figure figure
Sådan falder du i søvn med en sovemaske

Sovemaske

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

Der findes efterhånden mange metoder og redskaber til at sikre en bedre nattesøvn. Den mest klassiske metode er at bruge ørepropper, men med denne fremgangsmåde holder du kun lyden ude. For også at holde lyset ude har du naturligvis brug for en sovemaske.

En sovemaske – eller også kendt som sovebriller – kan være løsningen for dig, der har svært ved at falde i søvn, og for dig, som vågner flere gange i løbet af natten grundet et forstyrrende lysindfald. Dette kan især være en udfordring i sommerhalvåret, hvor der stort set er lyst døgnet rundt.

I guiden her vil vi assistere dig i din jagt på den rette sovemaske. Vi vil i samarbejde med dig finde masken, der opfylder dine krav, hvad enten du har planer om at bruge masken derhjemme, på flyturen og / eller på bilturen. Læs også lidt om, hvilke materialer der er bedst til sovemasker, hvad maskerne koster, og hvor du kan købe de smarte masker.

Den bedste sovemaske

Det burde (baseret på produktets enkelthed) være let at finde en god og passende sovemaske. Realiteten er dog, at der findes rigtig mange forskellige sovemasker. Maskerne skiller sig ud fra hinanden på parametre som farve, materiale, pris, komfort og meget mere. Derfor betaler det sig at sammenligne maskerne på kryds og tværs.

I guiden vil vi ikke komme med vores bud på den bedste sovemaske, men vi vil til gengæld fremhæve nogle populære produkter. Du vil bl.a. blive præsenteret for en sovemaske i silke, som lige nu står i høj kurs blandt danskerne.

En sovemaske bruges typisk i mange timer i træk, hvorfor det er alfa og omega, at man finder en, som sidder behageligt uden at stramme, klø e.l. Generelt er komfort og ergonomi vigtige parametre ved køb af sovemasker. I de næste underafsnit vil du netop blive introduceret for ergonomiske sovemasker.

Største besparelse

Sovemaske i silke

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Første udvalgte produkt er denne silke sovemaske, der fås i en række forskellige farver. Lige nu er den bl.a. på lager i grå, sort, blå og lilla, så der er en farve f[..]

Populært valg

3D sovemaske med velcrostropper

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Så er vi kommet til forhandlerens (rejsegear.dk) bestseller – nemlig en 3D sovemaske med velcrostropper. Denne sovemaske skiller sig ud på en række parametre. Den hel[..]

Rejsevenlig sovemaske fra Go Travel

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Så er vi klar med den tredje produktpræsentation – en yderst moderne sovemaske fra mærket Go Travel. Modellen hedder Sleep Shade og er efterhånden et rigtig populært [..]

Derfor skal du investere i en sovemaske

Der vil altid være delte holdninger til, om en sovemaske er et must-have eller et nice-to-have. Det er heldigvis kun dig, som kan bestemme, om du skal være ejer af et par sovebriller. I rigtig mange tilfælde vil det dog give god mening at købe en sovemaske. Vi kommer ind på nogle af de gode grunde til at købe en maske nedenfor.

Se stort udvalg af sovemasker

Det kan være nøglen til en bedre nattesøvn

Lys fra bl.a. lygtepæle og naboerne er noget af det, der kan forstyrre søvnen allermest. Mange tænker, at man da bare kan lukke øjnene, men faktum er, at ens øjenlåg ikke lukker al lys ude. Oplever du derfor søvnproblemer, og tænker du, at udefrakommende lys er en væsentlig årsag, så bør du unde dig selv et par sovebriller.

Forskning har vist, at sovemasker har en reel effekt. Mørke får nemlig hjernen til at producere melatonin, som bidrager til en bedre og mere uforstyrret søvn. Melatonin kaldes også for søvnhormonet, og det interessante ved dette hormon er, at der dannes mere af det, når der er mørkt. Derfor er der al mulig god grund til at bruge sovemaske, hvis man prioriterer sin søvn højt.

Det bliver lettere at tage en lur på farten

Brug af sovemaske kan også gøre det markant lettere at slappe af og måske tage en lille powernap på farten. Dette vil bl.a. være en fordel for dig, som pendler til arbejde eller i skole. Ønsker du at bruge sovemaske, når du f.eks. rejser med bus, bil, fly eller tog, så skal du sørge for at vælge en maske med 100 % mørklægning. Der kommer nemlig typisk mere lys ind i disse transportmidler end i soveværelset, idet vi antager, at du har gardiner i soveværelset.

Hvad koster de testvindende sovemasker?

De bedste sovemasker kunne meget vel koste en formue, men det gør de heldigvis ikke.

Med et besøg hos f.eks. rejsegear.dk kan man fornemme det generelt lave prisniveau. Maskerne koster fra 39 og op til omkring 130 kr. Med et budget på omkring 100 kr. kan du altså få en rigtig god sovemaske, som du kan bruge i mange år i træk.

Skal du forkæles lidt ekstra, så kan du foruden en ny sovemaske også investere i en nakkepude og et par ørepropper, så du skaber de bedste forudsætninger for en dejlig søvn.

Trods lave priser på sovemasker er der ofte gode tilbud at finde. Spar tit og ofte 10-25 % på sovebriller fra nogle af de førende mærker på markedet. Vi anbefaler at handle online for at få det største udvalg og de laveste priser.

Se pris på testvindere

Hvilket materiale er bedst til en sovemaske?

Sovemasker fremstilles efterhånden i alle tænkelige materialer. Det omfatter bl.a. bomuld og bambus, men også silke, som komfortmæssigt slår de fleste andre kvaliteter med flere længder.

At pege på ét rigtigt materiale til en sovemaske er ikke nemt. Det er nemlig individuelt, hvilke egenskaber man vægter højest, og det er derfor forskelligt, hvilket materiale man bør vælge. Som udgangspunkt er man dog forholdsvis safe med nogle af de materialer, vi nævnte lige før. Bemærk dog, at der er forskel på f.eks. bomuld, der findes i forskellige kvaliteter.

Hvad angår kvaliteten, så er det bl.a. værd at tage højde for, om materialet er økologisk og åndbart, og om sovemasken er håndlavet eller maskinproduceret.

Materialet har betydning for brugerens komfort samt bæredygtighed, levetid og vaskemuligheder, hvorfor denne faktor er vigtig.

Derfor er silke et populært materiale

Silke sovemasker sælger som varmt brød – og med ganske god grund.

Normalt er stof mod ansigtet ikke det mest behagelige i verden. Det bliver dog en smule mere overkommeligt, hvis stoffet hovedsageligt består af silke. Silke byder nemlig på en række unikke egenskaber, som gør netop dette materiale til et godt valg.

Du får bl.a. følgende fordele med en sovemaske i silke:

  • Silke har en kølende effekt og er fugtabsorberende
  • Silke er et let og glat materiale
  • Silke har en generel lang levetid
  • Silke har en god evne til at holde formen

Sovemasker i silke koster ofte lidt mere end andre masker, men med ovennævnte fordele in mente vil den lille prisforskel næppe skræmme dig.

Skab komfort på rejsen med en god sovemaske

En komfortabel rejse kan sikres på mange forskellige måder.

På din pakkeliste bør der ikke kun stå ørepropper, nakkepude og tæppe, men også en sovemaske. På den måde kan du både lukke lys og lyd ude på turen og vil dermed lettere kunne slappe af. Skal du rejse med fly, så vil en anden måde at skabe ekstra komfort på være at bestille en plads med ekstra meget benplads. Det kan f.eks. opnås ved at bestille en plads ved en nødudgang.

Med en komfortabel og funktionel sovemaske vil du kunne gøre rejsetid til sovetid eller som minimum afslapningstid. Dette kan være rart på både de korte ture, hvor du f.eks. skal pendle fra Aarhus til Aalborg, men også på de længere ture, hvor destinationen f.eks. hedder Mallorca, New York eller Amsterdam.

En god idé vil være altid at have en sovemaske med i tasken, så du hurtigt kan finde den frem, når du bliver søvnig på farten. Ofte fylder sovemasker så lidt, at de vil kunne fragtes i jakkelommen.

Sovemasken kan også være praktisk på selve rejsen, idet du ikke på forhånd ved, hvor mørkt der kan blive på det bookede hotelværelse e.l. For at nyde rejsen til fulde vil det være en fordel, hvis du kan sove trygt og godt hver nat, hvorfor der igen er god grund til at finde en god sovemaske.

Rejsegear forhandler sovemasker i højeste kvalitet

En sovemaske er mere eller mindre uundværlig, jovist, men hvor finder man de bedste sovemasker?

Et godt bud er Rejsegear, som egentlig er kendt for at forhandle kufferter og rejsetasker, men som også har et bredt udvalg af sovemasker i en lang række materialer, farver og størrelser. Denne forhandler sælger sovemasker til både børn og voksne, og deres priser er yderst rimelige.

Rejsegear har en livechat, som du kan benytte dig af, hvis du har spørgsmål til nogle af deres sovemasker. Det er også her, at du kan spørge ind til bl.a. levering, betaling og returret. Sovemasker tilhører kategorien rejseudstyr, hvor der også findes et stort udvalg af rejsepunge, rejsemapper, toiletsager, rejseflasker, powerbanks og meget andet til rejsen.

Derfor skal du shoppe sovemasker på rejsegear.dk:

  • Udvalget af sovemasker til børn og voksne er stort
  • Mange af maskerne koster under 100 kr.
  • Der ydes professionel support via smart livechat
  • Der ydes hurtig levering
  • Forhandleren har modtaget over 1.000 5-stjernede anmeldelser

Brug for en ny sovemaske så hurtigt som muligt? Så besøg forhandleren med det samme.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat