figure figure

Temperaturregulerende dyner

Den rette dyne for dig skal selvsagt opfylde dine behov og ønsker. Der kan i den forbindelse stilles krav til dynens størrelse, indhold og diverse egenskaber.

Måske går dit ønske på at købe en både åndbar, allergivenlig og temperaturregulerende dyne. Sidstnævnte egenskab – den temperaturregulerende – hører til blandt de allervigtigste, hvis man spørger de førende dyneeksperter.

Det er ikke bare et rygte, men et decideret faktum, at folk der sover med temperaturregulerende dyner generelt sover bedre. Der er ingen garanti for en bedre nattesøvn ved brug af den omtalte dynetype, men det er forsøget værd.

Vi har besøgt nogle af landets førende dyneforhandlere, så vi nu kan præsentere dig for nogle af de bedst sælgende dyner. Læs om disse og bliv desuden afklaret omkring, hvad dynerne koster, hvor de kan købes og meget mere. Vi har samlet al relevant info i denne guide.

Temprakon dyne 135×200 250 gram. Sommer

2395.00 DKK

1556.75 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Temprakon leverer altid varen, og denne sommerdyne er ingen undtagelse.

Den danske sommer byder ikke altid på nattemperaturer på 20 grader, men når varmen sætter ind over det danske, så kan det påvirke søvnen markant.

Mange kan nikke genkendende til, at sommernætterne kan give sved på panden og resten af kroppen – med en forstyrret nattesøvn til følge. Løsningen på dette kan være en temperaturregulerende sommerdyne fra Temprakon. Her får du i hvert fald en let og åndbar dyne i allerhøjeste kvalitet.

Temprakon-teknologien sørger for, at dynens temperatur holdes nede, så du kan sove godt og behageligt på selv de varmeste sommerdage- og nætter. For maksimal virkning skal Temprakon-siden vendes nedad mod din krop. Kig efter etiketten med teksten Temprakon Technology – denne etiket er placeret på den aktive side.

Køb Temprakon dyne 135×200 250 gram. Sommer
Group 45 Temprakon-teknologi
Group 45 Let og kølig dyne

Dynens indhold består af 10 % småfjer og 90 % dun. Dynen har desuden en bæreevne på 10, hvilket indikerer, at isoleringsevnen er god.

Temprakons Fresh behandling er i øvrigt blevet anvendt for at eliminere alle bakterier og støvmider. Behandlingen er baseret på naturlige olier, som sikrer en god hygiejne og en allergivenlig oplevelse. Alle naturmaterialerne i produktet har været igennem den særlige behandling.

Fremhævede fordele og features:

 • Temprakon Technology (regulerer kroppens temperatur)
 • Temprakon Fresh (eliminerer bakterier og støvmider)
 • Letvægt (250 gram)
 • 90 % dyn og 10 % småfjer

CLIMA Temperaturregulerende dyne 140×200

1499.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

CLIMA kommer her med en af markedets absolut bedste dyner. En dyne med temperaturregulerende egenskaber naturligvis.

Dynen byder på naturlige fibre uden kunstig kemi, som er i stand til at bevare en komfortabel og konstant temperatur hele natten. Den er produceret med Cell Solution®, der sørger for, at du føler dig godt tilpas, hvad enten det er en varm sommernat eller en kølig vinternat. Med den imponerende teknologi er dynen i stand til både at køle og at varme, alt efter hvad behovet er.

Køb CLIMA Temperaturregulerende dyne 140×200
Group 45 Naturlige fibre
Group 45 Fantastisk søvnkomfort

En dyne som denne vil kunne opfylde dine behov året rundt. Det er nemlig en helårsdyne, der byder på gode egenskaber og formidabel brugskomfort.

Den udvalgte dyne findes som både enkelt- og dobbeltdyne. Du kan desuden få dynen i to forskellige længder – henholdsvis 200 (standard) og 220 cm. Bemærk, at der er en helt naturlig prisforskel på enkeltdynen og dobbeltdynen. Der er i begge tilfælde en fin balance mellem pris og kvalitet.

Er dynen på lager i den ønskede størrelse, så kan den leveres til dig inden for få hverdage.

Fremhævede fordele og features:

 • Naturlige fibre uden kemi
 • Cell Solution®
 • Fås både som enkeltdyne og dobbeltdyne
 • God balance mellem pris og kvalitet

Temprakon Zone Duvet-Medium 140×200 cm

3295.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Temprakon har også vakt stor opsigt med denne praktiske helårsdyne, som er både allergivenlig, miljøvenlig og ergonomisk. Med denne dyne er du garanteret et rart og tørt sovemiljø, der gør hver nat til en fornøjelse.

Noget af det særlige ved denne dyne er, at den er temperaturregulerende på begge sider. Det har derfor ikke betydning, om du vender dynen på den ene eller anden måde. Takket være ventilationsstrukturen i kanten er det muligt at holde fugt og varm luft væk fra kroppen. Den aktive zone er placeret i midten af dynen og vil sørge for, at din krop holdes tør og komfortabel.

Køb Temprakon Zone Duvet-Medium 140×200 cm
Group 45 OEKO-TEX Standard 100 og Nomite certificeret
Group 45 Miljø- og allergivenlig

At fugten ledes væk giver dig ikke kun bedre forudsætninger for at sove godt. Det er også med til at holde bakterier og støvmider væk. Dette forklarer, hvorfor dynen betragtes som allergivenlig.

Prismæssigt er det klart en af de dyrere temperaturregulerende dyner herhjemme. Du står over for en afskrivning på flere tusinde kroner, men vores indtryk af dynen er så godt, at vi vil mene, at pengene er givet godt ud. Dynen fås i forskellige mål – fra 140 til 240 cm. i bredden og fra 200 til 220 cm. i længden. Prisen vil variere, alt efter hvilken størrelse dyne du vælger ved bestilling.

Fremhævede fordele og features:

 • Ny teknologi
 • Helårsbrug
 • Fås i mange størrelser
 • Allergivenlig
 • Miljøvenlig
 • Tilhører eliten inden for dyneverdenen

De bedste dyner med temperaturregulerende egenskaber

De fleste dyneforhandlere har mindst et par temperaturregulerende dyner i deres sortiment. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at ikke alle dyner er lige effektive til at regulere brugerens kropstemperatur. Derfor kan (bør) man ikke bare kaste sig over den første dyne, man hører om i butikken eller online.

Nogle af de bedste dyner med temperaturregulerende egenskaber forhandles online. Derfor har vi til en start gennemsøgt det digitale dyneunivers. Drømmeland er et fremragende bud på en forhandler, hvor du kan købe kvalitetsdyner. Mere om dette senere.

I forhold til valg af dyne appellerer vi til, at man ikke udelukkende kigger på, om dynerne er i stand til at holde dig tør og varm om natten. Du skal også sikre dig, at dynen kommer i en kvalitet, størrelse og form, som matcher dine ønsker. Slutteligt er der selvfølgelig et økonomisk perspektiv (pris), som ikke er helt uden betydning.

I de næste par underafsnit vil vi kort beskrive nogle udvalgte dyner fra henholdsvis CLIMA og Temprakon – to af de førende mærker inden for dynebranchen.

Definitionen på temperaturregulerende dyner

Teknologien bag de temperaturregulerende dyner kan være forskellig fra dyne til dyne, og det tekniske kan være svært at forstå for den mindre tekniske person. Heldigvis er det ikke så afgørende, hvorvidt man forstår, hvordan teknologien fungerer i praksis, og hvordan man har opfundet den givne teknologi.

Det afgørende er, at man forstår, hvad teknologien gør ved brugeroplevelsen og søvnkvaliteten, når man bruger denne type dyne.

Definitionen på en temperaturregulerende dyne kunne f.eks. se således ud:

En dyne, der er i stand til at lede damp, varme og fugt væk fra kroppen. Dynen kan køle, når du har det varmt, og varme, når du fryser om natten.

Du kan med god grund købe en sådan dyne, hvis du enten ofte fryser eller har det varmt om natten, og hvis dette påvirker din søvn negativt. En dyne med temperaturregulerende egenskaber kan ikke nødvendigvis erstatte ventilation og aircondition, men det kan være et godt supplement.

Hvad koster en temperaturregulerende dyne?

Vi kommer naturligvis ikke udenom at snakke om prisen.

Selvom den gode nattesøvn er uvurderlig, så er der sandsynligvis en grænse for, hvor meget du kan spendere på din næste dyne. Har du ikke allerede en idé om, hvor meget du maksimalt kan bruge, så bør du undersøge det nærmere. Er der ikke et øvre budget, så gør det selvfølgelig tingene lidt lettere, men selv med et lavt budget bør der være mulighed for at finde en god temperaturregulerende dyne.

De danske priser på temperaturregulerende dyner varierer alt efter, om man vil have en enkeltdyne eller dobbeltdyne, valg af mærke, teknologi og diverse egenskaber. Som udgangspunkt skal man sætte mellem 1.500 og 3.000 kr. af til dette køb, hvis man vil finde penge til en kvalitetsdyne.

Hvor kan man købe denne dynetype?

En temperaturregulerende dyne er ikke en decideret specialvare. Dog fås disse dyner ikke hos alle boligforretninger. Spørgsmålet er så, hvor man skal handle?

Vi opfordrer altid til, at man handler senge, dyner, puder og alt inden for dette univers hos en specialiseret forhandler. Så får man nemlig typisk den mest kompetente rådgivning, og man må antage, at man får adgang til det bedste udvalg.

Er et stort udvalg og faglig rådgivning noget, du vil sætte pris på, når du handler dyner, så besøg f.eks. Drømmeland. Her finder du et bredt udvalg af temperaturregulerende dyner fra en række kendte mærker. Foruden Drømmeland er det værd at kigge forbi forhandlere som Søvn & Comfort, Soveland, Erling Christensen Møbler etc. Alle disse er til stede online.

Der findes også temperaturregulerende madrasser og sengetøj

Der findes temperaturregulerende dyner, det ved du nu, men kender du også til madrasser og sengetøj med temperaturregulerende egenskaber? Ellers kan du helt sikkert nyde godt af at stifte bekendtskab med disse muligheder.

Ligesom mange dyner er i stand til at regulere kropstemperaturen natten igennem, så har mange madrasser og sengetøj samme evner. Skal du derfor give dig selv de allerbedste søvnbetingelser, så skal du sørge for, at alt fra dit sengetøj til din topmadras er i stand til henholdsvis at køle eller at varme – med afsæt i din kropstemperatur. Produkter med sådanne egenskaber kan godt være lidt dyrere end andre, men effekten er stor, og det er trods alt din søvn og dit helbred, det handler om.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev