GUIDE: Sådan finder du den bedste elevationsseng til prisen
Vi ved hvor svært det kan være at finde frem til den bedste elevationsseng – vi har selv været der. Det kan især være svært, hvis du ikke ikke ved, hvilke specifikationer du skal lægge mærke til, når du kigger på elevationssenge. Eller har mulighed for at prøve en elevationsseng i butikken eller læse en pålidelig elevationsseng test.
Og hvad med prisen? Hvordan ved du, at du får en elevationsseng til en god pris? Alt dette hjælper vi dig med – og giver dig svaret på lige her.
Elevationsseng til en god pris
Vi har ovenfor fundet en håndfuld danske forhandlere af elevationssenge med henblik på at finde de modeller, der er bedst til prisen. Her kiggede vi på, hvor godt den enkelte elevationsseng klarede sig i forhold til følgende faktorer:
- Kvalitet, komfort, funktionalitet, design og selvfølgelig pris
Ud fra disse faktorer har vi analyseret os frem til nogle af de bedste elevationssenge i Danmark, hvor du får høj kvalitet for pengene.
Se her en lækker elevationsseng fra Sengefabrikken:
Årets bedste online forhandlere
Sådan har vi vurderet de bedste elevationssenge
Som sagt har vi brugt en række kvalitetsindikatorer til at finde frem til de bedste elevationssenge. Disse indikatorer/faktorer kan du læse mere om herunder. Ved at læse nærmere om dem får du en bedre forståelse for, hvordan vi er nået frem til de otte ovenstående senge med elevation.
1. Kvalitet
Kvaliteten er den vigtigste faktor. Du bruger i snit en tredjedel af dit liv i sengen, hvorfor du ikke må gå på kompromis med kvaliteten, når du skal vælge ny seng. Derfor har denne faktor også været altoverskyggende i vores valg af de bedste senge. En dårlig kvalitet giver alt andet lige en dårlig nattesøvn – og det er vi fra Sleepzone.dk overhovedet ikke interesseret i.
2. Komfort
Kvalitet og komfort hænger på mange områder sammen. I forbindelse med vores jagt efter de bedste elevationssenge har vurdering af komforten været det samme som vurdering af fjedretype. Der er nemlig stor forskel på nutidens fjedretyper, når det kommer til kvalitet/komfort. De bedste fjedretyper er multipocket- og pocketfjedre. Og ovenstående elevationssenge er da også udstyret med en af de to bedste fjedretyper.
3. Motorens funktionalitet
Det siger lidt sig selv. Motoren i en elevationsseng skal fungere upåklageligt. Ellers er der ikke meget ”sjov” ved at have en seng med elevation. Derfor var vi selvfølgelig meget opmærksomme på, hvordan motoren virkede hos de forskellige elevationssengemodeller.
Vi gjorde os en ret værdifuld opdagelse: Senge, som er udstyret med en motor fra producenten Linak eller Okin, fungerer upåklageligt. Linak og Okin er virkelig en driftssikker motor til de bedste elevationssenge.
4. Design
I dagens Danmark spiller sengenes design også en rolle. Derfor var dette et punkt vi selvfølgelig også havde in mente. Dog afhænger valg af design meget fra person til person, hvorfor dette var en faktor vi ikke gav den store værdi sammenlignet med for eksempel komfort.
5. Pris
Med målet om at finde de bedste elevationssenge til prisen, så var det selvfølgelig nødvendigt at kigge på – ja du har gættet rigtigt – pris. Hos Sleepzone.dk er vi af den overbevisning, at det ikke kan betale sig at give for meget for en elevationsseng, der ikke afspejler en ligeså høj kvalitet som prisen. Derfor har vi været ekstremt opmærksomme på at finde frem til en række elevationssenge, hvor du rent faktisk får meget værdi for pengene.
Køb den rigtige elevationsseng med disse tips
Hvordan finder du den bedste af de ovenstående elevationssenge? Det gør du ved at følge vores guide til køb af elevationsseng. Læs nedenstående tips og find elevationssengen, der får dig til at sove bedre end aldrig før.
Hvis du har ekstra tid til at undersøge, hvilke senge der er de bedste for dig, så vil vi anbefale at læse en elevationsseng test eller to. Tit og ofte kan sådan en elevationsseng test være rigtig god at bedømme sengene ud fra.
Fastheden afhænger af din vægt
Det absolut vigtigste du bør fokusere på, når du skal finde en elevationsseng, som er bedst egnet til dig, det er fastheden. Fastheden er nemlig i høj grad med til at ”bestemme”, hvor godt du kommer til at sove.
Hvilken fasthed er bedst til dig og dit behov? Når du vil finde den optimale fasthed, skal du tage udgangspunkt i din vægt. Herunder er tre eksempler du med fordel kan tage udgangspunkt i:
- Under 75 kg: Medium fasthed og pocket-fjedre
- 75 kg – 95 kg: Fast fasthed og pocket-fjedre
- Over 95 kg: Fast fasthed og multipocket-fjedre
Størrelsen spiller også en rolle
Er der en eller to personer, som skal sove i elevationssengen? Hvis tilfældet er to, så er det optimalt at vælge en elevationsseng, der minimum måler 180×200 cm. Er der kun én person som skal bruge sengen, så kan du fint nøjes med en 120×200 cm. Har du tit overnattende gæster eller har du et kompakt soveværelse, så anbefaler vi, at du vælger en trekvart-elevationsseng (140/160 x 200 cm).
Husk: Sengens længde skal helst være 10 cm højere end dig. Måler du 170 cm i højden, skal sengens længde være minimum 180 cm.
Tip for ekstra komfort: Tilkøb en topmadras
Vil du gerne have det maksimale ud af din elevationsseng, så anbefaler vi, at du tilkøber en topmadras. Topmadrassen øger søvnkomforten og gør samtidig elevationssengen mere eksklusiv. Derudover kan du også bruge topmadrassen til at imødekomme din kropstemperatur: I den forbindelse anbefales det at vælge en latex-topmadras, hvis du har det varmt om natten. Har du det koldt, vil en celcius-topmadras være et godt valg.
Vælg en seng som er udstyret med Okin- eller Linak-motor
Er du interesseret i at have en motor med en høj ydeevne og en lang levetid? I så fald bør valget falde på en elevationsseng med Okin- eller Linak-motor. Okin og Linak er to af de bedste mærker inden for produktion af motorer til elevationssenge.
Video: Sådan afmonterer du en Linak-motor
Derfor er elevationssengen det bedste valg
For 9/10 personer vil elevationssengen være det bedste valg af sengetype. Det skyldes især, at elevationssenge er udstyret med fordele, du ikke finder ved andre senge. Herunder har vi listet nogle af de bedste fordele en elevationsseng giver dig.
1. Elevation giver muligheder
Ikke overraskende er elevationssengen udstyret med elevation. Det betyder, at du får en masse tilpasningsmuligheder, der gør komforten tårnhøj. Hvis du for eksempel godt kan lide at sove med benene lidt oppe, så er elevationssengen det bedste valg. Hurtigt og nemt kan du hæve fodenden og tilpasse din position bedst muligt.
3. Skabt til gravide
Gravide kvinder vil drage stor nytte af en elevationsseng gennem hele graviditeten. Som gravid har du typisk meget væske i benene. I den forbindelse er det rart at få benene lidt op, når du vil hvile dig – og her kan elevationssengen hjælpe dig på en meget effektiv måde.
Det samme gør sig gældende, når du som gravid skal i og ud af sengen. Dette kan godt være lidt svært med en stor mave, medmindre du benytter dig af elevationen og lader sengen ”gøre det hårde arbejde”.
2. Læse og se film i sengen?
De mange tilpasningsmuligheder er også en stor fordel, hvis du for eksempel godt kan lide at læse, se film, arbejde eller lignende i sengen. Som udgangspunkt anbefaler vi ikke, at du laver andet i sengen end at sove. I dagens Danmark må vi dog se i øjnene, at sengen er et møbel, der bliver brugt til meget mere end søvn.
4. En dyr løsning
Det eneste minus ved køb af en elevationsseng, det er faktisk prisen. En seng med elevation er naturligvis dyrere, da du betaler ekstra for elevationsmotoren. Dog er fordelen ved elevation så stor, at det i langt de fleste tilfælde er pengene værd.
Hvis du gerne vil have maksimal værdi for pengene, så anbefaler vi selvfølgelig, at du finder en elevationsseng iblandt de otte fremhævede senge du finder øverst på siden.
Er det en fordel at læse en elevationsseng test?
Et spørgsmål som vi støder på flere gange. Det mest korte svar er: Ja og nej.
Det er en fordel i den forstand, at testen kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke senge som er bedst til prisen. Dog kan disse senge i elevationsseng testen vise sig at være et dårligt valg for dig. Valg af elevationsseng handler nemlig meget om dine behov og din kropsbygning. Derfor er bedst i test elevationssenge ikke altid det bedste valg.
Så hvis du vil læse en elevationsseng test, så anbefaler vi, at du udelukkende bruger testen som inspiration og baggrundsviden. Elevationssenge tests skal helst ikke have den største rolle i forhold til, hvilken elevationsseng du ender med at vælge. Her på Sleepzone.dk har vi ikke lavet en decideret test af elevationssenge. I stedet for en elevationsseng test, så vælger vi at have fokus på at guide dig til det bedste valg. I den forbindelse fremhæver vi et par senge som du kan lade dig inspirere af i forhold til, hvilken seng du ender med at vælge.
Guide: Valg af elevationsseng
Elevationssenge har længe været blandt de mest populære sengetyper på markedet. Det er især muligheden for at kunne udvide brugen af sengen, samt at kunne indstille underlaget mere perfekt til kroppen og for eksempel forhindre kredsløbsproblemer i benene, der har gjort denne sengetype populær.
Du tilbringer op mod en tredjedel af dit liv i sengen – gennemsnitlig i omegnen af otte timer hver dag. Så derfor er der alt mulig god grund til at gøre dit ophold i den så behageligt som muligt. En forkert seng kan således have afgørende indflydelse for, hvordan du kommer igennem den nye dag. Den skulle du jo helst vågne frisk og veludhvilet op til hver eneste morgen. Så skal sengen skiftes ud, er der derfor alt mulig grund til at være grundig, når du skal vælge den nye.
Får kroppen ikke ordentlig hvile, får du ikke koblet af efter en stressende dag. Årsagen kan være, at du vågner med led- og muskelsmerter flere gange i løbet af natten, fordi dine ben eller arme er begyndt at sove. Oplever du nogle af ovenstående problemer, er elevationssengen en oplagt mulighed.
Læs her, hvordan du vælger den bedste elevationsseng til dig eller jer.
Hvad er en elevationsseng?
En elevationsseng giver mulighed for at ændre sengebundens højde og udformning. Elevationssengen kan derved tilpasses individuelt til den enkeltes højde, kropsform og præference for, hvordan de ligger bedst. Samtidig er det også muligt at forhindre eller afhjælpe ledsmerter, da elevationssengens bund typisk består af flere individuelt justerbare dele. Korrekt indstilling af disse kan også afhjælpe gener som sovende ben og arme. Endvidere kan gener forårsaget af dårligt blodkredsløb – specielt i benene –afhjælpes med en elevationsseng.
Typisk er elevationssengen opbygget af en bund, der kan hejses op og ned, så man kan ændre ind- og udstigningshøjden i sengen. Bunden er i de fleste elevationssenge opdelt i tre individuelt justerbare dele. Det gør det muligt at ændre underlaget, så man f.eks. kan ligge højere med hovedet eller benene, uden at skulle stable puder under nakke eller lægge.
Justeringsmulighederne styres med en fjernbetjening og foretages af en eller flere el-motorer, stænger eller hydrautiske stempler i sengebunden. Antallet og kvaliteten af disse er med til at sætte prisniveauet på elevationssengen.
Den individuelle justering af sengebundens dele, gør det også muligt at tilpasse sengen, så du undgår eller afhjælper føromtalte gener og smerter i kroppen. Det gør elevationssengen mere behagelig at ligge i og er med til at sikre en behagelig og smertefri søvn, samt at du ikke får gener af at ligge i den.
Muligheden for at ændre formen på bunden gør det også muligt f.eks. at sidde behageligt i sengen, hvis du ønsker at læse en god bog eller se fjernsyn, efter du er gået i seng. Endelig giver elevationssengen også bedre støtte i romantiske øjeblikke, end du normalt kan få en traditionel seng.
Elevationssenge er et populært valg</
Netop på grund af de mange indstillingsmuligheder og muligheden for at kunne bruge sengen til mere end bare at sove i, er elevationssenge et populært valg. Oprindelig er den udviklet til brug på hospitaler, hvor den har været almindelig siden slutningen af 1980’erne. Men op gennem 1990’erne kom de første kommercielle modeller på markedet og i de seneste 10-15 år er elevationssengen blevet prismæssigt tilgængelig for almindelige menneskers tegnebog.
Sådan vælger du den rigtige elevationseng
Når du skal vælge elevationsseng, skal du gå systematisk frem. Brug f.eks. tjeklisten herunder til at vurdere de forskellige senge med. De enkelte punkter gennemgås i resten af artiklen, lige som vi kommer med eksempler på en række gode elevationssenge sidst i artiklen.
- Størrelse
- Indstillingsmuligheder
- Sengebundsopbygning
- Motorkvalitet og sengebundens konstruktion
- Madras
- Topmadras
- Vælg eventuelt tilbehør som sengegavle og lignende
1. Hvilken størrelse elevationsseng er den rigtige?
Elevationssenge er generelt bredere end traditionelle senge. Selv om det er muligt at få dem i den traditionelle enkeltmandssengsstørrelse på 90 x 200 cm, anvendes denne størrelse mest som en del af de elevationssenge, der sælges som dobbeltsenge.
Den mest populære enkeltmandsseng der sælges som elevationsseng, har en bredde på 120 x 200 cm. Den giver lidt mere plads at ligge på end den smallere 80 x 200 cm elevationsseng. Derved får du bedre plads og føler ikke, at sengen er for smal. Især ikke hvis du har valgt at ligge højere end normalt i din elevationsseng, fordi du så får nemmere ved at komme ind og ud af sengen.
Det er også muligt at få elevationssenge i 140 x 200 cm, altså den traditionelle halvandenmandseng eller trekvartseng. Men selv om det er samme sengestørrelse, som mange med et lille soveværelse ligger to personer i, kan det ikke anbefales at bruge elevationssenge i halvandenmandsstørrelse til dette formål. Der er simpelthen for stor forskel på folks liggepræferencer til, at I kan bruge en elevationsseng på 160 x 200 cm som dobbeltseng.
Som enkeltmandsseng får du virkelig god plads at brede dig på. Skulle der blive behov for, at I ligger to i sengen, kan du sætte sengen ned i normalstilling. Så får I nøjagtigt de samme muligheder for at sove i sengen, som I ville have med en traditionel seng.
Elevationssenge som dobbeltseng
Har I brug for en dobbeltseng, kan I få elevationssenge på 160 x 200 cm eller 180 x 200 cm. Her er der plads til individuelle sengebunde til hver enkelt person. Derved kan I hver for sig justere jeres seng, så I ligger bedst muligt. Det giver jer den bedste sovekomfort hver især. Elevationssengen på 180 x 200 er den mest populære af de to dobbeltsengsstørrelser, fordi den giver størst mulig bredde at ligge på.
Den største ulempe ved at bruge en elevationsseng som dobbeltseng er, at der oftest er meget stor forskel på jeres indstillinger. Derved er det ikke kun revnen i midten, I skal slås med i hverdagen. Også forskellige højdeindstillinger og valg af forskellige indstillinger af sengebunden, er med til at sætte begrænsninger for bevægelsesfriheden.
En split-topmadras afhjælper revnen i midten
Det kan dog afhjælpes ved at vælge en såkaldt split-topmadras. Den er samlet på midten, men har i modsætning til almindelige dobbelte topmadrasser en særlig revne i toppen og bunden. Den gør det muligt for jer at justere hver jeres side af sengentil jeres præferencer, uden at der opstår en irriterende revne eller forhindring på midten.
Retfærdigvis skal det dog siges, at den særlige split-topmadras sætter nogle naturlige begrænsninger for, hvor voldsomme forskelle der kan være mellem de to sengesider. Har I brug for større forskelle end det, er I nødt til at leve med en større eller mindre forhindring mellem jeres to sengesider.
Hvilken størrelse elevationsseng skal jeg så vælge?
Er du single, vi du oftest kunne klare dig fint med en elevationsseng på 120 x 200 centimeter. Er du lidt mere luksuriøst anlagt, synes det er rart at have plads at brede dig på, eller får du sommetider overnattende gæster, bør du gå efter en elevationsseng på 140 x 200 centimeter. Den kan som allerede nævnt lægges ned, hvis I skal sove to i den.
Har I sat jer for at købe en elevationsseng, der skal bruges som dobbeltseng, bør I gå efter elevationssenge på 180 x 200 cm. Kun hvis der ikke er plads til det i soveværelset eller økonomien gør det tvingende nødvendig, bør I gå efter den smallere elevationsseng på 160 x 200 cm.
Falder dit valg på en ny elevationsseng er der derfor mulighed for at vælge lige præcis den størrelsen som passer dig. Du kan se alle størrelser på elevationssenge nedenunder:
2. Hvilke indstillingsmuligheder er de vigtigste?
Når du skal vælge elevationsseng, er det vigtigt at gøre dig nogle overvejelser over, hvad det er for gener og eventuelt smerter, du gerne vil forebygge eller afhjælpe.
Har du problemer med at komme ind eller ud af sengen, vil det være en fordel at kunne køre sengebunden højere op end den seng, du har i dag. Eksperimentér med forskellige indstillinger ved at sætte dig på sengekanten og køre sengebunden op og ned, til du finder den stilling, hvor det er mest behageligt at stige ud af og sætte dig op i sengen.
Oplever du, at dine ben tit sover, er det vigtigt, at elevationssengen har mulighed for at hæve den del af madrassen, hvor benene ligger. Her er det især vigtigt, at indstillingerne sker i så små trin, at du ikke ender med at skulle vælge mellem to liggestillinger, der i praksis er lige ubehagelige.
Får du ryg- eller andre ledsmerter af din seng i dag, bør du sørge for at der findes så mange opdelinger af sengebunden og indstillingsmuligheder for disse som muligt. Endvidere bør du vælge en madras, der passer til din vægt og er udstyret med komfortzoner, der understøtter ryg eller andre led bedst muligt. Det kommer vi tilbage til senere.
Tip: Lider du af rygsmerter, anbefaler vi, at du tager et nærmere kig på Gigtforeningens guide til rygøvelser du kan lave derhjemme. Guiden kan med stor sandsynlighed hjælpe dig til færre smerter.
Endelig er der hovedgærdet. Her er det vigtigt, at du ikke ligger for højt med hovedet i forhold til resten af kroppen. Så opstår der for stor højdeforskel mellem hoved og rygsøjle. Det giver problemer med nakken.
Så hvis du i dag anvender et par puder under nakken, vil du opleve færre nakkeproblemer, ved at hæve hovedgærdet en smule og kun bruge en eller slet ingen pude under nakken. Derved fordeles elevationen hen over ryggen og højdeforskellen mellem røgsøjle og hoved bliver mere naturlig. Det betyder, at du ikke kommer til at knække så meget i nakken.
3. Valg af sengebund
De fleste elevationssenge kommer med en tredelt bund, selv om der også findes to- og firdelte sengebunde på markedet. De er dog meget sjældne i dag.
Den tredelte sengebund opdeler bunden i et hovedgærde og en benende der kan hæves og sænkes. Den midterste del kan sjældent justeres andet end i højden over gulvet. Denne del er placeret lige omkring lænden og den nederste del af ryggen, der helst skal ligge helt fladt, for at du sover bedst muligt.
Selve sengebunden består af en bevægelig og fast del. Den bevægelige del på de mest avancerede sengebunde består oftest af flere individuelle dele, der giver en mere glidende overgang mellem de forskellige indstillinger. Derved undgår du pludselige knæk i sengebunden, der både er skadelige for ryggen og for den madras, du ligger på i sengen.
Hvert enkelt element af den bevægelige del består af en metal- eller træramme med trælameller til at holde madrassen. I nogle udgaver ses også metalfjedre eller stofunderlag. Det er dog oftest i de billigere elevationssenge.
Den faste del af sengebunden er den, som sengen står på. Her kan der være frit valg mellem forskellige ben- og medetyper, der kan monteres den faste del af sengebunden på forskellige måder. Du kan også få elevationssenge, hvor den faste del af sengebunden går helt ned til gulvet, så sengen står direkte på den. Disse senge ligner kontinentalsenge med en elevationsseng på toppen.
4. Tjek motorkvalitet og konstruktion
Når du vælger elevationsseng er det vigtigt, at du tjekker motorkvaliteten og de stænger eller hydraulikanordninger, der bevæger den. Motoren er oftest den dyreste del af sengen. Derfor er det tit denne del, der spares på, hvis der skal skæres af prisen på sengen.
Det giver en direkte sammenhæng mellem motorkvaliteten og prisen på sengen. Her vil de dyre senge oftest være udstyret med kraftigere eller flere motorer, end de billige senge har.
Skal du sikre dig, at din seng er udstyret med en god, solid og slidstærk motor, skal du gå efter senge med motorer fra Linak. De er danskproducerede og har et rigtigt godt omdømme i branchen. Samtidig har de en meget jævn gang og støjer minimalt i forhold til motorer fra andre producenter.
Linak startede oprindeligt med at levere sengemotorer til de elevationssenge, der findes på hospitalerne. Det har de gjort i over 25 år og da de stadig er det foretrukne valg i den danske sundhedssektor, giver det en blåstempling af kvaliteten, der ikke er mange andre, som kan leve op til.
5. Vælg madras efter din vægt
Når du vælger madras til din elevationsseng, er det vigtigt, at du er ærlig om din vægt. Lyver du dig lettere end du er, ender du med at komme til at ligge for blødt. Det kan på sigt give dig rygsmerter og -gener, der ikke kan fjernes ved at ændre indstillingerne af elevationssengen.
Vægten afgør tætheden af fjedrene i madrassen. Samtidig kan der justeres på fastheden af madrassen ved at vælge forskellig metaltykkelse på fjedrene.
I dag anvender de fleste madrasser de såkaldte pocket-fjedre. De fås i to forskellige fastheder og med to forskellige tætheder af fjedre: Omkring 100 fjedre pr. kvadratmeter (pocket-fjedre) og op til 150 fjedre pr. kvadratmeter (multipocket-fjedre). Vejer du:
- Under 75 kilo, skal du vælge en madras med pocket-fjedre med medium fasthed.
- Mellem 75 og 95 kilo, skal du vælge en madras med pocket-fjedre med fast fasthed.
- Over 95 kilo, skal du vælge en madras med multipocket-fjedre med fast fasthed.
6. Vælg topmadras efter ønsket liggekomfort og sovetemperatur
Topmadrassen har stor betydning for liggekomforten i sengen, samt hvor varm sengen føles at ligge i. Her kan du generelt vælge mellem topmadrasser af skumgummi, med det såkaldte memory-skum eller med latex.
Som udgangspunkt bør du aldrig vælge en topmadras i skumgummi. Den giver ingen støtte og gør sengen varm at ligge i.
Fryser du tit om natten, bør du i stedet vælge en topmadras i memory skum eller memory foam, som det også kaldes. Den tilpasser sig kroppen bedre, så du får optimal støtte i din liggestilling og holder på kropsvarmen.
Er det modsatte tilfældet, så du døjer med varme eller måske ligefrem sveder, skal du i stedet vælge en topmadras i latex. Det er et naturligt materiale, der støtter ligesom memory skum. Men i modsætning til memory foam tillader det også kroppe at ånde og bortleder effektivt varmen fra kroppen. Derved føles sengen køligere at ligge i og du slipper for at komme til at svede.
7. Valg af tilbehør
Udover selve sengen kan du vælge forskelligt tilbehør som f.eks. en sengegavl, der kan monteres på væggen. Den fundender sengens design og gør den flottere at se på, men har ellers ikke nogen funktion. Enkelte sengegavle har også monteret lyskilder. Det kan være smart, hvis du tit læser i sengen.
Du kan også vælge at få monteret endegavle, ligesom nogle elevationssenge har mulighed for at få monteret natborde eller lukket understel – også kendt som sengerammer.
FAQ - Ofte stillede spørgsmål
Hvad er en elevationsseng?
En elevationsseng er en seng med indbygget motor som gør at hovedenden og fodenden er justerbare. En elevationsseng passer derfor godt til dig hvis du elsker at læse i sengen eller vil sidde op og se TV.
Hvad vejer en elevationsseng?
Grundet den indbyggede motor samt fleksibiliteten i sengen, så er en elevationsseng relativt tung og vejer ofte over 100 kg. for en dobbeltseng.
Hvilken elevationsseng skal jeg vælge?
At vælge den perfekte elevationsseng til netop dit behov kan være svært. Første spørgsmål du skal stille dig selv, er om en elevationsseng er nødvendigt eller om en anden sengetype ville være bedre. En elevationsseng er et godt valg hvis du f.eks. læser bøger i sengen eller ser TV, så kan sengen nemlig justeres så du bedre kan sidde op. Elevationsseng er derfor ikke bare god for din ryg men medhjælper også nakke problemer.
Hvilken elevationsseng er bedst?
Det store udvalg af elevationssenge i Danmark kan virke overvældende – vi har derfor samlet de bedste senge og tilbud, så du nemt kan få det samlet overblik og vælge den elevationsseng som passer dit behov bedst.
Hvorfor vælge en elevationsseng?
En elevationsseng er et perfekt vælg hvis du elsker at se TV i sengen eller måske læse en bog – du kan derfor hæve hovedenden af sengen så du kan sidde mere komfortabelt oprejst. En elevationseng kan derfor hjælpe både med ryg men også nakke problemer.