figure figure

Madrasser

På udkig efter et en god madras der passer på din ryg? Find de bedste madrasser til dine behov.

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

Billig madras tilbud

Som forbruger kan det være uhyre svært at finde rundt i de mange købsmuligheder, der opstår, når du for eksempel er på udkig efter en ny madras til soveværelset. Valg af ny madras indebærer et hav af problemstillinger, som skal tages meget alvorligt, hvis du ønsker at købe en madras, som skal optimere din søvnkvalitet mest muligt.

Hos Sleepzone.dk har vi lavet en guide, som skal klæde dig på som forbruger til dit næste madraskøb. Ved at følge denne guide vil du se, at det ikke er svært at købe en ny madras på internettet – hvis blot du tager dine forholdsregler. Du vil få en komplet tjekliste, som du kan følge, og derved opnå købet af din næste drømmemadras, som både vil forbedre din nattesøvn, men også give dig mere energi i hverdagen.

Største besparelse

Senses Springmadras – 180×200

2999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Laget omkring fjedrende er af elastisk hybridskum, der bidrager til fjedrendes funktionalitet. Det gør også, at springmadrassen er åndbar, så din sved ikke sidder fas[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Populært valg

Mayan Pulse Topmadras – 140×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Topmadrassen er betrukket med Tencel-betræk af FSC-certificerede træfibresom ligeledes er fremstillet af 100% naturlige materialer. Betrækket er 50% mere fugtafledend[..]

En madras der passer på ryggen

Vi bruger omkring en tredjedel af vores liv i sengen. Selvom sengen er en rigtig vigtig del af en god søvn, så kan en dårlig madras virkelig skade den gode nattesøvn. Derfor er valg af madras lige så vigtig som valg af seng. Vælger du en forkert madras kan det både gå ud over din ryg, men også give søvnmangel.

Her på siden finder du en boxmadras, topmadras, springmadras, skummadras og rullemadras, samt billige madrasser, madrasser til elevationssenge, madras 90×200 osv. inden for de professionelle sengeforhandlere som Bedre Nætter, Sengefabrikken, Soveland, Drømmeland og Sengetid.

“Bedst i test” topmadras

Ved du allerede, at du skal have en topmadras, der støtter kroppen mens du sover og forlænger levetiden af din seng? Så kan vi vise dig den bedste topmadras som er blevet kåret “Bedst i test – En madras der passer til alle kropstyper” – Testfakta, 2020

Madras guide:

Det kan være rigtig svart at finde ud af, hvilken madras du skal vælge. Når du vælger en ny madras, er der nemlig en masse ting du skal have styr på – ellers risikerer du at vælge en madras som er helt forkert til dig. Det kan faktisk betyde, at de sover rigtig dårligt eller for ondt i ryggen.

Er du i tvivl om, hvilken madras du skal vælge, og vil du gerne have en guide med gode råd til, hvordan du vælger den perfekte madras? Så læs vores blogindlæg “Guide: Sådan vælger du den rigtige madras” lige her.

Læs blogindlægget her

Fastheden af madrassen

Din kommende madras skal være fast, at din rygsøjle har en lige position, når du ligger på siden. Jo mindre du vejer, jo blødere madras – og omvendt, jo mere du vejer, jo hårdere bør madrassen være.

Din højde

En madras bør være mindst 10 cm. længere end din normale højde. Så hvis du er 190 cm. høj, kan det være en god ide at overveje en længere madras end de traditionelle 200 cm. Dette skyldes, at der skal være plads til bevægelighed om natten, uden du bevæger dig udenfor madrassen.

Type af fjedre

Bonell-fjedre: Er en fjeder formet som et timeglas, der giver en mere fast madras – særligt egnet til tungere personer.

Pocket-fjedre: Er en tøndeformet fjeder, som er indsvejset i små filtposer, som mindsker slid og støj fra madrassen. Denne fjeder giver en god støtte og komfort, der ligeledes giver en god bæreevne. En madras med pocket-fjedre kan fås med komfortzoner, som er tilpasset kroppens anatomi, og giver derfor en fremragende liggeposition.

Multipocket-fjedre: Denne fjeder er den mest foretrukne type af fjedre. Den har samme egenskaber, som den traditionelle pocket-fjeder. Multipocket-fjedre gør at madrassen tilpasser sig kroppens nøjagtighed og giver derfor optimal støtte og komfort.

Vurder dine individuelle behov

Hvad har du, som forbruger, brug for? For at finde frem til den rigtige madras er du nødsaget til at vurdere dine egne individuelle behov.

Hvis I er et par, så bliver i hver især nødt til at vurdere jeres individuelle behov uden at generalisere. Den typiske fejl er, når mand og kvinde vælger den samme madras. Det er meget sjældent, at mand og kvinde har samme vægt, højde og kropslige statur, hvilket også betyder, at man har brug for to forskellige madrastyper for at opnå den optimale søvnkvalitet.

Hvis man vælger den samme madras, er der med stor sandsynlighed én, som ikke får optimalt ud af madrassen – eller også gælder det jer begge to, da madrassen ikke er tilpasset hverken mand eller kvinde.

De forskellige typer af madrasser

Boxmadras

En boxmadras kendetegnes som en base, hvor polster og fjedre er samlet om en træramme med stof omkring, så madrassen ikke kan bøjes. Med en boxmadras får du altså seng og madras i ét, hvor benene blot skal monteres på.

Se udvalget af boxmadrasser

Springmadras

På udkig efter en madras som kan holde i flere år? En springmadras er en kombination af et fjedersystem, polstringsmaterialer og betræk, der vil give dig en fantastisk søvnoplevelse. Den er samtidig vendbare, hvilket giver en længere holdbarhed.

Se udvalget af springmadrasser
Fjedre der ikke knirker

Springmadrassen kan placeres i en sengeramme, som skal købes separat. Sengerammer fås i alle mulige størrelser, former og designs, som har hver deres charme. Springmadrasser fremstilles med forskellige typer fjedre. De forskellige typer er beskrevet i FAQ. Vi anbefaler pocket-fjedre, som er en lille fjeder, der er langtidsholdbar og tilpasser sig automatisk til kroppens konturer.

Isolering der holder

Polstringsmaterialet er en afgørende faktor for madrassens komfort og holdbarhed. Polstringsmaterialet omkredser fjedersystemet og virker som et beskyttende lag omkring fjedrene.

Memoryskum er et fleksibelt materiale, der giver en hel unik støtte til din krops position igennem natten og kan være medvirkende til at forebygge muskel- og ledsmerter. Et mere avanceret polstringssystem er Latex, som giver en høj åndbarhed og derved sikrer dig uovertruffen støtte samt et sundt søvnklima.

Kan holde i evigheder

Mange springmadrasser har den funktion, at de kan vendes efter behov. Dette giver dig en madras med to sider, hvilket også giver en længere holdbarhed på madrassen. Denne mulighed er helt klart værd at tage med i overvejelserne, når man er på udkig efter en ny springmadras, da det kan spare dig for en masse penge på sigt.

Topmadras

Hos Sleepzone.dk anbefaler vi, at du ”krydrer” din seng med en topmadras, som kan bidrage yderligere til den sunde og komfortable liggeposition – og ikke mindst forlænger madrassens levetid.

Topmadrassen udgør senges øverste lag og kan derfor være med til at toppe din seng med den sidste finesse til optimering af din nattesøvn. Topmadrassen kan også bruges til at forbedre din nuværende seng. Hvis du står med en box- eller springmadras, som ikke 100% passer til din krop, så kan en boxmadras afværge problemet og komplementere – hvad end det gælder at lave sengen hårdere eller blødere.

Denne madrastype er tættest på kroppen. Derfor anbefaler vi, at du også tager stilling til hvilket betræk topmadrassen har. Der findes rigtig mange forskellige betræktyper – derfor er det vigtigt, at du finder den type, som du finder mest behagelig. En anden ting, som kan være praktisk er, hvis betrækket kan afmonteres og vaskes. Derved kan du sikre dig et sundt soveklima.

Der findes tre overordnede skumtyper: Klassisk skum, Memory-skum og Latex.

Se udvalget af topmadrasser

Skummadras

En skummadras er ofte blødere end en springmadras og billigere end en topmadras. Det kan altså være en fordel med en skummadras, hvis du foretrækker at sove blødere, men vil gå lidt på kompromis med komforten. Skummadrasser er ideelle til sengerammer og elevationssenge.

Se udvalget af skummadrasser
De bedste skumtyper

De mest anbefalelsesværdige er Memory-skum og Latex, som giver den ubetinget bedste komfort. Latex har den store fordel, at transporterer varmen rigtig effektivt, så du kan opretholde et sundt soveklima.

Madras til hvilken seng?

En skummadras er oplagt at bruge i forbindelse med en elevationsseng, da elasticiteten i madrassen gør at den følger bevægelserne i sengen helt perfekt.

 

Vægten er vigtig

Din vægt kan også være en afgørende faktor i forbindelse med valg af en skummadras. Vejer du over 95 kg., passer en springmadras bedre til dig, da fjedrene kan blive væsentligt fastere. Vejer du under 95 kg. vil en skummadras være et fremragende valg.

Vidste du at...?

…9 timers søvn er næsten lige så usundt som 5 timers nattesøvn. Sover du 9 eller 5 timer i stedet for 7 har du 1,5 gange større risiko for hjertekarsygdomme.

Madras-indre

Spørgsmål til madrasser?

Ved du ikke hvilken type madrasskum du skal vælge? Er du i tvivl om, hvor hård madrassen må være? Vi giver dig svarene her.

Hvor hård skal en madras være?
plus

Madrassen skal være så fast eller hård, at din rygsøjle har en lige position, når du ligger på siden. Jo mindre du vejer, jo blødere madras – og omvendt, jo mere du vejer, jo hårdere bør madrassen være.


Hvilke madrasmål er der?
plus

En madras bør være mindst 10 cm. længere end din normale højde.


Så hvis du er 190 cm. høj, skal du vælge en madras der er længere end 200 cm, så du undgår at dine fødder stikker ud over sengen.


Hvor mange fjedre skal der være i en madras?
plus

Bonell-fjedre: Er en fjeder formet som et timeglas, der giver en mere fast madras – særligt egnet til tungere personer. Den giver god komfort til billige penge.


Pocket-fjedre: Er en tøndeformet fjeder, som er indsvejset i små filtposer, som mindsker slid og støj fra madrassen. Denne fjeder giver en god støtte og komfort, der ligeledes giver en god bæreevne. En madras med pocket-fjedre kan fås med komfortzoner, som er tilpasset kroppens anatomi, og giver derfor en fremragende liggeposition.


Multipocket-fjedre: Denne fjeder er den mest foretrukne type af fjedre. Den har samme egenskaber, som den traditionelle pocket-fjeder. Multipocket-fjedre gør at madrassen tilpasser sig kroppens nøjagtighed og giver derfor optimal støtte og komfort.


Hvilken madras skal man vælge?
plus

Når du vælger madras, skal du først tænke på dine behov.


Hvis I er et par, så bliver i hver især nødt til at vurdere jeres individuelle behov uden at generalisere. Den typiske fejl er, når mand og kvinde vælger den samme madras. Det er meget sjældent, at mand og kvinde har samme vægt, højde og kropslige statur, hvilket også betyder, at man har brug for to forskellige madrastyper for at opnå den optimale søvnkvalitet. Hvis man vælger den samme madras, er der med stor sandsynlighed én, som ikke får optimalt ud af madrassen – eller også gælder det jer begge to, da madrassen ikke er tilpasset hverken mand eller kvinde.


Hvad er memory skum?
plus

Memory-skum er kendetegnet ved, at den holder formen i et stykke tid, når du rejser dig fra sengen – den ”husker” din position. Dette giver dig en optimal støtte og aflaster din krop, når du sover.


Hvad er forskellen på memory skum og latex?
plus

Latex skum har mange af de samme egenskaber som Memory skummet, da den giver god støtte og aflastning mens du sover.


Hvis du gerne vil have en madras som tilpasser sig din kropsvægt udfra kropsvarme, så skal du vælge en madras med memory skum.


Hvis du har tendens til at blive varm, når du sover, så vil Latex-topmadrassen være et oplagt valg. Latex er nemlig lavet af naturlige materialer, hvilket gør den til den mest allergivenlige topmadras på markedet. De miljøvenlige materialer sikrer dig et sundt klima, når du sover.


Hvad indeholder en madras med klassisk skum?
plus

Klassisk skum: Er den billigste form for topmadrasser på markedet. Du får en topmadras i begrænset kvalitet – til billige penge. Det er den mest klassiske madrastype på markedet, og der sælges rigtig mange topmadrasser i traditionelt skum. Vi hos Sleepzone.dk anbefaler dog, at du overvejer én af de følgende typer, da de meget simpelt – giver en langt bedre komfort og dermed optimerer din nattesøvn betragteligt.


Hvilken madras til elevationsseng?
plus

En skummadras er oplagt at brug i forbindelse med en elevationsseng, da elasticiteten i madrassen gør at den følger bevægelserne i sengen helt perfekt.


Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat