figure figure

Moltonlagner

Moltonlagner ligner ved første øjekast de fleste andre lagner, men denne lagentype skiller sig faktisk ud på en række afgørende parametre. Det særlige ved disse lagner er, at de er effektive til at opsuge fugt fra kroppen. Leder du derfor efter et svedabsorberende lagen, så vil et moltonlagen være et perfekt valg.

At svede om natten er helt normalt, men sveder man så meget, at det er et decideret problem, så skal man tage affære på det. En af mulighederne går på at investere i et moltonlagen, som fører mange fordele med sig – både for dig og din madras.

Hos Sleepzone under vi dig den allerbedste nattesøvn, og sover du derfor ikke godt pga. øget svedtendens om natten, så kommer vi gerne med nogle gode råd. I første omgang hjælper vi dig med at finde det rette moltonlagen. Endvidere kommer vi med nogle gode råd til, hvad man kan gøre ved de natlige svedeture.

BH molton faconlagen 70/80×200/220×28 hvid

345.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Første bud på det bedste moltonlagen er dette faconsyede lagen fra Bedding House. Det er et populært valg, som vælges igen og igen pga. den høje absorberingsevne og den generelt høje kvalitet.

Lagnet kan bruges til både store og små senge, idet det fås i mange forskellige størrelser. Vælg mellem 70-80, 90-100, 120 og 140-160 i bredden og 200-220 cm. i længden. Prisen vil i den anledning variere alt efter valg af størrelse. Uanset valg af størrelse vil farven være hvid.

Endvidere er det værd at nævne, at lagnet ikke er decideret vandtæt, men det formår at beskytte din madras mod fugt. Derudover udmærker lagnet sig ved at være betydeligt lettere at vaske end betrækket til topmadrassen.

Køb BH molton faconlagen 70/80×200/220×28 hvid
Group 45 Fugtabsorberende lagen

Slutteligt er den lave pris også et plus. Selv hvis du vælger den største størrelse, så slipper du med en mindre regning.

Fremhævede fordele og features:

 • Hvid
 • Findes i mange størrelser
 • Faconsyet
 • Lav pris

HMT molton lagen 180×200 H-split (65cm) m/elastik

999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Et andet godt bud er dette moltonlagen i beige. Dette lagen er udviklet og beregnet til at blive lagt under et traditionelt bomuldslagen for at sikre optimal beskyttelse af madrassen. Lagnet passer til alle topmadrasser med H-split og findes naturligvis i flere størrelser. Ved bestilling skal du vælge mellem 170, 180 og 210 i bredden og 200 og 210 cm. i længden.

Prismæssigt er vi med dette moltonlagen oppe i den høje ende, men den høje kvalitet og den uovertrufne funktionalitet gør, at prisen er ganske fair.

Køb HMT molton lagen 180×200 H-split (65cm) m/elastik
Group 45 Fugtabsorberende lagen

Dette moltonlagen er endvidere forsynet med elastikker, som sørger for at holde det på plads. Det er en praktisk feature, som sammen med de øvrige fordele gør dette lagen til et godt køb.

Fremhævede fordele og features:

 • Beige
 • Passer til H-split madrasser
 • Findes i mange størrelser
 • Med elastikker

HMT molton lagen 160×200 U-split (85cm) m/elastik

999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Dette moltonlagen minder meget om det forrige. Det er nemlig ligeledes beige, fås i mange størrelser, og det kommer med praktiske elastikker til at holde lagnet på plads.

Den store forskel er, at lagnet er tilegnet madrasser med U-split. Er du i tvivl om, hvorvidt din topmadras byder på U-split eller H-split, så spørg da din forhandler. Det ville jo være ærgerligt, hvis du får købt et moltonlagen, der ikke passer til din madras.

Køb HMT molton lagen 160×200 U-split (85cm) m/elastik
Group 45 Fugtabsorberende lagen

Er den ønskede størrelse på lager, så vil du kunne få leveret dette lagen i løbet af 5-15 hverdage. Du kan naturligvis bestille det med det samme på anviste link.

Fremhævede fordele og features:

 • Beige
 • Passer til U-split madrasser
 • Findes i mange størrelser
 • Med elastikker

Hvad er et moltonlagen?

Et moltonlagen – eller svedlagen – er det ideelle lagen for rigtig manges vedkommende. Med dette lagen kan man nemlig trods en øget svedproduktion sove godt om natten. Man kan tilmed vide sig sikker på, at ens madras bliver beskyttet optimalt. At moltonlagner har en fugtabsorberende virkning betyder nemlig, at de holder fugten væk fra din madras. Dette minimerer risikoen for en ødelagt madras.

Kort og godt er et moltonlagen et opbørstet lagen af bomuld, som besidder nogle gode fugtabsorberende egenskaber. De fleste sengelagner er fugtabsorberende i en eller anden grad, men de færreste lagner holder fugten væk fra madrassen så effektivt som moltonlagner. Og så kan man endvidere glæde sig over, at man ikke går på kompromis med komforten, blot fordi man vælger et svedlagen. De dygtigste producenter har formået at få alt fra funktionalitet og kvalitet til komfort til at gå op i en højere enhed.

Læs mere om moltonlagner hos Drømmeland

Hvad koster moltonlagner?

Moltonlagner har flere funktioner og egenskaber end det gennemsnitlige lagen, men betyder det, at denne lagentype koster en formue?

Nej, det er selvfølgelig muligt at købe et moderne og praktisk moltonlagen uden at skulle tømme sparegrisen. Drømmeland er en af de forhandlere, der gør sig i salg af moltonlagner. Hos denne forhandler finder du lagner til priser fra 299 og op til 1.299 kr.

Hvor meget du kommer til at give for dit kommende moltonlagen afhænger bl.a. af dit valg af type, størrelse, mærke m.v. For en mindre sum penge kan du dog gøre både dig selv og din madras en tjeneste – ved at investere i dette pragtfulde lagen.

Der er i nogle tilfælde mulighed for at købe endnu billigere lagner end førnævnte, men man må ikke glemme vigtigheden af god kvalitet. Kan man dog finde et billigt moltonlagen uden at gå på kompromis med kvalitet og funktionalitet, så vil dette selvsagt være det bedste.

Find det bedste moltonlagen

De fleste kan se pointen i at vælge et moltonlagen og vil derfor gerne anskaffe sig et sådant lagen. Men hvordan får man valgt det rette lagen? Det skal jo gerne være det bedste af det bedste, og så behøves det heller ikke at koste mere end højst nødvendigt.

Flere forhold har betydning for, hvilket moltonlagen der er det bedste for dit vedkommende. Det afhænger dels af dine personlige behov, og dels af størrelsen på din seng og madras. Derudover er det af betydning, om lagnet byder på U-split eller H-split i forhold til, om lagnet passer til din topmadras.

Man kan godt søge efter bedst i test og blive præsenteret for ét lagen, som målt på forskellige parametre klarer sig bedre end andre lagner. Vi ser dog hellere, at du selv gennemgår mulighederne og vurderer, hvilket moltonlagen der indfrier dine ønsker.

Nattesved

At sove burde være noget af det mest afslappende i verden og burde derfor ikke føre til svedproduktion. Realiteten er dog, at kroppen er indrettet på den måde, at den helt naturligt afgiver sved for at regulere kroppens temperatur. Svedproduktionen har endvidere til formål at forhindre overophedning.

Med udgangspunkt i ovennævnte er det derfor ikke hverken farligt eller unormalt at svede, når man sover, men hvis man sveder usædvanligt meget om natten, så skal man muligvis gøre noget ved det. Det skal jo gerne være sådan, at du kan sove godt hele natten uden at bade i sved.

Derfor sveder du om natten

Der kan være rigtig mange gode grunde til, at du har en højere svedproduktion end de fleste andre. Nogle af grundene er ganske harmløse, mens andre er mere alvorlige og alarmerende. Og så er der selvfølgelig nogle af grundene, der er lettere at gøre noget ved end andre.

Det er svært at svare på, hvorfor netop du sveder mere end gennemsnittet, men vi kommer gerne med nogle mulige forklaringer.

Forklaringen på dine svedproblemer om natten kan måske findes nedenfor:

 • Du sover i et meget varmt rum
 • Du er stresset
 • Du døjer med mareridt
 • Du tager medicin med øget svedproduktion som en alm. bivirkning
 • Du har arvet tilstanden (ikke ualmindeligt)
 • Du sover i for meget tøj
 • Du har et for højt stofskifte (øget svedtendens er en alm. bivirkning)
 • Du har feber
 • Du sover med en syntetisk dyne eller tæppe (svært at ånde igennem)

Kan du nikke genkendende til noget af ovennævnte?

Hvad kan man stille op med de natlige svedeture?

Når man sveder så meget om natten, at både madras, dyne, sengetøj og undertøj bliver drivvådt og må udskiftes flere gange om ugen, så er det på sin plads at søge en løsning på problemet. For at gøre noget ved de natlige svedeture skal man dog i første omgang finde kilden til problemet. Nogle gange er dette ganske nemt, mens man andre gange skal møde op til flere konsultationer og undersøgelser hos lægen for at få svar.

At købe et moltonlagen er som udgangspunkt en god idé, men lagnet forhindrer i sig selv ikke, at du sveder om natten. Den sørger blot for, at din madras ikke tager skade. Derfor er den permanente løsning ikke at købe et moltonlagen, selvom dette lagen er praktisk, så længe man producerer store mængder sved om natten.

Her er nogle gode bud på, hvordan du kan slippe af med (eller reducere) problemet:

 • Skru ned for temperaturen i soveværelset
 • Skru ned for tempoet i hverdagen (stress er nemlig en hyppig årsag)
 • Spis sundt og motionér så meget som muligt
 • Vælg lagen, sengetøj og nattøj med omhu (undgå syntetiske materialer)
 • Gå regelmæssigt til lægen (forskellige sygdomme kan være skyld i svedproblemerne)

Sidstnævnte tip er måske det vigtigste. Vi anbefaler i hvert fald altid, at du tager kontakt til din læge, hvis du er bekymret for dit helbred og gerne vil have tjekket op på, at alting er, som det skal være.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev