figure figure

Allergivenlig dyne og pude

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

En allergivenlig dyne og pude er ikke kun tilegnet allergikere, selvom navnet godt kunne antyde dette. I bund og grund er sådanne dyner og puder gavnlige for alle, der ønsker at tage vare på deres fysiske og mentale sundhed. Ens søvnkvalitet og overskud har nemlig stor betydning for ens generelle sundhed og velvære.

Husstøvmider gør livet surt for rigtig mange mennesker, hvorfor man skal gøre en indsats for at bekæmpe disse. Et gavnligt tiltag kan være at købe såkaldte allergidyner og allergipuder – altså dyner og puder, der er allergivenlige. Dette tiltag vil dog ikke alene kunne sikre et allergivenligt soveværelse. Mere om dette senere i guiden.

De allergivenlige dyner og puder er ikke kun for støvallergikere, men også for dig, der ikke tåler parfume eller af andre grunde ønsker at købe dyner og puder uden unødig kemi. I guiden vil vi præsentere dig for nogle af de mest allergi- og miljøvenlige dyner og puder.

Største besparelse

Nænsom helårsdyne (lun) 140×200 cm

2699.00 DKK

2024.25 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Nænsom dynen er ikke kun Svanemærket, men er også deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark, hvilket er endnu et kvalitets- og sundhedsstempel. En allergivenl[..]

Læs mere (Spar 25%)
tick 60 dages komfort- og prisgaranti
tick 60 måneders rente- og gebyrfri finansiering
tick Gratis levering på alle senge

Populært valg

Dozy baby vinterdyne (varm) 70×100 cm

899.00 DKK

499.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Ifølge forhandleren er der tale om en vinterdyne, men dynen vil sagtens kunne bruges året rundt – ligesom en helårsdyne. Dynen overholder – ligesom alle de andre dyne[..]

Læs mere (Spar 44%)
tick 60 dages komfort- og prisgaranti
tick 60 måneders rente- og gebyrfri finansiering
tick Gratis levering på alle senge

Nænsom pude lav 60×63 3-lags

1099.00 DKK

824.25 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Her har vi udvalgt en såkaldt 3-lags-pude, der består af bløde dun yderst og en fast kerne inderst. Den indeholder dun og småfjer fra moskusænder og er produceret eft[..]

Læs mere (Spar 25%)
tick 60 dages komfort- og prisgaranti
tick 60 måneders rente- og gebyrfri finansiering
tick Gratis levering på alle senge

Find dyner og puder til allergikere

Som allergiker bør du tænke over, hvilket tøj du går i, hvilke møbler du køber til dit hjem, hvilke hudplejeprodukter du bruger etc.

Det er ikke mindst vigtigt, at du får gjort dit soveværelse så allergivenligt som overhovedet muligt. Antageligvis bruger du nemlig 7-8 timer i dette rum hver eneste døgn. Færdes du i et rum fyldt med husstøvmider og parfume i 1/3 af dit liv, så kan det påvirke dit helbred markant i den negative retning.

Hos Sleepzone er vi glade for, at flere og flere pude- og dyneproducenter bruger ressourcer på at gøre deres produkter så allergivenlige som muligt. Det gør det nemlig muligt for allergikere og for personer med sart hud at skåne deres helbred.

Umiddelbart efter afslutningen af dette afsnit vil vi gennemgå nogle af de dyner og puder, der betragtes som allergivenlige.

Allergivenlige dyner

Allergivenlige dyner findes i mange størrelser, kvaliteter og prisklasser. Der findes både de traditionelle sommer- og vinterdyner samt helårsdyner til voksne, ligesom der findes allergivenlige dyner til de allermindste.

Uanset om det er en voksendyne eller en babydyne, du er gået på jagt efter, så er vi klar med nogle konkrete anbefalinger.

I Drømmelands sortiment har vi bl.a. fundet et par veludviklede dyner fra Nænsom og Dozy. Skal du købe allergidyner til hele familien, så rammer du aldrig helt ved siden af ved at besøge førnævnte forhandler.

Lad os kigge på de udvalgte dyner. Læs med nedenfor.

Vask og håndtering af allergivenlige dyner og puder

Allergivenlige dyner og puder skal både vaskes og håndteres korrekt, hvis de skal have den ønskede virkning. Men hvordan er det nu lige, at man skal vaske dyner og puder? Det skal vi nok gøre dig klogere på her.

Vask

Din dyne og pude bør naturligvis vaskes fra tid til anden. Som udgangspunkt er det tilstrækkeligt at gøre dette 1-2 gange om året, så man kan eliminere både husstøvmider og andre levende organismer.

Vælg med fordel vaskemiddel uden enzymer til formålet og sørg for at vaske puder og dyner ved 60 grader. Tåler dynen og / eller puden ikke vask ved 60 grader, så kan det signalere, at produktet ikke er allergivenligt. Det kan altså være en ret god indikator.

Luft

Foruden at vaske din pude og dyne 1-2 gange om året, så er det vigtigt, at du giver både puden og dynen luft efter en god nats søvn. Derfor skal du som udgangspunkt undgå at rede seng om morgenen.

Reder du seng umiddelbart efter, at du er vågnet, eksempelvis med et sengetæppe, så vil der blive skabt et fugtigt klima, der giver husstøvmiderne gode leveforhold.

For at undgå at gøre din seng til et opholdssted for husstøvmider, så bør du give din pude og dyne mulighed for at tørre. Du kan evt. hænge begge dele til tørre ud af vinduet, hvis vejret tillader det.

Tips til at bekæmpe husstøvmider

Det er sund fornuft at købe en allergivenlig dyne og en allergivenlig pude, hvis man lider af støvallergi, men det er desværre ikke altid nok til at bekæmpe husstøvmider i soveværelset og i resten af hjemmet. Det er ikke desto mindre en god start, hvorfor sådanne investeringer på ingen måde er spildte.

Herunder får du nogle gode råd til at bekæmpe husstøvmider, så du kan holde dine allergiske reaktioner nede på et minimum:

  1. Luft ud (gerne med gennemtræk) 2-3 gange om dagen (mindst 5 minutter pr. gang)
  2. Støvsug og tør flader af 1 gang om ugen (for meget rengøring kan være skadeligt)
  3. Skift sengetøj 1 gang om ugen
  4. Hold luftfugtigheden nede ved at holde en konstant temperatur i hjemmet
  5. Undgå rod under sengen og i soveværelset i det hele taget
  6. Brug så vidt muligt rengøringsmidler uden skadelig kemi

Find mange flere gode tips via Astma-Allergi Danmark. De er om nogen eksperter på området.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat