figure figure

Gardiner til soveværelset

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Juli 2024

Skærm af for lyset med gardiner

Gardiner til soveværelset spiller faktisk en stor rolle i forhold til, hvor godt du sover. Som du nok ved, så har belysningen i soveværelset en markant indflydelse på din nattesøvn og ikke mindst din opvågning.

Guide til valg af gardiner til soveværelset

Vi har lavet denne guide med henblik på at give dig den viden, du har brug for, når du skal vælge nye soveværelsesgardiner. Generelt set er det ganske simpelt at vælge de bedste gardiner til soveværelset: Det handler blot om at vide, hvilke overvejelser du bør gøre, inden du foretager et endegyldigt valg af soveværelsesgardin. 

Køb gardiner hos ILVA

Hos Sleepzone.dk anbefaler vi, at du køber dine gardiner hos ILVA.dk. De har et stort udvalg af bl.a. rulle-, plissé- og mørklægningsgardiner. Derudover er priserne meget fair, og der er mulighed for at bestille gratis farveprøver.

Derfor anbefaler vi ILVA.dk

  • 100% tilfredshed eller pengene tilbage
  • Prisgaranti – Billigste pris bliver matchet
Shop gardiner hos ILVA

Skab rammerne for god søvn

Valg af soveværelsesgardiner handler helt konkret om at skabe de bedste forudsætninger for at sove godt. Dét er den vigtigste tanke du bør have i baghovedet, når du ser på de mange gardinforhandlers udvalg.

Det rigtige soveværelsesgardin for dig kan være med til at hæve din søvnkomfort markant. En forbedret søvnkomfort er alt andet lig en hverdag med mere fysisk og psykisk overskud. Og jo mere overskud, jo større en livskvalitet vil du få.

Hvad med indretningen?

Valg af soveværelsesgardin handler selvfølgelig også om at finde gardiner, der matcher rent indretningsmæssigt – det er vi klar over. Dog bør indretningsaspektet ikke være din første prioritet, når du vælger gardiner til soveværelset.

Når det så er sagt: Det burde være muligt at finde et gardin til soveværelset, der både tilgodeser din søvn, men også indretningen. Det vil vi i hvert fald forsøge at hjælpe dig med. Du kan læse vores ”step by step”-guide længere nede på siden.

Sov bedre med mørklægningsgardiner

Der kan være ganske gode grunde til at vælge mørklægningsgardiner til soveværelset. En af de bedste grunde, vi er bekendt med, er, at din søvn bliver bedre. Flere undersøgelser viser nemlig, at du sover markant bedre, når soveværelset er helt mørkt. Et mørkelagt rum er altså at foretrække, hvis du vil sove så godt som muligt.

Brug for nye gardiner?

Kan du godt lide en smule lys om morgenen?

Hvis du ikke er så meget for et helt mørkt soveværelse, så kan du med fordel vælge et plisségardin, der er udstyret med en mørkelæggende effekt uden at mørkelægge rummet helt. Plisségardinet er i øvrigt et meget populært valg til soveværelset. Måske det også er noget for dig? I så fald vil vi henvise dig til dette udvalg af plisségardiner hos Gardinshoppen.dk.

 

Er du i tvivl? Så vælg mørklægningsgardiner!

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør vælge et mørklægningsgardin eller et gardin med en mørkelæggende effekt, så anbefaler vi, at du vælger mørklægningsgardinet. Dette valg vil alt andet lige give dig den bedste nattesøvn. Og en god nattesøvn er trods alt vigtigere end et smart soveværelse, hvis du spørger os.

Tip: Det kan være en god ide at blive vejledt af gardinforhandleren i forhold til, hvilken gardintype du bør vælge. Fortæl lidt om dit soveværelse, dine sovevaner og lignende og lad forhandleren hjælpe med at finde de bedste produkter til dig.

Guide: Sådan vælger du de bedste gardiner til soveværelset

Som lovet får du her vores guide til at vælge de bedste gardiner til soveværelset. Har du spørgsmål til guiden eller andet her på siden, så er du velkommen til at sende os en besked via vores kontaktside.

Kontakt os her!

1. Gardinerne skal indbyde til komfort og ro

I forlængelse af det vi allerede har været inde på, er det vigtigt, at dit gardinvalg indbyder til komfort og ro. En måde at gøre dette på, det er for eksempel at vælge mørklægningsgardiner. Gardinerne skal bidrage til en afslappet atmosfære. En atmosfære, hvor du føler, at du uden problemer kan falde i søvn og vågne op uden at blive stresset eller påvirket på lignende måder.

I den forbindelse er det værd at nævne, at gardiner i meget iøjefaldende farver ikke er at foretrække. Sådanne gardiner vil ikke just bidrage til en rolig atmosfære, hvor alt ånder ro og fred.

2. Vælg gardiner som matcher soveværelset

Hvis du går op i indretning og hvordan dit soveværelse rent udseendes-mæssigt tager sig ud, så er det en god ide at vælge gardiner, der matcher soveværelsets nuværende indretning. Det kan for eksempel være en bestemt farvenuance, der findes soveværelset, som du gerne vil lade dine gardiner udtrykke. Hvis du savner inspiration til, hvordan du kan skabe flotte farvekombinationer og lignende med gardiner i soveværelset, så tag et kig på Pinterest, hvor folk er gode til at dele indretningstips- og tricks.

3. Elektriske/fjernstyrede soveværelsesgardiner?

Okay, vi indrømmer det! Elektriske/fjernstyrede gardiner til soveværelset er for fedt! Hvor lækkert kunne det ikke lige være at vågne op en dejlig morgen og fra sengen kunne rulle gardinerne fra til en smuk udsigt til en ny dag. Hos Sleepzone.dk er vi ikke i tvivl: Vi ville uden at blinke vælge fjernstyrede gardiner (selvom de er lidt dyrere end normale).

4. Vinduesstørrelsen har en betydning

Sidst men ikke mindst afhænger valget af soveværelsesgardiner i den grad af størrelsen på vinduet. Har dit soveværelse store eller små vinduer? Eller måske begge dele? Hvis der er tale om et soveværelse med store vinduespartier, så vil lamelgardiner i mange tilfælde være den bedste løsning. Har du derimod et lille soveværelse, så vil rullegardiner i de fleste tilfælde være den mest fordelagtige løsning.

Hvis du er i tvivl om, hvilken type gardin du bør vælge til soveværelset, så anbefaler vi igen, at du spørger om råd hos forhandleren. Han/hun kan helt sikkert hjælpe dig med at finde frem til den bedste og mest holdbare løsning.

Videoguides til opmåling af gardiner

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat