figure figure

Økologisk sengetøj

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

Økologi, økologi, økologi…

Det er et af tidens vigtigste buzzwords.

I dag findes der stort set økologiske alternativer til alle tænkelige produkter. Det gælder også sengetøj. Ønsker du at købe økologisk sengetøj, med de mange fordele til følge, så har du rig mulighed for det.

I guiden vil vi fremhæve noget af det sengetøj, der leverer mest værdi for pengene. Derefter vil vi gøre dig klogere på, hvorfor det kan være yderst hensigtsmæssigt at købe øko sengetøj. Slutteligt vil vi sætte ord på, hvilke certifikater du skal kigge efter, og hvor meget du skal forvente at give for dit nye sengetøj.

Her er det bedste økologiske sengetøj

Økologisk sengetøj er ikke bare økologisk sengetøj…

Selvom der er tale om økologi, så kan der være en verden til forskel på kvaliteten, åndbarheden, designet og meget mere. Derfor skal du ikke nødvendigvis vælge det første og det bedste, bare fordi der står økologi med fed i produktbeskrivelsen.

Vi har sat os for at finde det bedste øko sengetøj til både børn og voksne. Nedenfor kan du se, hvilket sengetøj vi har valgt ud. Ifølge vores vurdering er det udvalgte sengetøj noget af det bedste til prisen.

Tre gode grunde til at købe økologisk sengetøj

Du er nu blevet præsenteret for lidt forskelligt økologisk sengetøj til både store og små. Det har måske gjort dig lidt klogere på, hvad du skal købe. Dog er det ikke sikkert, at du endnu er 100 % bevidst om, hvorfor det kan være fordelagtigt at købe øko sengetøj.

Mangler du svar på, hvorfor det økologiske sengetøj er pengene værd, så læs med nedenfor:

  1. Det er fri for skadelige kemikalier og stoffer – Når du køber økologisk sengetøj, så gør du både dig selv og miljøet en stor tjeneste. Med dette sengetøj kan du nemlig være helt sikker på, at det hverken indeholder skadelige kemikalier eller stoffer. Det er endvidere et udtryk for, at sengetøjet er økologisk dyrket.
  2. Det er oplagt til allergikere – Som allergiker kan nattetimerne være rigtig hårde, hvis du lægger dig i en seng med sengetøj, der indeholder kemikalier, sprøjtemidler og allergener. Dette bør du ikke udsætte dig selv for, hvorfor vi anbefaler dig at investere i økologisk sengetøj. Denne anbefaling går i øvrigt også ud til folk, som ikke døjer med allergi.
  3. Intet er blevet overladt til tilfældighederne – Ved produktion af økologisk sengetøj og andre økologiske produkter bliver alle produktionsfaserne kontrolleret fra start til slut. Du kan dermed være sikker på, at intet bliver overladt til tilfældighederne.

Hvad koster et økologisk sengesæt?

Økologisk sengesæt og andet sengetøj koster lidt mere end traditionelt sengetøj. Prisforskellen er dog ikke så stor, at det efter vores mening kan betale sig at købe sengetøj, der ikke er økologisk dyrket og produceret.

Hos Sengetid koster økologiske sengesæt til børn fra 199 kr. og fra 648 kr. til voksne. Derudover kan man købe økologiske lagner fra 299 kr. Det er derved ikke noget, der sprænger budgettet.

Se priser hos Sengetid

Disse ting skal du kigge efter (certifikater etc.)

I din søgen efter økologisk sengetøj til dig selv og / eller dine børn skal du kigge efter forskellige ting. Du skal bl.a. kigge nøje efter certifikater, der kan forsikre dig om, at det givne produkt rent faktisk er økologisk dyrket.

Dit kommende sengetøj kan med fordel byde på et eller flere af følgende certifikater:

  • GOTS
  • Oeko-tex 100
  • Ecomark

Fremgår det ikke umiddelbart, at produktet er certificeret, så kan du med god grund spørge ind til dette.

Vær også opmærksom på, hvilket materiale der er blevet anvendt. Er det økologisk bomuld, uld, silke eller noget helt fjerde?

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat