figure figure

Elevationsseng 90×200

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

De bedste elevationssenge 90×200

Er du på udkig efter en ny elevationsseng med målene 90×200, er du kommet til det rette sted. Nedenfor vil vi nemlig gennemgå vores bedste bud på elevationssenge og guide dig til at finde den helt rette model til dine behov og ønsker.

Markedet for elevationssenge er bredt og stort, og det er ikke altid helt ligetil at navigere i det store udvalg. Derfor vil vi i det følgende gøre vores bedste for at lette opgaven for dig og hjælpe dig på vej.

Største besparelse

ProSleep Miami L600 Elevationsseng – 90×200

21599 DKK

10795 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Selve madrassen er inddelt i fem komfortzoner, og ovenpå denne kan du nyde en tyk latex topmadras. Denne kombination er optimal i forhold til aflastning og støtte, og[..]

Populært valg

Lyngdal Elevation – 90×200 cm.

13999 DKK

5490 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Lyngdal Elevation er den perfekte seng for dig, der ikke vil gå på kompromis med hverken æstetik eller komfort. Dansk design møder dansk kvalitet i Sengefabrikkens ko[..]

Læs mere (Spar 61%)
tick Sov i din nye seng i op til 50 dage - og ombyt fastheden for 1 kr.
tick Rentefri finansiering
tick 5 stjerner på Trustpilot

Living&more Elevationsseng (De Lux Superior) – 90×200

10949 DKK

7499 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Understellet består af 27 lameller, som danner rammen og underlaget for madrassen. Der medfølger en topmadras i 40 mm. latex, som kan give den sidste komfort til seng[..]

Læs mere (Spar 32%)
tick Store rabatter for COOP medlemmer
tick Fri fragt over 299 kr. for COOP medlemmer
tick Hurtig levering: 1-2 dage

Jupiter Elevationsseng – 90×200

10999 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Ligeledes har du selv mulighed for at vælge mellem de tilhørende topmadrasser, og du kan endvidere sikre et stilrigt design ved selv at vælge, hvilke ben din seng ska[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Hvilken elevationsseng 90×200 skal jeg vælge?

De fleste kan vist nikke genkendende til, at vores søvn spiller en stor og essentiel rolle i vores hverdag både i forhold til energiniveau, overskud og livskvalitet. Derfor er det naturligvis også utroligt vigtigt, at du finder en seng, der passer fuldstændig til dine krav og behov – og her er en elevationsseng et rigtig godt udgangspunkt.

Med en elevationsseng har du nemlig mulighed for at justere din liggestilling fra dag til dag – ja faktisk time til time – alt efter, hvad dine behov måtte være. Tag et kig på vores guide nedenfor og bliv klogere på, præcis hvilken elevationsseng 90×200, der passer til dig.

Se de billigste elevationssenge

Hvilken elevationsseng er bedst til mig?

For at vi kan fungere i hverdagen, er det altafgørende, at vi får en dyb, uafbrudt søvn. I gennemsnit sover vi danskere sammenlagt i ca. 27 år – og med så meget tid i sengen, kan der næppe herske nogen tvivl om, hvor vigtig kvaliteten af denne er. Det er dog ikke nogen nem opgave at navigere i den jungle af elevationssenge, der findes på markedet. Det kræver tid, overvejelser og til tider hjælp – sidstnævnte vil vi forsøge at imødekomme her.

Inden du vælger din elevationsseng, kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser omkring behov, ønsker til model, budget mv. Nogle af de vigtigste overvejelser gennemgår vi herunder.

Se den bedste elevationsseng 90x200

Overvejelser inden du vælger en elevationsseng 90×200

Hvad angår dine behov, er det vigtigt at have in mente, om du har nogle gener, skader eller lignende, som med fordel kan tages højde for ved købet af din nye elevationsseng. På den måde kan du undgå at forværre eventuelle skader og endda imødekomme og afhjælpe dem.

I henhold til valget af modellen bør du her tage stilling til elevationsbunden og -motoren, madrassens fasthed samt topmadrassens egenskaber.

Elevationsbunden skal vælges

Når du skal vælge, hvilken type elevationsbund din kommende seng skal have, kan du overveje, om du vil vælge en fast bund med indbygget elevation eller alternativt en bund med indbygget madrasbremse.

Der kan opstilles fordele og ulemper ved begge valg, og det er ofte en præferencesag, hvorfor vi anbefaler, at du tester begge dele og træffer dit eget valg. Ligeledes er valget af elevationsmotor meget individuelt, men det kan være en idé at gå efter danske producenter, da du således kan kvalitetstjekke samt have let til dialog ved eventuelle udfordringer eller problemer med motoren.

Hvilken madrasfasthed?

Madrassens fasthed er ligeledes at vigtigt punkt at være opmærksom på – denne har nemlig stor indflydelse på, hvordan støtten og aflastningen er, hvilket er essentielt for kvaliteten af søvnen. En tommelfingerregel lyder på, at hvis du vejer under 75kg, kan du overveje en madras, der medium fast. Vejer du over 75 kg, anbefales typisk en fast madras, og vejer du over 95kg, kan en ekstra fast madras være den rette for dig.

Topmadrassen til sidst

Ydermere bør du også gøre dig nogle tanker omkring, hvad du ønsker, din topmadras skal have af egenskaber. Her er der mange valgmuligheder, men du kan eksempelvis overveje, om du har brug for en topmadras der giver ekstra støtte til udvalgte problemområder eller måske en model med antibakterielle egenskaber?

Det kan også være, at du oplever store udfordringer med temperatursvingninger om natten – i så fald kan du med fordel kigge efter en varmeafledende topmadras.

Endeligt kan det være en fordel at have fastlagt et budget inden, du påbegynder din søgning, så du ved, om du skal gå efter en billig elevationsseng eller om denne gerne må koste lidt mere.

Hvilken madras til min elevationsseng 90×200?

Forhåbentlig kommer du til at kunne få glæde af din kommende elevationsseng i mange år fremadrettet. Af den grund er det særdeles vigtigt, at du tager dig tid til at vælge den helt rette madras, så du kan være sikker på, at din krop får kan aflaste og lade op på bedste mulig vis, når du sover i sengen. Når det kommer til at finde den perfekte madras til dig, bør du tage stilling til følgende:

Hvordan foretrækker du typisk at sove? Det kan have stor betydning for dine behov, hvordan du sædvanligvis bedst kan lide at sove. Er du eksempelvis mest tilhænger af at sove på ryggen, skal din rygsøjle naturligvis støttes og aflastes.

Modsætningsvist er der også nogle, som sover langt bedre på ryggen; her er det vigtigt, at madrassen er en anelse fastere, således at rygsøjlen ikke kommer til at svaje for meget. Sover du generelt mest på siden, skal du være opmærksom på at finde en madras, der aflaster hofte og skulder, således at presset herpå ikke bliver for stort.

Se en 90x200 springmadras

Sover med en partner?

Sover du alene eller med partner? Sover du alene, skal du naturligvis blot tage hensyn til dig selv – sover du med en partner, kan det være en god idé at gøre jer nogle tanker omkring, hvordan i bedst muligt imødekommer begge jeres behov. Ofte anbefales det, at par køber to enkeltsenge og eventuelt placerer en topmadras ovenpå. På den måde kan de individuelle enkeltsenge tage højde for hver jeres behov, så I opnår optimal komfort og støtte.

Oplever i, at i ofte vågner når den anden part vender sig i sengen, kan i tage et kig på madrasser, der har lyd- eller bevægelses dæmpende kvaliteter i forhold til forstyrrelser om natten.

Topmadras til elevationsseng?

Vil du supplere med en topmadras eller ikke? Når du har fundet den helt rette madras til dig og dine behov, er du kommet et godt stykke af vejen mod at finde den ideelle elevationsseng for dig. Nu har du nemlig et godt fundament for en rolig og dyb søvn. Dog er det anbefalelsesværdigt at supplere din madras med en god topmadras. Med topmadrassen har du nemlig mulighed for at tilpasse sengen og din komfort efter dine ønsker – eksempelvis kan du gøre din seng mere åndbar med en ventilerende topmadras.

Hav derudover in mente at din krop gerne skal have lidt tid til at vænne sig til den nye madras. Du vil derfor bedst kunne vurdere effekten af din nye madras, samt hvorledes denne passer til dig og dine behov, efter ca. en måneds tid.

Elevationsseng 90×200 test

Forhåbentlig har ovenstående guide hjulpet dig lidt af vejen mod at finde frem til præcis, hvilken elevationsseng der er den rette for dig. Det er dog fuldt forståeligt, hvis du stadig føler dig en smule usikker på, hvordan du finder frem til den rette model, når der er så mange muligheder at vælge mellem.

En måde hvorpå du kan undersøge markedet og dermed gøre valget nemmere for dig selv, kan være ved at tage et kig på diverse tests, der er blevet lavet af elevationssenge.

Hvad indebærer en elevationssenge 90×200 test?

En test af elevationssenge 90×200 vil typisk indeholde en del forskellige modeller og mærker, for at testen på bedst mulig vis kan give dig et overblik over, hvilke senge der findes derude. Du kan med fordel kaste et blik på specifikationerne samt eventuelle fordele og ulemper ved forskellige modeller for på den måde at blive mere oplyst, inden du køber din nye elevationsseng.

Når du har fundet den helt rette model for dig, er det altid en god idé at spørge ind til eller selv undersøge, om den givne virksomhed tilbyder en testperiode, hvori du selv kan afprøve den valgte elevationsseng.

Mange firmaer tilbyder op til 100 dages testperiode, hvilket er helt ideelt i forhold til at give din krop tid til at vænne sig til sengen og herefter vurdere, om du har fundet den helt perfekte elevationsseng for dig.

Andre størrelser på elevationssenge

Er du interesseret i at læse mere omkring nogle af markedets tilbud på elevationssenge, så kan du følge nedenstående links.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat