figure figure

King size seng

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

Stor, større, king size….

En king size seng er det ypperste af det ypperste, når det kommer til senge. En stor seng er ikke nødvendigvis lig med højere ergonomi og en bedre søvn, men der er om ikke andet adskillige fordele ved en større seng.

Hos Sleepzone hjælper vi dig med at finde netop den seng, du ønsker dig allermest, og er det en king size seng, så er du landet på den rette underside.

De ekstra store dobbeltsenge (også kaldet king size senge) vinder frem i disse år, og derfor vil du kunne finde disse senge i rigtig mange forskellige eksemplarer. For at give dig et bedre overblik har vi valgt nogle af de allerbedste senge ud til dig.

Guiden indeholder en kort præsentation af udvalgte senge, ligesom der venter dig en masse viden om, hvorfor det er hensigtsmæssigt at købe så stor en seng etc.

Betegnelsen for en king size seng

Hvad er en king size seng?

Vi har modtaget dette spørgsmål et utal af gange, så hvorfor ikke besvare det en gang for alle?

Betegnelsen stammer, som du måske er bekendt med, fra USA, hvor de ekstra store dobbeltsenge med målene 210 x 210 cm. vinder frem.

Mens 210 x 210 cm. senge er et helt normalt syn i USA, så er det fortsat de færreste danskere, der har en så stor seng i soveværelset.

210 x 210 cm. senge ér store, men der findes faktisk endnu større senge. Eksempelvis kan du købe en seng med målene 220 x 220 cm. Bliver både 210 x 210 og 220 x 220 lidt for meget for dig, så findes der også 200 x 200 cm. senge.

Uanset om du hælder mest til 200 x 200, 210 x 210 eller 220 x 220, så findes der en seng i king size efter din smag. Sammenlignet med en alm. dobbeltseng, så vil en seng på 210 x 210 cm. være 30 cm. bredere og 10 cm. længere. Du får altså en både længere og bredere seng.

Test af king size senge

King size senge har alle det tilfælles, at de er store, typisk både i bredden og længden, så hvordan får jeg valgt den rigtige seng?

Da du er sikret en stor seng, uanset hvilken king size variant du vælger, så kan du med god grund fokusere på nogle af de mange andre betydningsfulde faktorer. Og nu bliver du sat over for en svær opgave; du skal nemlig vurdere, hvad der betyder mest for dig i dit valg af seng.

Er det nok, at sengen er stor, eller skal den også gerne byde på forskellige indstillingsmuligheder, elegante sengeben, en ergonomisk topmadras, danskproduceret sengeramme og en moderne sengegavl?

Hos Sleepzone har vi siden opstarten af dette site testet et utal af senge. Det gælder både små senge til børn såvel som store senge, herunder king size senge, til voksne forbrugere. Vores erfaring har vist, at ikke alle senge lever op til prisen, hvorfor det giver mening at vælge nogle senge ud, som i den grad er pengene værd.

Skal du også have fingrene i den bedste seng til prisen uden at gå ned på liggeplads, så find vores anbefalinger herunder.

Du bør købe en king size seng, hvis…

En seng af høj kvalitet kan klare sig igennem flere årtier, men på et tidspunkt bliver det nødvendigt at udskifte den gamle seng. Er din seng nået til et stadie, hvor det eneste rigtige er at skifte den ud, så kan du overveje at investere i en king size seng.

I bund og grund vil de fleste kunne klare sig med en mindre seng, om end de fleste gerne vil have en så stor seng som muligt. I dette afsnit vil vi forsøge at gøre dig klogere på, hvornår det kan give mening at købe en seng med en længde og bredde på mellem 200 og 220 cm.

  1. Du er højere og / eller større end gennemsnittet – Der findes senge for enhver smag, og det gælder selvfølgelig også dem, der er højere eller på anden vis større end gennemsnittet.

Måske er du 2,05 cm. høj og har derfor brug for en seng, der måler 220 cm. i længden. Det kan også være, at du og din partner er bredere end gennemsnittet og derfor har brug for en ekstra bred seng. I den anledning vil en king size seng nok være helt perfekt, mens en queen size seng kan være en anelse for lille. Ønsker du at læse om de øvrige sengemål, så læs vores guide om sengemål.

  1. Du og / eller din partner sover uroligt – At sove uroligt er i sig selv irriterende, men ligger man så uroligt, at man vækker ens partner, så kan det blive et større problem end som så. Derfor kan det give mening at købe en stor seng, så man kan fylde og vende sig mange gange i løbet af natten, uden at man forstyrrer sin partner. Et alternativ er at købe to separate senge, men så ryger en del af hyggen.
  2. Du har et stort soveværelse – Man skal ikke nødvendigvis købe en king size seng, blot fordi man har pladsen til en stor seng i soveværelset. Soveværelset kan dog hurtigt komme til at føles en smule tomt, hvis sengen er lille, hvorfor det kan give mening at købe en ekstra stor seng.

Planlægger man at flytte inden for en årrække, så bør man dog lige overveje, om der mon vil være plads til sengen det næste sted. Mange soveværelser er ikke meget mere end 10-16 kvm. store, hvorfor der ingen garanti er for, at man kan finde plads til den store seng. Hav derfor det med i overvejelserne, inden du bruger xx.xxx kr. på din næste seng.

Kan en seng blive for stor?

Det kommer naturligvis an på, hvem man spørger…

Som udgangspunkt vil vi mennesker foretrække en så stor seng som muligt. Det er trods alt de færreste af os, der ikke nyder at gæste et hotelværelse med en king size seng. Sådanne store senge skriger af luksus og komfort, og kan man bringe det ind i hverdagen, hvorfor så ikke gøre det?

En seng kan naturligvis blive for stor i den forstand, at den vil kunne optage for meget plads i soveværelset. Fylder sengen så meget, at man hverken kan komme frem eller tilbage fra soveværelset pga. pladsmangel, så er den måske en anelse for stor. Når du måler dit soveværelse op, skal du derfor sørge for at frigøre plads til natborde, garderobeskab etc. Sengen ér vigtig, men der skal også gøres plads til andre ting.

Nogle mennesker føler sig mest trygge i mindre senge, og skulle det være tilfældet for dig, så er en king size seng ikke lige sagen.

Konklusionen må derfor være, at det er en smagssag, og du bør derfor overveje dine behov og præferencer.

Hvad koster senge i king size?

Med et lavt sengebudget kan det være svært at finde penge til king size senge. Disse senge er nemlig helt naturligt nogle af de dyreste på markedet.

Hos NordicDream starter priserne (vel at bemærke tilbudspriser) ved 14.000 kroner, men der forhandles også senge til 40.000 kroner her. Både 14.000 og 40.000 kroner er mange penge, men får man en seng, som man kan få glæde af i op til 20-30 år, så er det måske alligevel en meget god handel.

Saga og Freja er nogle af de mærker, vi kan anbefale, når du skal købe en ny seng og gerne vil have ergonomi og kvalitet for alle dine penge. Det er ikke billige mærker, men de er garant for høj kvalitet, og kvaliteten bør alt andet lige vægtes højere end prisen.

Hvor meget må din kommende seng maksimalt koste? Overvej dette, inden du besøger nogle af de dedikerede sengeforhandlere.

Se priser hos NordicDream

Der findes også king size madrasser, dyner og sengetøj

Der er ikke meget ved at købe en king size seng, hvis man ikke også kan købe passende dyner, sengetøj og madrasser. Heldigvis forholder det sig sådan, at der også findes madrasser og diverse tilbehør i king size.

Typisk medfølger der en king size topmadras ved køb af en king size seng, men det er også muligt at tilkøbe en topmadras senere hen.

Skal du have en stor og rar dyne, der komplimenterer din store seng, så kan du med fordel købe en dobbeltdyne. Dobbeltdyner er tiltænkt par, men sådanne dyner kan naturligvis også bruges af én person.

NordicDream forhandler alt førnævnte til favorable priser online.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat