figure figure

Ekstra lange dyner

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

Ekstra lange dyner findes i mange materialer, typer og prisklasser. Der findes selvfølgelig de klassiske sommer- og vinterdyner, ligesom det er muligt at købe en helårsdyne med ekstra længde.

Er du højere end gennemsnittet, eller foretrækker du af andre grunde en ekstra lang dyne, så er mulighederne mange. Vi har screenet dynemarkedet og fundet frem til en masse lækre dyner, som helt sikkert vil falde i god jord hos dig.

Foruden en kort gennemgang af nogle af de mest populære dyner, så vil du finde svar på, hvad ekstra lange dyner koster, hvilke mærker du bør vælge, hvor du kan købe dynerne og meget mere. Tilmed får du en forklaring på, hvorfor din næste dyne ikke må være for kort.

Drømmer du ligesom mange andre danskere om en længere dyne? Så kommer vi dig til undsætning – med nogle konkrete anbefalinger og en masse guldkorn.

Hvem bør vælge en ekstra lang dyne?

En dyne med ekstra længde er som udgangspunkt tiltænkt dig, der pga. din højde ikke kan stille dig tilfreds med en dyne med standardmål – den normale længde lyder på 200 cm. Standardlængden er altså 200 cm., men du kan også få en dyne med en længde på 220 og 240 cm. Der er altså rig mulighed for at finde en dyne, som dækker hele kroppen, uanset hvor høj man måtte være.

Som hovedregel bør man vælge en ekstra lang dyne, hvis man måler 175 cm. eller derover. Tommelfingerreglen går nemlig på, at dynen skal være omkring 25-30 cm. længere end din højde. På baggrund af dette vil mange hundredetusinde danskere blive anbefalet at købe en dyne, der er længere end gennemsnittet.

Nedenfor kan du finde den ideelle dynelængde med udgangspunkt i din højde:

 

Din højde Anbefalet dynelængde
Under 170 cm. 200 cm.
175-190 cm. 220 cm.
Over 190 cm. 240 cm.

 

Foruden længden er det selvfølgelig værd at lægge mærke til bredden. De fleste dyner måler enten 135 eller 140 cm. i bredden, men der findes også ekstra brede dyner (dobbeltdyner) med en bredde på 200-260 cm. Uanset dine ønsker til dynens længde og bredde bør der være en dyne til dig derude.

Hvad koster de ekstra lange dyner?

Prisen på en dyne afhænger ikke udelukkende af målene, herunder længden, men typisk koster de ekstra lange dyner lidt mere end andre dyner. Det hænger helt naturligt sammen med, at materialeforbruget og dermed produktionsudgifterne stiger i takt med længden. Foruden længden vil prisen afhænge af mærket, kvaliteten, typen og meget mere. Du vil f.eks. kunne opleve, at en vinterdyne er dyrere end en sommerdyne, og at høj kvalitet er lig med en høj(ere) pris. Mange forskellige faktorer har altså indflydelse på prisen.

– Men tilbage til spørgsmålet; hvad koster dyner med ekstra længde?

Drømmeland, som vi betragter som en af de førende forhandlere af lange dyner, sælger disse dyner til priser fra 539 og op til 6.395 kr. Der er altså over 5.000 kroners forskel på den billigste og dyreste dyne, selvom alle dynerne har det til fælles, at de er længere end den gennemsnitlige dyne.

For et sted mellem ca. 1.000 og 2.000 kr. kan du få en yderst ergonomisk, åndbar og allergivenlig dyne i den ønskede længde, hvad enten du søger en vinter- eller sommerdyne. Er budgettet til mere, så findes der også mere eksklusive dyner.

Valg af dyne med ekstra længde

Det er ikke svært at finde en dyne med ekstra længde, men det kan være svært at finde dén helt rigtige.

De markedsledende producenter af dyner har alle fundet ud af, at danske forbrugere i højere grad efterspørger ekstra lange dyner. Derfor har de fleste producenter både en helårsdyne, sommerdyne og vinterdyne i sortimentet, der måler enten 220 eller 240 cm. i længden. Når så mange mærker byder ind, så er det klart, at det kan være svært at vælge.

For at reducere mulighederne, så bør du overveje, hvilke krav og ønsker du har til din næste dyne. Du kan f.eks. vælge, at det skal være en allergivenlig dyne i målene 140 x 220 cm. Endvidere kan du f.eks. ønske, at dynen skal være af moskusdun, at den er blevet produceret på bæredygtig vis m.v.

Når du begynder at stille specifikke krav til alt fra længde og kvalitet til miljø og allergivenlighed, så er der lige pludselig ikke så mange muligheder – og dét gør valget lettere.

I de følgende afsnit beskriver vi nogle af de mest efterspurgte dyner – alle sammen med ekstra længde.

Derfor må din dyne ikke være for kort

En for kort dyne kan have en negativ indvirkning på din nattesøvn. Derfor anbefales du at udskifte din nuværende dyne, hvis den ikke er lang nok til dig.

Som tidligere nævnt, så anbefaler vi, at man vælger en dyne, der er 30 cm. længere end ens egen højde. Antager vi, at du er 190 cm. høj, så skal du vælge en dyne med en længde på 220 cm. Det er forholdsvis simpelt, hvis man følger den anvisning.

En dyne må ikke være for kort af den simple årsag, at det kan have den konsekvens, at du kommer til at fryse om natten, hvis dynen ikke dækker hele din krop. Typisk kommer man til at fryse skuldre og / eller fødder, hvis ens dyne ikke er lang nok. Det kan ikke kun være ubehageligt, men kan også koste en omgang forkølelse.

De bedste producenter og forhandlere af lange dyner (220-240 cm.)

Der er bestemt ikke mangel på hverken producenter eller forhandlere af ekstra lange dyner, men hvilke er de bedste? Det spørgsmål stiller du måske netop nu, hvor du forsøger at finde hoved og hale i dynemarkedet.

Drømmeland er som hovedregel den forhandler, vi henviser til, når det drejer sig om køb af dyner med ekstra længde. De forhandler masser af lækre dyner med en længde på 220 cm. Hos andre online forhandlere er det også muligt at købe 240 cm. lange dyner.

Blandt nogle af de mest anbefalelsesværdige mærker finder man bl.a. DanaDream, Quilts of Denmark, Unikka og Temprakon. Du finder udelukkende kvalitetsdyner fra disse mærker.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat