figure figure

Guide: Sådan køber du seng på afbetaling

Skrevet af: Frederik Jørgensen

Gode grunde til at købe en seng på afbetaling

Hos Sleepzone.dk har vi den holdning, at alle fortjener en god og ergonomisk seng. Derfor fraråder vi at gå på kompromis med noget ved køb af en seng. Vi er samtidig klar over, at ikke alle forbrugere har mulighed for at betale sengen kontant, når prisen hedder f.eks. 10.000 eller 25.000 kr. Til disse forbrugere vil vi informere om, at der er mulighed for at købe den ønskede seng på afbetaling.

Afbetaling svarer i bund og grund til at optage et lån, hvorfor det langt fra er noget, som alle forbrugere er interesserede i. Det kan ikke desto mindre være en god løsning, hvis man længes efter en ny seng, men ikke har midlerne til den på nuværende tidspunkt.

Ergo er køb af senge på kredit altså en mulighed, men hvilke gode grunde er der til at benytte sig af muligheden, hvilke faldgruber er der, og hvor kan man få den bedste finansieringsløsning? Vi gennemgår alt dette nu.

Køb af seng er et af de største møbelkøb, man kan foretage, hvorfor det ikke er usædvanligt, at man ikke har pengene til at afregne kontant. De fleste vil dog, med en smule tålmodighed, kunne spare pengene op i løbet af x år. Det er dog ikke sikkert, at man kan vente flere år med at udskifte den gamle seng, hvis f.eks. manglende ergonomi og plads er begyndt at påvirke nattesøvnen negativt. I sådanne tilfælde kan det ikke gå for hurtigt med at få fundet en ny seng.

1. Du behøves ikke at gå på kompromis med dit valg af seng

Med mulighed for at dele købet op skal du ikke længere lade dig begrænse af dit budget.

Et lavt budget sætter nogle begrænsninger for, hvor stor, moderne og god seng man kan købe. F.eks. er det yderst begrænset, hvor langt man kan komme med et budget på 5.000 kr.

Måske kan netop afbetaling gøre det muligt for dig at få råd til en eksklusiv elevationsseng med et væld af funktioner i stedet for en middelmådig kontinentalseng fra et ukendt mærke. Med andre ord kan du tillade dig at skrue kravene og forventningerne lidt op.

Når budgettet tillader det, så har du rig mulighed for at vælge netop den seng, der indfrier dine behov. Du får dermed en seng, der er som skræddersyet for dig, og som forhåbentlig kan holde i mange år. Mange senge har en levetid på 5-20 år, men undervejs kan det være nødvendigt at skifte en eller flere madrasser ud.

2. Du kan benytte dig af rentefri finansiering

Det er ikke altid en dyr fornøjelse at købe en seng på afbetaling – faktisk næsten tværtimod.

Afbetaling er normalt forbundet med høje renter, men lige når det kommer til køb af senge og andre dyre møbler, så kan man ofte få glæde af rentefri finansiering. Ikke alle sengeforhandlere har dog valgt at sløjfe renten, hvorfor du ikke kan tage dette som en selvfølge.

Bemærk endvidere, at rentefri finansiering ikke automatisk er lig med gratis finansiering. Det kan jo være, at forhandleren i stedet for at opkræve renteomkostninger har en lang række gebyrer. Disse gebyrer kan i nogle tilfælde overstige de typiske renteomkostninger, hvorfor man lige bør være opmærksom. Derfor bør du ikke takke ja, inden du har gennemlæst alle betingelserne.

3. Det er nemt og bekvemt

En tredje god grund til at købe senge på kredit går på, at det er både nemt og bekvemt. Det er det i den forstand, at det ikke er så meget anderledes end at foretage et almindeligt køb. Den eneste forskel er, at du i stedet for at vælge mobil- eller kortbetaling vælger finansiering. Finansieringen kan f.eks. ske i samarbejde med ViaBill, Klarna, Santander Consumer Bank eller nogle af de mange andre løsninger. Disse tjenester vil som regel blot kræve, at man er fyldt 18 år og har en fornuftig økonomi.

Lidt senere i guiden vil du kunne læse om, hvordan købsprocessen foregår trin-for-trin. I den anledning vil du blive lidt klogere på, hvor nemt og bekvemt det er.

Hvilke faldgruber kan der være?

Der er selvfølgelig nogle grunde til, at ikke alle kunder vælger at benytte sig af afbetaling, når der skal investeres i ny seng. Det skyldes de ulemper eller faldgruber, der er ved at købe varer på kredit.

Uanset hvordan man vender og drejer sagen, så vil man sætte sig i gæld, når man køber senge på afbetaling. Gæld i sig selv er ikke nødvendigvis farligt, men har man i forvejen flere aktive lån, så kan endnu en afdragsaftale godt skabe økonomiske problemer. Derfor bør man så vidt muligt betale alt kontant og dermed undgå at skulle gældsætte sig.

En anden faldgrube ved at købe en seng på afbetaling er, at man ikke altid får læst det, der står med småt. Betingelser, der står med småt, er ofte de vigtigste betingelser, hvorfor det kan have store konsekvenser, hvis man ikke læser og forstår disse. Det kan f.eks. handle om, hvilke gebyrer man skal betale, hvad der sker, hvis man ikke betaler sine afdrag til tiden osv. osv. Det kan være en stor mundfuld at skulle gennemlæse en masse betingelser, men det er desværre strengt nødvendigt.

Hvem kan købe senge på afbetaling?

En ny seng er en stor investering for de fleste, men sammenlignet med køb af f.eks. biler og ejendomme, så kan man nøjes med at låne et mindre beløb. Derfor vil de fleste kunne blive godkendt til sådanne kreditkøb.

Jo dyrere sengen er, desto flere krav kan der dog blive stillet. Det kan altså have noget at sige, om du ønsker at købe en elevationsseng fra Hästens til 130.000 kr. eller en klassisk kontinentalseng fra Krone til 20.000 kr.

Afbetaling er ikke for alle, men kan man indfri følgende krav, så kan man sandsynligvis blive godkendt til et kreditkøb:

 1. Køber skal være mindst 18 år
 2. Køber skal have en fast indtægt
 3. Køber må ikke stå i RKI

Når du ansøger om finansiering, er det vigtigt, at du indtaster alle påkrævede oplysninger, så kreditgiver kan udføre en grundig og sandfærdig kreditvurdering. Som regel er kreditgiverne meget effektive til at behandle ansøgninger, så hvis du ikke får svar med det samme, så vil du som regel modtage svar senere på dagen eller dagen efter.

Finansiér dit sengekøb hos disse online forhandlere

Hos næsten alle sengeforhandlere er det muligt at benytte sig af en eller anden form for finansiering. Bemærk i den anledning, at finansiering også går under navne som afbetaling, kredit, delbetaling m.v. Finder du ingen info om eventuelle finansieringsmuligheder, så kontakt da forhandleren og forhør dig. Alle større forhandlere tilbyder dette, så mon ikke din foretrukne forhandler af senge også er med på bølgen.

I dit valg af forhandler bør du ikke udelukkende se på, hvem der tilbyder den bedste finansiering. Det er også vigtigt at kigge på andre ting såsom kundetilfredshed, udvalg af senge, returvilkår og ikke mindst leveringstid. Dermed ikke sagt, at deres afbetalingsvilkår – og dermed det økonomiske aspekt – ikke er vigtigt.

Du kan f.eks. købe senge på afbetaling her:

 • Bedre Nætter
 • Sengetid
 • Soveland

Find mere info nedenfor.

Finansiering hos Bedre Nætter

Bedre Nætter er en af de forhandlere af senge, der tilbyder attraktiv finansiering. Deres finansieringsløsning er faktisk så attraktiv, at du hverken skal betale renter eller gebyrer. De har valgt at tilbyde dette, da de efter egne ord mener, at alle skal kunne sove fantastisk.

Bedre Nætter er stedet, hvor du køber den ønskede seng, men det er ikke forhandleren, der formidler selve kreditten. Det er til gengæld Santander Consumer Bank, som er en yderst pålidelig udbyder. Derfor skal alle spørgsmål omkring finansiering og lånevilkår også rettes til Santander Consumer Bank.

Med denne fordelagtige finansiering kan du f.eks. nøjes med et betale 2.500 kr. om måneden i 10 måneder, hvis du ønsker en seng, der koster 25.000 kr. Du betaler altså kun sengens pris og skal ikke bekymre dig om renter og gebyrer.

Hos Bedre Nætter kan du i øvrigt også købe dyner, sengetøj, madrasser og sovesofaer på afbetaling. Du kan med fordel samle det hele i én ordre, så du kan nøjes med at indgå én afbetalingsaftale.

Opsummeret:

 • Afbetaling i samarbejde med Santander Consumer Bank
 • 0 kr. i rente
 • 0 kr. i gebyr
 • 0 kr. i oprettelse

Finansiering hos Sengetid

Sengetid går langt for at yde den bedste service og har derfor også valgt at tilbyde finansiering til favorable vilkår. Ligesom det gør sig gældende for Bedre Nætter, så giver Sengetid dig mulighed for at købe en seng på afbetaling helt rentefrit. I dette tilfælde ydes kreditten af Sparxpres, hvor der hverken bliver opkrævet renter eller udbetaling. Ved mindre køb er det også muligt at få delbetaling ved hjælp af ViaBill.

Låner du via Sparxpres, så vil pengene blive udbetalt til Sengetid. Sengetid og Sparxpres står for alt det praktiske, så du blot skal koncentrere dig om at betale den månedlige ydelse.

Bemærk, at finansieringen hos Sengetid ikke er helt gratis. Der opkræves ikke renter eller udbetaling, men du skal til gengæld betale et beskedent månedsgebyr i hele kredittens løbetid. ÅOP vil illustrere, hvor dyr kreditten bliver.

Sengetid har bl.a. et bredt udvalg af kontinentalsenge, elevationssenge, dobbeltsenge og en række andre sengetyper, så mon ikke du kan finde din ideelle seng på afbetaling her.

Opsummeret:

 • Afbetaling i samarbejde med Sparxpres og ViaBill
 • 0 kr. i rente
 • 0 kr. i udbetaling
 • Fast månedsgebyr

Finansiering hos Soveland

Soveland kan også byde ind – ikke blot med et stort udvalg af senge, men også en god afbetalingsordning.

Denne forhandler tilbyder rente- og gebyrfri finansiering i samarbejde med Resurs Bank, der har mange års erfaring med at håndtere kreditaftaler. Her er man sikret sikker og nem finansiering, hvor der kan ansøges i løbet af 2-3 minutter. Ved mindre køb er det også muligt at betale i samarbejde med ViaBill.

Om du vælger betaling via ViaBill eller Resurs Bank, så er du sikret en tryg købsoplevelse. Resurs Bank er det ideelle valg, hvis der skal købes for mellem 2.000 og 60.000 kroner, mens ViaBill er et godt bud, når det drejer sig om mindre køb på under 2.000 kr.

Soveland kan ligesom de fleste andre forhandlere tilbyde et godt udvalg af kontinentalsenge og elevationssenge, og som noget ret unikt kan de også tilbyde vandsenge til skarpe priser. Om det derfor er en elevationsseng, kontinentalseng eller vandseng, du leder efter, så bør du suse forbi webshoppen.

Opsummeret:

 • Afbetaling i samarbejde med Resurs Bank og ViaBill
 • 0 kr. i rente
 • 0 kr. i gebyr

Trin-for-trin: Sådan køber du senge på kredit

Er det i virkeligheden nødvendigt at bringe en guide til at købe en seng på afbetaling? Nogle vil nok mene, at det er så simpelt, at en guide er overflødig, men ikke alle har erfaring med at foretage fakturakøb. For de uerfarne bringer vi derfor en kort trin-for-trin guide i dét at shoppe på afbetaling.

Bemærk, at der kan være forskel på at handle på kredit, alt efter om man handler på nettet eller i en fysisk møbelbutik. Hos Sleepzone gør vi os hovedsageligt i online shopping, så det vil også være vores fokus i denne omgang. Guiden tager derfor udgangspunkt i, hvordan man benytter sig af finansiering hos forhandlere som Bedre Nætter, Sengetid og Soveland.

 1. Find din drømmeseng – Du starter processen med at finde din drømmeseng. Er du i tvivl om, hvad du skal gå efter, så læs nogle af vores øvrige guides, hvor vi går i dybden med netop dette. Når sengen er fundet, så vælger du fasthed, ben og andre elementer, hvorefter du lægger sengen i din kurv.
 2. Indtast dine personlige oplysninger – Nu er sengen lagt i din personlige indkøbskurv, og det er derfor tid til at få indtastet dine oplysninger. Vælger du afbetaling, så skal du ikke kun indtaste basale oplysninger som navn, adresse og by, men også info om din indtægt, gæld etc.
 3. Bliv kreditgodkendt og modtag sengen – Dernæst skal du krydse fingre for, at du bliver kreditgodkendt, så du kan få leveret din drømmeseng inden for en uge eller to – alt efter forhandlerens leveringsvilkår.
 4. Betal dine afdrag – Du har nu købt den ønskede seng på afbetaling og skal herfra kun koncentrere dig om én ting; du skal betale dine afdrag – og selvfølgelig til tiden hver gang.

Du kan også begynde at betale din nye kugledyne over flere omgange. Det kan du læse mere om i vores store artikel om kugledyner!

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat