figure figure

Lagen til boxmadras

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Juli 2024

Udvalg af boxmadras lagen

Et lagen til boxmadras opfylder flere funktioner. Uanset om du har fået ny seng, eller du blot har brug for lidt selvforkælelse i soveværelset, har det stor betydning, at du finder det helt rigtige lagen til boxmadras.

Med et lagen til boxmadras er det naturligvis vigtigt, at der er tale om den rette størrelse samt en lækker og blød kvalitet. Dit boxmadras lagen kommer nemlig i berøring med en stor del af din krop, og derfor har det stor betydning, at lagenet for eksempel ikke indeholder skadelige stoffer.

Største besparelse

Faconlagen by BN – 120×200

299 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Dette lagen til boxmadras er 30 centimeter højt og passer dermed til de fleste madrasser. Vævningen er ekstra fin percale, og den øgede trådtæthed gør lagnet både blø[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Populært valg

Kuvertlagen by BN – 140×200

299 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Over de sidste år er kappelagnerne steget i popularitet, og dette lagen egner sig altså perfekt til både dobbeltsenge og enkeltmandsenge. Den stigende popularitet af [..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

SF Kuvertlagen – Hvid – 200×200 cm

570 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Her er der tale om et kuvertlagen, hvilket vil sige, at lagnet dækker topmadrassen. Et kuvertlagen kan bruges til både elevationssenge, boxmadrasser samt kontinentals[..]

Læs mere
tick Sov i din nye seng i op til 50 dage - og ombyt fastheden for 1 kr.
tick Rentefri finansiering
tick 5 stjerner på Trustpilot

Flere forskellige lagner

Bare fordi du har en boxmadras, behøver det ikke at være svært at finde lagener. Her på siden tager vi dig gennem nogle af de mest populære typer af lagener til boxmadrasser. På den måde kan du finde det boxmadras lagen, der passer allerbedst til dine præferencer.

Dit boxmadras lagen er sammen med madrasserne med til at afgøre komforten af din seng. Derfor er det ikke ligegyldigt, om der er tale om et lagen i høj kvalitet eller ej. Desuden kan et boxmadras lagen hjælpe dig med at fremhæve sengens smukke udtryk. På denne side kan du forhåbentlig få et større kendskab til de mange forskellige typer af lagen til boxmadras.

Faconlagen, kuvertlagen eller kappelagen til boxmadras?

Når du skal købe lagen til boxmadras, vil du med garanti opdage, at et lagen ikke bare er et lagen. Der findes nemlig et væld af forskellige typer af lagener til boxmadrasser. Faconlagen, kuvertlagen og kappelagen er nogle af de mest gængse typer af lagener.

  • Et kuvertlagen er et faconsyet lagen til topmadrassen. Har du ikke en topmadras på din boxmadras, er dette altså ikke det rette valg for dig.
  • Et faconlagen, også kendt som et boxlagen, passer til alle typer af madrasser med en højde på omtrent 30 centimeter. Lagenet har typisk elastikker i hjørnerne, som sikrer en god pasform.
  • Et kappelagen er syet i hjørnerne, så det hænger pænt ned over sengens sider. Kappelagenet har tre frithængende sider, og sidder tæt oppe ved hovedgærdet.
Se kuvertlagner hos Bedre Nætter

Hvilken kvalitet skal mit boxmadras lagen være?

Når du skal købe lagen til boxmadras, behøver du ikke nødvendigvis at kaste dig over det dyreste lagen på markedet. Dog har det stor betydning, at lagenet er slidstærkt, har en god pasform og er behageligt at ligge på.

Skal du finde et boxmadras lagen i høj kvalitet, er det en god idé at gå efter et lagen i 100 procent bomuld eller andet naturmateriale. Desuden bør dit lagen have en TC på minimum 200, og så kan du ligeledes kigge på vævningen. Satinvævning giver dig nemlig en glat, blank overflade, som er blød og behagelig at ligge på. Mens percalevævning giver dig en mere mat overflade, der er bedre til at lede varmen væk.

Vis mig et lagen i topkvalitet

Sådan vasker du dit lagen til boxmadras

Inden du tager dit nye boxmadras lagen i brug, er det en god idé at give det en tur i vaskemaskinen. Lagener af 100 procent bomuld kan vaskes ved 60 grader. Dit boxmadras lagen kan være svært at stryge glat, hvis det har været i tørretumbleren.

Derfor anbefales det at et boxmadras lagen med percalevævning eller satinvævning hænges til tørre efter vask. Da et stræklagen strækker sig, når det lægges på madrassen, kan denne type lagen sagtens komme i tørretumbleren.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat