figure figure

Kan du ikke falde i søvn? Magnesium er mirakelmidlet

Skrevet af: Anne Larsen

Mineralet magnesium kan give dig en dybere og roligere søvn. Du kan få det gennem kosten eller indtage det som piller. Det er svært at måle, om du mangler magnesium. Du kan dog godt begynde at tage det på egen hånd, da kroppen som regel selv kan regulere, om du får for meget.

Har du problemer med at falde i søvn, kan det være en god ide for dig, at du begynder at tage magnesiumtilskud. Mineralet kan nemlig hjælpe dig til at få en bedre søvn.

Der er magnesium i en lang række forskellige former for mad. Det er for eksempel nødder, fuldkornsprodukter og grønne grøntsager. Hvis du spiser nok af dem, behøver du derfor ikke at tage tilskud.

Svært at måle, om du lider af magnesiummangel

Magnesium bliver lagret i cellerne og i knoglerne. Det er derfor ikke muligt at måle mangel på det med en blodprøve. Der er dog en række symptomer, som du kan være opmærksom på, hvis du har mistanke om, at du får for lidt af mineralet. Det er blandt andet træthed, uro, angst og problemer med maven.

Hvis du tror, at du mangler magnesium, kan du bare begynde at tage det. Du kan købe det i håndkøb, og i de fleste tilfælde vil din krop selv kunne regulere, hvis den får for meget. Det vil i det tilfælde blive udskilt med urinen.

Kommer du til at tage overdrevne mængder af magnesium, vil du få dårlig mave. Det er et meget letgenkendeligt tegn på, at du bør skrue ned for dit indtag. I ekstreme tilfælde kan overdrevent indtag af magnesium give hjertestop. Det ses typisk hos folk, der misbruger afføringspiller.

Magnesium hjælper på mange andre områder

Udover at kunne give en bedre og dybere søvn kan magnesium også hjælpe på en lang række andre områder. Det er for eksempel i forbindelse med menstruation, hvor det både skulle mindske din sukkertrang og gøre, at du bliver mindre præmenstruel.

Magnesium skulle også have en gavnlig effekt på depression og stress.

Kilder:

https://www.dr.dk/levnu/krop/brevkasse-hvor-vigtigt-eller-farligt-er-magnesium

https://netdoktor.dk/vitaminer/magnesium.htm

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat