figure figure

Vægur

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Juli 2024

Billige vægure til soveværelset

Et vægur behøves ikke kun at være praktisk med hensyn til det formål, at det skal kunne vise, hvad klokken er. Det er næsten lige så vigtigt at have et vægur i et flot design, så du bliver glad hver gang du kigger på, hvad klokken er. Og det er heldigt, at der nu om dage findes så mange flotte vægur, så du uden problemer kan kombinere det funktionelle med det stilfulde.

Vi har herunder samlet 5 forskellige vægur, som netop kombinerer disse to ting. Så kan du få noget inspiration til dit næste køb af et vægur

Største besparelse

CREATIVE COLLECTION Chateau Vægur

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Så hvis du er på udkig efter et dejligt stort vægur til for eksempel stuen, så er dette ur et oplagt valg – og hvis du samtidigt elsker vintagestilen, så er det er jo[..]

Populært valg

KARE DESIGN Clip Vægur

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Dette ur vil især se sig godt ud for enden af bordet i spisestuen. Hvis du samtidig har mulighed for at dække fint op med sort stel og guld bestik, så vil looket uden[..]

KARE DESIGN Thinktank Kontor Vægur

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Dette vægur kan være oplagt at have hængende i stuen tæt på sofaen eller læsestolen. Så er det nemt og hurtigt at få fat i avisen. Du kan dog også vælge at hænge den [..]

Hvad er vigtigt at overveje, inden du køber et vægur?

Som du nok har fået en fornemmelse af efter du har set på de ovenstående ure, så findes der rigtig mange muligheder at vælge imellem. Og det gælder ikke bare udseendet på uret – det gælder også så meget andet.

Derfor kan det være en god idé at have overvejet nogle ting, før du går på jagt efter et nyt ur. Vi har heldigvis samlet nogle råd her, så du forhåbentlig nemmere og hurtigere kan komme ud og købe et nyt vægur.

Se alle vægure hos BOBOonline.dk

1. Skal det være digitalt eller analog?

For det første skal du beslutte, om du vil have et digitalt ur eller et analogt ur med en minutviser og en timeviser. Både digitale og analoge ure skal indstilles manuelt.

Undtagelsen fra dette er et radiostyret vægur, der normalt findes i et digitalt format og kan fås til at indstille sig efter den tidszone, den befinder sig i. Fordelene ved et radiostyret ur, er, at den er utrolig præcis. Fordelene ved et digitalt ur er, at det er utroligt nemt at finde ud af, hvad klokken er, da du næsten ikke skal tænke selv for at regne dig frem til. Fordelene ved den gode og gammeldags analog ur er, at det er utroligt enkelt – og så er det bare lidt hyggeligt at have en ”rigtig” ur hængende fremme.

2. Skal uret være tikkende eller lydløs?

Hvis du foretrækker udseendet på et analogt ur, skal du overveje den mængde støj, du er villig til at høre på. Mens nogle synes den tikkende lyd fra ​​et ur er beroligende, synes andre at hvert tik er mere irriterende end det sidste.

Hvis dette er tilfældet, men du stadig kan lide udseendet af et traditionelt ur, er et stille eller ikke-tikkende analogt ur valget for dig. Selvom lyden ikke irriterer dig fuldstændigt, kan et stille ur være ideelt til steder, du vil have der skal være stille i, som for eksempel soveværelset.

3. Hvor nøjagtigt og hvor lang batteritid skal væguret have?

Et ur er kun så godt, som den tid det holder, så et ur der er unøjagtigt, gør dig ikke noget godt. Hvis du er den type person, der går meget op i at komme præcis til tiden, vil du højst sandsynlig sætte pris på nøjagtigheden af radiostyret ur. Denne type ur er den mest nøjagtige, da den bruger en elektronisk frekvens til at synkronisere med den tidzone, som uret befinder sig i. Batteriets levetid spiller også en rolle i nøjagtigheden. En lang batterilevetid er ideel, da du så slipper for at tage uret ned fra væggen for at skifte batterier og nulstille tiden gentagne gange.

4. Hvor skal væguret hænge?

I forhold til hvor væguret skal hænge, så er det vigtigt at overveje, da der som sagt findes mange forskellige udgaver. Skal det for eksempel være et vægur til børn og deres værelser? Så vil de højst sandsynlig foretrække et vægur med et lidt sjovere mønster, end du nok vil vælge, hvis det for eksempel skulle hænge i stuen.

Hvis du vil have et vægur til entréen, så vil det måske være en god idé at vælge et digitalt, da det er nemt at læse, og dette vil nok være at foretrække, hvis du skal skynde dig ud ad døren. Hvorimod du i stuen sagtens kan vælge en analog ur, da dette ofte er lidt hyggeligere. Så det er altså vigtigt at have i tankerne, hvor uret skal hænge – og til hvilket formål.

5. Hvor meget vil du give for et vægur?

Der findes jo selvfølgelig også forskellige prisklasser, som du kan vælge i mellem, når du skal købe et nyt ur til væggen. Der er alt lige fra et billigt vægur, hvor du kun skal af med et par hundred kroner, men der findes bestemt også vægure i den dyrere ende, hvor du kan ende med at komme af med flere tusinder kroner. Hvilken prisklasse det skal være i er selvfølgelig helt op til dig og dit budget.

6. Hvilket design foretrækker du?

I forhold til designet så er der som sagt nærmest uendelige mange valgmuligheder. Du kan for eksempel vælge et vægur med løse tal, så du selv kan bestemme, hvordan det skal hænge. Dette giver lidt mere frihed i forhold til de traditionelle ure – for eksempel med hensyn til hvor stort og hvor langt ude, du vil have tallene.

Hvis du foretrækker vintagestilen, så er der også mange valgmuligheder her. Flere og flere ure bliver lavet i et retro design, da det er blevet meget populært over de sidste par år. Du kan selvfølgelig også bare vælge at gå med et helt enkelt og klassisk ur, hvis du hellere foretrækker det. Så det er altså helt op til dig og din smag, når du skal vælge designet på væguret.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat