figure figure

Moskusdyne

8 af de bedste moskusdyner 

Der er ingen tvivl om, at dyner indeholdt moskusdun er en af de højeste kvaliteter på markedet. En moskusdyne er kendt for at være lette og luftige og besidder derfor en utrolig høj bæreevne (typisk omkring 11-12). Dyner produceret i Danmark eller generelt indenfor EU’s grænser er også en god indikator for høj kvalitet. På denne side vil vi gennemgå de vigtigste ting, du som forbruger skal være opmærksom på, når du går på jagt efter din næste moskusdundyne.

  • Lige nu: BedreNætter har udvidet sortimentet af moskusdyner til lave priser.

Vi har opstillet en oversigt, der gennemgår 10 af de absolut bedste moskusdyner på markedet – høj kvalitet til en overkommelig pris. Der vil ligeledes være en kort beskrivelse til den enkelte dyne, samt links til forhandlere.

Moskusdyne Classic Lux (Ringsted Dun) – 140×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Denne lune moskusdyne er fyldt op med 605 gram lækre europæiske moskusdyn – du er med andre ord sikret en dyne af højeste kvalitet. Denne dyne er kategoriseret som en “lun helårsdyne”.

Group 45 Øko-TEX certificeret
Group 45 100% bomuldscambric
Group 45 5 års fuld garanti

Denne moskusdunsdyne passer til langt de fleste personer – du får både en dejlig varme men også den ideelle ventilation, så din krop kan ånde i løbet af natten.

Dynen er perfekt til kolde nætter, hvor har man tendens til at være kuldskær, så kan den uden problemer også bruges på de varmeste sommernætter.

NB: For at finde dynen på Soveland.dk søg på Moskusdyne Classic Lux – Ringsted Dun – 605g Moskusdun – lun helårsdyne – 140×220 cm

Svinedrengen Sval Moskusdyne – 140×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Dynen kommer i størrelsen 140×200. Den indeholder 90% moskusdun og 10% småfjer. Dansk produceret af Ringsted Dun, der i mange år har været danskernes garanti for høj kvalitet.

Group 45 Bæreevne 11
Group 45 Produceret i Danmark
Group 45 100% bomuldssatin

Alle dunene kommer fra industrislagtede ænder, hvilket ligeledes sikrer høj kvalitet og gode forhold for dyrene. Bæreevnen er 11 på denne dyne, og giver derfor en luftig dyne med en god isoleringsevne.

Med denne dyne får du en dyne i en meget høj kvalitet til en rigtig god pris. Den er især velegnet til den danske sommer med gennemsnitstemperaturer på 18-23 grader.

Eurodun Special Red Edition Moskusdyne – 135×220

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Er en moskusdundyne på 135×220. Dette er en enkeltmandsdyne, som er fremstillet til en høj person, der er lidt længere end gennemsnittet.

Group 45 100% Bomuldsvår
Group 45 Bæreevne +10
Group 45 NOMITE-mærket

Dynens dun er af højeste kvalitet, og selve behandlingen af dunene har sikret en høj bæreevne på over 10. Dynen kan bruges hele året grundet dens luftighed og svedtransporterende evne indeholdt de mange moskusdun.

Denne dyne har fået tildelt adskillige certifikater som indikation på den høje kvalitet. Den er både mærket med Oeko-tex og NOMITE, som indikerer kvaliteten af dynens materialer.

Eurodun Moskusdyne (Golden Dream) – 200×220

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Denne dyne måler 200×220 cm. og udgør derfor en dobbeltdyne. Det er en allergivenlig helårsdyne, som passer perfekt til det danske klima.

Group 45 Bæreevne 10
Group 45 100 % bomuldsvår
Group 45 100% Oeko-Tex

Den indeholder moskusdyn kombineret med småfjer, som udgør en bæreevne på 10. Dynen er let og luftig, og sikrer dig derfor den helt rigtige temperatur gennem natten.

Dynen er certificeret med både Oeko-tex og NOMITE, der sikrer forbrugeren at dynens indre og ydre er fremstillet af materialer i en høj kvalitet. Golden Dream giver dig en fremragende dyne til en god pris.

Svinedrengen Moskusdyne (Ringsted Dun) – 140×220

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Denne dyne er fremstillet af danske Ringsted Dun. Den er set på TV og udgør derfor en af virksomhedens bedst sælgende dyner.

Group 45 10 års garanti
Group 45 Vaskes på 60 grader
Group 45 100% bomuldssatin

Dynen er fyldt med lette og luftige moskusdun, der isolerer kroppen optimalt uanset klimaet i soveværelset. Den er produceret i Danmark af de bedste naturlige materialer, og sikrer derfor dig og din krop den bedste nattesøvn.

Den måler 140×220 cm. og udgør derfor en enkeltmandsdyne. Den er fremstillet af moskusdun og har en bæreevnen/CUIN på 725 – en dyne i en meget høj kvalitet.

Svinedrengen Lun Moskusdyne – 140×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Denne dyne har moskusdun med edderdunsegenskaber, som betyder at fjerene hænger bedre sammen, og giver dig en fyldigere og mere ensartet dyne. Våret er i 100% bomuldssatin og med bokskant, så dunene først slutter helt ude ved dynens kant.

Group 45 Bæreevne: 11
Group 45 Helårsdyne
Group 45 100% bomuldssatin

Med denne dyne kan du sove godt med god samvittighed, eftersom den er både Øko-Tex og Downafresh certificeret. Tilmed er den også Nomite certificeret, så den er egnet til dig, der har husstøvallergi.

Vinterdyne Moskusdun – 140×220

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Et godt soveklima har udluftet og kølig luft, hvilket betyder at en vinterdyne er en god idé at investere i til de kolde nætter.

Denne dyne har luksuriøse moskusdun, og en bæreevne på hele 12. Det er derfor en rigtig god dyne til prisen.

Group 45 Bæreevne: 12
Group 45 Vinterdyne
Group 45 Gratis levering

Dynens vår er produceret i et betræk der hedder Super Soft Cambric, og er i høj kvalitet. Våret er inddelt i kanaler, så dunene er jævnligt fordelt.

Læs mere
tick Gratis levering og montering
tick 150 dages komfort garanti
tick 14 dages fuld returret

Pure and Care Dyne Moskusdyne – 135×220

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Dette er en dyne til dig, der er kvalitetsbevidst.

Dynen har moskusdun, og en varmeklasse i let, så den kan bruges som helårsdyne. Dynen er tilmed godkendt af astma-allergi Danmark, og kan vaskes på 60 grader.

Group 45 Varmeklasse let
Group 45 Bæreevne: 11
Group 45 10 års garanti

Hvis dynen lyder som noget for dig, så følg nedenstående link og se dens gode og overkommelige pris. Det er nemlig en dyne med stor kvalitet for pengene.

Mayan Moskusdyne – 140 cm x 200 cm

1299 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

En alsidig moskusdyne til en meget fordelagtig pris. Vi har længe ventet på, at denne forhandler vil få deres moskusdyner på lager – og dem er vi nu glade for endelig at kunne præsentere!

Denne moskusdyne er produceret med øje for den høje kvalitet, vi som danskere sætter pris på. Hele 90% af dynens indhold består af det lækre europæiske moskusdun, som sikrer det rette fundament for en god oplevelse.  Denne moskusdyne har endvidere vundet flere tests rundt omkring, hvorfor vi her vælger at fremhæve den.

 

Hvad er en moskusdunsdyne?

Moskusdun er generelt kædet sammen med en høj kvalitet. Moskusdun stammer fra en moskusand, som besidder en yderst velegnet fjerpragt til produktion af dyner. Dyner indeholdt moskusdun er nogle af de bedste på markedet – kun overgået af edderdun. Dunene har en høj bæreevne, som karakteriserer dynens kvalitet – lethed og isoleringsevne.

Lethed og høj isoleringsevne betyder, at du får en dyne, som opretholder kroppens naturlige temperatur gennem hele natten. Moskusdun transporterer varme og fugt væk fra kroppen, så du konstant ligger tørt. Dynens luftighed giver en god varmeisolering, hvilket betyder at dynen falder godt til omkring din krop, når du sover.

Nogle vil formentlig undre sig over, hvordan luftighed kan betyde varme og isolering – dette skyldes, at det er luften mellem de mange fine dun, der udgør den højre isoleringsevne.

Interesseret i en sommerdyne?

Dynernes certificering

Certifikater er også en god kvalitetsindikator blandt markedets forskellige moskusdundyner. De forskellige dyner er tildelt en lang række certifikater i forbindelse med deres fremstilling.

Herunder er der gennemgået tre af de mest gængse certifikater blandt moskusdundyner på det danske marked:

Vis en certificeret moskusdunsdyne

Oeko-Tex

Er et certifikat, som omhandler dynens tekstiler. Dette omhandler dynens bolstring – stoffet omkring dunene. Dette certifikat sikrer, at materialerne er testet og gennemgået i forbindelse med produktionen. (Du kan læse om krav til certifikatet her)

Downafresh

Dette er en tre-fase certificering, som indebærer rengøring, tørring og test. Downafresh tester dynens indhold og går i den forbindelse meget ind for dyrevelfærd. De tester at dynen lever op til en lang række krav, som er opstillet.

NOMITE

Denne certificering omhandler dynens ydre. Dette certifikat er fremstillet i forbindelse med bekæmpelsen af husstøvmider, som tidligere har været et stort problem i forbindelse med dundyner. Stoffet omkring dunene skal være vævet så tæt, at det ikke er muligt for husstøvmider at leve i dynen.

Vedligeholdelse af din moskusdyne

Din moskusdundyne kræver den rigtige vedligeholdelse for at opretholde sin kvalitet og høje bæreevne. Her har du en fyldestgørende liste over simple vedligeholdelsesmetoder, så du sikrer dig en vedvarende kvalitet i din dyne.

Se en Ringsted Dun moskusdyne her

1. Ud af sengen og så…

Sørg for ikke at dække din dyne til, når du træder ud af sengen om morgenen. Dynen skal have lov til at ”dampe” af. Efter en lang nat, hvor din krop har svedt og afgivet en masse varme, er det vigtigt, at moskusdunene har mulighed for at genoprette deres naturlige temperatur og luftighed. Derfor skal der helst gå en times tid efter du er stået op, før du igen redder din seng.

2. Ryst og luft din dyne

Din dyne har godt af at blive luftet 3-4 gange om ugen. Sørg samtidig for at ryste dynen godt, så dunene har mulighed for at opretholde deres luftighed. 

3. Vask dynen 1-2 gange årligt

For at forlænge dynens holdbarhed, er det en god ide at vaske din dyne regelmæssigt. Bæreevnen i dynen kan opretholdes ved at vaske dynen flere gange årligt. Du må maks. vaske din dyne 4 gange årligt. Sørg for at vaske ved den anviste temperatur (maks. 60 grader) samt gøre brug af et enzymfrit vaskemiddel. Hvis dynen vaskes forkert kan det fjerne det naturlige fedtlag på dunene, som giver dynen sin gode isoleringsevne.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev