdag i sengen mere komfortabel.

Elevationssengen er det perfekte valg, hvis du godt kan lide at læse i sengen, se tv, sidde med din computer, have benene op efter en hård træning, er gravid eller måske har problemer med ryggen. Hvis du ikke laver andet i sengen end at sove, ikke har problemer med ryggen og ikke er gravid, så kan du fint ”nøjes” med en almindelig dobbeltseng eller en kontinentalseng.

Ulempen ved at vælge elevationssengen, det er selvfølgelig prisen. Elevationssenge er dyrere end andre sengetyper pga. elevationsmotoren. Derfor skal du gøre op med dig selv, om du vil ofre de ekstra penge det kræver for at få en dobbeltseng med elevation.

Hvis I som par vælger en dobbeltseng med elevation, så er det vigtigt, at I tager stilling til om elevationsmotoren gælder begge madrasser – eller I hver især har mulighed for at indstille jeres ønskede position. Vi anbefaler, at I vælger en model, hvor begge madrasser kan indstilles hver for sig. På den måde undgår I dumme skænderier og kontroverser, der ellers kan opstå, når I er uenige om, hvordan sengen skal indstilles.

Vi mig de bedste elevationssenge

Derfor skal du IKKE købe en FOR billig eller brugt dobbeltseng

Til sidst vil vi gerne slutte denne guide af med en anbefaling: Vi anbefaler IKKE, at du køber en for billig eller brugt dobbeltseng, da det ganske enkelt vil have en meget negativ konsekvens for din nattesøvn.

Hvad sker der, hvis du køber en for billig dobbeltseng?

Hvis du køber en for billig dobbeltseng, så vil du med stor sandsynlighed opleve, at din søvnkomfort bliver skyllet ud i toilettet. En for billig seng bærer typisk præg af dårlige fjedre, dårlige materialer og ikke mindst en dårlig holdbarhed. Derudover kan en for billig seng være ensbetydende med, at den ikke er tilpasset lige præcis dig og dine behov. Det betyder som bekendt, at du kommer til at sove på en seng, der ikke just får dig til at sove godt om natten.

Hvad sker der, hvis du køber en brugt dobbeltseng?

Køber du en brugt dobbeltseng, skal du først og fremmest forvente en kortere levetid. Derudover skal du også forvente en seng, der kun kører på halvkraft: Hvis dobbeltsengen er brugt i en længere periode, så vil fjedre, komfortlag og madrasserne være af en betydelig ringere kvalitet end ved købets start.

Lad os antage, at du køber en brugt seng af en mand, der vejer 90 kg. Manden på 90 kg købte i sin tid sengen, så den var tilpasset hans vægt. Du vejer 70 kg og køber nu den brugte seng. Hvis du har læst med fra start af, så vil du vide, at det er et stort problem. Valg af madras og fasthed afhænger jo af vægten, hvorfor den brugte seng i dette tilfælde er et meget dumt køb, hvis du vil gøre dig nogle forhåbninger om at sove godt.

Tilbud på sengestel til dobbeltsenge

Mange forbinder også dobbeltsenge med sengestel og sengerammer. Derfor har vi selvfølgelig også været på jagt efter nogle gode tilbud inden for disse kategorier.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat