figure figure
Læs her før du køber

Moonboon Anmeldelse

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

Moonboon – en dansk producent af bl.a. vuggemotorer og slyngevugger – er i øjeblikket på alles læber. Deres produkter er at finde hos mange danske børnefamilier og forventes udelukkende at stige i efterspørgsel de kommende år.

Moonboon er bl.a. kendt fra Løvens Hule anno 2021. Du kan se eller gense afsnittet, hvor Moonboon deltager, via DRTV.

Er du på udkig efter en ny og dybdegående anmeldelse af den populære Moonboon vuggemotor? Så skal du blive på siden lidt endnu – der venter dig nemlig en masse værdifuld viden om den moderne og funktionelle vuggemotor.

MoonBoon Vuggemotor

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Derudover kan du med fordel overveje at købe Moonboon Sampak, hvor du også får en økologisk slyngevugge med i prisen.

Anmeldelse af Moonboon vuggemotor

I vores anmeldelse af vuggemotoren fra Moonboon har vi lagt vægt på de faktorer, der betyder allermest for forbrugerne.

Som mor eller far til en lille guldklump ønsker du naturligvis at give dit barn det bedste af det bedste. Derfor er der heller ingen grund til at gå på kompromis med vuggemotoren – eller for den sags skyld slyngevuggen.

Du har formentlig stødt på vuggemotoren i forskellige sammenhænge. Måske har du hørt om vuggemotoren via din mødregruppe, måske har du set den omtalt via et online forum eller måske har du hørt om den via Løvens Hule. Uanset hvad har du fået øjnene op for produktet, så det afgørende er nu, om vuggemotoren indfrier dine ønsker og behov.

Vi har lagt vægt på følgende parametre i vores test af Moonboon vuggemotoren:

 • Indpakning og opsætning
 • Design
 • Kvalitet og pris
 • Funktionalitet
 • Sikkerhed

Vi har gået i dybden med samtlige nævnte faktorer, så du kan få et retvisende billede af, hvilket produkt der er tale om, og hvorvidt det er pengene værd. Føler du dig nysgerrig, så læs videre og bliv afklaret.

Indpakning og opsætning

Førstehåndsindtrykket af den danskdesignede vuggemotor har været pragtfuldt.

Den populære vuggemotor bliver først og fremmest leveret pænt og sikkert i en kasse. I kassen finder du to poser – én pose med selve motoren og én pose med tilbehør i form af strømforsyning med en tre meter lang ledning, to karabinhager samt en S-krog. I disse poser finder du derfor alt, hvad du skal bruge for at komme i gang med at bruge din nye vuggemotor.

Allerede ved modtagelse og udpakning af kassen får man indtryk af, at man har med et kvalitetsprodukt at gøre. I et af de senere afsnit vil vi afsløre, om produktet rent faktisk lever op til førstehåndsindtrykket.

Opsummeret:

 • Pæn og sikker indpakning
 • Delene udstråler kvalitet
 • Du får alt i tilbehør med i prisen (ledning, karabinhager m.v.)

Design

Selvom designet næppe er den vigtigste faktor for dig i dit valg af vuggemotor, så er det alligevel værd at tage højde for, da vuggemotoren skal hænge fremme det meste af tiden.

Design er altid noget, der deler vandene, men spørger du os, så byder den velkendte Moonboon vuggemotor på et yderst flot, enkelt og moderne design. Det er en af de vuggemotorer, som du uden at skamme dig kan lade hænge fremme, når der kommer gæster. Det runde og hvide design er trods alt ret neutralt og elegant.

Opsummeret:

 • Enkelt og elegant design

Kvalitet og pris

Moonboon byder ikke kun på et glimrende førstehåndsindtryk og et lige så imponerende design. Vi har også erfaret, at kvaliteten er ekstrem høj – præcis ligesom mange tidligere kunder beretter om.

Moonboon vuggemotoren er både designet, udviklet og testet i Danmark, og det kan tydeligt mærkes på kvaliteten. Moonboon har i samarbejde med et dansk ingeniørfirma skabt en af de bedste vuggemotorer på markedet.

Alt fra selve motoren til tilbehøret hertil bærer præg af høj kvalitet, hvorfor der er udsigt til en lang levetid ved korrekt brug.

Kvaliteten er høj, men retfærdiggøre den prisen på omkring 1.700 danske kroner? Ja, vi vil mene, at der er en god sammenhæng mellem pris og kvalitet. Du kan med sikkerhed finde billigere vuggemotorer, men skal du være sikret kvalitet og funktionalitet for alle pengene, så er det nødvendigt at vælge en motor fra øverste hylde.

Opsummeret:

 • Høj byggekvalitet
 • Udviklet i samarbejde med et dansk ingeniørfirma
 • God sammenhæng mellem pris og kvalitet

Funktionalitet

Moonboon vuggemotoren er som skabt for dig, der gerne vil skåne dine arme og skuldre, når dit barn skal vugges. Den efterspurgte aflastning får du med den omtalte vuggemotor, der tager sig af det hårde arbejde. Når vuggemotoren er tændt, så sørger den nemlig for at få vuggen til at bevæge sig op og ned – det vil næsten altid få barnet til at falde til ro.

Vuggemotoren er både nem og hurtig at montere ved hjælp af de medfølgende karabinhager. Du kan endvidere glæde dig over, at motoren er kompatibel med langt de fleste slyngevugger. Mangler du både vuggemotor og slyngevugge, så kan du med fordel købe Moonboons sampak – bestående af henholdsvis motor og vugge. Du sparer omkring 400 kr. med denne pakkeløsning.

Vuggemotoren fra Moonboon udmærker sig endvidere ved at være let at anvende. Når først vuggemotor og dertilhørende slynge er monteret, så skal du kun koncentrere dig om to drejeknapper – henholdsvis timer og tempo. Med disse knapper kan du selv bestemme, hvor længe barnet skal vugges, og hvor højt tempoet skal være. Vuggemotoren kan vugge i op til tre timer ad gangen.

I vores anmeldelse af vuggemotoren erfarede vi desuden, at produktet ikke er lydløst. Dog er støjniveauet så lavt, at det ikke burde skabe gener i hjemmet. Og vigtigst af alt; vuggemotoren løser sin opgave til perfektion trods lidt lyd.

Ønsker du at skjule den lange hvide ledning, så kan du købe et stativ og vikle det rundt om det.

Opsummeret:

 • Nem og hurtig opsætning
 • Let betjening via de to drejeknapper (timer og tempo)
 • Kan vugge i op til tre timer
 • Lydsvagt (men ikke lydløst)

Sikkerhed

Sikkerhed er helt naturligt også en afgørende faktor ved valg af vuggemotor.

Moonboon har selvfølgelig ikke overladt det sikkerhedsmæssige aspekt til tilfældighederne – faktisk tværtimod. Den CE-mærkede Moonboon vuggemotor indfrier alle de gængse sikkerhedskrav. For eksempel har motoren ingen åbninger i ophænget.

Hvad angår sikkerheden, så har folkene bag motoren været så flinke at udarbejde en lang sikkerhedstjekliste på dansk. Denne liste kan du med fordel gennemgå, inden du tager produktet i brug med henblik på at maksimere sikkerheden. Du kan f.eks. optimere sikkerheden ved at sørge for, at ledningen hænger væk fra slyngevugge og motor.

Den høje byggekvalitet har naturligvis også positiv indflydelse på sikkerheden, som ifølge vores vurdering er meget høj.

Opsummeret:

 • CE-mærket
 • Ingen åbninger i ophænget
 • Brugbar sikkerhedstjekliste på dansk

Konklusion: Er vuggemotoren fra Moonboon pengene værd?

Vi har allerede været kort inde på sammenhængen mellem pris og kvalitet, men lad os for en god ordens skyld uddybe dette.

Moonboons vuggemotor præsterer godt på stort set alle kriterier, hvorfor vi vurderer det til at være et godt køb. Motoren gør allerede hverdagen lettere for adskillige småbørnsfamilier og vil sandsynligvis også kunne gøre hverdagen med børn lidt lettere for dig.

Foruden at kunne købe dig til frihed og aflastning, så vil du også kunne glæde dig over, at du støtter dansk iværksætteri. Vuggemotoren er nemlig både designet og udviklet herhjemme, hvilket langt fra er tilfældet for alle alternative produkter.

Nedenfor kan du få overblikket over fordelene og ulemperne ved den omtalte vuggemotor.

Fordele:

 • Materialer i høj kvalitet
 • Høj sikkerhed (CE-mærket)
 • Flot og enkelt design
 • Let betjening og opsætning
 • Dansk design
 • Lydsvag
 • Høj kundetilfredshed (4,8 ud af 5 hos Trustpilot)

Ulemper:

 • Produktet er ikke altid på lager (pga. høj efterspørgsel)
 • Motoren er ikke lydløs

Gode tips til brug af vuggemotoren

Hvad end du allerede har modtaget din nye Moonboon vuggemotor, eller om den er på vej til dig, så kan du drage fordel af at vide, hvordan du bruger den. Du har allerede fået en kort introduktion her i guiden, men her kommer lige lidt flere tips og guldkorn.

Barnets vægt har noget at sige mht. monteringen – Med hensyn til monteringen, så har det betydning, om dit barn vejer mere eller mindre end 8 kg. Vejer dit barn mindre end 8 kg., så må du maksimalt have 15 cm. kæde hængende fra motoren op til loftet. Vejer dit barn mere end 8 kg., så må kæden fra motoren op til loftet maksimalt lyde på 50 cm.

Test vuggemotoren grundigt inden brug (uden barn) – Inden vuggemotoren fra Moonboon tages i brug, bør den testes grundigt uden barn. Du skal i den anledning tjekke, at alt er monteret korrekt, og at der ved belastning er frigang mellem bunden af vuggen og gulvet.

Hvis dit barn kan sætte sig op selv – Er dit barn så stort, at det selv kan sætte sig op, så er det alfa og omega, at du holder ham eller hende under opsyn.

Værd at vide om Moonboon

Hvem er Moonboon?

Du ved nu, at de står bag en yderst populær vuggemotor, men bør også være bekendt med følgende:

 • Moonboon drives af Marie og Adam (ægtepar)
 • Moonboon specialiserer sig i økologiske og bæredygtige produkter til børn
 • Moonboon tester, udvikler og designer alle deres produkter i Danmark
 • Moonboon er kendt fra Løvens Hule
 • Moonboons produkter forhandles kun på deres egen hjemmeside (moonboon.dk)
 • Moonboon navnet står for søvn og held

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat