figure figure

Sengelamper

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

Billige sengelamper der oplyser

De fleste foretrækker en sengelampe ved siden af sengen. En sengelampe er praktisk af flere årsager. Det er nemt, hvis du skal op om natten frem for at fumle rundt efter en kontakt på væggen, og du kan læse eller foretage dig andet i sengen uden at skulle rejse dig for at slukke loftslyset efterfølgende.

Nedenfor finder du et stort udvalg af forskellige sengelamper.

Største besparelse

Being Loftlampe Sort (Philips Hue)

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Om dagen kan lampen sagtens oplyse rummet, når du gør rent eller reder seng. Det, der gør netop denne lampe egnet til sengelampe, er, at du skruer op og ned for lyset[..]

Populært valg

Bellevue AJ9 Væglampe Sort/Messing – &Tradition

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Med AJ9 væglampen får en sengelampe, der passer ind i alle indretninger og soveværelser.

Kaiser Idell Væglampe Sakselampe Sort Mat 6718-W (Fritz Hansen)

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Kaiser lamperne blev oprindeligt solgt fra 1936 som tysk kvalitetsdesign og er i dag i produktion igen, da de er kendte og elskede i store dele af verden.

Please Wait to be Seated Planet Lamp Indian Red

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

En væglampe som denne er skabt til positive kommentarer. Med en lampe som denne, får du et godt læselys og en skøn vægdekoration på én og samme tid.

Terrence Woodgate Solid Bordlampe

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Lampen er med sin lysdæmperfunktion særlig egnet til soveværelset, hvor øjnene har brug for svagere lys op til sengetid.

Derfor bør du have en sengelampe

En sengelampe er nødvendig af mange årsager. De fleste ynder at læse i sengen om aftenen, tjekke mail, se TV eller tjekke de sociale medier. Har du først lagt dig godt til rette under dynen, har du formentlig ikke særlig meget lyst til at forlade den varme dyne for at rejse dig og slukke loftlampen på kontakten.

Derudover viser forskning, at dæmpet belysning inden sengetid giver et bedre udgangspunkt for en god søvn. Det betyder, at det lys, du benytter, umiddelbart inden du lægger dig til at sove, bør være svagere end det lys, du benytter i løbet af dagen. Medmindre du vælger en loftlampe med fjernbetjening og lysdæmperfunktion, får du altså et bedre udgangspunkt for din søvn med en sengelampe.

Rigtig mange mennesker er oppe i løbet af natten. Måske skal du på toilettet, måske kalder dit barn, eller din hund trænger til at komme ud. Det kan også være, at du er én af de mange danskere, der natspiser. Uanset hvad, har du behov for lys om natten, og det kan hurtigt ende galt, hvis du bevæger dig rundt i mørket i et mere eller mindre heldigt forsøg på at finde lyskontakten. Med en natlampe er du fri for det bøvl. Derudover vækker du ikke resten af huset, og du vænner ikke øjnene til skarpt lys – så kan det nemlig være sværere at falde i søvn efterfølgende.

Se alle sengelamper hos Lampemesteren.dk

Vælg den rigtige sengelampe

Det er vigtigt at vælge den rigtige sengelampe, at vælge den rigtige pære og at placere lampen det mest optimale sted. Ellers kan en sengelampe hurtigt være mere til gene end til gavn.

Først og fremmest skal lampen selvfølgelig passe ind i den øvrige indretning i forhold til farve og design. Dernæst skal du købe en pære med et svagt lys. 200 – 300 lumen – svarende til 25 watt – er mere end rigeligt til soveværelset. Sidst men ikke mindst skal du finde den placering, der giver det bedste læselys. Er lampen placeret for højt, er lyset måske for skarpt. Samtidig skal den ikke være placeret så lavt, at du risikerer at slå hovedet ind i den om natten.

Når du skal vælge sengelampe, er det værd at overveje, om den skal have særlige funktioner. Det kan være praktisk med en natlampe med lysdæmperfunktion eller justerbar lampeskærm, så lyset kan indstilles efter behov.

Vælg den rigtige sengelampe her

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat