figure figure

De bedste moskusdyner i test

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Juli 2023

8 af de bedste moskusdyner 

Der er ingen tvivl om, at dyner indeholdt moskusdun er en af de højeste kvaliteter på markedet. En moskusdyne er kendt for at være lette og luftige og besidder derfor en utrolig høj bæreevne (typisk omkring 11-12). Dyner produceret i Danmark eller generelt indenfor EU’s grænser er også en god indikator for høj kvalitet. På denne side vil vi gennemgå de vigtigste ting, du som forbruger skal være opmærksom på, når du går på jagt efter din næste moskusdundyne.

  • Lige nu: BedreNætter har udvidet sortimentet af moskusdyner til lave priser.

Vi har opstillet en oversigt, der gennemgår 10 af de absolut bedste moskusdyner på markedet – høj kvalitet til en overkommelig pris. Der vil ligeledes være en kort beskrivelse til den enkelte dyne, samt links til forhandlere.

Største besparelse

Svinedrengen Moskusdyne (Ringsted Dun) – 140×220

3849 DKK

2299 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Dynen er fyldt med lette og luftige moskusdun, der isolerer kroppen optimalt uanset klimaet i soveværelset. Den er produceret i Danmark af de bedste naturlige materia[..]

Læs mere (Spar 40%)
tick Store rabatter for COOP medlemmer
tick Fri fragt over 299 kr. for COOP medlemmer
tick Hurtig levering: 1-2 dage

Populært valg

Moskusdyne Classic Lux (Ringsted Dun) – 140×200

2399 DKK

1199 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Denne moskusdunsdyne passer til langt de fleste personer – du får både en dejlig varme men også den ideelle ventilation, så din krop kan ånde i løbet af natten. Dynen[..]

Læs mere (Spar 50%)
tick 90 dages fuld returret
tick Rentefri finansiering
tick Fri fragt v/køb over 500 kr.

Eurodun Special Red Edition Moskusdyne – 135×220

1799 DKK

999 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Dynens dun er af højeste kvalitet, og selve behandlingen af dunene har sikret en høj bæreevne på over 10. Dynen kan bruges hele året grundet dens luftighed og svedtra[..]

Læs mere (Spar 44%)
tick Store rabatter for COOP medlemmer
tick Fri fragt over 299 kr. for COOP medlemmer
tick Hurtig levering: 1-2 dage

Mayan Moskusdyne – 140 cm x 200 cm

1299 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Denne moskusdyne er produceret med øje for den høje kvalitet, vi som danskere sætter pris på. Hele 90% af dynens indhold består af det lækre europæiske moskusdun, som[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering
Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Svinedrengen Sval Moskusdyne – 140×200

2849 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Alle dunene kommer fra industrislagtede ænder, hvilket ligeledes sikrer høj kvalitet og gode forhold for dyrene. Bæreevnen er 11 på denne dyne, og giver derfor en luf[..]

Læs mere
tick Prismatch
tick Rente- og gebyrfri finansiering
tick Fri levering ved køb over 1500 kr.

Svinedrengen Lun Moskusdyne – 140×200

3499 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Med denne dyne kan du sove godt med god samvittighed, eftersom den er både Øko-Tex og Downafresh certificeret. Tilmed er den også Nomite certificeret, så den er egnet[..]

Læs mere
tick Prismatch
tick Rente- og gebyrfri finansiering
tick Fri levering ved køb over 1500 kr.

Hvad er en moskusdunsdyne?

Moskusdun er generelt kædet sammen med en høj kvalitet. Moskusdun stammer fra en moskusand, som besidder en yderst velegnet fjerpragt til produktion af dyner. Dyner indeholdt moskusdun er nogle af de bedste på markedet – kun overgået af edderdun. Dunene har en høj bæreevne, som karakteriserer dynens kvalitet – lethed og isoleringsevne.

Lethed og høj isoleringsevne betyder, at du får en dyne, som opretholder kroppens naturlige temperatur gennem hele natten. Moskusdun transporterer varme og fugt væk fra kroppen, så du konstant ligger tørt. Dynens luftighed giver en god varmeisolering, hvilket betyder at dynen falder godt til omkring din krop, når du sover.

Nogle vil formentlig undre sig over, hvordan luftighed kan betyde varme og isolering – dette skyldes, at det er luften mellem de mange fine dun, der udgør den højre isoleringsevne.

Interesseret i en sommerdyne?

Dynernes certificering

Certifikater er også en god kvalitetsindikator blandt markedets forskellige moskusdundyner. De forskellige dyner er tildelt en lang række certifikater i forbindelse med deres fremstilling.

Herunder er der gennemgået tre af de mest gængse certifikater blandt moskusdundyner på det danske marked:

Vis en certificeret moskusdunsdyne

OEKO-TEX

Er et certifikat, som omhandler dynens tekstiler. Dette omhandler dynens bolstring – stoffet omkring dunene. Dette certifikat sikrer, at materialerne er testet og gennemgået i forbindelse med produktionen. (Du kan læse om krav til certifikatet her)

Downafresh

Dette er en tre-fase certificering, som indebærer rengøring, tørring og test. Downafresh tester dynens indhold og går i den forbindelse meget ind for dyrevelfærd. De tester at dynen lever op til en lang række krav, som er opstillet.

NOMITE

Denne certificering omhandler dynens ydre. Dette certifikat er fremstillet i forbindelse med bekæmpelsen af husstøvmider, som tidligere har været et stort problem i forbindelse med dundyner. Stoffet omkring dunene skal være vævet så tæt, at det ikke er muligt for husstøvmider at leve i dynen.

Vedligeholdelse af din moskusdyne

Din moskusdundyne kræver den rigtige vedligeholdelse for at opretholde sin kvalitet og høje bæreevne. Her har du en fyldestgørende liste over simple vedligeholdelsesmetoder, så du sikrer dig en vedvarende kvalitet i din dyne.

Se en Ringsted Dun moskusdyne her

1. Ud af sengen og så…

Sørg for ikke at dække din dyne til, når du træder ud af sengen om morgenen. Dynen skal have lov til at ”dampe” af. Efter en lang nat, hvor din krop har svedt og afgivet en masse varme, er det vigtigt, at moskusdunene har mulighed for at genoprette deres naturlige temperatur og luftighed. Derfor skal der helst gå en times tid efter du er stået op, før du igen redder din seng.

2. Ryst og luft din dyne

Din dyne har godt af at blive luftet 3-4 gange om ugen. Sørg samtidig for at ryste dynen godt, så dunene har mulighed for at opretholde deres luftighed. 

3. Vask dynen 1-2 gange årligt

For at forlænge dynens holdbarhed, er det en god ide at vaske din dyne regelmæssigt. Bæreevnen i dynen kan opretholdes ved at vaske dynen flere gange årligt. Du må maks. vaske din dyne 4 gange årligt. Sørg for at vaske ved den anviste temperatur (maks. 60 grader) samt gøre brug af et enzymfrit vaskemiddel. Hvis dynen vaskes forkert kan det fjerne det naturlige fedtlag på dunene, som giver dynen sin gode isoleringsevne.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en moskusdyne?
plus

Moskusdyner er lavede af dun i den højeste kvalitet fra moskusænder. Moskusdyn hjælper med at transportere sved og fugt væk fra din krop så du kan sove komfortabelt hele natten.


Hvad er den bedste moskusdyne i test?
plus

Den bedste moskusdyne som vi kan anbefale, kommer fra den danske sengeproducent Bedre Nætter. De laver ikke blot høj kvalitets senge men også Svarnemærket økologiske moskusdyner.


Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat