figure figure

Fordele og ulemper ved kontinentalsenge: Hvornår er det et godt valg?

Skrevet af: Anne Larsen

Hvis du har planer om at købe en ny seng, er der flere ting, der skal tages op til overvejelse. En af de ting, der er vigtigst at overveje, er selve sengetypen. Du skal nemlig vurdere, om du ønsker at købe en boksmadras, kontinentalseng eller elevationsseng.

Rigtig mange ender med at købe en kontinentalseng, da det er en sengetype, der byder på talrige fordele. Der er dog også ulemper forbundet med valg af denne sengetype, hvorfor du skal overveje nøje, om det reelt set er det rette valg for dit vedkommende.

Fordele ved en kontinentalseng

Der er adskillige fordele forbundet med en kontinentalseng, hvilket er grunden til, at det er de mest populære senge på markedet. At det forholder sig på denne måde, er dog ikke ensbetydende med, at det også er det rette valg for dig.

Det er selvfølgelig ikke uden grund, at det netop er denne sengetype, der er blevet populært. Derimod er den store popularitet drevet af de følgende fordele:

  • De tre madraslag sikrer en høj kvalitet og god komfort
  • Den har en vis højde, hvilket gør det let at komme til og fra sengen
  • Uanset hvordan du ligger, understøtter sengen din kropsvægt

Det er især det faktum, at du er sikret en komfort, der er helt i top, der gør, at mange ender med at købe en kontinentalseng. Vægter du det meget høj, at der ikke er gået på kompromis med komforten, er det derfor en kontinentalseng, du skal have fingrene i.

Ulemper ved en kontinentalseng

Til trods for, at der er en lang række fordele forbundet med at vælge en kontinentalseng, er det ikke ensbetydende med, at der ikke også er ulemper. Det er selvfølgelig dette, der gør, at du skal overveje nøje, hvorvidt det er det rette valg for dig.

Blandt de ulemper, du skal forvente, der følger med, hvis du beslutter dig for at købe en sådan seng, er de følgende:

  • Den er som regel betydeligt dyrere end en boksmadras
  • Der er ikke mulighed for at justere og indstille som på en elevationsseng

Det er langt fra alle, der går op i, om de kan justere deres seng. Mange går dog op i, at den ikke er for dyr. Derfor er der rigtig mange, der ender med at fravælge en kontinentalseng, fordi de mener, at den bliver for dyr i forhold til deres budget.

Der findes mange kontinentalseng på det danske marked

Hvis du har planer om at købe en kontinentalseng, skal du ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde en ideel model. Der er nemlig rigtig mange af disse senge på det danske marked, hvilket garanterer, at der også findes en model, der appellerer til dig.

I denne forbindelse er det dog vigtigt at understrege, at der også er mange modeller, der ikke lever op til dine krav. Du skal derfor være indstillet på, at du skal sortere i udvalget, for at finde den af de mange kontinentalsenge, der er den rette for dig.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat