figure figure

Teenager seng

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - April 2024

De bedste senge til teenageren

Teenagere har et større søvnbehov end de fleste og har derfor brug for den helt rigtige teenager seng. At finde dén helt rette seng kan dog være en svær opgave, når udvalget af teenagervenlige senge består af flere hundrede forskellige udgaver.

Som forælder ønsker man typisk at finde en seng, som indfrier teenagerens behov og ønsker, og hvor prisen matcher det tiltænkte budget. Netop dét med at få tingene til at gå op i en højere enhed skal vi nok hjælpe med. Vi kender markedet for senge til teenagere og kan derfor gøre dig betydeligt klogere på dette.

I artiklen vil der bl.a. møde dig en kort gennemgang af nogle af de bedste teenager senge på markedet. Derefter kommer vi med nogle gode råd til valg af seng, og vi sørger endvidere for, at du får en fornemmelse af prisniveauet m.v. Læs med og bliv mere afklaret, hvis du har svært ved at finde den perfekte seng til dit efterhånden store barn.

Største besparelse

Atlas (Antracit) Kontinentalseng – 140×200

13999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Foruden topmadrassen har vi også en springmadras, der er spækket med pocketfjedre. Disse fjedre fordeler sig på fem komfortzoner. Hver og en zone har til formål at gi[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Den rette teenager senge

Det er ofte nemmere sagt end gjort at tilfredsstille en teenager, og det gør sig også gældende ved køb af ny seng. Teenagere stiller nemlig mange krav og har ofte særlige behov. Som forælder ønsker man naturligvis sine børn det bedste, men det er også vigtigt, at der bliver taget højde for økonomien. Forsøg derfor at indgå et kompromis, hvor teenageren får en rigtig god seng, og hvor jeres økonomi stadig kan være med.

En seng – teenager senge såvel som alle andre sengetyper – skal gerne kunne holde i mange år og derfor være en langsigtet investering. Derfor bør målet altid være at finde en seng, der også opfylder teenagerens krav og ønsker om 2, 3 og 5 år. Optimalt set skal man købe en seng, som barnet har lyst til at tage med sig, når han eller hun flytter hjemmefra om x år.

Se også en trekvartsseng til teenageren

Tips til valg af teenager seng

På et tidspunkt i barnets liv vil han eller hun helt naturligt gå fra en juniorseng til en teenager seng. Dette sker typisk lang tid inden, at barnet bliver teenager. Det er meget individuelt, hvornår børn vokser ud af deres juniorseng, men typisk sker det, når barnet er et sted mellem 5 og 10 år. Typisk vil man her købe en seng, der kan følge barnet, indtil det flytter hjemmefra.

Mange større børn er også vokset op med en sovesofa, der er et yderst praktisk møbel til børne- og ungdomsværelset, idet det kan fungere som både seng og sofa. Sovesofaerne er desværre sjældent lige så ergonomiske som klassiske senge, hvorfor man på et tidspunkt vil kunne finde det nødvendigt at skifte sovesofaen ud med en komfortabel teenager seng.

Ønsker dit barn sig også en ny seng, og er barnet i en alder, hvor en normal seng vil give mening, så læs vores gode tips til det svære sengevalg.

1. Find den rette seng i fællesskab

Som forælder har du helt sikkert en god idé om, hvad der er bedst for dit barn, men det er ikke sikkert, at barnet er enig. Derfor er det altid hensigtsmæssigt at tage barnet med på råd, når det handler om køb af møbler eller andre ting, der skal bruges af barnet. Der er generelt en bedre chance for, at barnet vil blive glad for sin kommende teenager seng, hvis han eller hun har haft noget at skulle have sagt i købsbeslutningen. Derfor er vores første gode råd at finde sengen i fællesskab.

2. Vær opmærksom på fastheden

Fasthed er et begreb, som bliver nævnt igen og igen, når det kommer til senge. Ved køb af en seng til teenager skal man netop angive den ønskede fasthed – valget står typisk mellem medium fasthed og fast fasthed.

Ved valg af fasthed skal der bl.a. tage højde for barnets højde og drøjde – samt individuelle præferencer og hensyn. Det kan f.eks. være, at teenageren lider af rygproblemer, hvilket der i så fald bør tages højde for.

Som udgangspunkt vælger man medium fasthed, når sengen skal bruges af et større barn / teenager. Dette vil vi også anbefale dig at gøre, medmindre der skal tages hensyn til noget særligt.

3. Gå ikke ned på kvalitet og ergonomi

En god teenager seng skal naturligvis byde på rigtig høj kvalitet og ikke mindst ergonomi. Her er det nødvendigt at kigge på sengens forskellige elementer, herunder sengerammen, topmadrassen, boxmadrassen og springmadrassen. F.eks. har madrassernes tykkelse og indhold meget at sige i forhold til både komfort og ergonomi.

Både pris og garanti kan indikere, hvorvidt der er tale om god eller mindre god kvalitet. Du kan dog godt finde en billig seng, der både er ergonomisk, og som kommer i en fin kvalitet.

4. Vælg en seng med en lang garantiperiode

Senge til teenagere vil i princippet godt kunne følge teenageren langt ind i voksenlivet, men det kræver selvfølgelig, at sengen er i god kvalitet og derfor kan præstere en lang levetid.

Når der ydes mange års garanti på en seng, så er det typisk fordi, at kvaliteten er i orden. Vælg derfor gerne en seng med en garantiperiode på 10-25 år, der som minimum bør dække brud på bl.a. fjedre og ramme.

Hvad koster de bedste senge til teenagere?

De bedste senge til teenagere kan variere rigtig meget i pris.

Der findes senge med priser helt ned til 2.000 kroner, men det er også muligt at købe en seng til 25.000 og opefter. Ofte får man en bedre seng, hvis man er villig til at lægge en større investering, men du behøves ikke at investere titusindvis af kroner for at gøre dit barn glad og tilfreds.

Vores erfaring viser, at man kan få en rigtig fin teenager seng, hvis man har et budget på mellem 5.000 og 10.000 kr. Prisen kan dog blive endnu højere, hvis man ønsker at tilkøbe specielle sengeben, madrasser og måske også en sengegavl. Prisen vil i øvrigt afhænge meget af, hvilken størrelse og type seng man vælger.

Se en billig teenagerseng

Forhandlere med billige senge til teenagere

Billige teenager senge kan findes hos de fleste møbel- og sengeforhandlere, men også på nettet er der mange gode tilbud i sigte.

Nogle af de mange tilbud er at finde hos forhandlerne Bedre Nætter og Sengetid, som hver især byder dig velkommen i et sandt sengeunivers.

Begge forhandlere er kendt for at rådgive om og forhandle danskproducerede senge i allerhøjeste kvalitet. Typisk vil sengene fra begge forhandlere kunne leveres i løbet af 10-20 dage, så den tiltænkte teenager seng vil hurtigt kunne tages i brug.

Se alle sengeforhandlere

Fordele hos Bedre Nætter

 • 100 dages gratis prøve
 • Gratis levering
 • Prisgaranti
 • Svanemærket produkter
 • Gratis finansiering
 • Typisk leveringstid på 8-15 hverdage

Fordele hos Sengetid

 • 101 nats gratis ombytningsret
 • Fra 15 års garanti
 • Gratis fragt
 • Prisgaranti
 • Typisk leveringstid på 10-20 hverdage

Teenager sengen kan finansieres rentefrit

Som tidligere nævnt kan den ergonomiske og holdbare teenager seng nemt koste over 5.000 kr. Det er penge, som ikke alle børnefamilier har adgang til, når de faste udgifter er betalt. Derfor vil tilbud om rentefri finansiering ofte falde i god jord hos kunderne. Og heldigvis for disse kunder kan man få gratis finansiering hos rigtig mange forhandlere.

Når man køber en seng med gratis finansiering, så slipper man både for renter og gebyrer, hvis man blot betaler afdragene til tiden. Kun ved misligholdelse af kreditaftalen vil der blive pålagt deciderede kreditomkostninger. Afdrager du på teenager sengen som aftalt, så kommer du kun til at betale sengens pris fordelt på f.eks. 10 eller 20 afdrag. Dette kan du høre / læse meget mere om hos din foretrukne sengeforhandler.

Husk at benytte dig af automatisk betaling af afdrag (PBS), hvis du beslutter dig for at takke ja til gratis finansiering. Og læs altid det med småt, så du ikke ender med at købe en teenager seng, der bliver meget dyrere end først antaget.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat