figure figure

Vandseng

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

For at finde den perfekte seng er det naturligt, at man overvejer forskellige løsninger. Det er i den forbindelse relevant at vide, hvilke sengetyper der findes, og hvad der kendetegner de forskellige løsninger. Det er f.eks. værdifuldt at kende til vandsengen, som meget vel kunne være den perfekte seng for dig.

Det er ingen hemmelighed, at kun et fåtal af danskerne råder over en vandseng. Det er ikke desto mindre en sengetype, der byder på adskillige unikke egenskaber. Derfor er der ingen grund til at afskrive muligheden, blot fordi den ikke er lige så populær som den klassiske elevationsseng eller kontinentalseng.

Ønsker du at blive klogere på, hvad der gør en vandseng til et godt valg, så fortsæt læsningen. Vi deler nemlig ud af vores viden her. Med en vandseng kan du bl.a. se frem til at opleve en seng med en glimrende trykfordeling – med en fremragende ergonomi til følge.

Køb vandseng i højeste kvalitet

Køb af vandseng kan være en udfordrende affære. Det gælder ikke mindst, hvis man er førstegangskøber af denne type seng. Er du derfor på vej til at investere i dit livs første vandseng, så kan du med fordel følge vores anbefalinger.

Som vi allerede har været lidt inde på, så kommer denne type seng med mange fordele, men det er selvfølgelig ikke helt underordnet, hvilken model du vælger. Vi anbefaler som altid at købe en seng i høj kvalitet. Det indebærer ofte en lidt højere pris, som dog ofte er fair i forhold til kvaliteten og funktionaliteten.

Vi har besøgt en række forskellige forhandlere for at finde den helt rigtige seng til dig. I næste afsnit kan du se og læse, hvilken seng vi har valgt ud til dig. Mon ikke den vil indfri dine behov.

ProSleep by Akva vandseng i tre størrelser

ProSleep by Akva er efter vores mening et sikkert valg af vandseng, hvad enten man stifter bekendtskab med sengetypen for første gang, eller om man har ejet flere vandsenge gennem tiden.

Den udvalgte vandseng er først og fremmest et godt bud, da den byder på dansk kvalitet og dansk håndværk. Sengen er bygget op omkring materialer i høj kvalitet, og den er skabt af nogle af de dygtigste danske håndværkere. Samtlige materialer og dele er nøje udvalgt og individuelt tilpasset for at skabe den absolut bedste helhedsoplevelse.

Størrelse – Modellen findes i skrivende stund i tre forskellige størrelser. Det drejer sig om 140 x 200, 180 x 210 og 200 x 220 cm. Du bestemmer dermed selv, om du skal have en trekvartseng, dobbeltseng eller kingsize seng. Bemærk, at der er en lille prisforskel på størrelserne.

Enkelt- eller dobbeltmadras – Foruden størrelsen skal du bestemme dig for, om du vil have én stor madras eller to mindre madrasser. For parrets vedkommende kan det give mening at vælge en todelt madras, hvor man kan nyde godt af individuelt tilpassede hårdheder og varmesystemer. Alt dette kan du vælge i bestillingsfasen. Du kan vælge mellem en medium og fast madras.

Varmesystem – Den storsælgende vandseng byder også på et enestående varmesystem. Dette varmesystem er implementeret for at sikre, at selve madrassen har den optimale temperatur året rundt. Der er tale om et energieffektivt system med automatisk dag- / natfrakobling. På den måde slipper du for at svede om sommeren og fryse om vinteren.

Liggekomfort – Med denne vandseng kan du også se frem til at opleve en formidabel liggekomfort. Hvad angår liggekomforten er det selvfølgelig uundgåeligt at kigge på vandmadrassen, der er lavet i lamineret premiumvinyl. Det anvendte vinyl er certificeret i henhold til Oeko Tex 100. Derudover er madrassen betrukket med et allergivenligt betræk, der i øvrigt nemt kan tages af og på.

Tilbehør – Det er også muligt at tilkøbe forskellige dele / tilbehør til vandsengen. Det omfatter bl.a. en sengegavl, natborde og massagefunktioner. Derudover er det muligt at tilkøbe sengeben, hvilket dog ikke er strengt nødvendigt, da sengen står på en sokkel. Find priser og mere info hos forhandleren.

Garanti – En vandseng i høj kvalitet som denne leveres naturligvis med mange års garanti. Der ydes i dette tilfælde fem års garanti på henholdsvis madras og varmelegeme. Ønsker du at benytte dig af din garanti, skal du kontakte din forhandler.

Fremhævede fordele og features:

 • Størrelser: 140 x 200 + 180 x 210 + 200 x 220 cm.
 • Fastheder: Medium og fast
 • Energiforbrug: 1 kW / dag
 • Oeko Tex 100 certificeret: Ja
Se pris på ProSleep by Akva

Vandseng pris: Hvad koster de mest populære vandsenge?

Et meget stillet spørgsmål lyder som følger; hvad koster en vandseng?

Til dette spørgsmål må vi erkende, at priserne kan svinge rigtig meget.

Som udgangspunkt er en vandseng ikke en billig sengetype, hvorfor man ikke nødvendigvis skal gå efter en sådan type seng, hvis man har et stramt budget.

I vores researcharbejde har vi fundet vandsenge til 15.000 kroner, men der har også været adskillige senge til både 20.000, 25.000 og sågar 35.000 kroner. Der skal altså ret mange penge på bordet, hvis man skal have fingrene i en vandseng.

Når prisforskellen er så markant, er det relevant at undersøge, hvilke forskelle der er på sengene. Som vi ser det, så skyldes prisforskellen typisk, at sengene kommer i mange forskellige størrelser og kvaliteter. Som udgangspunkt bliver prisen højere, desto større sengen er. Derudover er sengens kvalitet helt naturligt en væsentlig faktor.

Hvad angår prisen, så er det også en god idé at undersøge, hvad der følger med i prisen. Er prisen for eksempel inkl. ben, sengegavl og natborde, eller skal dette købes ved siden af? Som udgangspunkt bliver alt det nævnte betragtet som tilbehør og er derfor noget, der skal købes ved siden af.

Prismæssigt minder vandsenge en smule om elevationssengene, der også befinder sig i mellemprisklassen og den høje prisklasse. Du kan dog være heldig at støde på et godt tilbud. Læs mere om dette i næste afsnit.

Sådan finder du en billig vandseng

Er det virkelig muligt at finde en billig vandseng?

Ja, der er faktisk en god chance for, at du kan finde en god seng af denne type, der ikke koster et svimlende beløb. Det kræver dog, at du gør dit forarbejde ordentligt.

Vi har et utal af gode idéer til, hvordan du kan spare penge på din næste vandseng, så lad os da bare kigge på nogle af mulighederne. Find nogle af vores bedste idéer herunder:

 1. Sammenlign priser på den ønskede vandseng – Hvis du allerede er nået så lagt i din søgen, at du har fundet din ideelle vandseng, så kan du med fordel sammenligne priser på modellen. For at dette kan lade sig gøre, er det naturligvis alfa og omega, at der findes flere forhandlere af sengen. Det kan derfor ikke altid lade sig gøre, da enkelte vandsenge sælges eksklusivt hos én udvalgt forhandler.
 2. Jagt de gode tilbud – At jagte tilbud på senge, herunder vandsenge, er en særdeles god idé, hvis man gerne vil spare penge. Ofte ser vi rabatter på 30-40 %, som i kroner og ører kan udgøre en kæmpe besparelse. Det er ikke usædvanligt, at man kan spare både 5.000 og 10.000 kr. ved at benytte sig af tilbud. Undersøg derfor, om din drømmeseng er at finde på tilbud hos en af de førende forhandlere.
 3. Køb en demomodel – En anden mulighed for at få fingrene i en billig vandseng er ved at købe en demomodel. Det er en mulighed, som mange forhandlere tilbyder, så måske kan du også få et godt tilbud hos din foretrukne forhandler. Demomodeller vil typisk have få synlige brugstegn, men kan du leve med det, så kan du gøre din pengepung en markant tjeneste. Det er nemlig ikke usædvanligt, at man kan spare op til 50-60 % på demosenge.
Se tilbud på vandsenge

Fordele og ulemper ved vandsengen

Inden du går ud og bruger mange tusinde kroner på en ny seng, så bør du tage stilling til, om en vandseng er noget for dig. Selvom vi er begejstrerede for vandsengen som sengetype, så erkender vi, at ikke alle bryder sig om sengen.

Det bedste forslag vi kan komme med er at prøve vandsengen i virkeligheden. Man kan læse nok så mange guides og se nok så mange videoer, man får man ikke prøvet sengen på egen krop, så er det svært at tage stilling til, om det er det rette valg.

Vil du gerne vide, hvilke fordele og ulemper der er ved en vandseng, inden du evt. besøger en fysisk forhandler, så læs videre. Vi har nemlig samlet nogle af de mest nævneværdige fordele og ulemper sammen, så du kan danne dig et hurtigt og nemt overblik.

Fordele

Selvom vandsengen ikke er danskernes foretrukne valg, så bør man ikke være i tvivl om, hvorvidt der er unikke fordele ved denne type seng. Denne type seng kan nemlig præstere op til flere enestående egenskaber. De fleste af fordelene kender du måske i forvejen, hvis du tidligere har haft en vandseng. Om ikke andet kan det være brugbart at kende til alle fordelene. Find mere info herunder:

 1. Sengens madras former sig efter din krop – Vandmadrassens unikke evne til at tilpasse sig dig og din krop er med til at sikre en god søvn hver eneste nat. Liggekomforten er i top, og den bliver ikke forandret med årene. Helt konkret vil det formentlig komme til at betyde, at du kommer til at døje med færre ledproblemer og ømme muskler. Har du først prøvet at ligge i en vandseng, så vil du næppe kunne stille dig tilfreds med andre senge.
 2. Den er allergivenlig – Dernæst skal det understreges, at vandsengen er allergivenlig. Det skyldes overvejende, at det er legende let at rengøre sengen. Der kan blot bruges vinylsæbe og lunkent vand. Derforuden skal det nævnes, at varmelegemet er i stand til at føre den naturligt opståede fugt væk. Dette efterlader sengen tør og komfortabel.
 3. Varmen reguleres efter behag og årstid – En helt tredje markant fordel handler om de varmeregulerende egenskaber. Vandsengen har den uundværlige evne, at den kan regulere temperaturen efter både årstid og behag. Netop den rette temperatur er afgørende i forhold til at falde til ro og sove uforstyrret. Vandsengen er altså oplagt til dig, der har tendens til enten at svede eller fryse om natten.
 4. Elforbruget er blevet mindre – Førhen kostede det en mindre herregård at holde en vandseng i gang. Det fik mange til at fravælge sengetypen. Efterhånden er elforbruget dog faldet drastisk. Det betyder, at du kan få glæde af en vandseng uden at skulle hænge på tårnhøje elregninger. Vi kommer mere ind på elforbruget senere i guiden.
 5. Mulighed for individuel komfort – Med vandsengen er der også rig mulighed for individuel komfort. Denne fordel vil være mest interessant for par, som ikke nødvendigvis har samme behov. For at tilgodese parrets forskellige behov bør man vælge en todelt madras med individuelt tilpassede fastheder. På den måde kan man få en seng, der vil falde i god jord hos begge parter.
 6. Priserne er overkommelige – Det er sandt, at ikke alle har råd til at give 15.000-30.000 kroner for en ny seng. Om ikke andet vil vi mene, at priserne på vandsenge er overkommelige. Skal man have kvalitet og komfort, så koster det også, hvorfor vi mener, at priserne er fair.

Har man evt. svært ved at få det økonomiske til at hænge sammen, så kan man overveje at købe en vandseng på afbetaling.

Ulemper

Hvad med ulemperne? Findes de overhovedet?

Ja, vi ville gerne skrive, at der ikke er nogen ulemper ved en vandseng, men det ville ikke være helt korrekt. Lad os derfor lige gennemgå, hvilke ulemper der er ved denne type seng. De kommer her:

 1. Vandsengen bruger strøm – Den største ulempe handler om elforbruget. Modsat andre mere almindelige senge, så er vandsengen tilsluttet strøm, hvilket naturligvis medfører nogle ekstra omkostninger. Når du køber en vandseng, kan du derfor ikke nøjes med at fokusere på anskaffelsesprisen. Du er også nødt til at regne de løbende omkostninger med. Forbruget varierer selvfølgelig fra seng til seng, men som hovedregel siger man, at vandsengen har et elforbrug, der svarer til et fritstående køleskab.
 2. Vandsengen kræver lidt vedligeholdelse – Derudover er det værd at vide, at en vandseng kræver en smule vedligeholdelse. Du skal ikke skifte vandet i tide og utide, som myten ellers går på, men du skal til gengæld bruge algefjerner fra tid til anden. Det er nemlig af stor betydning, at vandet i sengen holdes rent og bakteriefrit. Derfor må du påregne lidt ekstra vedligeholdelse.

Sæt din gamle vandseng til salg online

Jeg vil gerne sælge min gamle vandseng. Hvor kan jeg sætte den til salg?

At sælge en brugt vandseng bør sagtens kunne lade sig gøre, hvis man har passet godt på sengen, og hvis man i øvrigt er fair mht. prisfastsættelsen.

Ved salg af brugte senge anbefaler vi altid at benytte sig af internettet og dets mange muligheder. Der findes rigtig mange fine platforme, hvor man kan købe og sælge senge. Og det er selvfølgelig en fordel at sætte sengen til salg flere forskellige steder for at opnå maksimal eksponering. Måske kan man sågar sætte gang i en budrunde for at presse prisen op.

Facebook (grupper), Den Blå Avis og Gul Og Gratis er nogle gode steder at starte, hvis man gerne vil sætte sin vandseng til salg. Her kan du nemlig oprette annoncer helt gratis, og du kan komme ud til mange tusinde potentielle købere i løbet af ingen tid.

For at øge dine chancer for et hurtigt og tilfredsstillende salg opfordrer vi til at gøre følgende:

 1. Beskriv sengen så grundigt som muligt og inkludér vigtige specifikationer
 2. Tag billeder af sengen fra alle sider og vinkler (skal være i høj opløsning)
 3. Sæt en rimelig pris (en for høj pris kan skræmme potentielle kunder væk)
 4. Svar hurtigt på henvendelser (via annoncen, telefon og / eller mail)

Tilbehør til vandsenge

En vandseng kan i princippet godt stå alene, men vil du sætte prikken over i’et, så skal du være bevidst om, hvilket tilbehør der bliver solgt til sengen.

Hos SoveLand har vi kigget på noget af det tilbehør, du kan erhverve dig til din kommende vandseng. Det omfatter bl.a. følgende:

 1. Vandpude – Er du typen, der går all in, når du gør noget, så bør du foruden en vandseng også købe en vandpude. Da du selv fylder vand i puden, så kan du helt selv bestemme højde og blødhed. På den måde får du en pude, der passer perfekt til dig. Du opnår mere specifikt den bedste støtte til henholdsvis skuldre, nakke og hoved. Vandpuden er i øvrigt glimrende til at tilpasse sig din liggeposition. Derudover er det værd at nævne, at puden er let at tage med på farten, idet man blot kan tømme den for vand ved behov.
 2. Plejemiddel – En anden god idé er at købe et plejemiddel til vandsengen. Formålet med at bruge dette plejemiddel er naturligvis at holde vandet rent og fri for bakterier.

Alt efter størrelsen på din vandseng skal du bruge mellem en og to flasker. Anbefalingen går på at bruge plejemiddel en gang om året. Dette tip bør du følge for at forlænge levetiden på din vandseng.

 1. Gavl – Selvom de fleste vandsenge er smukke i sig selv, så kan man godt gøre noget for at skabe lidt ekstra hygge i soveværelset. En af mulighederne går på at købe en elegant sengegavl. Dem findes der mange af, så mon ikke der også findes en passende gavl til din seng.
 2. Ben – En vandseng kan, men skal ikke, udstyres med sengeben. De fleste vandsenge kan fint stå på soklen, så man skal kun tilkøbe ben, hvis man synes, at det er en pænere løsning.
Se stort udvalg af vandsenge

Spørgsmål og svar om vandsenge

Vandsengen er en ukendt skikkelse for manges vedkommende. De fleste har hørt om sengetypen før, men de færreste ved, hvad der kendetegner en vandseng. Derfor er der ikke noget at sige til, at der opstår mange spørgsmål.

Vi har om nogen en god grundviden, når det kommer til senge, så vi kan naturligvis også svare på spørgsmål omkring vandsengene.

Find svar på dine spørgsmål herunder.

Hvor mange liter er der i sengen?

Af ren nysgerrighed vil mange gerne vide, hvor mange liter der kan være i en vandseng. Det er i den forbindelse vigtigt at nævne, at det afhænger af sengens størrelse. En queen size seng vil typisk rumme omkring 750 liter vand, mens en king size seng har brug for hele 900 liter. Det er altså ikke få liter, der skal til en seng af denne kaliber.

Som ejer af en vandseng skal du som udgangspunkt ikke være bekymret for et højt vandforbrug. Vandet skal nemlig kun skiftes, når sengen skal flyttes.

Hvordan vedligeholder man en vandseng?

Selvom vi nævnte, at det var en ulempe, at vandsengen bød på en smule vedligeholdelse, så skal det heller ikke gøres værre. En vandseng er nemlig som udgangspunkt let at vedligeholde.

Som hovedregel skal du blot sørge for at bruge et anbefalet plejemiddel en gang om året. Du skal derudover jævnligt tjekke op på, at varmelegemet fungerer, som det skal. Når det kommer til rengøring af sengen, så skal der ikke bruges andet end vinylsæbe og lunkent vand. Det bør være til at overkomme.

En vandseng kan punkteres, men det sker yderst sjældent og er derfor ikke noget, man bør være bekymret for. Er uheldet ude, vil der dog være mulighed for at lappe madrassen.

Hvor kan man købe vandsenge?

Efter at have læst vores lange guide har du helt sikkert en holdning eller i hvert fald en fornemmelse af, om en vandseng kunne være noget for dig.

Er du nået frem til den konklusion, at sengetypen er lige noget for dig, så vil du selvfølgelig gerne vide, hvor du kan købe de mest populære senge.

Vores foretrukne valg af forhandler er SoveLand.dk – her kan du købe en moderne og energieffektiv vandseng til en yderst konkurrencedygtig pris. Sengen bliver leveret til dig – samt monteret og tilpasset.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat