figure figure

Bedste kontinentalsenge i test

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - April 2024

De bedste kontinentalsenge til prisen

Skal vi pege i retning af gode kontinentalsenge, du kan starte med at kigge på, har vi fundet nedenstående hos NordicDream.

De tilbyder 100 dages fri ombytning af springmadrassen i kontinentalsengen, mod at du selv betaler fragten frem og tilbage til deres lager. Samtidig kan de også levere kontinental- og andre senge på mål, hvis du har særlige behov, der gør det nødvendigt at bestille på specialmål.

Største besparelse

Haven Original kontinentalseng – BedreNætter

27999 DKK

11999 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star
Læs mere (Spar 57%)
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Populært valg

Jupiter Kontinentalseng – 180×200

14999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Som standard leveres sengen uden gavl, men mod merpris kan der tilkøbes en væghængt gavl i to forskellige højder, ligesom der kan tilkøbes puder, der sidder behagelig[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering
Læs mere
tick Sov i din nye seng i op til 50 dage - og ombyt fastheden for 1 kr.
tick Rentefri finansiering
tick 5 stjerner på Trustpilot

Senses Kontinentalseng – 180×200

19999 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Topmadrassen på Senses Pulse er udviklet i høj kvalitet, for at give dig den bedste søvnoplevelse. Topmadrassen er det øverste lag, og derfor også det eneste lag, som[..]

Læs mere
tick Sov i din nye seng i op til 50 dage - og ombyt fastheden for 1 kr.
tick Rentefri finansiering
tick 5 stjerner på Trustpilot

Stockholm Kontinentalseng (Antracit) – 140×200 cm.

24999 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Med en Stockholm Kontinental får du luksus til din nattesøvn – helt uden at det behøver koste dig en formue. Denne moderne og indbydende kontinentalseng pryder [..]

Læs mere
tick Sov i din nye seng i op til 50 dage - og ombyt fastheden for 1 kr.
tick Rentefri finansiering
tick 5 stjerner på Trustpilot

Snefrid Fjäll kontinentalseng

26995 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Man kan vælge sengen i 4 forskellige farver. Grå, blå, antarcit og sandfarvet. En af de store fordele ved Snefrid Fjäll er at springmadrassen kommer som én stor madra[..]

Guide: Hvad er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er opbygget af tre forskellige lag:

 • En boxmadras, der udgør bunden af sengen.
 • En springmadras i midten, der kan justere liggekomforten.
 • En topmadras, som er den øverste del af sengen, du ligger på.

Lamelbund fremfor ramme

Et andet særkende ved kontinentalsengen er, at den ikke anvender en ramme og en lamelbund, sådan som det kendes fra andre sengetyper. Sengen består udelukkende af de tre madrastyper og bliver derfor en del højere end almindelige senge. Det er praktisk, hvis du enten vil forebygge eller lider af ryg- eller ledproblemer i benene.

Ingen revner

Samtidig undgår du problemet med en revne i midten af sengen på grund af topmadrassen, da ”dobbelt kontinentalsenge” på henholdsvis 160 x 200 og 180 x 200 cm er dækket af en topmadras, der går hen over hele sengens topflade. Den tykke topmadras fremmer samtidig din søvnkomfort, da den i den rigtige kvalitet og i samspil med sengens øvrige madrasser støtter kroppen betydeligt bedre, end hvis du kun lå på en enkelt madrastype.

Skift hårdheden på madrassen

Det er også muligt at skifte hårdhed på topmadrassen, hvorved det er muligt at justere på søvnoplevelsen, uden at skulle skifte hele sengen ud. Men i den sidste ende er det den samlede oplevelse af de tre madrasser, der afgør hele soveoplevelsen i sengen. For en fast topmadras kan nemlig sagtens føles blød, hvis springmadrassen den ligger oven på, er det.

Variere sovekomfort

Sover I to i kontinentalsengen, er det endvidere muligt at variere sengens sovekomfort individuelt i hver side ved at vælge forskellig fasthed og fjedertype til springmadrasserne i hver side af sengen. Begge dele kommer vi tilbage til om lidt.

En populær ”prinsessen på ærten” seng

Det er ikke helt forkert at kalde en kontinentalseng for en slags “prinsessen på ærten” seng på grund af brugen af tre forskellige madrasser. Det giver en behagelig komfort til en pris, der er væsentligt billigere end dens nærmeste konkurrent: Elevationssengen. Her er et indviklet system af motorer og styreelektronik med til at fordyre sengen.

Samtidig oplever rigtig mange, at de får en væsentlig bedre søvn, fordi netop kombinationen af forskellige madrastyper yder en bedre støtte til kroppen i løbet af natten. Den høje ind- og udstigningshøjde gør den også meget lettere at komme op af om morgenen – og lægge sig i om aftenen. Noget de fleste bliver gladere og gladere for med alderen.

Guide: Hvad skal jeg kigge efter for at vælge den bedste kontinentalseng?

Når du skal ud og købe en ny kontinentalseng, bør du gå frem efter denne tjekliste. Den sikrer, at du får taget stilling til alle de vigtigste parametre ved dit valg af kontinentalseng:

 1. Sengens størrelse
 2. Din højde
 3. Kvaliteten af de tre madrasser
 4. Valg af boxmadras
 5. Fjedrevalg og hårdhed i springmadraslaget
 6. Hvad siger vægten?
 7. Kvaliteten af topmadrassen

1. Kontinentalsengens størrelse

Sengens størrelse har afgørende betydning for din søvnkomfort. Det er nemlig meget individuelt, hvor meget plads vi har brug for, når vi sover. Nogle kan klare sig med en smal seng, mens andre skal have mere plads til at vende og dreje sig på.

Sover du alene ligger valget typisk mellem en 90 x 200 cm kontinentalseng eller den lidt bredere trekvartseng på 120 x 200 cm. Her er den smalle version nok mest hensigtsmæssig til dig, der ikke vender dig særlig meget. Har du brug for lidt mere plads, kan det være rart med de ekstra 30 cm i bredden.

Trekvartsengen findes også i en lidt bredere udgave på 140 x 200 cm. Den er perfekt til dig, der sover alene og vil have ekstra god plads, eller til dig der af og til sover sammen med overnattende gæster fra tid til anden. Sengen er også et godt valg til det lille soveværelse i f.eks. en mindre lejlighed, selv om den måske bliver lidt trang at sove to på i længden. Samtidig kan I nemt komme til at kæmpe om pladsen og måske vække hinanden flere gange om natten, fordi I har fået bevæget jer ind på hinandens halvdele.

Her er de mere reelle dobbeltsenge på 160 x 200 cm og 180 x 200 cm et væsentligt bedre valg. Det giver meget mere plads til hver af jer, så I undgår at vække hinanden. Med bredden og den større masse bliver sengen samtidig mindre følsom over for din partners bevægelser, der nemmere forplanter sig i en smallere seng.

2. Husk også højden

Det er også vigtigt at have øje på højden på dem, der skal ligge i sengen. For jo nærmere du kommer på de 2 meter, der er standardlængden på de fleste kontinentalsenge, jo dårligere er sengen i stand til at støtte din krop under søvnen. Samtidig føler du måske også, at sengen ikke er lang nok og det kan også have indflydelse på din søvnoplevelse i sengen.

Som minimum bør sengen altid være mindst 10 cm længere end højden på den længste person, der skal ligge i sengen. Så allerede ved højder på over 1,90, bør I overveje at købe en længere kontinentalseng. De kan nemlig også fås i længder på 2.10 og 2.20 hos de mere velassorterede butikker og webshops.

3. Tjek kvaliteten på alle tre madrasser

Vil du være sikker på at vælge den bedste kontinentalseng, er det vigtigt, at du sørger for, at alle tre lag af madrasser er af den højest mulige kvalitet og passer mest optimalt til din kropsbygning.

Især den nederste boksmadras bliver der tit sparet på og de allerbilligste kontinentalsenge har helt sparet det nederste madraslag væk. Derfor er det vigtigt, at du kontrollerer alle tre madraslag og at de rent faktisk er til stede i sengen. Køber du sengen i en butik, bør du derfor bede om at få skilt sengen ad og prøve hver lag for sig i takt med, at lagene bliver lagt tilbage i sengen.

Køber du sengen online, bør du undersøge, om den webshop du køber sengen hos, giver dig en prøveperiode, der strækker sig ud over de normale 14 dages fortrydelsesret, du har på nettet. Sørg også for, at du har mulighed for at kunne få ombyttet springmadrassen, da det oftest er muligt at justere søvnkvaliteten af hele sengen, ved at få en springmadras med en fasthed og fjedretype, der passer til din kropsvægt.

Men justeringen giver kun mening, hvis kvaliteten af de øvrige to madrasser er i orden, ligesom en eventuel individuel tilpasning af de to sider af sengen er afhængig af fjedrevalget og hårdheden af boxmadrassen. Så sørg for at få tjekket disse af, i takt med at du samler sengen derhjemme.

4. Valg af boxmadras

Boxmadraslaget udgør grundlaget for hele sengen. Den leveres oftest med ens fasthed og samme fjedretype i begge sider. Det betyder, at boxmadraslaget i de fleste tilfælde vil være lidt hårdere end du måske synes behageligt. Derved støtter boxmadrassen bedre og gør sengen mere stabil at ligge i.

Her er det vigtigt at kontrollere, at der rent faktisk er fjedre i boxmadrasserne. De billigste lavpris-kontinentalsenge sparer som allerede nævnt oftest dette lag væk. Det er derfor, du tit ser kontinentalsenge til helt ufatteligt billige penge i stormagasiner og discountshops på nettet.

Vælger du en kontinentalseng uden fjedre i boxmadraslaget, er det reelt kun springmadrassen og topmadrassen, der afgør liggekomforten. Derved giver sengen ikke de samme fordele, som du oplever i en kontinentalseng med fjedre i både box- og springmadraslaget.

5. Fjedrevalg og hårdhed i springmadraslaget

Ved hjælp af springmadraslaget, er det muligt at individualisere siderne i sengen til forskellige vægte på jer, der skal ligge i sengen. Så når du vælger kontinentalseng, er det dette lag madrasser, du skal have fokus på.

De to madrasser er oftest samlet i det samme betræk. Men de kan altså udskiftes individuelt og hos de fleste webshops kan du enten vælge samme hårdhed og fjedretype eller forskellige i hver side, når du bestiller sengen.

Samtidig kan springmadrasserne oftest udskiftes inden for 30 dage mod at betale fragten til og fra butikken. Derved har du mulighed for at prøve springmadrasserne i praksis derhjemme. Det giver en væsentligt bedre indsigt i, hvordan de er at ligge på, end hvis du prøver sengen i en butik. Her vil du oftest kun ligge i sengen i højst et par minutter. Derfor vælger de fleste mennesker en al for blød madrastype i forhold til deres vægt og liggepræferencer.

Men hos de webshops og butikker, der går mest op i at give kunderne den bedste seng at sove i, vil du oftest have muligheden for en ”gratis ombytning”.

6. Vær ærlig om din vægt

Valget af hårdhed handler i første omgang primært af din vægt. Her nytter det ikke noget, at du lyver for dig selv – eller for partneren eller ekspedienten – og gør dig lettere, end du i virkeligheden er. Det kan føre til en dårligere liggekomfort og på sigt give ryg- og ledproblemer, fordi især rygsøjlen ikke får den mest optimale støtte af madras-lagene.

Så vær ærlig om din vægt og vælg hårdhed på springmadrassen efter denne vægtskala:

 • Under 75 kilo: Vælg en springmadras med pocketfjedre og medium fasthed
 • Fra 75 til 95 kilo: Vælg en springmadras med pocketfjedre og fast fasthed
 • Over 95 kilo: Vælg en springmadras med multipocketfjedre og fast fasthed

Fastheden fortæller noget om, hvor bløde fjedrene er. En medium fasthed har lidt blødere fjedre end en madras der er fast. Tilsvarende handler forskellen på pocket- og multipocketfjedre om fjedretætheden pr. kvadratmeter. Her er der flere fjedre pr. kvadratmeter i madrasser med multipocketfjedre, hvorfor disse egner sig bedre til personer med en højere vægt.

Hos de bedste leverandører af kontinentalsenge er der 300 fjedre pr. kvadratmeter i madrasser med pocketfjedre, mens der er op til 150 fjedre mere pr. kvadratmeter i madrasser med multipocketfjedre.

7. Kvaliteten af topmadrassen

Lige som springmadrassen er det vigtigt, at du vælger en topmadras, der passer til din krop. Er I to, der skal ligge i sengen, er det vigtigt at vælge en topmadras, som begge synes er behagelig. For topmadrassen er i et stykke, der går på tværs af hele sengen. Så slipper I for at have en revne i midten af sengen.

Her er det vigtigt på forhånd af fravælge de topmadrasser, der kun består af skumgummi. Disse madrasser føles blødere, men giver i praksis ingen form for støtte til kroppen.

I stedet skal du gå efter enten latex- eller de såkaldte memory foam madrasser. Sidstnævnte er en topmadras, der tilpasser sig din krop baseret på din kropsvarme. De er er generelt ganske behagelige at ligge på. Til gengæld har de svært ved at komme af med overskudsvarmen fra kroppen. Så de kan også blive meget varme at ligge på, hvilket kan føre til stort ubehag for nogen.

Er det tilfældet for dig eller din partner, bør I i stedet vælge en topmadras af latex. Det tilpasser sig også kroppens former og giver en rigtig god støtte. Samtidig er det et naturmateriale, hvorfor det har en meget bedre varmeledende effekt. Det sikrer, at du ikke så nemt kommer til at blive for varm eller begynde at svede, når du ligger på en latexmadras.

Topmadrasserne fås med forskellig hårdhed og latexmadrasserne fås i særlige naturlatex-kvaliteter, der foretrækkes af rigtig mange frem for andre latextyper.

Skræddersy din kontinentalseng

Som udgangspunkt er det muligt at skræddersy de forskellige dele af din kontinentalseng til dine helt personlige præferencer. Det gør dog sengen noget dyrere, da du derved bevæger dig udover de standardmodeller, som butikker og webshops normalt har på lager.

Parametre som højde og vægt eller soveværelsets dimensioner, kan gøre det tvingende nødvendigt at få specialbygget sengen på mål eller med særlige madrastyper. Det øger naturligvis prisen yderligere, lige som det oftest forlænger leveringstiden på sengen. Men hos de mest seriøse sengebutikker og – webshops er det muligt at bestille på specialmål. Det vil oftest fremgå af deres hjemmeside.

Du kan blandt andet skræddersy din kontinentalseng hos NordicDream. Klik nedenunder for at designe den perfekte seng til dig.

Design kontinentalseng hos NordicDream

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en kontinentalseng?
plus

En kontinentalseng er opbygget af tre lag: boxmadras i bunden, springmadras i midten og topmadras på toppen.


Hvilken kontinentalseng er bedst?
plus

Der er rigtig mange gode kontinentalseng på det danske marked, men de kontinentalsenge vi bedst kan anbefale kommer fra danske NordicDream – læs vores test af deres senge samt få tilbud på en ny kontinentalseng.


Hvad koster en kontinentalseng?
plus

Prisen på en kontinentalseng kan variere med afhængig af størrelse og kvalitet. En dobbeltseng kan koste mellem 15.000-40.000 kr, men ofte kan man dem på tilbud og få en rigtig god kontinentalseng til 10.000 kr. i rigtig høj kvalitet.


Hvad er forskellen på en kontinentalseng og boxmadras?
plus

En boxmadras er en seng med kun én enkeltmadras  hvorimod en kontinentalseng er en sammensætning af tre madrasser i lag: boxmadras, springmadras og topmadras for at opnå den ultimative komfort.


Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat