figure figure

Allergivenlig dyne og pude

En allergivenlig dyne og pude er ikke kun tilegnet allergikere, selvom navnet godt kunne antyde dette. I bund og grund er sådanne dyner og puder gavnlige for alle, der ønsker at tage vare på deres fysiske og mentale sundhed. Ens søvnkvalitet og overskud har nemlig stor betydning for ens generelle sundhed og velvære.

Husstøvmider gør livet surt for rigtig mange mennesker, hvorfor man skal gøre en indsats for at bekæmpe disse. Et gavnligt tiltag kan være at købe såkaldte allergidyner og allergipuder – altså dyner og puder, der er allergivenlige. Dette tiltag vil dog ikke alene kunne sikre et allergivenligt soveværelse. Mere om dette senere i guiden.

De allergivenlige dyner og puder er ikke kun for støvallergikere, men også for dig, der ikke tåler parfume eller af andre grunde ønsker at købe dyner og puder uden unødig kemi. I guiden vil vi præsentere dig for nogle af de mest allergi- og miljøvenlige dyner og puder.

Dozy baby vinterdyne (varm) 70×100 cm

899.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Som forælder kan du med fordel gøre noget aktivt for at forebygge allergi og astma hos dine børn. En god investering kan i den forbindelse være en allergivenlig dyne til barnets seng. Det kunne f.eks. være denne allergivenlige dyne fra Dozy.

Dozy (en produktlinje fra Nænsom) kommer her med en blød, varm og bæredygtig dyne til din guldklump. Denne dyne er fremstillet efter de reneste standarder, hvilket gør det til et allergivenligt og fornuftigt alternativ til traditionelle dyner.

Køb Dozy baby vinterdyne (varm) 70×100 cm
Group 45 100% økologisk babydyne
Group 45 Ingen husstøvmider

Ifølge forhandleren er der tale om en vinterdyne, men dynen vil sagtens kunne bruges året rundt – ligesom en helårsdyne. Dynen overholder – ligesom alle de andre dyner og produkter fra samme produktlinje – de højeste dyreetiske standarder.

Ved at investere i denne dyne fra Dozy kan du trygt og med god samvittighed putte dine børn om aftenen, velvidende om at de ikke udsættes for unødig kemi. Der kan i øvrigt med god grund suppleres med en allergivenlig pude, så der sikres et allergivenligt miljø.

Den omtalte babydune findes pt. kun i én størrelse; 70 x 100 cm.

Fremhævede fordele og features:

 • Mærke: Dozy
 • Type: Babydyne
 • Fyldtype: Moskusdun
 • Størrelser: 70 x 100 cm.
 • Certifikater: Svanemærket + Oeko Tex Standard 100 + Astma-Allergi Danmark

Nænsom pude lav 60×63 3-lags

1099.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

For større børn, voksne og ældre vil denne allergivenlige pude fra Nænsom være et glimrende valg.

Den ligner måske de fleste andre puder på markedet, men det er ikke bare en pude.

Køb Nænsom pude lav 60×63 3-lags
Group 45 100% økologisk bomuld
Group 45 3-lags pude

Her har vi udvalgt en såkaldt 3-lags-pude, der består af bløde dun yderst og en fast kerne inderst. Den indeholder dun og småfjer fra moskusænder og er produceret efter dyreetiske standarder.

Som et ekstra plus, så kan dunpuden købes i 3 forskellige pudehøjder bestående af lav, mellem og høj. Find den optimale pudehøjde ved at følge nedenstående guide:

Pudehøjde Soveposition
Lav Mave
Mellem Side og ryg
Høj Side

Uanset dit valg af pudehøjde vil du få en pude i målene 60 x 63 cm.

Nænsom helårsdyne (lun) 140×200 cm

2499.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Denne helårsdyne fra Nænsom er muligvis (dog ikke officielt) den bedste dyne til allergikere.

Du kigger her på en lun og allergivenlig helårsdyne, der byder på 400 gram fyld. Den anvendte dun er både vasket og varmebehandlet, hvilket gør dynen 100 % fri for vira og bakterier såvel som andre organiske rester.

Dynen består endvidere af økologisk bomuldsvår, der er efterbehandlet efter Oeko Tex Standard 100. Dette er din garanti for, at dynen ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer. Den tætte vævning gør desuden, at husstøvmider ikke vil kunne få adgang.

Køb Nænsom helårsdyne (lun) 140×200 cm
Group 45 Bæredygtig og miljøvenlig dyne
Group 45 100% økologisk dyne

Nænsom dynen er ikke kun Svanemærket, men er også deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark, hvilket er endnu et kvalitets- og sundhedsstempel.

En allergivenlig dyne med så mange kvaliteter og funktioner, som netop omtalt, er selvfølgelig ikke billig. Om ikke andet mener vi, at det er en god investering i både personlig helbred og miljø.

Dynen findes i bredderne 140, 220 og 240 cm. og i længderne 200 og 220 cm. Angiv den ønskede størrelse for at finde den endelige pris.

Fremhævede fordele og features:

 • Mærke: Nænsom
 • Type: Helårsdyne
 • Fyldtype: Moskusdun
 • Størrelser: 140-240 x 200-220 cm.
 • Certifikater: Svanemærket + Oeko Tex Standard 100 + Astma-Allergi Danmark

Find dyner og puder til allergikere

Som allergiker bør du tænke over, hvilket tøj du går i, hvilke møbler du køber til dit hjem, hvilke hudplejeprodukter du bruger etc.

Det er ikke mindst vigtigt, at du får gjort dit soveværelse så allergivenligt som overhovedet muligt. Antageligvis bruger du nemlig 7-8 timer i dette rum hver eneste døgn. Færdes du i et rum fyldt med husstøvmider og parfume i 1/3 af dit liv, så kan det påvirke dit helbred markant i den negative retning.

Hos Sleepzone er vi glade for, at flere og flere pude- og dyneproducenter bruger ressourcer på at gøre deres produkter så allergivenlige som muligt. Det gør det nemlig muligt for allergikere og for personer med sart hud at skåne deres helbred.

Umiddelbart efter afslutningen af dette afsnit vil vi gennemgå nogle af de dyner og puder, der betragtes som allergivenlige.

Allergivenlige dyner

Allergivenlige dyner findes i mange størrelser, kvaliteter og prisklasser. Der findes både de traditionelle sommer- og vinterdyner samt helårsdyner til voksne, ligesom der findes allergivenlige dyner til de allermindste.

Uanset om det er en voksendyne eller en babydyne, du er gået på jagt efter, så er vi klar med nogle konkrete anbefalinger.

I Drømmelands sortiment har vi bl.a. fundet et par veludviklede dyner fra Nænsom og Dozy. Skal du købe allergidyner til hele familien, så rammer du aldrig helt ved siden af ved at besøge førnævnte forhandler.

Lad os kigge på de udvalgte dyner. Læs med nedenfor.

Vask og håndtering af allergivenlige dyner og puder

Allergivenlige dyner og puder skal både vaskes og håndteres korrekt, hvis de skal have den ønskede virkning. Men hvordan er det nu lige, at man skal vaske dyner og puder? Det skal vi nok gøre dig klogere på her.

Vask

Din dyne og pude bør naturligvis vaskes fra tid til anden. Som udgangspunkt er det tilstrækkeligt at gøre dette 1-2 gange om året, så man kan eliminere både husstøvmider og andre levende organismer.

Vælg med fordel vaskemiddel uden enzymer til formålet og sørg for at vaske puder og dyner ved 60 grader. Tåler dynen og / eller puden ikke vask ved 60 grader, så kan det signalere, at produktet ikke er allergivenligt. Det kan altså være en ret god indikator.

Luft

Foruden at vaske din pude og dyne 1-2 gange om året, så er det vigtigt, at du giver både puden og dynen luft efter en god nats søvn. Derfor skal du som udgangspunkt undgå at rede seng om morgenen.

Reder du seng umiddelbart efter, at du er vågnet, eksempelvis med et sengetæppe, så vil der blive skabt et fugtigt klima, der giver husstøvmiderne gode leveforhold.

For at undgå at gøre din seng til et opholdssted for husstøvmider, så bør du give din pude og dyne mulighed for at tørre. Du kan evt. hænge begge dele til tørre ud af vinduet, hvis vejret tillader det.

Tips til at bekæmpe husstøvmider

Det er sund fornuft at købe en allergivenlig dyne og en allergivenlig pude, hvis man lider af støvallergi, men det er desværre ikke altid nok til at bekæmpe husstøvmider i soveværelset og i resten af hjemmet. Det er ikke desto mindre en god start, hvorfor sådanne investeringer på ingen måde er spildte.

Herunder får du nogle gode råd til at bekæmpe husstøvmider, så du kan holde dine allergiske reaktioner nede på et minimum:

 1. Luft ud (gerne med gennemtræk) 2-3 gange om dagen (mindst 5 minutter pr. gang)
 2. Støvsug og tør flader af 1 gang om ugen (for meget rengøring kan være skadeligt)
 3. Skift sengetøj 1 gang om ugen
 4. Hold luftfugtigheden nede ved at holde en konstant temperatur i hjemmet
 5. Undgå rod under sengen og i soveværelset i det hele taget
 6. Brug så vidt muligt rengøringsmidler uden skadelig kemi

Find mange flere gode tips via Astma-Allergi Danmark. De er om nogen eksperter på området.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev