figure figure

Sengetæppe

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Juli 2024

De bedste sengetæpper

Et sengetæppe kan gøre ethvert soveværelse lidt mere hyggeligt. Et sengetæppe er både pænt og dekorativt, og kan få soveværelset til at se mere rent og ryddeligt ud. Desuden så er det også en nem og billig måde at give nyt liv til dit soveværelse. Sengetæpper findes nemlig i et utal af farver og mønstre, så du kan få lige præcis det sengetæppe, som du går og drømmer om.

Men hvis du ikke lige ved hvilket slags sengetæppe, du vil have, eller synes, at der er uoverskueligt mange at vælge imellem, så har vi heldigvis en løsning til det. Vi har nemlig samlet seks flotte sengetæpper, som du kan finde lidt inspiration i.

Største besparelse

IB LAURSEN Quilt sengetæppe (jordfarvet velour) – 180×130

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Med dens grønne farve så er det et sengetæppe, som passer ind i stort set alle soveværelser, da det er så neutralt.

Populært valg

Broste Copenhagen Ring sengetæppe – 260×240

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Dette sengetæppe passer perfekt til den store seng, da den måler hele 260 cm i længden og 240 cm i bredden. Så du skal ikke være bange for, at tæppet bliver for småt [..]

IB LAURSEN sengetæppe – 240×240

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Dette sengetæpper måler 240 x 240 cm, så det er dejligt stort, og passer til alle slags senge.

Ib Laursen Quilt sengetæppe – 240×240

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Med dens mørke farve kan det give et flot modspil, hvis resten af soveværelset er meget lyst. Et sengetæppe der kan holde i mange år på grund af dens neutralhed.

Hvad skal du overveje, inden du køber et sengetæppe?

Nu hvor du har set på seks flotte sengetæpper, så kan du måske komme til at undre dig over, om der er nogle vigtige ting, du skal huske, inden du køber et sengetæppe. Vi har derfor samlet nogle gode råd, så du kan være mere sikker, inden du går ud og køber et nye sengetæppe – og hvis du er heldig, kan det jo være, at du finder et sengetæppe på udsalg, så du samtidig kan spare lidt penge.

  • Materiale
  • Antal tråd
  • Fyld
  • Størrelse
  • Farve og mønster
Se udvalget af sengetæpper hos BOBOonline

Hvilket materiale skal det være?

Et sengetæppe kommer i mange forskellige materialer. De mest populære er dog bomuld, velour, polyester og mikrofiber. Disse har alle sammen til fælles, at de er meget bløde og behagelige. Hvis du dog gerne vil have et sengetæppe, der skiller sig lidt ud fra mængden, så er det også muligt at finde et hæklet sengetæppe – eller selvfølgelig lave det selv.

Hvor højt skal tråd antallet være?

Antallet af vandrette og lodrette tråde der er på et sengetæppe kaldes for tråd antal. Ofte siger man, at jo højere tråd antal, der er, jo blødere og mere komfortabel føles tæppet. Standard tråd antallet ligger i mellem 200 og 800, og hvis du er på udkig efter et luksus sengetæppe, så ligger tråd antallet fra 800 til 1000. Så her får du i hvert fald et lækkert og blødt sengetæppe.

Hvor meget fyld skal der være i?

Hvor tykt et sengetæppe er, afhænger af hvor meget fyld, der er inden i det. Jo mere fyld, jo tykkere og varmere er det jo. Så alt afhængig af hvad du vil bruge sengetæppet til, så er det altid en god idé at overveje, hvor tykt du vil have det.

Hvis du for eksempel bruger sengetæppet, som et ekstra lag ovenpå dynen, når du sover, så kan det være smart at have en til at bruge om sommeren og en til at bruge om vinteren, som du kan skifte imellem. Temperaturen om vinteren er jo lavere, og derfor kan det være rarere at have et tykkere sengetæppe, så du rigtigt kan holde varmen. Det modsatte gælder jo for om sommeren. Der er det slet ikke sikkert, at du har sengetæppet ovenover dynen, når du sover på grund af varmen, og derfor kun bruger det til pynt, men hvis du stadig bruger det til at have over dynen, så er det dejligere med et tyndere tæppe, så du ikke får det for varmt. Det er derfor ikke så nødvendigt med et lige så tykt sengetæppe. Hvis du dog udelukkende bruger sengetæppet til pynt, så kan du jo vælge lige præcis det sengetæppe, du bedst kan lide – uden at tænke over tykkelsen på det.

Hvor stort skal sengetæppet være?

Det er vigtigt at have den rette størrelse på sengetæppet, da det hurtigt kan blive en træls situation, hvis tæppet er alt for lille, så det ikke dækker nok, eller alt for stort, så det går helt ned til gulvet. Her er det vigtigt at have målene på din seng, så du er helt sikker på, at du får tæppet i den rigtige størrelse.

Hvilken farve og mønster skal sengetæppet have?

Der findes jo et utal af forskellige farver og mønstre, som du kan få i sengetæpper. Derfor er det vigtigt at overveje, hvilken farve og hvilket mønster der passer ind til lige præcis dit soveværelse. Kan du godt lide, at hele værelset er lyst, så er et hvidt sengetæppe det mest oplagte valg. Med et sengetæppe i hvid så er du sikker på, at du får et enkelt og klassisk udtryk i værelset.

Hvis du derimod gerne vil have noget i den lidt mørkere ende, så er et sort sengetæppe det mest oplagte valg. Dette kan give et fint modspil, hvis resten af værelset er meget lyst – ellers kan du også sagtens gå videre på den mørke stil, hvis værelset i forvejen er i mørke toner. Hvis du dog føler, at dit soveværelse godt kunne bruge lidt farve, så er det oplagt at vælge et sengetæppe i en farve, som skiller sig ud fra resten af rummet. Det kunne enten være en blå, grøn, gul eller endda lyserød farve – der er mange muligheder, så det er bare med at tage den farve, du bedst kan lide.

I forhold til mønstre så kan du køre den helt enkelt ved ikke at have noget mønster, eller måske bare gå med et minimalistisk stribede sengetæppe eller et med fine syninger. Du kan dog også altid vælge at tage et sengetæppe med for eksempel et blomstermønster. På den måde får du virkelig skabt noget liv og glæde i værelset.

Så når du skal have et nyt sengetæppe, så kommer det helt an på dine behov og ønsker, hvad for et du vælger. Bare sørg for, at det er et du er glad for, og du synes, at det er behageligt.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat