figure figure

sElevationssenge

De bedste elevationssenge til prisen

Vi ved hvor svært det kan være at finde frem til den bedste elevationsseng – vi har selv været der. Det kan især være svært, hvis du ikke ikke ved, hvilke specifikationer du skal lægge mærke til, når du kigger på elevationssenge. Eller har mulighed for at prøve en elevationsseng i butikken eller læse en pålidelig elevationsseng test.

Og hvad med prisen? Hvordan ved du, at du får en elevationsseng til en god pris? Alt dette hjælper vi dig med – og giver dig svaret på lige her.

Nordkap Elevationsseng – 140×200

18999.00 DKK

7990.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der kan findes rigtig mange elevationssenge på det danske marked. Det er dog ikke dem alle, der er lige billige. Heldigvis kan Nordkap Elevation erhverves til en rigtig god pris.

På trods af den lave pris, kan den bryste sig af at være produceret i Danmark. Dertil er den også forsynet med en støjsvag motor fra danske LINAK, hvortil der medfølger trådløse fjernbetjeninger til betjening af den.

Køb Nordkap Elevationsseng – 140×200
Group 45 3 fastheder
Group 45 Valgfri topmadras
Group 45 5-zonet springmadras

Springmadrasserne byder på hele 261 pocketfjedre pr. m2, ligesom de er vendbare. Du kan selvfølgelig selv vælge fasthed, hvor du kan vælge mellem tre forskellige fastheder; Medium, Fast og Ekstra Fast.

Dertil er de mange fjedre også inddelt i hele fem komfortzoner, hvilket sikrer optimal støtte og komfort. Du får også en topmadras med i prisen, hvor du selv kan vælge, om kernen skal være af latex eller memoryskum.

Læs mere (Spar 58%)
tick Sov i din nye seng i op til 50 dage - og ombyt fastheden for 1 kr.
tick Rentefri finansiering
tick 5 stjerner på Trustpilot

Lyngdal Elevation – 120×200

16999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Her er der tale om en danskproduceret elevationsseng med LINAK-motorer. Den bliver leveret med trådløse fjernbetjeninger – en i hver side. Desuden byder den også på en slidstærk, moderne lysegrå møbeltekstil.

Desuden kan den også bryste sig af en massiv elevationsramme, der er udarbejdet i svensk fyrretræ. Den er selvfølgelig også udstyret med specifikke elevationslameller – faktisk byder den på hele 28 af slagsen.

Køb Lyngdal Elevation – 120×200
Group 45 Danskproduceret
Group 45 LINAK motor med trådløs fjernbetjening
Group 45 15 års garanti

De vendbare springmadrasser byder på 261 pocketfjedre pr. m2, der er inddelt i fem komfortzoner. Det sikrer selvfølgelig, at du får den bedst mulige komfort og støtte, når du sover i den populære Lyngdal-seng.

Dertil leveres den med en valgfri topmadras, der har en kerne med en tykkelse på 40 mm. Du vælger endda selv, hvorvidt kernen skal være af latex eller memoryskum. Der ydes også 15 års garanti på sengen.

Læs mere
tick Sov i din nye seng i op til 50 dage - og ombyt fastheden for 1 kr.
tick Rentefri finansiering
tick 5 stjerner på Trustpilot

Senses Mayan Elevationsseng – 80×200

17998.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Vil du ikke gå på kompromis med din kommende elevationsseng? I så fald er Senses Mayan et godt køb. Her får du nemlig seng, som du kan justere lige efter dine præferencer og behov, uanset hvad de lyder på.

Desuden byder den også på god komfort og en solid støtte, da den har hele syv komfortzoner. Selve kronen på værket er dog den populære, allergivenlige topmadras Mayan, der er i hele 100 % organisk naturlatex.

Køb Senses Mayan Elevationsseng – 80×200
Group 45 Produceret i Danmark
Group 45 Mayan-topmadras i 100% naturlatex

Det garanterer ikke blot en god komfort, men gør den også ideel til allergikere. Elevationssengen kan bruges af alle, og du kan desuden nemt justere sengen sengens hoved- og fodende.

I og med, at du kan justere den på utallige måder, er du sikret, at du kan få en liggeposition, der passer perfekt til dig. Dette gør sig selvfølgelig gældende, hvad enten du skal sove eller blot ligge og hvile lidt i sengen.

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick Prisgaranti
tick Gratis levering

Atlas (Antracit) Elevationsseng – 180×200

20999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Atlas er en rigtig god seng, som du bestemt ikke skal tøve med at købe. Den er på både effektiv og behagelig vis i stand til at justere madrassen via et elevationssystem, der er i en absolut topklasse.

Med god komfort følger som regel også god seng – det er i hvert fald tilfældet i Atlas. Hvis du skal have mest muligt ud af din elevationsseng, er det dog vigtigt at vælge en seng med ordentlige komponenter.

Køb Atlas (Antracit) Elevationsseng – 180×200
Group 45 40mm Latex Topmadras
Group 45 Polstring i Komfortskum
Group 45 15 års garanti

Netop af denne grund er Atlas udstyret med en motor fra danske LINAK. De er kendt i hele verden for deres lydsvage og effektive motorer. Derfor er du, takket være motoren, sikret en god elevationsoplevelse.

Omkring de elektroniske komponenter og madrassen finder du en 12 cm tyk ramme i fyrretræ. Det sikrer, at du både ligger godt i sengen, men også at den er stabil. Det giver de bedste betingelser for god nattesøvn.

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick Prisgaranti
tick Gratis levering

Jupiter Elevationsseng – 180×210

23999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Jupiter er en dobbelt elevationsseng, der kan bruges af personer på 95 kilo og opefter. Sengen kommer med individuelle elevationssenge i hver side.

Køb Jupiter Elevationsseng – 180×210
Group 45 100 dages prøve
Group 45 3 fastheder
Group 45 Linak elevationsmotor

Kan leveres med hovedgærde, der monteres på væggen. Her får du virkelig meget seng for pengene.

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick Prisgaranti
tick Gratis levering

Venus Elevationsseng (Lysegrå) – 160×200

31998.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Venus er også en dobbelt elevationsseng til mere kraftigt byggede personer. Sengen fås med gratis væghængt sengegavl og har støjsvag elevationsmotor fra Linak.

Køb Venus Elevationsseng (Lysegrå) – 160×200
Group 45 Svanemærket topmadras
Group 45 Gratis ombytning
Group 45 5-Zoner

60 mm Cooltext topmadras medfølger til begge sider. En god seng til en god pris.

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick Prisgaranti
tick Gratis levering

Senses Motion Elevation – 180×200

31999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Du har mange muligheder, hvis du ønsker at købe en elevationsseng. Senses Motion er et oplagt valg, da den vil føre dig til de vigtige nattetimer på ingen tid. Derved får du sovet mere, og du får en dybere søvn.

Hvis du er vild med en blød komfort, er der endnu mere grund til at vælge denne seng. Den leveres med en topmadras, der er skabt til at give dig en følelse af, at du blidt omfavnes, uden at blive for varm.

Køb Senses Motion Elevation – 180×200
Group 45 Sengegavl inkluderet
Group 45 Gratis levering
Group 45 5 års garanti på motor

En elevationsseng er ikke bedre end sine komponenter. Vælger du Senses Motion, er du dog sikker på, at du får elevation i første klasse. Den bliver nemlig leveret med en motor fra verdenskendte, danske LINAK.

De er kendt for at have en kvalitet, der ikke er til at sætte en finger på. Det er en støjsvag motor, der betjenes via en trådløs fjernbetjening, som lader dig indstille din seng til en position, der er perfekt for dig.

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick Prisgaranti
tick Gratis levering

Venus Nova (Antracit) – 180×200

39999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Venus Nova er en rendyrket luksus elevationsseng. Her får du en seng, der vil få dig til at sove optimalt med det samme.

Køb Venus Nova (Antracit) – 180×200
Group 45 Svanemærket
Group 45 Pulse latex topmadras
Group 45 To lag af pocketfjedre

Den er udstyret med dobbeltfjedret pocket-system med elevationskomponenter for maksimal liggekomfort. Derudover er den produceret i Danmark og er udstyret med nogle af de bedste materialer på markedet, såsom en Svanemærket topmadras.

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick Prisgaranti
tick Gratis levering

Moment Elevationsseng – 180×200

21999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt at købe en elevationsseng. Ønsker du at købe en sådan seng, der ikke er for dyr, er Moment værd at kigge på. Det er nemlig en kvalitetsrigtig seng, der er produceret i Horsens.

Sengens springmadrasser er 5-zonede madrasser med pocket- og multipocketfjedre. Faktisk er der helt op til 504 fjedre pr. m2, hvorfor du ikke skal bekymre dig om mangel på fjedre i din elevationsseng.

Køb Moment Elevationsseng – 180×200
Group 45 5-Zonet Pocket/ multipocket
Group 45 Trådløs fjernbetjening fra danske Linak

Desuden er det muligt at vælge mellem tre fastheder. Derfor kan du selvfølgelig også være sikker på at få en fasthed, der er noget for dig. Motoren er selvfølgelig leveret af danske (og verdenskendte) LINAK.

Dertil skal det også nævnes, at den er udstyret med en lamelbund med hele 28 lameller. Der er fem af disse, der er justerbare. Med i prisen får du også en valgfri topmadras med en 40 mm kerne af latex eller celsius.

Læs mere
tick Gratis levering og montering
tick 150 dages komfort garanti
tick 14 dages fuld returret

Krone Signatur Elevation – 90×200

22995.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Krone har altid været kendt for at levere senge i høj kvalitet. Det er bestemt ikke nogen undtagelse for deres elevationssenge. Det betyder naturligvis også, at det heller ingen undtagelse er for Krone Signatur Elevation.

Det er en suveræn elevationsseng, der kan købes til en god pris – især taget i betragtning af, at de producerer den her i Danmark. Dette er gældende for alle aspekter af sengen, hvorfor motoren også er lavet i Danmark.

Køb Krone Signatur Elevation – 90×200
Group 45 15års GARANTI
Group 45 Eksklusive egetræsben
Group 45 Krone 7cm TOPmadras

Motoren er nemlig leveret af LINAK, der er de bedste på markedet, og giver fem års fuld garanti. Desuden er det også en elevationsseng, hvor springmadrassens mange fjedre er blevet inddelt i fem komfortzoner.

Med i prisen får du endda også en valgfri topmadras med en tykkelse på 7 cm. Topmadrassen er forsynet med et vaskbart betræk, der gør det let at holde det rent. Sengen leveres også med eksklusive egetræsben.

Læs mere
tick Rentefri finansiering
tick Gratis levering
tick 101 dages prøve

Krone Signatur Elevation Cloud – 160×200

23895.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

På lige fod med modellen, der er beskrevet herover, er Krone Signatur Elevation Cloud også produceret her i Danmark. Det er ensbetydende med, at du er garanteret, at du får en seng, hvor kvaliteten er helt i top.

Desuden byder den også på komfortable springmadrasser med fjedre, der er inddelt i fem komfortzoner, der højner både komfort og støtte. Derfor er du sikret, at det er en seng, der yder en fortrinlig komfort.

Køb Krone Signatur Elevation Cloud – 160×200
Group 45 GRATIS levering
Group 45 15års GARANTI
Group 45 5 komfortzoner

Elevationsdelen drives af en motor fra danske LINAK, der er kendt i hele verden for deres motorer. Også ift. motoren er du derfor sikret en dansk kvalitet, hvor du endda får intet mindre end 5 års fuld garanti.

Det øverste madraslag består af en ventilerende topmadras med kerne af latex. Betrækker er bestående af naturlig bambus, mens den samlede tykkelse på madrassen er 9 cm, hvoraf kerne optager størstedelen.

Læs mere
tick Rentefri finansiering
tick Gratis levering
tick 101 dages prøve

Essence Lux Elevationsseng – 140×200

30999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Der er stor forskel på, hvad folk stiller af krav til deres elevationsseng. Vil du ikke gå på kompromis med dit valg, kan Essence Lux meget vel være noget for dig. Her er der nemlig tale om en seng i absolut topklasse.

Derfor er det kun naturligt, at sengen udmærker sig på flere punkter. Blandt andet byder dens springmadras på SMARTpocket-fjedre, der er inddelt i fem komfortzoner, som yder en ultimativ støtte og komfort.

Køb Essence Lux Elevationsseng – 140×200
Group 45 6 justerbare lameller
Group 45 5-Zonet SMARTpocket madras
Group 45 Linak-motor

Ikke nok med det, byder den også på hele 25 mm Cooltex-polstring omkring fjedrene. Det sikrer ikke blot en bedre komfort, men giver også sengene en god åndbarhed, så du ikke får det for varmt om natten.

Det øverste lag i sengen er en topmadras med kerne af Talalay Latex, der har en tykkelse på 11 cm. Nederste del af sengen består af en elevationsbund med 42 lameller, hvoraf seks af disse lameller er justerbare.

Læs mere
tick Gratis levering og montering
tick 150 dages komfort garanti
tick 14 dages fuld returret

Norland Cloud EL – 180×200

33495.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Vil du gerne være sikker på, at du får fat i en elevationsseng, der er blandt de bedste på markedet? I så fald bør du ikke være i tvivl om, at Norland Cloud EL er en seng, der er værd at tage et nærmere kig på.

Hvis du vælger denne seng, er du nemlig sikret, at du får både dansk design og dansk produktion. Det er din sikkerhed for en kvalitet, der er i top. Af denne årsag gives der også hele 25 års garanti på sengen.

Køb Norland Cloud EL – 180×200
Group 45 Motor fra danske LINAK
Group 45 Antiskrid Topmadras
Group 45 2 automatiske nakkevip

Motoren er en kvalitetsrigtig motor fra danske LINAK. Motoren er ikke blot støjsvag og effektiv, men er også udstyret med gulvlys og fem års fuld garanti. Desuden kan den styres via en app på din smartphone.

Sengen har trinløs indstilling, hvilket betyder, at du kan finde en position, der passer dig perfekt. Dertil bliver sengen også leveret med en ventilerende topmadras med kerne af latex og betræk af naturlig bambus.

Læs mere
tick Rentefri finansiering
tick Gratis levering
tick 101 dages prøve

Jupiter Elevationsseng

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Jupiter er en bestseller elevationsseng. Sengen forhandles af Bedre Nætter, der i øvrigt altid har en fast lav kampagnepris på modellen. Elevationssengen er produceret af Kinnabädden, hvorfor du kan være sikker på, at kvaliteten er 100% i orden.

Køb Jupiter Elevationsseng
Group 45 5 års garanti på motor
Group 45 Komfortskum polstring
Group 45 100 dages prøve

Den er udstyret med pocket-fjedre, hvilket giver dig en fortrinlig komfort og består derfor af 5 komfortzoner. Og det giver dig altså en af markedets absolut bedste komfortniveauer.

Der er i øvrigt 15 års garanti på ramme og fjedrebrud. Hvis vi skulle kåre en eventuel vinder i en elevationsseng test, så er Jupiter Elevationsseng et godt bud.

Venus Elevationsseng

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Venus Elevationsseng er en danskproduceret elevationsseng, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Her er der virkelig tale om en ”bedst til prisen”-elevationsseng.

Du får først og fremmest en velkørende og støjsvag elevationssmotor fra Linak. Derudover får du pocket-fjedre, der bidrager til en stabil og optimal nattesøvn – hver dag!

Køb Venus Elevationsseng
Group 45 7 komfortzoner
Group 45 5 års garanti på motor
Group 45 25mm Hybridskum

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi her hos Sleepzone har et ekstra godt øje til Venus Elevationsseng. Du får nemlig afsindig meget seng for pengene.

Garantien på fjedre og rammebrud er på hele 25 år og 5 års garanti på motoren.

Essense Elevationsseng – 180×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Denne dobbeltseng med elevationen giver utrolig god mulighed for individuel komfort.

Den består både af pocket- og multipocketfjedre, hvilket betyder op til 504 små støttepunkter pr. m2. Herudover kan du vælge mellem 3 fastheder og to typer topmadrasser med enten latex eller celsius kerne.

Køb Essense Elevationsseng – 180×200
Group 45 5 komfortzoner
Group 45 Cooltex polstring
Group 45 3 fastheder

Elevationsbunden har 42 lameller, og styres med en trådløs fjernbetjening. Følg linket nedenunder og se en skarp pris på en dobbeltseng med elevation og tilhørende gavl.

Læs mere
tick Gratis levering og montering
tick 150 dages komfort garanti
tick 14 dages fuld returret

Nordkap Elevation +100 kg. – 140×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Denne danskproducerede elevationsseng giver en utrolig høj individuel støtte grundet dens springmadras med multipocketfjedre.

Multipocketfjedrene giver flere støttepunkter til kroppen, og madrassen giver mindre efter for din kropsvægt, således din krop bedre kan slappe af i musklerne.

Køb Nordkap Elevation +100 kg. – 140×200
Group 45 5 komfortzoner
Group 45 5 års garanti
Group 45 Oeko-Tex Certificeret

Elevationen har en støjsvag OKIN-motor og styres med 2 trådløse fjernbetjeninger. Følg linket nedenfor og læs nærmere om det brede udvalg af topmadrasser, som alle har en 40 mm kerne og vaskbart betræk.

Krone Elevationsseng – 120×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Krone udgør en dobbelt elevationsseng 120×200 cm og er produceret og designet i Danmark. Elevationssystemet styres af en kvalitetsmotor fra LINAK med 5 års garanti. Motoren kan styres fra din telefon eller tablet.

Køb Krone Elevationsseng – 120×200
Group 45 LINAK motor med 5 års garanti
Group 45 5 komfortzoner

Madrassen er inddelt i 5 komfortzoner, som giver din krop den optimale støtte gennem natten. Ligeledes melfølger der en Krone 7 cm. topmadras med vaskbart betræk.

Læs mere
tick Rentefri finansiering
tick Gratis levering
tick 101 dages prøve

Auping Auronde med Cresto og elevation – 180×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Auping Auronde med Cresto og elevation er en sand klassiker inden for senge med elevation. Denne seng blev første gang præsenteret i 1973. Siden da er den blevet fornyet flere gange og fremstår i dag som en meget gennemført og kvalitetsfyldt seng.

Køb Auping Auronde med Cresto og elevation – 180×200
Group 45 2 justérbare sengebunde
Group 45 2 Cresto madrasser
Group 45 5 komfortzoner

Vælger du at købe en Auping Auronde Elevationsseng, får du en sengeramme med 2 stk. justérbare sengebunde med hver 2 stk. motorer. På den måde kan du justere sengen til den optimale liggekomfort.

Derudover følger to Cresto madrasser med 5 komfortzoner og et komfortlag af latex Perfo. Så her går du ikke på kompromis med kvaliteten!

ProSleep Berlin 500 Elevationsseng – 90×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Denne seng er i stand til individuelt at tilpasse sig din vægt og kropsform. Den følger nemlig din krop, hvilket er ensbetydende med, at den både trykaflaster, men også bevarer elasticitet og en kølende effekt.

Dette skyldes selvfølgelig de individuelle fjedre, der er inddelt i 5-zonesystem. Posefjedrene giver dig støtte til hele kroppen, hvorfor du vil få en helt anden oplevelse, når du hviler eller sover i sengen.

Køb ProSleep Berlin 500 Elevationsseng – 90×200
Group 45 100 nætters prøvetid
Group 45 250 stk. enkeltstående posefjedre

Omkring fjedrene finder du et lag af polyetherskum, der giver sengen en markant bedre stabilitet. Samtidig garanterer dette også en længere levetid. Sengens mange lag giver dig selvfølgelig også en dyb komfort.

Sengen er også udstyret med en fleksibel lamelbund med lydsvag motor fra LINAK, der er blevet integreret i en elegant træramme. Dertil har de stærke lameller også indbygget både antiskrid og regulerbar hårdhed.

NB: For at finde produktet på Soveland.dk søg efter “ProSleep Berlin 500 – elevationsseng – 90×200″

ProSleep Paris M700 Elevationsseng – 180×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Du har rigtig mange muligheder, hvis du ønsker at købe en elevationsseng. Derfor er det ikke nemt at vælge den helt rette. Der bør dog ikke være nogen tvivl om, at du ikke går galt i byen med ProSleep Paris M700.

Hvis du vælger denne seng, får du en springmadras med intelligente fjedre, der er udviklet til at give optimal støtte. Samtidig er det også værd at pointere, at det er en danskproduceret elevationsseng i højeste kvalitet.

Køb ProSleep Paris M700 Elevationsseng – 180×200
Group 45 25 mm. antibakteriel Cooltex skum
Group 45 20 cm høj træramme

Desuden har du mulighed for at vælge en fasthed, der passer til din krop, vægt og præferencer. Der tilbydes endda 100 dages ombytning på fastheden, hvorfor du blot kan få den ombyttet, hvis der er behov for dette.

Motoren er leveret af LINAK, der producerer alle deres motorer i Danmark. De er kendt hele verden over for deres fortrinlige kvalitet. Dertil medfølger der også en topmadras i memoryskum med tykkelse på 8 cm.

NB: For at finde produktet på Soveland.dk søg efter “ProSleep Paris M700 – elevationsseng – 180×200”

ProSleep Boston M700 Elevationsseng – 90×210

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Der bør ikke herske tvivl om, at Boston M700 fra ProSleep er en elevationsseng, der hører til helt i toppen af hierarkiet. Derfor er det et oplagt valg for dig, der ikke vil gå på kompromis med din nye elevationsseng.

Sengen er produceret her i Danmark, hvilket naturligvis garanterer, at kvaliteten er i top. Der bliver ikke blot brugt materialer, der er nøje udvalgt, men sengen bliver også bygget af uddannede, danske håndværkere.

Køb ProSleep Boston M700 Elevationsseng – 90×210
Group 45 3 valg af hårdhed
Group 45 80 mm memoryskum topmadras
Group 45 Gratis levering

I springmadrasserne er der mere end 250 pocketfjedre pr. m2, der er fordelt i fem forskellige zoner. Den har også en justerbar lamelbund, der drives af en kvalitetsrigtig motor fra LINAK, der kan fjernbetjenes.

Det øverste lag i senge udgøres af en trykaflastende topmadras med en kerne af memoryskum. Den har en samlet tykkelse på hele 80 mm. Desuden tilbydes der 100 dages ombytning af fastheden i madrassen.

NB: For at finde produktet på Soveland.dk søg efter “ProSleep Boston M700 – elevationsseng 90×210”

Topline Elevationsseng – 160×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Hvis du vælger Topline, så vælger du også en danskproduceret elevationsseng. Dertil får du også en seng med 28 lameller i elevationsbunden, hvoraf fem af dem er justerbare, for at garantere en ideel position for dig.

Selve elevationen drives af en motor, der leveres af LINAK. Med til denne motor får du selvfølgelig en trådløs fjernbetjening. Med denne fjernbetjening kan du både elevere hoved- og fodende af din seng.

Køb Topline Elevationsseng – 160×200
Group 45 Dansk produceret
Group 45 28 lamellers elevationsbund
Group 45 Hoved og benløft

tre fastheder, hvorfor du er sikret, at du kan finde en fasthed, der egner sig til både din krop og vægt.

Med i prisen får du også en rigtig god topmadras med en tykkelse på 40 mm. Føler du ikke, at det er nok, er der dog rig mulighed for opgradering. Desuden bryster den sig også af 15 års garanti mod fjedrebrud.

Læs mere
tick Gratis levering og montering
tick 150 dages komfort garanti
tick 14 dages fuld returret

Elevationsseng til en god pris

Vi har ovenfor fundet en håndfuld danske forhandlere af elevationssenge med henblik på at finde de modeller, der er bedst til prisen. Her kiggede vi på, hvor godt den enkelte elevationsseng klarede sig i forhold til følgende faktorer:

 • Kvalitet, komfort, funktionalitet, design og selvfølgelig pris

Ud fra disse faktorer har vi analyseret os frem til nogle af de bedste elevationssenge i Danmark, hvor du får høj kvalitet for pengene.

Se her en lækker elevationsseng fra Sengefabrikken:

Årets bedste online forhandlere

Sådan har vi vurderet de bedste elevationssenge

Som sagt har vi brugt en række kvalitetsindikatorer til at finde frem til de bedste elevationssenge. Disse indikatorer/faktorer kan du læse mere om herunder. Ved at læse nærmere om dem får du en bedre forståelse for, hvordan vi er nået frem til de otte ovenstående senge med elevation.

1. Kvalitet

Kvaliteten er den vigtigste faktor. Du bruger i snit en tredjedel af dit liv i sengen, hvorfor du ikke må gå på kompromis med kvaliteten, når du skal vælge ny seng. Derfor har denne faktor også været altoverskyggende i vores valg af de bedste senge. En dårlig kvalitet giver alt andet lige en dårlig nattesøvn – og det er vi fra Sleepzone.dk overhovedet ikke interesseret i.

2. Komfort

Kvalitet og komfort hænger på mange områder sammen. I forbindelse med vores jagt efter de bedste elevationssenge har vurdering af komforten været det samme som vurdering af fjedretype. Der er nemlig stor forskel på nutidens fjedretyper, når det kommer til kvalitet/komfort. De bedste fjedretyper er multipocket- og pocketfjedre. Og ovenstående elevationssenge er da også udstyret med en af de to bedste fjedretyper.

3. Motorens funktionalitet

Det siger lidt sig selv. Motoren i en elevationsseng skal fungere upåklageligt. Ellers er der ikke meget ”sjov” ved at have en seng med elevation. Derfor var vi selvfølgelig meget opmærksomme på, hvordan motoren virkede hos de forskellige elevationssengemodeller.

Vi gjorde os en ret værdifuld opdagelse: Senge, som er udstyret med en motor fra producenten Linak eller Okin, fungerer upåklageligt. Linak og Okin er virkelig en driftssikker motor til de bedste elevationssenge. 

4. Design

I dagens Danmark spiller sengenes design også en rolle. Derfor var dette et punkt vi selvfølgelig også havde in mente. Dog afhænger valg af design meget fra person til person, hvorfor dette var en faktor vi ikke gav den store værdi sammenlignet med for eksempel komfort. 

5. Pris

Med målet om at finde de bedste elevationssenge til prisen, så var det selvfølgelig nødvendigt at kigge på – ja du har gættet rigtigt – pris. Hos Sleepzone.dk er vi af den overbevisning, at det ikke kan betale sig at give for meget for en elevationsseng, der ikke afspejler en ligeså høj kvalitet som prisen. Derfor har vi været ekstremt opmærksomme på at finde frem til en række elevationssenge, hvor du rent faktisk får meget værdi for pengene.

Køb den rigtige elevationsseng med disse tips

Hvordan finder du den bedste af de ovenstående elevationssenge? Det gør du ved at følge vores guide til køb af elevationsseng. Læs nedenstående tips og find elevationssengen, der får dig til at sove bedre end aldrig før.

Hvis du har ekstra tid til at undersøge, hvilke senge der er de bedste for dig, så vil vi anbefale at læse en elevationsseng test eller to. Tit og ofte kan sådan en elevationsseng test være rigtig god at bedømme sengene ud fra.

Fastheden afhænger af din vægt

Det absolut vigtigste du bør fokusere på, når du skal finde en elevationsseng, som er bedst egnet til dig, det er fastheden. Fastheden er nemlig i høj grad med til at ”bestemme”, hvor godt du kommer til at sove.

Hvilken fasthed er bedst til dig og dit behov? Når du vil finde den optimale fasthed, skal du tage udgangspunkt i din vægt. Herunder er tre eksempler du med fordel kan tage udgangspunkt i:

 • Under 75 kg: Medium fasthed og pocket-fjedre
 • 75 kg – 95 kg: Fast fasthed og pocket-fjedre
 • Over 95 kg: Fast fasthed og multipocket-fjedre

boxmadras-inside-768x432

Størrelsen spiller også en rolle

Er der en eller to personer, som skal sove i elevationssengen? Hvis tilfældet er to, så er det optimalt at vælge en elevationsseng, der minimum måler 180×200 cm. Er der kun én person som skal bruge sengen, så kan du fint nøjes med en 120×200 cm. Har du tit overnattende gæster eller har du et kompakt soveværelse, så anbefaler vi, at du vælger en trekvart-elevationsseng (140/160 x 200 cm).

Husk: Sengens længde skal helst være 10 cm højere end dig. Måler du 170 cm i højden, skal sengens længde være minimum 180 cm.

 

Tip for ekstra komfort: Tilkøb en topmadras

Vil du gerne have det maksimale ud af din elevationsseng, så anbefaler vi, at du tilkøber en topmadras. Topmadrassen øger søvnkomforten og gør samtidig elevationssengen mere eksklusiv. Derudover kan du også bruge topmadrassen til at imødekomme din kropstemperatur: I den forbindelse anbefales det at vælge en latex-topmadras, hvis du har det varmt om natten. Har du det koldt, vil en celcius-topmadras være et godt valg.

 

Vælg en seng som er udstyret med Okin- eller Linak-motor

Er du interesseret i at have en motor med en høj ydeevne og en lang levetid? I så fald bør valget falde på en elevationsseng med Okin- eller Linak-motor. Okin og Linak er to af de bedste mærker inden for produktion af motorer til elevationssenge.

Video: Sådan afmonterer du en Linak-motor

Derfor er elevationssengen det bedste valg

For 9/10 personer vil elevationssengen være det bedste valg af sengetype. Det skyldes især, at elevationssenge er udstyret med fordele, du ikke finder ved andre senge. Herunder har vi listet nogle af de bedste fordele en elevationsseng giver dig.

1. Elevation giver muligheder

Ikke overraskende er elevationssengen udstyret med elevation. Det betyder, at du får en masse tilpasningsmuligheder, der gør komforten tårnhøj. Hvis du for eksempel godt kan lide at sove med benene lidt oppe, så er elevationssengen det bedste valg. Hurtigt og nemt kan du hæve fodenden og tilpasse din position bedst muligt.

3. Skabt til gravide

Gravide kvinder vil drage stor nytte af en elevationsseng gennem hele graviditeten. Som gravid har du typisk meget væske i benene. I den forbindelse er det rart at få benene lidt op, når du vil hvile dig – og her kan elevationssengen hjælpe dig på en meget effektiv måde.

Det samme gør sig gældende, når du som gravid skal i og ud af sengen. Dette kan godt være lidt svært med en stor mave, medmindre du benytter dig af elevationen og lader sengen ”gøre det hårde arbejde”.

2. Læse og se film i sengen?

De mange tilpasningsmuligheder er også en stor fordel, hvis du for eksempel godt kan lide at læse, se film, arbejde eller lignende i sengen. Som udgangspunkt anbefaler vi ikke, at du laver andet i sengen end at sove. I dagens Danmark må vi dog se i øjnene, at sengen er et møbel, der bliver brugt til meget mere end søvn.

4. En dyr løsning

Det eneste minus ved køb af en elevationsseng, det er faktisk prisen. En seng med elevation er naturligvis dyrere, da du betaler ekstra for elevationsmotoren. Dog er fordelen ved elevation så stor, at det i langt de fleste tilfælde er pengene værd.

Hvis du gerne vil have maksimal værdi for pengene, så anbefaler vi selvfølgelig, at du finder en elevationsseng iblandt de otte fremhævede senge du finder øverst på siden.

Er det en fordel at læse en elevationsseng test?

Et spørgsmål som vi støder på flere gange. Det mest korte svar er: Ja og nej.

Det er en fordel i den forstand, at testen kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke senge som er bedst til prisen. Dog kan disse senge i elevationsseng testen vise sig at være et dårligt valg for dig. Valg af elevationsseng handler nemlig meget om dine behov og din kropsbygning. Derfor er bedst i test elevationssenge ikke altid det bedste valg.

Så hvis du vil læse en elevationsseng test, så anbefaler vi, at du udelukkende bruger testen som inspiration og baggrundsviden. Elevationssenge tests skal helst ikke have den største rolle i forhold til, hvilken elevationsseng du ender med at vælge. Her på Sleepzone.dk har vi ikke lavet en decideret test af elevationssenge. I stedet for en elevationsseng test, så vælger vi at have fokus på at guide dig til det bedste valg. I den forbindelse fremhæver vi et par senge som du kan lade dig inspirere af i forhold til, hvilken seng du ender med at vælge.

Guide: Valg af elevationsseng

Elevationssenge har længe været blandt de mest populære sengetyper på markedet. Det er især muligheden for at kunne udvide brugen af sengen, samt at kunne indstille underlaget mere perfekt til kroppen og for eksempel forhindre kredsløbsproblemer i benene, der har gjort denne sengetype populær.

Du tilbringer op mod en tredjedel af dit liv i sengen – gennemsnitlig i omegnen af otte timer hver dag. Så derfor er der alt mulig god grund til at gøre dit ophold i den så behageligt som muligt. En forkert seng kan således have afgørende indflydelse for, hvordan du kommer igennem den nye dag. Den skulle du jo helst vågne frisk og veludhvilet op til hver eneste morgen. Så skal sengen skiftes ud, er der derfor alt mulig grund til at være grundig, når du skal vælge den nye.

Får kroppen ikke ordentlig hvile, får du ikke koblet af efter en stressende dag. Årsagen kan være, at du vågner med led- og muskelsmerter flere gange i løbet af natten, fordi dine ben eller arme er begyndt at sove. Oplever du nogle af ovenstående problemer, er elevationssengen en oplagt mulighed.

Læs her, hvordan du vælger den bedste elevationsseng til dig eller jer.

Hvad er en elevationsseng?

En elevationsseng giver mulighed for at ændre sengebundens højde og udformning. Elevationssengen kan derved tilpasses individuelt til den enkeltes højde, kropsform og præference for, hvordan de ligger bedst. Samtidig er det også muligt at forhindre eller afhjælpe ledsmerter, da elevationssengens bund typisk består af flere individuelt justerbare dele. Korrekt indstilling af disse kan også afhjælpe gener som sovende ben og arme. Endvidere kan gener forårsaget af dårligt blodkredsløb – specielt i benene –afhjælpes med en elevationsseng.

Typisk er elevationssengen opbygget af en bund, der kan hejses op og ned, så man kan ændre ind- og udstigningshøjden i sengen. Bunden er i de fleste elevationssenge opdelt i tre individuelt justerbare dele. Det gør det muligt at ændre underlaget, så man f.eks. kan ligge højere med hovedet eller benene, uden at skulle stable puder under nakke eller lægge.

Justeringsmulighederne styres med en fjernbetjening og foretages af en eller flere el-motorer, stænger eller hydrautiske stempler i sengebunden. Antallet og kvaliteten af disse er med til at sætte prisniveauet på elevationssengen.

Den individuelle justering af sengebundens dele, gør det også muligt at tilpasse sengen, så du undgår eller afhjælper føromtalte gener og smerter i kroppen. Det gør elevationssengen mere behagelig at ligge i og er med til at sikre en behagelig og smertefri søvn, samt at du ikke får gener af at ligge i den.

Muligheden for at ændre formen på bunden gør det også muligt f.eks. at sidde behageligt i sengen, hvis du ønsker at læse en god bog eller se fjernsyn, efter du er gået i seng. Endelig giver elevationssengen også bedre støtte i romantiske øjeblikke, end du normalt kan få en traditionel seng.

 

Elevationssenge er et populært valg

Netop på grund af de mange indstillingsmuligheder og muligheden for at kunne bruge sengen til mere end bare at sove i, er elevationssenge et populært valg. Oprindelig er den udviklet til brug på hospitaler, hvor den har været almindelig siden slutningen af 1980’erne. Men op gennem 1990’erne kom de første kommercielle modeller på markedet og i de seneste 10-15 år er elevationssengen blevet prismæssigt tilgængelig for almindelige menneskers tegnebog.

Sådan vælger du den rigtige elevationseng

Når du skal vælge elevationsseng, skal du gå systematisk frem. Brug f.eks. tjeklisten herunder til at vurdere de forskellige senge med. De enkelte punkter gennemgås i resten af artiklen, lige som vi kommer med eksempler på en række gode elevationssenge sidst i artiklen.

 1. Størrelse
 2. Indstillingsmuligheder
 3. Sengebundsopbygning
 4. Motorkvalitet og sengebundens konstruktion
 5. Madras
 6. Topmadras
 7. Vælg eventuelt tilbehør som sengegavle og lignende

1. Hvilken størrelse elevationsseng er den rigtige?

Elevationssenge er generelt bredere end traditionelle senge. Selv om det er muligt at få dem i den traditionelle enkeltmandssengsstørrelse på 90 x 200 cm, anvendes denne størrelse mest som en del af de elevationssenge, der sælges som dobbeltsenge.

Den mest populære enkeltmandsseng der sælges som elevationsseng, har en bredde på 120 x 200 cm. Den giver lidt mere plads at ligge på end den smallere 80 x 200 cm elevationsseng. Derved får du bedre plads og føler ikke, at sengen er for smal. Især ikke hvis du har valgt at ligge højere end normalt i din elevationsseng, fordi du så får nemmere ved at komme ind og ud af sengen.

Det er også muligt at få elevationssenge i 140 x 200 cm, altså den traditionelle halvandenmandseng eller trekvartseng. Men selv om det er samme sengestørrelse, som mange med et lille soveværelse ligger to personer i, kan det ikke anbefales at bruge elevationssenge i halvandenmandsstørrelse til dette formål. Der er simpelthen for stor forskel på folks liggepræferencer til, at I kan bruge en elevationsseng på 160 x 200 cm som dobbeltseng.

Som enkeltmandsseng får du virkelig god plads at brede dig på. Skulle der blive behov for, at I ligger to i sengen, kan du sætte sengen ned i normalstilling. Så får I nøjagtigt de samme muligheder for at sove i sengen, som I ville have med en traditionel seng.

Elevationssenge som dobbeltseng

Har I brug for en dobbeltseng, kan I få elevationssenge på 160 x 200 cm eller 180 x 200 cm. Her er der plads til individuelle sengebunde til hver enkelt person. Derved kan I hver for sig justere jeres seng, så I ligger bedst muligt. Det giver jer den bedste sovekomfort hver især. Elevationssengen på 180 x 200 er den mest populære af de to dobbeltsengsstørrelser, fordi den giver størst mulig bredde at ligge på.

Den største ulempe ved at bruge en elevationsseng som dobbeltseng er, at der oftest er meget stor forskel på jeres indstillinger. Derved er det ikke kun revnen i midten, I skal slås med i hverdagen. Også forskellige højdeindstillinger og valg af forskellige indstillinger af sengebunden, er med til at sætte begrænsninger for bevægelsesfriheden.

En split-topmadras afhjælper revnen i midten

Det kan dog afhjælpes ved at vælge en såkaldt split-topmadras. Den er samlet på midten, men har i modsætning til almindelige dobbelte topmadrasser en særlig revne i toppen og bunden. Den gør det muligt for jer at justere hver jeres side af sengentil jeres præferencer, uden at der opstår en irriterende revne eller forhindring på midten.

Retfærdigvis skal det dog siges, at den særlige split-topmadras sætter nogle naturlige begrænsninger for, hvor voldsomme forskelle der kan være mellem de to sengesider. Har I brug for større forskelle end det, er I nødt til at leve med en større eller mindre forhindring mellem jeres to sengesider.

Hvilken størrelse elevationsseng skal jeg så vælge?

Er du single, vi du oftest kunne klare dig fint med en elevationsseng på 120 x 200 centimeter. Er du lidt mere luksuriøst anlagt, synes det er rart at have plads at brede dig på, eller får du sommetider overnattende gæster, bør du gå efter en elevationsseng på 140 x 200 centimeter. Den kan som allerede nævnt lægges ned, hvis I skal sove to i den.

Har I sat jer for at købe en elevationsseng, der skal bruges som dobbeltseng, bør I gå efter elevationssenge på 180 x 200 cm. Kun hvis der ikke er plads til det i soveværelset eller økonomien gør det tvingende nødvendig, bør I gå efter den smallere elevationsseng på 160 x 200 cm.

Falder dit valg på en ny elevationsseng er der derfor mulighed for at vælge lige præcis den størrelsen som passer dig. Du kan se alle størrelser på elevationssenge nedenunder:

2. Hvilke indstillingsmuligheder er de vigtigste?

Når du skal vælge elevationsseng, er det vigtigt at gøre dig nogle overvejelser over, hvad det er for gener og eventuelt smerter, du gerne vil forebygge eller afhjælpe.

Har du problemer med at komme ind eller ud af sengen, vil det være en fordel at kunne køre sengebunden højere op end den seng, du har i dag. Eksperimentér med forskellige indstillinger ved at sætte dig på sengekanten og køre sengebunden op og ned, til du finder den stilling, hvor det er mest behageligt at stige ud af og sætte dig op i sengen.

Oplever du, at dine ben tit sover, er det vigtigt, at elevationssengen har mulighed for at hæve den del af madrassen, hvor benene ligger. Her er det især vigtigt, at indstillingerne sker i så små trin, at du ikke ender med at skulle vælge mellem to liggestillinger, der i praksis er lige ubehagelige.

Får du ryg- eller andre ledsmerter af din seng i dag, bør du sørge for at der findes så mange opdelinger af sengebunden og indstillingsmuligheder for disse som muligt. Endvidere bør du vælge en madras, der passer til din vægt og er udstyret med komfortzoner, der understøtter ryg eller andre led bedst muligt. Det kommer vi tilbage til senere.

Tip: Lider du af rygsmerter, anbefaler vi, at du tager et nærmere kig på Gigtforeningens guide til rygøvelser du kan lave derhjemme. Guiden kan med stor sandsynlighed hjælpe dig til færre smerter.

Endelig er der hovedgærdet. Her er det vigtigt, at du ikke ligger for højt med hovedet i forhold til resten af kroppen. Så opstår der for stor højdeforskel mellem hoved og rygsøjle. Det giver problemer med nakken.

Så hvis du i dag anvender et par puder under nakken, vil du opleve færre nakkeproblemer, ved at hæve hovedgærdet en smule og kun bruge en eller slet ingen pude under nakken. Derved fordeles elevationen hen over ryggen og højdeforskellen mellem røgsøjle og hoved bliver mere naturlig. Det betyder, at du ikke kommer til at knække så meget i nakken.

3. Valg af sengebund

De fleste elevationssenge kommer med en tredelt bund, selv om der også findes to- og firdelte sengebunde på markedet. De er dog meget sjældne i dag.

Den tredelte sengebund opdeler bunden i et hovedgærde og en benende der kan hæves og sænkes. Den midterste del kan sjældent justeres andet end i højden over gulvet. Denne del er placeret lige omkring lænden og den nederste del af ryggen, der helst skal ligge helt fladt, for at du sover bedst muligt.

Selve sengebunden består af en bevægelig og fast del. Den bevægelige del på de mest avancerede sengebunde består oftest af flere individuelle dele, der giver en mere glidende overgang mellem de forskellige indstillinger. Derved undgår du pludselige knæk i sengebunden, der både er skadelige for ryggen og for den madras, du ligger på i sengen.

Hvert enkelt element af den bevægelige del består af en metal- eller træramme med trælameller til at holde madrassen. I nogle udgaver ses også metalfjedre eller stofunderlag. Det er dog oftest i de billigere elevationssenge.

Den faste del af sengebunden er den, som sengen står på. Her kan der være frit valg mellem forskellige ben- og medetyper, der kan monteres den faste del af sengebunden på forskellige måder. Du kan også få elevationssenge, hvor den faste del af sengebunden går helt ned til gulvet, så sengen står direkte på den. Disse senge ligner kontinentalsenge med en elevationsseng på toppen.

4. Tjek motorkvalitet og konstruktion

Når du vælger elevationsseng er det vigtigt, at du tjekker motorkvaliteten og de stænger eller hydraulikanordninger, der bevæger den. Motoren er oftest den dyreste del af sengen. Derfor er det tit denne del, der spares på, hvis der skal skæres af prisen på sengen.

Det giver en direkte sammenhæng mellem motorkvaliteten og prisen på sengen. Her vil de dyre senge oftest være udstyret med kraftigere eller flere motorer, end de billige senge har.

Skal du sikre dig, at din seng er udstyret med en god, solid og slidstærk motor, skal du gå efter senge med motorer fra Linak. De er danskproducerede og har et rigtigt godt omdømme i branchen. Samtidig har de en meget jævn gang og støjer minimalt i forhold til motorer fra andre producenter.

Linak startede oprindeligt med at levere sengemotorer til de elevationssenge, der findes på hospitalerne. Det har de gjort i over 25 år og da de stadig er det foretrukne valg i den danske sundhedssektor, giver det en blåstempling af kvaliteten, der ikke er mange andre, som kan leve op til.

5. Vælg madras efter din vægt

Når du vælger madras til din elevationsseng, er det vigtigt, at du er ærlig om din vægt. Lyver du dig lettere end du er, ender du med at komme til at ligge for blødt. Det kan på sigt give dig rygsmerter og -gener, der ikke kan fjernes ved at ændre indstillingerne af elevationssengen.

Vægten afgør tætheden af fjedrene i madrassen. Samtidig kan der justeres på fastheden af madrassen ved at vælge forskellig metaltykkelse på fjedrene.

I dag anvender de fleste madrasser de såkaldte pocket-fjedre. De fås i to forskellige fastheder og med to forskellige tætheder af fjedre: Omkring 100 fjedre pr. kvadratmeter (pocket-fjedre) og op til 150 fjedre pr. kvadratmeter (multipocket-fjedre). Vejer du:

 • Under 75 kilo, skal du vælge en madras med pocket-fjedre med medium fasthed.
 • Mellem 75 og 95 kilo, skal du vælge en madras med pocket-fjedre med fast fasthed.
 • Over 95 kilo, skal du vælge en madras med multipocket-fjedre med fast fasthed.

6. Vælg topmadras efter ønsket liggekomfort og sovetemperatur

Topmadrassen har stor betydning for liggekomforten i sengen, samt hvor varm sengen føles at ligge i. Her kan du generelt vælge mellem topmadrasser af skumgummi, med det såkaldte memory-skum eller med latex.

Som udgangspunkt bør du aldrig vælge en topmadras i skumgummi. Den giver ingen støtte og gør sengen varm at ligge i.

Fryser du tit om natten, bør du i stedet vælge en topmadras i memory skum eller memory foam, som det også kaldes. Den tilpasser sig kroppen bedre, så du får optimal støtte i din liggestilling og holder på kropsvarmen.

Er det modsatte tilfældet, så du døjer med varme eller måske ligefrem sveder, skal du i stedet vælge en topmadras i latex. Det er et naturligt materiale, der støtter ligesom memory skum. Men i modsætning til memory foam tillader det også kroppe at ånde og bortleder effektivt varmen fra kroppen. Derved føles sengen køligere at ligge i og du slipper for at komme til at svede.

7. Valg af tilbehør

Udover selve sengen kan du vælge forskelligt tilbehør som f.eks. en sengegavl, der kan monteres på væggen. Den fundender sengens design og gør den flottere at se på, men har ellers ikke nogen funktion. Enkelte sengegavle har også monteret lyskilder. Det kan være smart, hvis du tit læser i sengen.

Du kan også vælge at få monteret endegavle, ligesom nogle elevationssenge har mulighed for at få monteret natborde eller lukket understel – også kendt som sengerammer.

Tre eksempler på gode elevationssenge

Som lovet får du her tre gode eksempler på elevationssenge, der kan fås til gode priser herhjemme:

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev