figure figure

Rullemadras

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

Rullemadras – Sådan vælger du

Rullemadrasser. De fleste har hørt om dem, men det er de færreste, der rent faktisk ved, hvad en rullemadras dækker over, og hvilken betydning den har for sengen såvel som søvnen. Faktum er, at din rullemadras er med til at definere:

 • Levetiden på din seng
 • Hvor sundt et sovemiljø du har

Der er altså både tale om et funktionelt aspekt og et økonomisk aspekt, da rullemadrassen på den ene side gavner dit kropslige velvære og nattesøvnen og på den anden side din private pengepung. Netop derfor kan det bogstaveligt talt være en fornuftig investering af købe en rullemadras.

Største besparelse

BN Rullemadras – 180×200

429.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Der er tale om en slidstærk, OEKO-TEX-certificeret rullemadras i bomuld, hvilket garanterer dig en kemikaliefri madras, der er yderst ventilerende og svedtransportere[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Populært valg

Kapok Rullemadras – 140×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Det naturlige materiale er tilpasningsdygtig i forhold til de klimatiske omgivelser, hvilket betyder, at madrassen bliver ekstra temperaturregulerende og isolerende. [..]

Læs mere
tick Sov i din nye seng i op til 50 dage - og ombyt fastheden for 1 kr.
tick Rentefri finansiering
tick 5 stjerner på Trustpilot

Klima rullemadras H-split – 180×21

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Fibrene besidder avancerede temperaturregulerende egenskaber, som tilpasser sig efter kroppens såvel som omgivelserne varme/kulde-forhold. Samtidig absorberes den ove[..]

Nocturne Rullemadras – 90×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Særligt for denne Nocturne-rullemadras er dog, at den har en ekstra god tykkelse og tyngde, hvilket gør den super behagelig at være i kropslig kontakt med. Rullemadra[..]

Hvad er en rullemadras?

Nu sidder du måske og tænker: Hvad er en rullemadras egentlig for en størrelse? Og det forstår vi sådan set godt.

Der findes ekstremt mange begreber for forskellige typer af madrasser på markedet, og det kan være vanskeligt at finde hoved og hale i dem alle. Mange forveksler eksempelvis en rullemadras med en topmadras. Disse to typer ligner da også på mange punkter hinanden, men er ikke ens rent funktionelt.

Læs mere om topmadrasser her

Topmadras vs. rullemadras

En topmadras tjener hovedsageligt til at tilskrive sengen ekstra komfortlag, som sikrer ergonomisk korrekt understørrelse af din krops tyngdepunkter. En rullemadras har derimod primært til formål at beskytte sengen og gøre den mere hygiejniske med henblik på at forlænge de underliggende madrassers levetid.

Både rullemadras og topmadras kan have temperaturregulerende funktioner afhængig af modellen, og hvis du er typen, der har allergi eller generelt døjer med at fryse eller svede meget om natten, bør du uden tvivl gå efter disse.

Så forskellen på de to typer madrasser er altså firkantet sagt, at topmadrasser yder komfort og understøttelse, mens rullemadrasser yder beskyttelse mod bakterier, husstøvmider, snavs og skidt.

Passer til alle senge

En anden vigtig ting, der er vigtig at påpege, er, at du roligt kan benytte din rullemadras på samtlige sengetyper – uanset hvorvidt der er tale om en boxmadras, kontinentalseng, elevationsseng, springmadras, skummadras, sovesofa eller en helt syvende slags.

Find den rette rullemadras

At skulle finde den helt perfekte rullemadras kan nemlig være lettere sagt end gjort. Der er mange faktorer, man skal forholde sig til og tage stilling til, og i sidste ende gælder det ultimativt om at finde det bedste til den billigste pris.

Kvalitetssikre springmadrasser

Vil du også gerne beskytte din seng mod slitage og skidt og samtidig sikre dig et sundt og hygiejnisk liggeleje – nat efter nat? Men er du i tvivl om, hvor du skal starte og slutte? Bare rolig – hjælpen er nær. Vi har gjort det nemt for dig.

Her på siden giver vi dig en komplet test af rullemadrasser i form af 5 kvalificerede bud på de absolut bedste og mest populære rullemadrasser på markedet lige nu. Vi kigger på alt lige fra den simple og billige rullemadras i bomuld til den dyre rullemadras i økologisk kapok og med temperaturregulering. Og vi kommer vidt omkring blandt førende forhandlere såsom Sengetid, Bedre Nætter, Sengefabrikken, Soveland m.fl.

Hvilken rullemadras skal du vælge?

Spørgsmålet er så ”bare”, hvilken rullemadras du skal vælge? Og hvilken rullemadras, der giver dig mest værdi for pengene?

Hvorfor er rullemadras vigtig?

Der er rigtig mange gode grunde til at investere i en rullemadras til din seng. Vi har allerede berørt mange af dem, men nedenfor har vi alligevel opremset en række af argumenterne.

Vis en komfortabel rullemadras

Fordele ved en rullemadras

 • Optimal beskyttelse af din seng og dermed forlængelse af dens levetid
 • Mulighed for ekstra ventilation og svedabsorbering/transportering
 • Bedre, sundere og mere stabilt sovemiljø
 • Mulighed for varmeregulering for mere stabil og behagelig søvn.

Ovenstående liste er ikke udtømmende, men giver en god indikation på, hvilken betydning en rullemadras har for din seng, krop og søvn. Dette er blandt andet også årsgane til, at Astma-Allergi Danmark har skifte og rengøring af rullemadras som et af deres vigtige råd til allergiramte.

Rullemadrasser i alle størrelser

Når du skal vælge den rette rullemadras for dig, gælder det selvfølgelig om at finde en størrelse, der matcher din seng – og dine kropslige behov.

Der findes et væld af forskellige størrelsesmål, og mange af rullemadrasserne kan fås i flere bredde- og længdemål. Blandt de typiske mål finder du:

Se en rullemadras i 90x200
 • Rullemadras 70×200 cm
 • Rullemadras 80×200 cm
 • Rullemadras 90 ×200 cm
 • Rullemadras 105×200 cm
 • Rullemadras 120×200 cm
 • Rullemadras 140×200 cm
 • Rullemadras 150×200 cm
 • Rullemadras 160×200 cm
 • Rullemadras 180×200 cm
 • Rullemadras 200×200 cm
 • Rullemadras 90×210 cm
 • Rullemadras 160 ×210 cm
 • Rullemadras 180×210 cm
 • Rullemadras 210×210 cm
 • Rullemadras 90×215 cm
 • Rullemadras 180×215 cm.

Skulle du have særlige størrelsesbehov, der ikke kan dækkes af ovenstående liste, kan det anbefales at få skræddersyet din rullemadras på mål.

Foruden de specifikke mål er det også vigtigt at tage stilling til selve modellen. Skal det være en klassisk enkeltmandsmadras eller en smart split-rullemadras, der passer til en justerbar dobbeltseng?

Rullemadrassens materiale

En rullemadras er ikke bare en rullemadras. Ligesom så mange andre madrasser bliver rullemadrassen karakteriseret af de materialer, den er opbygget af. Blandt de mest gængse typer af materiale finder du eksempelvis:

 • Bomuldsrullemadras (den mest udbredte kategori)
 • Uldrullemadras
 • Silkerullemadras
 • Kapok-rullemadras.
Se et godt bud på en rullemadras

Særligt uld- og bomuldsrullemadrasser er blevet populære blandt danskerne, hvilket skyldes, at de er yderst behagelige at ligge på, giver god beskyttelse og har en temperaturregulerende funktion. Og så er mange af denne type madrasser meget praktiske i den forstand, at de nemt kan rengøres – og endda tåle vaskemaskine og tørretumbler. Tørringsdelen er dog for visse modeller en langsommelig proces, der kan tage 3-4 døgn, før at madrassen er klar til brug igen.

Vælger du silke eller en bomuld/silkeblanding, vil du typisk få en rullemadras, der er ekstra åndbar og ventilerende, hvilket kan være praktisk i de varme sommermåneder, eller hvis du sveder meget om natten.

Et tredje alternativ på markedet er det miljøvenlige og økologiske kapok, der er en unik naturfiber med høj grad af resistens over for bakteriel udvikling – eksempelvis skimmel, svamp og pesticider. Det skaber en yderst allergivenlig rullemadras, der er med til at sikre den ideelle kropstemperatur for dig igennem nattetimerne. Derudover er det et letvægtsmateriale, der vejer meget mindre end for eksempel bomuld – faktisk hele otte gange mindre.

Spørgsmålet er så bare: Hvilken materialetype matcher bedst din krops behov?

God beskyttelse afhænger af god vedligeholdelse

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at understrege, at en rullemadras kun yder god beskyttelse, såfremt den også bliver vedligeholdt korrekt.

Mange tænker, at de er godt dækket ind, hvis de investerer i en dyrere model fremfor at hoppe på et skarpt rullemadrastilbud. Men en dyr rullemadras er ikke ensbetydende med, at den også holder for evigt. Tværtimod. En rullemadras kræver god vedligeholdelse.

Din madras bliver nemlig ødelagt hurtigere, hvis du ikke passer godt på den. Sved indeholder syre, der nedbryder skum og latex, så madrassens polstring går i stykker. Og da mennesket gennemsnitligt afgiver 2-5 dl sved hver nat, vil du uden en rullemadras som beskyttende lag hurtigt opleve, at madrassen bliver dårlig.

Det betyder også, at du bør vaske din rullemadras cirka seks gange om året og udskifte den hvert tredje år. På den måde sikrer du, at madrassen konstant er frisk og funktionsdygtig – til glæde for din seng, din krops sundhed og din nattesøvn.

Vi håber, at du med ovenstående rullemadrastest er blevet meget klogere på, hvad en rullemadras er, og hvad den reelt set kan betyde for både din sengs levetid og dit eget velbefindende.

Held og lykke med jagten på din perfekte rullemadras – og godnat!

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat