figure figure

Fiberdyne

På jagten efter den perfekte dyne vil du blive præsenteret for mange forskellige dynetyper. Det gælder ikke kun de klassiske silkedyner, moskusdundyner og edderdunsdyner, men også fiberdyner, som er i fokus i denne guide.

Fiberdyner byder på mange af de egenskaber, som vi ønsker os af en dyne. Sådanne dyner er bl.a. kendt for at være allergivenlige, miljørigtige, varmeisolerende og billige. Med så mange funktioner og fordele vil det næsten være ærgerligt ikke at overveje en fiberdyne, når den gamle dyne skal skiftes ud.

En fiberdyne er, som navnet antyder, en dyne med fiberfyld – typisk polyesterfibre. Dynen indeholder mere fyld end en traditionel dundyne, hvorfor vægten typisk også er lidt højere. Ser man bort fra den lidt højere vægt, så er du sikret en prisvenlig, holdbar og vedligeholdelseslet dyne. Fiberdyner er et godt alternativ for bl.a. allergikere, som ikke kan tåle dunene i en dundyne.

DanaDream sommerdyne 135×200, let

699.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

DanaDream kommer her med en af markedets letteste fiberdyner, der indeholder en kombination af 3D fibre og mikrofibre. Den egner sig bedst som sommerdyne.

Dynen fra DanaDream er endvidere behandlet med den velrenommerede SuperDry teknologi, der er i stand til at transportere varme og fugt væk fra kroppen.

Køb DanaDream sommerdyne 135×200, let
Group 45 SuperDry-teknologi

Fiberdynen kommer med mange af de samme egenskaber, herunder isoleringsegenskaber, som dundyner. Den er lidt tungere, men præsterer til gengæld typisk en bedre holdbarhed og er lettere at vaske og tørre end andre dyner. Vægten for denne dyne lyder i øvrigt på 500 gram.

Omtalte dyne er en enkeltdyne, som findes i 2 forskellige længder – henholdsvis 200 og 220 cm. Er du høj, så vælg med fordel den ekstra lange dyne med højere komfort til følge.

Fremhævede fordele og features:

 • Mærke: DanaDream
 • Vægt: 500 gram (den mindste variant)
 • Mål: 135 x 200-220 cm.
 • Type: Sommerdyne

DanaDream helårsdyne 135×220, mellem

949.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

DanaDream er også udvikleren og producenten af denne lune helårsdyne med fiberfyld. Med denne dyne er du sikret en hurtigtørrende, åndbar og let dyne, der kan bruges hele året rundt. Den kan med sin vægt på 800 gram føles lidt tung, men med tilvænning vil man hurtigt komme til at holde af dynen, der byder på mange gode egenskaber.

Med fiberdynens varmeisolerende egenskaber vil du kunne holde varmen på selv de koldeste dage og nætter. Ligesom førnævnte sommerdyne, så findes denne helårsdyne også i 2 forskellige længder.

Køb DanaDream helårsdyne 135×220, mellem
Group 45 SuperDry-teknologi

Prismæssigt er vi stadig på et niveau, hvor man ikke skal spendere en formue, så måske vil dynen også matche dit budget. Det er i hvert fald en anbefalelsesværdig fiberdyne.

Du kan vaske den ved 60 grader ved behov.

Fremhævede fordele og features:

 • Mærke: DanaDream
 • Vægt: 800 gram (den mindste variant)
 • Mål: 135 x 200-220 cm.
 • Type: Helårsdyne

DanaDream vinterdyne 135×220, varm

1099.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

DanaDream har her skabt en fiberdyne til dig, der har mere end svært ved at holde varmen om vinteren. For at løse denne udfordring har de udviklet en varm og blød dyne, der er spækket med fiberfyld i høj kvalitet.

Køb DanaDream vinterdyne 135×220, varm
Group 45 Lækker åndbar dyne
Group 45 SuperDry-teknologi

Du skal ikke vælge denne fiberdyne, hvis du leder efter en let dyne, idet denne vejer hele 1.200 gram. Er vægten ikke en vigtig faktor for dig, og vil du i virkeligheden bare have en så varm og rar dyne som muligt, så er denne et godt bud på din næste dyne.

Vinterdynen med fiberfyld fra DanaDream er en af de dyreste fiberdyner på markedet, men kvaliteten er også tilsvarende høj.

Fremhævede fordele og features:

 • Mærke: DanaDream
 • Vægt: 1.200 gram (den mindste variant)
 • Mål: 135 x 200-220 cm.
 • Type: Helårsdyne

Her er de bedste fiberdyner til prisen

Google er i forvejen din bedste ven, og det kræver da heller ikke mere end én søgning at finde en fiberdyne hos en dansk forhandler. Der skal dog typisk mere end én søgning til for at finde frem til de bedste fiberdyner. For at finde disse er man nødt til at dykke ned i konkrete anmeldelser, anbefalinger etc.

Hos Sleepzone har vi stiftet bekendtskab med mange fiberdyner i forbindelse med vores research. Vi kan derfor komme med nogle bud på, hvilke dyner der leverer allermest værdi for pengene. Nogle af de bedste dyner kommer fra mærkerne DanaDream og Dozy.

For en investering på omkring 700-900 kr. har du mulighed for at anskaffe dig en blød, varm og praktisk fiberdyne i høj kvalitet. Læs meget mere om dette nedenfor.

Gode grunde til at købe en fiberdyne

Vi har valgt at skrive denne guide om fiberdyner, idet vi har fået øjnene op for, hvilke fantastiske egenskaber disse dyner byder på. Mangler du derfor argumenter for at vælge en fiberdyne, så er du kommet til de rigtige. Vi kan nævne adskillige fordele ved dynerne med fiberfyld. Nogle af dem er oplistet herunder:

 1. De er lette at vaske og tørre – En fiberdyne kan som regel vaskes ved 60 grader og tørrer typisk hurtigere end andre dyner. Endvidere kan du glæde dig over, at sådanne dyner kan vaskes igen og igen uden at miste formen. At fiberdynerne er så lette at vaske og tørre gør dem meget børnevenlige. Børn kan have uheld fra tid til anden, og når uheldet er ude, så er det praktisk, hvis man hurtigt kan give dynen en tur i vaskemaskinen.
 2. De er allergivenlige – Det er en kendsgerning, at en mindre procentdel af danskerne er allergiske over for dun og fjer. Derfor er det praktisk, at der findes et alternativ til dundynerne. Et godt alternativ er de omtalte fiberdyner, som betragtes som allergivenlige. Fyldet i fiberdynerne er i stand til at holde en stor del af de generende husstøvmider på afstand – og på den måde skåne allergikeren for ubehagelige reaktioner.
 3. De er typisk billigere end dundyner – Der er ingen regler uden undtagelser, men som udgangspunkt er fiberdyner billigere end dundyner. Der kan derfor være penge at spare ved at vælge denne dynetype. Dermed ikke sagt, at man nødvendigvis skal vælge den billigste dyne. Det vigtigste er selvfølgelig, at de individuelle behov og ønsker bliver opfyldt, og så må prisen være sekundær.
 4. De holder på varmen – Fiberdyner er også kendt for at være ganske varmeisolerende. Faktisk holder de i mange tilfælde bedre på varmen end andre dyner. Sammenlignet med en dundyne, så skal man dog være opmærksom på, at ventilationen og dermed åndbarheden ikke er lige så god i en fiberdyne. Der er altså også ulemper ved den ellers populære fiberdyne.
 5. De findes i mange varianter – Der findes (næsten) med sikkerhed en fiberdyne efter din smag. Der kan i hvert fald vælges mellem mange forskellige størrelser, kvaliteter og mærker. Hos den anviste forhandler finder du både sommerdyner, vinterdyner og helårsdyner med fiberfyld til såvel børn som voksne.

Fiberdyner er også en god investering til sommerhuset

Ejer du et sommerhus, så er du helt sikkert bevidst omkring, at ikke alle møbler og tilbehør egner sig til sommerhusbrug.

Modsat et alm. parcelhus, så er et sommerhus sjældent opvarmet året rundt. Selve huset tager sjældent skade af ikke at være opvarmet i en periode, men det kan møblerne og tilbehøret til gengæld. For eksempel vil dyner af dun kunne blive nedbrudt, såfremt der pga. den lave temperatur bliver fugtigt i sommerhuset. Dette problem undgår man, hvis man investerer i fiberdyner, idet de ikke er lige så udsatte som dundyner, når det kommer til fugt.

Af andre fordele ved at købe fiberdyner til sommerhuset kan der nævnes, at vaske- og tørreprocessen er både kort og let. At du hurtigt kan vaske og tørre dynerne vil bl.a. være en fordel, hvis du fra tid til anden udlejer sommerhuset. Ved udlejning skal der nemlig ofte gøres klar til nye gæster med kort varsel. Derfor vil det være en fordel, hvis man kan nøjes med at give dynerne en kort tur i henholdsvis vaskemaskinen og tørretumbleren.

Der kan købes fiberdyner til hele familien online

Om den ønskede fiberdyne er tiltænkt dig, din bedre halvdel eller dine børn, så kan du få opfyldt dine ønsker på nettet. Drømmeland melder sig på banen med sit store udvalg af fiberdyner til hele familien. De forhandler bl.a. dyner fra DanaDream og Dozy, som uden tvivl er nogle af de største dynemærker på det danske marked.

Drømmeland kan foruden et kæmpe dyneudvalg også byde på fordele som 60 dages prisgaranti og gratis finansiering. Skal du f.eks. købe nye dyner til både dig selv og dine børn, og synes du, at det bliver uoverskueligt dyrt, så kan du indhente et finansieringstilbud. For at kunne få kredit ved køb af fiberdyner skal man dog under alle omstændigheder kreditgodkendes.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev