figure figure

Økologisk sengetøj

Økologi, økologi, økologi…

Det er et af tidens vigtigste buzzwords.

I dag findes der stort set økologiske alternativer til alle tænkelige produkter. Det gælder også sengetøj. Ønsker du at købe økologisk sengetøj, med de mange fordele til følge, så har du rig mulighed for det.

I guiden vil vi fremhæve noget af det sengetøj, der leverer mest værdi for pengene. Derefter vil vi gøre dig klogere på, hvorfor det kan være yderst hensigtsmæssigt at købe øko sengetøj. Slutteligt vil vi sætte ord på, hvilke certifikater du skal kigge efter, og hvor meget du skal forvente at give for dit nye sengetøj.

Her er det bedste økologiske sengetøj

Økologisk sengetøj er ikke bare økologisk sengetøj…

Selvom der er tale om økologi, så kan der være en verden til forskel på kvaliteten, åndbarheden, designet og meget mere. Derfor skal du ikke nødvendigvis vælge det første og det bedste, bare fordi der står økologi med fed i produktbeskrivelsen.

Vi har sat os for at finde det bedste øko sengetøj til både børn og voksne. Nedenfor kan du se, hvilket sengetøj vi har valgt ud. Ifølge vores vurdering er det udvalgte sengetøj noget af det bedste til prisen.

Sengesæt økologisk bomuld – Børn

199.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Børn fortjener det bedste af det bedste – også når det kommer til sengetøj.

Til dine guldklumper har vi valgt dette sengesæt ud fra danske CPH Living. Sengesættet er fremstillet i økologisk bomuld og er henvendt til baby og junior.

Sættet består af henholdsvis et dynebetræk med målene 70 x 100 eller 100 x 140 cm. og et pudebetræk med målene 40 x 45 cm. Prisen for dette afhænger af, hvilken størrelse dynebetræk du vælger.

Foruden at kunne vælge størrelsen af dynebetrækket, så kan du også vælge farve til sengesættet. Valget står mellem hvid og grå.

Køb Sengesæt økologisk bomuld – Børn
Group 45 100% økologisk bomuld
Group 45 GOTS certificeret

Sengesættet er både Oeko-tex 100 certificeret og GOTS certificeret, hvilket sikrer, at du køber sengetøj uden skadelig kemi. Så kan du hver aften putte dine børn med god samvittighed.

Fremhævede fordele og features:

 • Mærke: CPH Living
 • Farver: Hvid og grå
 • Certifikater: Oeko-tex 100 + GOTS
 • Materiale: Bomuld
Læs mere
tick Rentefri finansiering
tick Gratis levering
tick 101 dages prøve

Kuvertlagen økologisk bomuld

299.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

For at sætte prikken over i’et har man også brug for et økologisk sengelagen. I den forbindelse kan vi varmt anbefale at købe dette kuvertlagen fra CPH Living.

Lagnet kan købes i hvid og mørkegrå og er på lager i en lang række forskellige størrelser. Du kan i skrivende stund finde omtalte kuvertlagen i følgende størrelser:

 • 90 x 200
 • 90 x 210
 • 120 x 200
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210

Som udgangspunkt passer dette lagen til alle topmadrasser med en højde på mellem 4 og 10 cm.

Køb Kuvertlagen økologisk bomuld
Group 45 100% økologisk bomuld
Group 45 GOTS & Oeko-tex 100 certificeret

Ligesom sengesættene fra CPH Living, så er dette lagen også fremstillet i 100 % økologisk bomuld og er derfor helt fri for skadelige kemikalier.

Fremhævede fordele og features:

 • Mærke: CPH Living
 • Farver: Hvid og mørkegrå
 • Certifikater: Oeko-tex 100 + GOTS
 • Materiale: Bomuld
Læs mere
tick Rentefri finansiering
tick Gratis levering
tick 101 dages prøve

Sengesæt økologisk bomuld – Enkeltdyne

648.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Til større børn og voksne har vi dette økologiske sengetøj i bomuld. Producenten er endnu en gang CPH Living, som ikke kun har valgt at forkæle familiens mindste, men også de voksne.

Endnu en gang får man både pude- og dynebetræk til en rigtig fordelagtig pris. Sættet findes pt. i to forskellige varianter – én til en enkeltdyne og én til en dobbeltdyne. I kan altså finde det perfekte sengesæt, uanset om I har enkelt- eller dobbeltdyne(r).

Køb Sengesæt økologisk bomuld – Enkeltdyne
Group 45 100% økologisk bomuld
Group 45 Dyne- og pudebetræk

Pudebetrækket måler 60 x 63 cm., mens dynebetrækket måler enten 140 x 200 eller 140 x 220 cm. (enkeltdyne) eller 200 x 200 eller 200 x 220 cm. (dobbeltdyne). Også her kan der vælges mellem hvid og grå.

Fremhævede fordele og features:

 • Mærke: CPH Living
 • Farver: Hvid og grå
 • Certifikater: Oeko-tex 100 + GOTS
 • Materiale: Bomuld
Læs mere
tick Rentefri finansiering
tick Gratis levering
tick 101 dages prøve

Tre gode grunde til at købe økologisk sengetøj

Du er nu blevet præsenteret for lidt forskelligt økologisk sengetøj til både store og små. Det har måske gjort dig lidt klogere på, hvad du skal købe. Dog er det ikke sikkert, at du endnu er 100 % bevidst om, hvorfor det kan være fordelagtigt at købe øko sengetøj.

Mangler du svar på, hvorfor det økologiske sengetøj er pengene værd, så læs med nedenfor:

 1. Det er fri for skadelige kemikalier og stoffer – Når du køber økologisk sengetøj, så gør du både dig selv og miljøet en stor tjeneste. Med dette sengetøj kan du nemlig være helt sikker på, at det hverken indeholder skadelige kemikalier eller stoffer. Det er endvidere et udtryk for, at sengetøjet er økologisk dyrket.
 2. Det er oplagt til allergikere – Som allergiker kan nattetimerne være rigtig hårde, hvis du lægger dig i en seng med sengetøj, der indeholder kemikalier, sprøjtemidler og allergener. Dette bør du ikke udsætte dig selv for, hvorfor vi anbefaler dig at investere i økologisk sengetøj. Denne anbefaling går i øvrigt også ud til folk, som ikke døjer med allergi.
 3. Intet er blevet overladt til tilfældighederne – Ved produktion af økologisk sengetøj og andre økologiske produkter bliver alle produktionsfaserne kontrolleret fra start til slut. Du kan dermed være sikker på, at intet bliver overladt til tilfældighederne.

Hvad koster et økologisk sengesæt?

Økologisk sengesæt og andet sengetøj koster lidt mere end traditionelt sengetøj. Prisforskellen er dog ikke så stor, at det efter vores mening kan betale sig at købe sengetøj, der ikke er økologisk dyrket og produceret.

Hos Sengetid koster økologiske sengesæt til børn fra 199 kr. og fra 648 kr. til voksne. Derudover kan man købe økologiske lagner fra 299 kr. Det er derved ikke noget, der sprænger budgettet.

Se priser hos Sengetid

Disse ting skal du kigge efter (certifikater etc.)

I din søgen efter økologisk sengetøj til dig selv og / eller dine børn skal du kigge efter forskellige ting. Du skal bl.a. kigge nøje efter certifikater, der kan forsikre dig om, at det givne produkt rent faktisk er økologisk dyrket.

Dit kommende sengetøj kan med fordel byde på et eller flere af følgende certifikater:

 • GOTS
 • Oeko-tex 100
 • Ecomark

Fremgår det ikke umiddelbart, at produktet er certificeret, så kan du med god grund spørge ind til dette.

Vær også opmærksom på, hvilket materiale der er blevet anvendt. Er det økologisk bomuld, uld, silke eller noget helt fjerde?

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev