figure figure

Børn

Find billige børnesenge som giver dit barn en tryg og lang nattesøvn.

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

En børneseng i dit barns stil

Senge til børn er ikke et ligegyldigt møbel. Faktisk, er det et af de vigtigste møbler for dit barn. I børnesengen tilbringer dit barn en del tid – både fra de er helt små til de bliver større. En god nats søvn er derfor vigtig for dit barns udvikling og humør. Og det kræver naturligvis en god børneseng.

Når det kommer til børnesenge, er en seng ikke bare en seng. Børn har forskellige behov efter alder, størrelse og interesse.

Her på siden har vi et stor udvalg inden for senge til børn såsom en halvhøj seng, juniorseng, weekendseng, vugge til baby, vuggemotor osv., som dit barn sover som en drøm i.

Sådan vælger du børneseng

Da en god nattesøvn er vigtig for børn har vi samlet en masse unikt indhold, der henvender sig til børn og børnefamilier.

Målet med indholdet er at gøre flere børn og forældre opmærksomme på, hvor vigtig søvnen er for en god og sund dagligdag – og ikke mindst gøre opmærksom på, hvordan børnenes søvn bliver optimal. Det kan for eksempel være i form af valg af den bedste weekendseng.

En seng til dit barn

Halvhøj seng

Er du på udkig efter en seng, hvor dit barn får en eventyrlig søvn samtidig med, at der er plads til leg, opbevaring og hygge under sengen?

En halvhøj seng er nemlig perfekt til at skabe et rum under sengen for dit barn, hvor kun fantasien sætter grænser. Og ønsker du som forældre et sted, hvor dit barns legetøj kan opbevares, så barnets soverværelse er rydeligt ud? Så er en halvhøj seng den rette seng for dit barn.

Se alle halvhøje senge

Juniorseng

Er dit barn vokset ud af tremmesengen? Så er det vist på tide med en juniorseng.

Når dit barn vokser sig større og større er nødvendigt at flytte dem fra vugge eller børneseng til en større seng, såsom en juniorseng. Et rigtig godt tidspunkt at skifte til en juniorseng er når dit barn er 4 år gammel.

Se alle juniorsenge

Weekendseng

Hvis i skal besøge et familiemedlem udenbys eller tage på en weekendtur i sommerhus, så skal du have en weekendseng med til dit barn.

En weekendseng er en virkelig god seng til dit barn når i er uden for hjemmet. En weekendseng kan nemt foldes ud, klappes sammen og være i bilen eller flyet.

Weekendsengen har høje kanter og kan lukkes af øverst. På ganske få minutter kan du sikre dig et perfekt – og sikkert – sted for dit barn at sove.

Se alle weekendsenge

Vugge til baby

Vidste du, at en nyfødt baby i gennemsnittet bruger mellem 16 og 20 timer om dagen i sin seng? Derfor er det ikke ligegyldigt hvilken vugge du vælger til din baby.

Efter 9 måneder i mors mave melder den lille ny sin ankomst. Men det kan være svært for en lille baby at falde i søvn uden hverken rokken frem og tilbage i favnen på forældrene.

For at mor og far kan spare tid og lave noget andet i mellemtiden, kan en vugge til baby være en god ide at anskaffe sig. Så kan hele familien få en sammenhængende søvn. 

Se alle vugge til baby

Vuggemotor

Har din baby svært ved at falde i søvn? Bruger du lang tid på at vugge babyen uden held? Og savner du overskud til andet end at vugge babyen i søvn? Så prøv en vuggemotor til din slyngvugge.

En vuggemotor er en automatisk vugge i en slyngvugge, som vugger din baby i søvn. Den behagelige rytme gør, at din baby hurtigt falder til ro og falder i søvn.

Se en vuggemotor

Køjeseng

Har du 2 eller 3 børn, men der er ikke plads til, at de kan sove i hver deres seng? Så er en køjeseng en oplagt løsning.

En køjeseng kan være et rigtigt hyggeligt sted for dine børn at sove. Udover at de har mulighed for at lege hule i den nederste køje og bestige sengen op på den øverste, så kan dine børn opleve tryghed ved at sove sammen – og det giver en god og lang nattesøvn.

Der findes et stort udvalg af køjesenge – både med 2 eller 3 køjer, med eller uden rutchebane eller formet som en brandbil eller et slot. Skab et hyggelig soveoplevelse for dine børn med en køjeseng.

Se alle køjesenge

Børneseng

En god børneseng kan gøre underværker for dit barns søvn. Udover at finde børneseng der byder op til leg, så er det også vigtigt med en børneseng som passer både til dit barn og dets behov.

Vi har fundet et bredt udvalg af børnesenge i forskellige modeller, kvaliteter, priser og designs. På den måde er du sikker på at finde en børneseng der passer perfekt til dit barn.

Vi anbefaler, at du finder en seng som både passer dit barns alder, højde og behov, men også bidrager positivt til deres fantasi, ved at finde en seng i et kreativt design.

Se alle børnesenge

Tremmeseng

En tremmeseng er – udover en vugge – noget af det første som du skal anskaffe dig, når den lille ny flytter ind.

En tremmeseng er kendetegnet ved en seng med højde kanter som ikke er lukket, men åbne i form af lodrette tremmer – heraf tremmeseng.

Hvis du ønsker at give din lille ny en tryg og god søvn, så er det en tremmeseng du skal anskaffe. Vi har samlet et lækkert udvalg af tremmesenge, så din baby kan få en god nattesøvn.

Se alle tremmesenge
Hvornår skifter man fra tremmeseng til juniorseng?
plus

Når dit barn begynder at lege udbryderkonge ved ta klatre over siden på tremmesengen, eller når barnet er vokset ud af sengen, så er det på tide at skifte til en juniorseng. Det fleste børn er 2 år eller 2,5 år, når dette begynder at ske.


Hvornår må børn sove i køjeseng?
plus

Den officielle anbefaling er 5-6 år, men dit barn kan sagtens sove i en køjeseng tidligere.


Når du skal vurdere, om dit barn kan sove i en køjeseng, skal du kigge på følgende: om dit barn kan opholde sig uden at falde ud, undgår at bevæge sig udover kanten i søvne, og er i stand til at kravle op og ned af stigen.


Hvornår skifter man til juniorseng?
plus

Hvis dit barn begynder at kravle ud af tremmesengen er det et tegn på, at tremmesengen skal udskiftet til en juniorseng. Dette sker oftest når dit barn er 2 år eller 2,5 år.


Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat