figure figure

Skabsseng

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

Skabssenge: Gem sengen i skabet

Murphy seng, fold ud seng, skabsseng – kært barn har mange navne. I det følgende vil vi blot referere til det som en skabsseng, og hvis du er på udkig efter netop sådan én, så er du kommet til det helt rette sted. I det følgende vil vi gennem et par af vores absolutte favoritter.

Største besparelse

Nordic Skabsseng – 160×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Funktionaliteten er også medregnet på den måde, at det ikke kræver en masse kræfter at lukke sengen i – dette hjælper de smarte fjedre dig med helt uden at larme. Og [..]

Populært valg

Nordic Skabsseng i Lav Model – 140×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Derudover er sengen designet til at lade dig og din partner nyde en høj komfort samt en nydelig æstetik, og sengen kan klare helt op til 250kg.

Nordic Skabsseng Høj Model – 140×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Modellen er udstyret med nogle utroligt lette fjedre, der muliggør en både lydsvag og nem sammenklapning af sengen på trods af dens rummelige størrelse. Derudover er [..]

Nordic Skabsseng i Lav Model – 120×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Gasfjedrene ved denne seng hjælper dig til på legende let vis at åbne og lukke sengen helt uden at overanstrenge dig selv, og benene på sengen er holdbare og tidsløse[..]

Hvad er en skabsseng?

Er du en smule i tvivl om, hvad en skabsseng helt præcist er så fortvivl ikke; det kan vi nemlig oplyse dig om. En skabsseng er en form for fold ud seng, der på kløgtig vis kan foldes sammen og stilles op af væggen, og ligeledes omvendt kan hives ned og foldes ud til en helt almindelig og komfortabel seng.

Ved at købe en skabsseng får du altså en seng, som du selv kan kontrollere synligheden af ved at enten at lade den stå fremme, som den er eller ved at pakke den sammen, så den blot fremstår som et æstetisk indspark til dit hjem.

Skabssenge fås i mange modeller med forskel på både udseende, størrelse og pris, og alt dette vil vi ligeledes komme ind på senere, så vi kan guide dig bedst muligt i din søgning efter en ny skabsseng. Først skal vi dog lige tage et nærmere kig på alle de forskellige fordele, der er ved at investere i en skabsseng.

Se alle skabssenge hos Skabssengen.dk

Fordele ved en skabsseng

Overvejer du at anskaffe dig en skabsseng? Det forstår vi udmærket! Der er nemlig mange fordele og gode grunde til at købe sådan én. Der er eksempelvis den helt store fordel ved en sådan investering, at du kommer til at have mulighed for at anvende din plads på en helt anden måde – og endda spare betydeligt på den.

I og med at sengen kan foldes fuldstændig sammen og hænges op på væggen, får du pludselig frigivet en hel del gulvplads, som du nu kan anvende til ekstra siddepladser, dansegulv eller noget helt tredje. Denne pladsbesparelse er især en mærkbar fordel for dig, som måtte bo i et hjem af begrænset størrelse, men det kan også være en utroligt smart løsning for dig, som blot ønsker at optimere din pladsbrug og eksempelvis få plads til en kontor-afdeling i dit hjem.

Se en lav skabbsseng som fylder lidt

En anden fordel ved at vælge en skabsseng er, at du får nemmere ved at opretholde et godt og hygiejnisk indemiljø i dit hjem. Idet at skabssengen kan hænges op på væggen, får du nemlig mulighed for at støvsuge og rengøre under din seng, hvilket ellers for mange mennesker typisk ikke er et sted, der får så meget kærlighed, som det burde. På den måde kan du undgå, at der samler sig store mængder af støv eller skidt, hvilket spiller en stor rolle i forhold til dit velvære og helbred.

Endnu en fordel ved skabssengen er, at disse typer senge generelt har en lang levetid og kan være til gavn for dig i mange år. For at sengen fortsætter med at være komfortabel og brugbar, skal du naturligvis blot passe på den, som du ellers ville gøre med en seng og undgå at flå for meget i hængslerne eller selve sengerammen ved ophængning og udfoldning. Ønsker du, at din seng skal kunne rumme en ekstra, kan du vælge en dobbelt skabsseng, så du er sikker på, at du ikke kommer til at gå ned på plads i den nærmeste fremtid. Selve størrelsen på skabssengen og vejledning herom, vil vi komme mere ind på længere nede i artiklen.

Udnyt din plads med en skabsseng

Som tidligere nævnt er en klar fordel ved at investere i en skabsseng den betydelige mængde plads, du får mulighed for at gøre brugbar og anvendelig til dagligt.

En seng, dobbelt eller ikke, optager generelt rigtig meget plads, og med en stationær seng kan denne plads ikke udnyttes eller anvendes på anden vis samtidig. Denne udfordring bliver der dog taget højde for med skabssengen. Her kan du nemlig blot hænge sengen op på væggen efter, at du har fået en god nats søvn, og så har du pludselig uanede mængder af plads til alt fra hjemmefitness eller yoga, ekstra rum til gæster eller blot mere plads til at bevæge dig omkring i dit hjem på.

Pludselig kan dine kvadratmeter altså bruges to gange, og du slipper derved for at gå på kompromis med både æstetikken og funktionaliteten af dit hjem. Det kan især vise sig nyttigt, hvis du har en 180×200 skabsseng, da disse optager utroligt meget plads og fylder en stor del af rummet. Her vil det altså i høj grad kunne mærkes, at sengen kan fjernes og pladsen kan nydes på anden vis.

Hvad koster en skabsseng?

Når du skal på udkig efter din nye skabsseng, vil du opleve, at der kan være en mærkbar forskel i prisniveauet på diverse skabssenge. Generelt vil et køb af en ny seng – enhver slags seng – være en betydelig investering, da det jo er et stort møbel. Dog vil denne investering som udgangspunkt gavne dig i mange år fremadrettet og være med til at sikre, at du får den gode nattesøvn, du skal bruge.

Priserne på skabssenge afspejler derudover selvfølgelig også det kompakte og brugervenlige design, der er skabt til at lade dig pakke hele din seng sammen på få minutter. Derfor er priserne på en skabsseng generelt også overkommelige og fair, når det tages i betragtning, at selve sengen er en form for pakkeløsning med både seng og skab i ét.

Du kan dog gøre dig selv den tjeneste at undersøge markedet grundigt, da der, som tidligere nævnt, kan være en del forskel i prisen på skabssenge.

Køb en billig skabsseng online

Selvom prisniveauet for en skabsseng kan variere alt efter både forhandler, model og mærke, har du generelt mulighed for at finde en billig skabsseng, hvis du går efter at købe den online. Selvom du naturligvis vil skulle bruge lidt tid på at lokalisere den helt rette side og den helt rette model, vil det for mange i høj grad kunne betale sig at lede på nettet.

Typisk er priserne online nemlig yderst favorable og meget konkurrencedygtige – ofte fordi online virksomheder har minimeret deres omkostninger, hvorfor de har mulighed for at sælge produkter, såsom skabssenge, til lave og opnåelige priser.

Derudover har du også ofte mulighed for at prøve produktet i en given periode, så du kan få det hjem og se, om det er noget for dig. Brug derfor gerne et par minutter på at overveje om ikke, det kan være noget for dig at købe en billig skabsseng online.

Billige skabssenge hos Skabssengen.dk

Hvilke størrelser kan man købe en skabsseng i?

Inden du bestemmer dig for, hvilken skabsseng du vil investere i, kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser omkring den ideelle størrelse af denne. Ønsker du eksempelvis blot en standard enkeltmandsseng i sengeskabs-format, kan du kaste et blik på en skabsseng i 140 cm. Her vil du kunne ligge komfortabelt og brede dig, og du vil forhåbentlig kunne få dig en god og dyb nats søvn.

Skal din seng dog have lidt bedre plads til en partner, er det måske mere oplagt at kigge efter en 180×200 skabsseng. Ved køb af denne størrelse kan du være sikker på, at hverken du eller din partner vil mangle plads – tværtimod vil i kunne have en pæn del af sengen for jer selv, hvis i ønsker dette. Nogle ønsker også at købe en større seng, så vedkommende enten kan ligge og nyde uanede mængder af plads alene, eller så sengen vil kunne rumme en potentiel partner eller et barn ude i fremtiden.

Når du køber en god skabsseng, vil du nemlig kunne få glæde af denne i mange år, og det giver derfor god mening at tænke fremadrettet i forhold til behov og ønsker.

Se alle skabssengestørrelser

Kan man bygge en skabsseng selv?

Skulle du gå med overvejelserne om at bygge en skabsseng selv fra bunden, er dette bestemt muligt, og det kan for nogle være en smart og oplagt løsning, hvis der allerede haves en løs madras. Det kræver dog en lang række af forskelligt værktøj, det kræver at de rette materialer indkøbes, og det kræver, at man har lidt fingersnilde og teknisk forstand. Det er nemlig utroligt vigtigt at have kvaliteten in mente, hvis man forsøger at bygge en skabsseng selv, så sikkerheden er i orden, og det er forsvarligt at sove i sengen.

Hvis du har lyst til og mod på at give dig i kast med sådan et projekt, kan det anbefales, at du tager et kig på diverse guides, der findes til dette på nettet, således at du ikke famler i blinde. Hvis projektet synes for stort for dig, har du naturligvis også mulighed for at købe dig til en god og færdiglavet skabsseng i stedet, så du slipper for bygge-processen men stadig kan nyde slutproduktet.

Skal du selv igang med at bygge, så vil du få brug for madrasser af høj kvalitet. Husk endvidere at få en god latex topmadras med, så du opnår det bedste fundament for optimal søvnkvalitet.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat