figure figure

Boxmadras 120×200

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Juli 2024

Boxmadras 120×200 til den manglende plads

Hvis du er på udkig efter den bedste boxmadras med målene 120×200, så behøver du faktisk ikke lede længere. Vi kommer herunder med vores mest kvalificerede bud på, hvilken boxmadras 120×200, som du bør vælge.

Vi har undersøgt markedet for boxmadrasser med målene 120 x 200 cm, og vi guider dig derfor ganske gratis igennem de muligheder, som du har for at gøre en god handel. Det kan godt være en jungle at navigere igennem de mange forskellige boxmadrasser, der i dag findes på markedet. Med nedenstående liste har vi dog gjort det markant lettere for dig at købe den ønskede boxmadras.

Største besparelse

Saga Älv Boxmadras – 120cm x 200cm

13995 DKK

4995 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Denne boxmadras er, til trods for den lave pris, en sang i absolut højeste klasse. Sengen er produceret i Danmark af erfarne sengehåndværkere, og er endvidere udvikle[..]

Køb Saga Älv Boxmadras – 120cm x 200cm
Rabatkode: Skriv til kundeservice på chatten og få gratis indbæring til din ordre!

Populært valg

Venus Boxmadras – 120×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Denne kvalitetsseng er produceret i Danmark. Du er derfor sikret en seng, hvor der ikke er blevet gået på kompromis med kvaliteten eller de skandinaviske detaljer. Sæ[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Boxmadras 120×200 tilbud

Vi lægger ud med at adressere, om der på nuværende tidspunkt er nogle tilbud på en boxmadras 120×200.

Ønsker du at se markedets bedste tilbud lige nu, kan du følge de førnævnte links. Ønsker du i stedet at blive guidet igennem de boxmadrasser á størrelsen 120×200, som vi mener, er de bedste køb her i 2020, så læs videre herunder.

Herunder finder du tilbud på boxmadras 120×200 hos Sengetid:

Boxmadras 120x200 hos NordicDream

Hvilken boxmadras er bedst?

Der findes ikke ét svar på, hvilken boxmadras der er bedst. Ligesom der findes et hav af forskellige sovesofaer, dyner og topmadrasser, som hver især har deres fordele og ulemper, så er det samme tilfældet med boxmadrasser. Man bør i stedet for spørge om, hvilken boxmadras der er bedst for en selv.

Din kropstype, samt måden hvorpå du sover, er vigtig at have in mente, når den rigtige boxmadras 120×200 skal vælges. Herunder ses et eksempel på nogle af de specifikationer, som den føromtalte Stavanger boxmadras kan bryste sig af. Som det ses af infografikken, så er det bestemt ikke de små detaljer, man går ned på; og netop derfor kan man ikke komme med ét svar på, hvilken der er den bedste boxmadras.

stavanger-boxmadras-120x200-specifikationer

Topmadras til boxmadras på 120×200

Du skal altid sørge for at have en topmadras, der passer til din kropstype. Du kan typisk vælge mellem en “almindelig” med memory skum eller en latex topmadras. Vi har udpenslet fordele og ulemper ved dem begge.

Nogle gange kommer boxmadrasser med en indbygget topmadras, og andre gange skal man selv købe en med. Derfor bør du være særligt opmærksom på, om den boxmadras, som du overvejer at købe, har en medfølgende topmadras.

Latex topmadras som passer til en 120x200 boxmadras

Den rette fasthed

Skal du vælge en madras, så er det vigtigt, at du holder nøje øje med den fasthed, som du vælger. Typisk kan du vælge mellem disse to:

 • Medium
 • Fast
 • Ekstra fast

De fleste forhandlere er gode til at guide dig igennem dette valg (ofte skal valget tages ud fra hvor mange kg, man vejer). Derudover har forhandlere online ofte en live-chat, man kan skrive til, hvis man skulle have spørgsmål. Dette kan anbefales at gøre brug af, da personerne på den anden side af skærmen er eksperter indenfor deres felt.

Hvad er en boxmadras?

En boxmadras (også kendt som en boksmadras) er ganske enkelt en “base”, hvor alt “inventaret” i sengen er samlet i en ramme. Denne ramme kan være lavet af stof eller træ. Med indmad menes eksempelvis:

 • Boxmadrassens fjedre
 • Polsteret
 • Selve madrasserne

Typisk vil en boxmadras bestå af selve boksmadrassen/boksmadrasserne (det er faktisk ganske normalt, at der er 2 madrasser) samt den topmadras, som man har valgt at toppe sengen op med. Enkelte gange kan denne topmadras godt være indbygget.

En boxmadras står i kontrast til eksempelvis en kontinentalseng, som også er ganske populær at købe i Danmark. Typisk ses det dog, at når der købes en trekvartseng, så er det i form af en boksmadras. Et helt tredje alternativ er en elevationsseng, men det vil vi ikke komme nærmere ind på herunder.

Vil du se en kontinentalseng som passer til din 120×200 boxmadras?

Ja tak, vis mig en boxmadras

Hvad er forskellen på boxmadras og springmadras?

Spørgsmålet får vi ofte, for ved første øjekast kan det faktisk godt være svært at se, hvad forskellen på en boxmadras og en springmadras er. Vi vil dog forsøge at tydeliggøre det herunder.

 • Boxmadras: Her er der tale om en boksmadras, der allerede ér påsat en “bund”/”ramme”. Denne sengeramme er (typisk) lavet af træ. Køber du derfor en boxmadras 120×200, så skal du ikke selv ud og købe en sengeramme eller lignende.
 • Springmadras: Her er der tale om selve madrassen. Du skal derfor selv ud og finde en lamelbund eller en sengeramme til springmadrassen.

Mange vil derfor også mene, at det er nemmere at købe en boxmadras 120×200 end alternativt at købe en springmadras og herefter skulle ud og investere yderligere i en sengeramme.

Se en springmadras

Hvordan sætter man ben på en boxmadras?

Det er faktisk ganske nemt at sætte ben på en boxmadras. Nedenstående video vil guide dig hele vejen igennem.

Som det ses af ovenstående video, så er det slet ikke så svært igen at montere ben på en boxmadras. Så længe man har en boremaskine, så går det hele ganske nemt og hurtigt.

Hvordan renser man en boxmadras?

Har du behov for at rense din boxmadras, så er det først og fremmest en god idé at undersøge hos forhandleren, hvad der bliver rådet til. Dernæst kan du på begynde processen.

Hos Bobedre har man udarbejdet en guide til rensning af en madras. Her skal man gøre brug af følgende:

 • Natron (450 gram cirka)
 • Olie (Æterisk olie)
 • En god støvsuger (husk at vaske støvsugermundstykket først)

Du kan læse resten af guiden hos BoBedre ved at klikke her.

Andre størrelser på boxmadrasser

Som du måske allerede har gættet dig til, så findes der naturligvis boxmadrasser i langt de fleste størrelser. Vi har skrevet om udvalgte størrelser. Disse artikler kan du tilgå ved at følge nedenstående henvisninger:

Er du i tvivl om, hvilken størrelse du skal bruge, så anbefales det at læse ovenstående guides.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat