figure figure

Bedste slyngevugge i test

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

En slyngevugge er af mange forældre ikke blot at betragte som et nice-to-have, men snarere som et must-have. Slyngevuggen kan ikke mindst være en god investering for de forældre, der har svært ved at få baby til at falde til ro og glide ind i drømmeland.

Der er forskel på babyer og deres evne til at finde ro og falde i søvn. Nogle babyer falder straks i søvn ved putning, mens andre har brug for ekstra meget tryghed og nærhed. I sidstnævnte tilfælde vil brugen af en slyngevugge kunne gøre underværker. Slyngevuggen har en omsluttende effekt, der får baby til at føle sig tryg, ligesom vuggens rolige bevægelser gør det nemmere for baby at slappe af.

I denne guide om slyngevugger vil vi forsøge at nå bredt omkring emnet. Vi vil ikke kun forklare, hvad en slyngevugge er for en størrelse, og hvorfor det er en god idé at købe en sådan vugge. Vi vil også hjælpe dig med at finde den rette vugge, ligesom vi vil fortælle, hvilket tilbehør du med fordel kan købe til slyngevuggen.

Hvad er en slyngevugge?

En slyngevugge er en bevægelig vugge til babyer. Slyngevuggen er lavet af stof og er udstyret med en fjederenhed, der gør det muligt at opnå den beroligende og rare op-og-ned-bevægelse, der erfaringsmæssigt virker rigtig godt, når børn skal finde ro.

Slyngevuggen kan enten monteres på et stativ eller monteres et sted i hjemmet. Typisk er det muligt at montere vuggen i loftet og / eller på væggen, alt efter hvilken slyngevugge der er tale om.

Modsat traditionelle vugger, der står på gulvet, så har en slyngevugge ikke en fast bund, men der er mulighed for at placere en madras i bunden. Slyngevuggen er ikke en spritny opfindelse, men det er en kendsgerning, at efterspørgslen på denne vuggetype er steget markant de seneste år. Det har bl.a. Moonboon, der producerer og forhandler slyngevugger og vuggemotorer, været medvirkende til. Meget mere om Moonboon og deres produkter senere i guiden.

Gode grunde til at købe en slyngevugge

Der findes efterhånden ikke den mødregruppe, der ikke taler om søvn (eller mangel på samme) og brug af slyngevugger, når de mødes. Det vidner om, at der er tale om et yderst populært produkt. Måske overvejer du også at købe en slyngevugge, fordi du har hørt godt om vuggetypen fra andre mødre. Hvad end dette er tilfældet eller ej, så skal du være bevidst om, at der er mange fordele ved slyngevugger.

Her er de vigtigste fordele ved slyngevuggen:

 1. Vuggen har i mange tilfælde en positiv indvirkning på babys søvn – Der er ingen regler uden undtagelser, men de fleste forældre der køber en slyngevugge har en positiv oplevelse. Barnet falder lettere i søvn, og det har ikke kun en positiv indflydelse på barnets, men også forældrenes trivsel.
 2. Vuggen optager ingen gulvplads – En slyngevugge monteres altid i højden, via stativ, karmbeslag eller noget helt tredje, hvilket betyder, at vuggen ikke optager noget gulvplads. Det betyder desuden, at du som forælder vil kunne placere vuggen over eller nær din seng.
 3. Vuggen kan have en positiv effekt på babys motoriske evner – For lidt og / eller dårlig søvn kan påvirke barnets motoriske udvikling negativt. Netop derfor er det værd at investere i babys søvn – eksempelvis ved at købe en slyngevugge. Slyngevuggen kan ligeledes være med til at stimulere babys balance og sanser.
 4. Vuggen er let at tage med – Traditionelle vugger er besværlige at tage med, når bedsteforældre, venner og sommerhuse skal besøges. Det er heldigvis en smal sag, hvis man køber en slyngevugge. Denne vugge kan nemlig monteres nemt og hurtigt overalt ved brug af et karmbeslag.
 5. Vuggen er let at montere – Ja, som vi kort var inde på i forrige afsnit, så er det både nemt og hurtigt at montere en slyngevugge. Særligt nemt er det, hvis man bruger et karmbeslag eller et stativ, men det er også relativt simpelt at montere i loftet eller væggen (i loftet bruges der typisk blot en holdbar krog).

Korrekt brug af slyngevugger

En slyngevugge er ikke just et avanceret produkt, men det er alligevel en god idé at vide, nøjagtigt hvordan slyngevuggen skal bruges. Derfor bringer vi nedenfor en trin-for-trin guide til at komme i gang med at bruge omtalte vuggetype. Og husk i øvrigt, at der er forskel på slyngevugger (og derfor er der også forskel på, hvordan de bruges).

Sådan skal du bruge en slyngevugge:

 1. Læs brugsvejledningen (så kan du på forhånd få besvaret alle dine ubesvarede spørgsmål).
 2. Find et passende sted at hænge slyngevuggen op (det kunne f.eks. være i soveværelset eller i stuen – man kan sagtens have flere ophæng i hjemmet) – vælg gerne et sted, hvor du er i nærheden.
 3. Læg din trætte baby til rette i slyngevuggen, inden han eller hun falder i søvn. Sørg for, at baby ligger godt og har tilstrækkeligt meget tøj på.
 4. Vip slyngevuggen op og ned, så baby opnår en følelse af velvære og tryghed. Oplever du, at du får ømme arme, når du skal vippe slyngevuggen op og ned, så skal du overveje at købe en vuggemotor. Så sparer du en masse kræfter, og du sikrer, at vuggen vippes i et passende og konstant tempo.

Hvilken slyngevugge skal jeg vælge?

Er du ikke længere i tvivl om, hvorvidt en slyngevugge er en god investering? I så fald kan det ikke gå for hurtigt med at få købt en slyngevugge.

Nu melder der sig et stort og vigtigt spørgsmål; hvilken af de mange slyngevugger skal jeg vælge?

Når vi taler slyngevugger, så findes der rigtig mange forskellige mærker, størrelser, kvaliteter, prisklasser og designs, og derfor er valget ikke så let, som man måske havde håbet. Der er dog forskel på svært og umuligt, og heldigvis er det langt fra umuligt at finde en passende slyngevugge.

Disse faktorer skal du være opmærksom på i dit valg af slyngevugge:

 • Vuggens belastningsevne
 • Vuggens sikkerhed (bør være en topprioritet)
 • Vuggens design (bør betyde mindre, men stadig værd at tage med)
 • Vuggens pris (skal helst harmonere med dit budget)
 • Vuggens kvalitet (har bl.a. betydning for vuggens levetid)
 • Vuggens monteringsmuligheder (det skal være let at montere vuggen)
 • Vuggens tilbehør (følger der noget med?)

Ovenfor giver vi dig ikke noget konkret svar på, hvilken slyngevugge du skal vælge, og det er helt bevidst. Det er nemlig vigtigt, at du får fundet en slyngevugge, der matcher din babys behov. Det kan du gøre ved at fokusere på nogle af ovennævnte faktorer.

Husk også et stativ til slyngevuggen

Jo, en slyngevugge kan godt monteres uden et stativ, men der er nu alligevel op til flere gode grunde til at tilkøbe et stativ, hvis dette ikke følger med i handlen.

Med et slyngevugge stativ slipper du først og fremmest for at bore huller i vægge og lofter. Endvidere kan du glæde dig over, at de fleste stativer til slyngevugger er lette at klappe sammen og tage med under armen (meget praktisk, hvis man skal i sommerhus eller på besøg hos bedsteforældrene).

De fleste slyngevugger stativer egner sig også fint til udendørs brug, når vejret tillader det. Vil du derfor gerne opholde dig i haven, mens din baby sover lur, så kan du blot tage slyngevugge og stativ med udenfor.

Øvrigt tilbehør til slyngevugger

Der findes efterhånden en masse praktisk tilbehør til slyngevugger. Det omfatter ikke kun stativer, men også afstivere, vuggemotorer og meget andet.

En slyngevugge afstiver har til formål at give mere plads og støtte i vuggen. Afstiveren skal placeres i bunden af vuggen under madrassen. En afstiver til slyngevugge følger sjældent med ved køb af en slyngevugge, hvorfor man må forvente at skulle købe dette tilbehør ved siden af.

Når vi taler nyttigt tilbehør, så er det også obligatorisk at komme ind på den kære slyngevugge motor. Denne motor gør nemlig hverdagen med små børn lidt lettere. Som forælder skal du ikke bruge tid og energi på at vippe vuggen op og ned – dette klarer motoren for dig. En motor til slyngevugge er ikke helt billig, men den er typisk alle pengene værd. Vil du spare penge, så køb evt. en sampak, hvor du får både slyngevugge og slyngevugge motor til én skarp pris. En slyngevugge med motor er i øvrigt en glimrende gaveidé til nybagte forældre.

Moonboon slyngevugge

Der er mulighed for at nævne og omtale rigtig mange anerkendte brands, når emnet er slyngevugger og vuggemotorer. Nogle brands er dog mere populære end andre, og derfor vil vi da også nøjes med at kigge på de hotteste brands lige nu. Blandt de førende producenter af slyngevugger er det ikke til at komme udenom Natures Sway og Nonomo. Derudover er et brand som Moonboon stort set unævneligt.

Moonboon er ikke kun et nævneværdigt brand, da det er et dansk firma, og da firmaet har deltaget i Løvens Hule. Stoler man på anmelderne og kundernes bedømmelser, så er Moonboon en af de bedste producenter af slyngevugger. På Trustpilot har Moonboon (Kids / Baby Studio) fået 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit – og det er tæt på at være perfekt.

Fordelene ved at vælge en slyngevugge fra Moonboon tæller bl.a. følgende:

 • Deres slyngevugger er lavet af økologiske og bæredygtige materialer
 • Sikkerheden er i top
 • Tidligere kunder giver slyngevuggerne topkarakterer
 • Slyngevuggerne leveres med madrasser med naturligt og allergivenligt fyld
 • Slyngevuggerne er GOTS certificeret
 • Slyngevuggerne er blevet kåret som bedst i test af flere medier
 • Slyngevuggerne er lette at montere, vaske og vedligeholde
 • … og meget mere!

Hvordan finder jeg en billig slyngevugge?

Pris og kvalitet hænger tit og ofte sammen, og derfor kan det også diskuteres, om det er hensigtsmæssigt at gå på udkig efter en billig slyngevugge. Ikke desto mindre er der rig mulighed for at gøre en god handel på en slyngevugge uden at gå på kompromis med sikkerheden eller kvaliteten.

Er det netop et godt slyngevugge tilbud, du er på jagt efter, så har du truffet et fornuftigt valg ved at prøve lykken på nettet. Er der et sted, hvor der kan spares penge på slyngevugger, så er det nemlig på nettet. Her kan der gøres en god handel på slyngevugger fra de fleste brands – og Moonboon er ingen undtagelse. Der er f.eks. mulighed for at opnå en god besparelse ved at købe en sampak (bestående af slyngevugge og vuggemotor) fra Moonboon.

Hold ører og øjne åbne, og slå til, når du falder over et uimodståeligt tilbud på slyngevugger. Du kan også ønske dig en slyngevugge på vegne af dit barn i forbindelse med fødselsdag, barnedåb eller jul.

Andre relevante spørgsmål om slyngevugger

Vi er meget snart klar til at runde denne guide af, men inden vi gør det, vil vi gerne besvare nogle af de mest stillede spørgsmål omhandlende slyngevugger. Disse spørgsmål har vi samlet nedenfor, så læs videre, hvis du på nuværende tidspunkt fortsat sidder tilbage med ubesvarede spørgsmål.

Hvor længe må baby ligge i en slyngevugge ad gangen?

Som hovedregel er der ingen øvre grænse for, hvor længe baby må ligge i en slyngevugge. Det forholder sig nemlig sådan, at baby frit kan bevæge sig i en slyngevugge, og derfor kan baby sagtens ligge der i flere timer ad gangen (medmindre andet er oplyst i brugsvejledningen). Af samme grund må baby gerne sove i slyngevuggen om natten.

Egner slyngevugger sig til nyfødte?

Ja, de fleste slyngevugger egner sig til nyfødte. Faktisk er de fleste slyngevugger skræddersyet til netop spædbørn og til at understøtte udviklingen af deres muskler, balance m.v. Moonboon oplyser f.eks., at deres slyngevugge er egnet til nyfødte og små børn med en vægt på op til 15 kg. Man bør dog stoppe med at bruge slyngevuggen, når barnet bliver i stand til at vende sig, da der på dette tidspunkt er risiko for faldulykker.

Hvad koster en god slyngevugge?

Svaret på dette spørgsmål afhænger selvfølgelig af, hvordan man vil definere en god slyngevugge. Tager man udgangspunkt i de anmelderroste slyngevugger, så skal man dog forvente at give et sted mellem 1.500 og 2.500 kr., hvis man skal have en slyngevugge i en vis kvalitet. Og så bør man lægge lidt flere penge til side, hvis man også vil have fat i en vuggemotor og andet tilbehør.

Hvor mange kg. kan en slyngevugge holde til?

Det varierer fra slyngevugge til slyngevugge. Det er vores indtryk, at de fleste slyngevugger på markedet har en maksimal belastningsevne på 10-15 kg. En høj belastningsevne vinder om en vis kvalitet, hvorfor det er en faktor, der er værd at tage højde for.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat