figure figure

Køjeseng

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Juli 2024

Top 3 køjesenge tilbud

En køjeseng er et rigtig godt valg til børneværelset!

Børnene kan sove sammen, men stadigvæk hver for sig. Alternativt kan du stille en eller to køjesenge i gæsteværelset, så der er plads til ekstra mange overnattende gæster. Den største fordel ved køjesenge er nemlig, at de er super pladsbesparende.

Køjesenge fås i mange varianter, størrelser og udformninger. I nedenstående får du en oversigt over forskellige køjesenge og deres funktioner. Du kan også læse guiden til køb af køjeseng eller vejledningen til at bygge din egen.

Største besparelse

FLEXA Nor Køjeseng – 200×90

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Køjesengen er lavet af hvidlakeret egetræ. På et senere tidspunkt kan køjesengsmodulet fjernes, og Basic delen kan alene bruges som juniorseng. Sikkerheden er i top, [..]

Guide til køb af køjeseng

Når du skal ud at købe en køjeseng, er der flere ting, du skal være opmærksom på:

 1. Hvor skal køjesengen stå?
 2. Hvem skal bruge køjesengen?
 3. Hvilken funktion skal køjesengen have?
 4. Hvor meget må køjesengen koste?
Se alle køjesenge hos BOBOonline.dk

1. Hvor skal køjesengen stå?

Der er forskel på, om køjesengen skal stå på et gæsteværelse, i et børneværelse eller et soveværelse, der deles af mor og barn. Eller måske på teenagerens værelse, så der er plads til overnattende gæster.

En køjeseng udformet som en bus eller brandbil vil sandsynligvis være et hit på børneværelset, men knap så meget hos teenageren eller i gæsteværelset.

2. Hvem skal bruge køjesengen?

Hvis det kun er børn, der skal bruge køjesengen, behøver madrassen ikke være lige så bred, som hvis voksne også skal benytte den.

Du skal også tænke på sengens bæreevne, da køjesenge til børn ikke nødvendigvis har kapacitet til en voksens vægt. Hvis to børn deles om sengen, kan det også været praktisk, at den senere kan deles til to enkeltsenge.

3. Hvilken funktion skal køjesengen have?

Skal køjesengen bruges af gæster i ny og næ?

Skal den bruges som deleseng mellem søskende? Skal den udelukkende bruges til at sove i, eller skal der også være plads til og mulighed for leg? Overvej køjesengens funktion.

4. Hvor meget må køjesengen koste?

Køjesenge findes i mange forskellige prisklasser, og det er værd at overveje budgettet, inden du begynder at lede. På den måde får du indskrænket mulighederne.

Skal sengen kun bruges til gæster en overnatning om måneden, er det ikke nødvendigvis den dyreste seng, du behøver have fat i. Hvorimod både kvalitet og sikkerhed har meget at sige, hvis dit barn eller dine børn skal bruge sengen både nat og dag i mange år.

Flexa køjesenge er nogle af de bedste

Flexa producerer møbler til børneværelset i nogle solide materialer malet i skønne, afdæmpede farver, der passer ind i alle indretninger. Køjesengene fra Flexa fås i et væld af muligheder. Blandt andet kan køjesengene skilles ad, så de kan bruges som to enkelte juniorsenge. Der er mange forskellige farver at vælge imellem, men alle stilrene, så der gives plads til at udfolde den øvrige indretning. Flexas Popsicle model har blandt andet vundet Red Dot designprisen i 2017. Og så er sikkerheden selvfølgelig i top.

Se en Flexa køjeseng

Skal du købe brugt køjeseng?

Der er penge at spare ved at købe brugt. Det gælder også for køjesenge.

Og så er det selvfølgelig altid godt for miljøet at købe brugt frem for nyt. Alligevel kan der ved netop køjesenge være flere fordele ved at købe den fra ny.

Skal sengen bruges på gæsteværelset, kan du muligvis godt overveje en brugt, da den bruges sparsomt. Søger du derimod en køjeseng til dine børn, anbefales det med en ny seng. Det skyldes, at børn bruger op i mod halvdelen af døgnet i sengen – og måske endda mere, hvis de også bruger den til at lege i.

Derfor er slidtagen på en seng til børneværelset væsentligt større end ved mange andre ting. Det ses højst sandsynligt også ved brugte senge, der som minimum skal strammes efter og sandsynligvis også males.

Miniguide til at byg selv køjeseng

Et alternativ til de ovenstående køjesenge er at bygge din egen køjeseng. Måske er der ikke plads til en traditionel køjeseng på børneværelset, eller også er der behov for noget alternativt. Her får du en simpel vejledning til at bygge en køjeseng:

 • Byg to ens rammer. Rammerne bygges i den ønskede størrelse og skrues sammen med 6 mm skruer, der er 10 cm lange. Denne type skrue er meget solid og kan faktisk bære op til 700 kg. Der bruges to skruer ved hver samling. Rammerne kan eventuelt monteres direkte på væggen med det ønskede mellemrum. Sørg for at måle godt op, så de sidder parallelt. Brug rawplugs i væggen, der passer til materialet.
 • Stigen fastgøres det ønskede sted med samme type skruer. Skruerne bores i fra indersiden af rammerne. Stigen kan enten købes eller laves ud fra ønskede mål. Hvis du beslutter at bygge stigen selv, skal du være opmærksom på, at trinene skal monteres siderne i fræsespor, så det ikke kun er skruerne, der bærer vægten.
 • Monter en lægteramme langs sengerammen indvendigt. Lægterne skal bruges til at holde lamellerne.
 • Lamelbunden lægges på lægterammen. Skru den eventuelt fast.
 • Rammetræ kan bruges til at lave en sengehest i den ønskede størrelse. Skrues på fra indersiden af rammen.
 • Afhængigt af det træ, du har valgt at bruge til sengen, kan du spartle knaster og skruehuller, slibe, lakere/oliere og derefter male sengen i den ønskede farve. Den skal muligvis males to gange.

Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af din hjemmelavede køjeseng er her lidt forslag:

 • Tilføj en rutsjebane i modsatte ende af stigen.
 • Lad børnene selv vælge farve til deres seng, så køjesengen bliver tofarvet. Lad dem eventuelt dekorere med wallstickers.
 • Brug udskårne mdf-plader som sengeheste. Pladerne kan udskæres med for eksempel bølger, spidser, blomster, hustage eller andet, der vil falde i børnenes smag og passe ind på værelset.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat