figure figure

Bambus sengetøj

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Juli 2024

Gode bambus sengetøj tilbud

Er det på tide at få skiftet det gamle sengetøj ud, og er du på udkig efter noget nyt?

Så er du landet det perfekte sted. Vi tilbringer mange af døgnets timer på at sove, i gennemsnit 7,5 time, og derfor er et godt sæt sengetøj et must. Sengetøj findes i mange forskellige typer af materiale, og i forskellige prisklasser. Du kender sikkert til de klassiske materialer såsom bomuld, hør og silke, men måske er du endnu ikke bekendt med sengetøj i bambus.

Det har længe været fremme i udlandet, men i løbet af de seneste år, er sengetøj i bambus blevet mere og mere populært i Danmark. Det er da også med god grund, da bambus sengetøj har mange gode egenskaber. Denne guide vil give dig indsigt i hvad bambus sengetøj er og hvorfor du skal vælge netop dette materiale.

Guide: Hvorfor skal jeg vælge sengetøj i bambus?

Vil du have et lækkert og blødt materiale, og samtidig en høj kvalitet? Så er bambus sengetøj et oplagt valg. Bambus føles nemlig silkeblødt og kommer i en rigtig god kvalitet. Hertil har bambus sengetøj en række egenskaber, der gør, at det giver komfort og bidrager til en god nattesøvn.

Se stort udvalg af bambus sengetøj

Temperaturregulerende

Et sengesæt i bambus er med til at regulere temperaturen, når du sover. I de varme sommernætter, bliver det ofte alt for varmt at have en dyne på. Men med bambus sengetøj kan du afhjælpe dette, da det føles køligt om sommeren, når man har det varmt. Omvendt, så varmer det, når du fryser i de kolde vinternætter.

Svedabsorberende

Sveder du meget om natten? Så er bambus sengetøj en løsning for dig. Udover at sengetøj i bambus er temperaturregulerende, så er det også et godt materiale til at absorbere sved og fugt. Dermed holdes kroppen tør i løbet af natten, hvilket giver en mere behagelig nattesøvn.

Slidstærkt, antibakterielt og bæredygtigt

Bambus sengetøj er af høj kvalitet og dermed også slidstærkt, hvilket er en fordel, da vi bruger vores sengetøj meget og gerne vil holde det pænt i mange år. Derudover er det antibakterielt, og dermed et godt valg til dig der er støvmideallergiker. Endeligt er bambus et bæredygtigt materiale. Når bambus dyrkes, sker det uden brugen af kunstgødning og pesticider, og du kan derfor lægge dig til at sove i dit bambus sengetøj med god samvittighed.

Kan jeg få mit bambus sengetøj i alle størrelser?

Du kan både få dit pudebetræk, dynebetræk og lagen i bambus, og det kommer i alle størrelser. Dette betyder, at der helt sikkert er lige den størrelse du leder efter.

Er du ikke til den almindelige størrelse enkeltdyne, men vil have dit bambus sengetøj med ekstra længde, så findes der bambus sengetøj i 140×220 cm. Foretrækker du derimod en dobbeltdyne, tilbydes der bambus sengetøj i 200×220 cm. Hertil kan du både få et facon-, og kuvertlagen i den størrelse der passer til din seng.

Et sengesæt i bambus kan altså tilpasses netop dine behov, og dermed sikre dig den bedste søvn.

Se tilbud på bambus-sengetøj

Hvad skal jeg være opmærksom på ved vask af bambus sengetøj?

Dit sengetøj i bambus skal selvfølgelig vaskes med tiden, som med alt andet sengetøj. Her skal du dog være lidt opmærksom.

De fleste er nok vant til at vaske sit sengetøj på 60 grader, men her adskiller bambus sengetøjet sig. Det anbefales at vaske det på 40 grader og gerne på et silke eller uld program. Dette skyldes at bambus er et meget fint stof, og dermed anbefales at blive behandlet ligesom silke. Men bliver mit sengetøj rent på 40 grader, tænker du måske?

En af fordelene ved bambus er, at det fra naturens side er antibakterielt, så det er helt rent, selvom det vaskes på 40 grader. Ved at følge vaskeanvisningerne på bambus sengetøj, holder det sin gode kvalitet og blødhed, selv efter mange vaske. Det er dog en mulighed at vaske sengetøjet på 60 grader, men dette vil forkorte sengetøjets levetid, da fibrene belastes.

Hvad koster et bambus sengesæt?

Sengetøj i bambus har mange gode egenskaber, og det kommer i en højere kvalitet end mange af de andre materialer, der er på markedet. Dette afspejler sig selvfølgelig også i prisen.

Bambus sengetøj er lidt dyrere end sengetøj i bomuld, men du får til gengæld mere komfort og en bedre nattesøvn. Derudover tørrer sengetøj i bambus rigtig hurtigt, så du kan med fordel vaske det om morgenen og lægge dig til at sove i et tørt sengesæt om aftenen. Dermed er der ikke brug for at købe mange sæt sengetøj i bambus.

Du kan også være heldig at finde bambus sengetøj på tilbud til en god pris. Men med sit bløde materiale, høje kvalitet og særlige egenskaber, er købet af et bambus sengesæt alle pengene værd.

Når du først har prøvet sengetøj i bambus, bliver det sengetøjet som du aldrig vil skifte ud igen.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat