figure figure

Vægseng

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

Vægseng: Sengen på væggen

Hvis du er på udkig efter en ny, smart vægseng, så er du kommet til det rette sted.

Her på siden kan du få et overblik over nogle af de bedste vægsenge, og du har endvidere også mulighed for at få besvaret nogle af de spørgsmål, du måtte have. Herunder vil vi gennemgå nogle af vores favoritter og efterfølgende forsøge at guide dig i dit valg af model ved at oplyse og informere om alt, der er værd at vide vægsenge.

Største besparelse

Nordic Vægseng – 90×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Derudover er den lavet så praktisk, at der er indregnet plads til, at din dyne og pude kan blive liggende på sengen ved lukning, så du slipper for at skulle finde pla[..]

Populært valg

Nordic Vægseng – 120×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Modellen fås i flere forskellige farver, der alle er stilrene og klassiske, så din seng kan bidrage til det æstetiske look i dit hjem, og selve materialet er holdbart[..]

Nordic Vægseng – 140×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Derudover er selve fronten af den lukkede seng lavet af et nydeligt materiale, der er let at rengøre og holde fint. Sengens ben er ligeledes robuste, og modellen kan [..]

Nordic Vægseng (Høj model) – 140×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Komforten er i høj grad tænkt ind i denne smarte løsning, så du kan være sikker på, at du kommer til at kunne sove tungt og godt i denne lækre model. Funktionaliteten[..]

Nordic Vægseng – 160×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Sengen kan naturligvis gemmes væk på smart og simpel vis – modellen er nemlig udstyret med kvalitetsprægede gasfjedre, der lader dig lukke sengen i og op helt gnidnin[..]

Hvad er en vægseng?

For dig der ønsker en kvalitetspræget seng med høj komfort uden, at denne behøver optage alt for meget plads i dit hjem, kan en vægseng være en yderst oplagt mulighed.

Det utroligt smarte ved en vægseng er nemlig, at uanset hvilken størrelse seng du vælger, kan denne lukkes i og hænges op på væggen, således at du i dagtimerne har mulighed for at frigøre en hel del kvadratmeter til brug på anden vis. På den måde kan du samtidig også ændre en del på dit hjems visuelle facon, idet at sengen kan foldes sammen til et diskret skab, som ovenikøbet også kan anvendes som en hylde, hvor du kan lade dekorative blomster, lysestager eller andet pynte.

Du har selvfølgelig mulighed for at vælge mellem en bred vifte af forskellige størrelser, materialer og prisniveauer, hvilket vi senere vil gøre vores bedste for at guide dig i. Du må dog ikke lade dig forvirre, hvis du kender denne form for seng under navnet fold ud seng, murphy seng, skabsseng eller lignende – der er tale om det helt samme produkt.

Se alle vægsenge hos Skabssengen.dk

Fordele ved en vægseng

Som nævnt ovenstående er en af de klare fordele ved at investere i en vægseng, at du i høj grad for mulighed for at optimere udnyttelsen af din plads i hjemmet. I og med at du kan folde din vægseng sammen og hænge den op på væggen, kan de selv samme kvadratmeter anvendes til andre ting såsom kontorområde, hjemmefitness eller noget helt tredje. Du kan derved faktisk få glæde af dine kvadratmeter af to omgange. Dette ville ikke have været tilfældet, hvis du havde en boxmadras.

En anden fordel ved at købe en vægseng er, at det faktisk er muligt at købe modeller, hvor funktionaliteten er yderligere optimeret ved eksempelvis at have et indbygget bord. Herved får du altså fx en vægseng med skrivebord, så du om dagen kan ordne arbejde, lektier eller hvad end du måtte ønske.

Det er endvidere også muligt at vælge en vægseng med sofa, som i lukket format vil være en komfortabel sofa og i åbent format vil være en dejlig seng. Dette er en optimal løsning, hvis dit hjem er af beskeden størrelse, eller du blot ønsker at indrette dit hjem på en måde, så du får absolut mest ud af både pengene og pladsen.

Lækker vægseng som reol

Hvad koster en vægseng?

Når du skal finde den vægseng, der passer absolut bedst til dig, dine ønsker og dine behov, er prisen selvfølgelig ikke fuldstændig underordnet. Der kan opleves en mærkbar forskel i prisniveauet alt efter, hvilken model du går efter, samt hvor du køber din vægseng henne, men generelt er investeringer i møblementer til hjemmet ofte af større størrelse.

Dog skal der huskes på det faktum, at møbler, i dette tilfælde vægsenge, i høj grad er slidstærke produkter designet til at kunne bruges i flere år fremadrettet. Samtidig får du to produkter i ét, når du køber en vægseng, da du naturligvis både får en fuldt funktionsdygtig seng samt et stilfuldt skab. Priserne for vægsenge opfattes derfor generelt som værende yderst fair, men det er selvfølgelig altid anbefalelsesværdigt at undersøge markedet for at få et bedre indblik i udbuddet.

Er du ude efter en billig seng, så kan et kontinentalseng tilbud eller elevationsseng tilbud anbefales, da udvalget indenfor disse kategorier er større.

Se priser på vægsenge

Køb en billig vægseng online

Som det fremgår i ovenstående afsnit, er priserne på vægsenge – om end fair – typisk meget forskellige alt efter, hvor du befinder dig samt hvilken model, du har for øje. Generelt kan det dog ofte betale sig at kaste et blik på det udvalg af produkter, der findes på nettet.

Priserne her er nemlig meget konkurrencedygtige, da mange online virksomheder kan holde omkostningerne nede, hvorfor de også kan sælge deres varer til fine priser. Derudover er udvalget både stort og bredt, så du bør have gode forudsætninger for at finde en billig vægseng, der opfylder lige netop dine ønsker.

I mange tilfælde er det endvidere muligt at få lov til at prøve det valgte produkt i en given periode, således at du kan føle dig fuldstændig sikker på dit valg og klikke dette hjem med ro i maven. Et senge tilbud er ikke noget, man som forbruger siger nej tak til!

Se en billig vægseng hos Skabssengen.dk

Hvilke størrelser kan man købe en vægseng i?

Når du skal finde den perfekte vægseng for dig, er det vigtigt at tage stilling til, hvilken størrelse seng du har brug for. Hvis du er på udkig efter smart gæsteseng eller praktisk tilføjelse til børneværelset, kan den rette størrelse måske være en ganske almindelig enkeltseng. Her er fin plads til at en overnattende gæst kan sove komfortabelt, uden at investeringen bliver for stor eller sengeskabet ligeså. Skal der gerne kunne ligge to personer, eller ønsker du blot lidt ekstra rummelig i sengen, er det måske nærmere en halvandenmandsseng, der er sagen.

Disse fås både som høje og lave modeller, så du selv kan være med til at bestemme, hvilken vej sengen må optage plads, når den foldes op af væggen. Er det en dobbeltseng, der er ønsket, er dette naturligvis også muligt at få som vægseng.

Der findes både standard dobbeltsenge og dobbeltsenge med ekstra plads, hvis sengen skal føles ekstra luksuriøs og dejlig – og både designet og vejen som vægsengen vender kan personificeres efter dit ønske.

Hvilken størrelse vægseng?

Hvordan bygger man en vægseng?

Når du har valgt og lokaliseret lige præcis den vægseng, som du skal have fingrene i, er du kommet et langt stykke af vejen. Noget af det sidste, du mangler at tage stilling til, er blot, om du selv ønsker at bygge sengen, eller om du vil købe denne færdiglavet, så at sige.

Køber du et færdigt produkt hos en forhandler, vil denne typisk blive leveret til dig, og du vil, måske med lidt hjælp fra kureren, hurtigt få fixet opsætning af din spritnye vægseng.

Er du dog mere til en handyman-løsning, hvor du selv står for byggeriet af din vægseng, er dette bestemt også en mulighed. Det kræver blot, at du sætter dig godt ind i, præcis hvad det kræver, så du bliver glad og tilfreds med det endelige produkt – nedenfor vil vi guide dig yderligere i dette.

Hjemmelavet vægseng

Vælger du at kaste dig ud i et projekt med en ’gør det selv vægseng’, vil du blive den heldige ejer af en vægseng, som er helt unik, og som ingen andre ejer. Dog skal du være opmærksom på, at du får anskaffet dig de rette materialer af god kvalitet, og så er det utroligt vigtigt, at du har sikkerheden in mente under hele processen, således at den endelige vægseng både er komfortabel og sikker at anvende efterfølgende.

Er du mere tilhænger af denne løsning i stedet for at købe en færdig vægseng til salg, kan vi i høj grad anbefale, at du bruger nettet til at finde frem til en eller flere gode guides, – eventuelt video-guides – så hele processen bliver mere overskuelig og opnåelig. God vind med projektet!

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat