figure figure

TV møbler

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - April 2024

TV møbler til soveværelset

Flere og flere af os har fjernsyn i soveværelset og selv om det er de lækre fladskærme, der findes flest af herhjemme, så er det stadig rart at have et lækkert TV møbel, der kan rumme al tilbehøret og holde rummet ryddeligt.

Herunder har vi lavet en guide til dig, der kan være med til at gøre det lettere at finde det helt rigtige TV-møbel til dit soveværelse. Vi gennemgår en række forskellige modeller, kigger på funktioner og forsøger at komme med nogle gode bud på, hvad et godt og funktionelt TV møbel er.

Hvad er et TV møbel?

I gamle dage var TV og møbel en og samme ting. Her var hele møblet nødvendigt for at rumme teknikken, der fik billedet frem på skærmen.

I dag kan vi få skærme, der er så smalle, at de næsten hænger usynligt på væggen og derfor er TV møblet blevet et indretningsvalg og ikke en nødvendighed. Det moderne TV møbel er designet til at hjælpe med at holde styr på det tilbehør de fleste af os har til fjernsynet.

Med det rette møbel kan du samle dine TV bokse, spillekonsoller, ledninger, fjernbetjeninger og joystick på et sted og få det til at se lækkert og ordentligt ud på samme tid.

 

Hvad er fordelene ved et TV møbel?

I takt med at vores TV skærme bliver tyndere og får flere funktioner, får vi proportionelt mere udstyr og flere stykker tilbehør, der kan tilsluttes. Det skaber hurtigt rod og uro i rummet.

Der er flere forskellige løsninger på denne udfordring, men den mest oplagte og funktionelle er et møbel, der er designet netop til formålet. Når du vælger et TV møbel får du således et design, der er udviklet specielt til at kunne rumme dine spillekonsoller, TV bokse og fjernbetjeninger på den mest optimale måde. Der er tænkt på adgang til stikkontakter og let adgang til både for- og bagside af tingene. På den måde skal du ikke rode unødvendigt rundt, når du skal finde det rigtige indgange og ledninger.

Det er med andre ord ikke blot en mere praktisk og funktionel løsning, ofte giver det også et mere elegant og æstetisk look til rummet, fordi møblet tjener sit formål til perfektion.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger TV møbel?

Når du vælger dit nye TV møbel er der en række ting, der kan være rigtig gode at være opmærksom på i dine overvejelser. Ved at have dem med i baghovedet, når du køber et møbel til dit soveværelse, gør du dine chancer for fuld tilfredsstillelse langt større.

Det du blandt andet kan overveje er, hvor møblet skal stå, samt størrelsen på rummet. Ved at overveje det, kan du bedre tage stilling til, hvilken kategori af TV møbel, der passer bedst i dit soveværelse. Skal det være:

TV møbel med ben

Hvis du har nok gulvplads under dit TV og gerne vil have et større møbel med plads til mange ting, så er det gulvstående møbel med ben et rigtig godt valg. Det er et robust møbel med ekstra god plads.

Hos mange forhandlere finder du disse modeller i en lang række forskellige variationer og farver, så du kan finde det, der passer bedst til netop din indretning. Det er altid en god ide at sørge for, at overveje nøje, inden du vælger både farven på møblet og materialet til benene, for de mange kombinationsmuligheder kan give vidt forskellige udtryk.

Vælger du et møbel med ben, er det samtidig en god ide at sørge for at benene har en højde, der giver dig muligheden for at komme ind under med støvsugeren, når du skal gøre rent. For lave ben giver en udfordring for selv den mest fleksible støvsuger – og din ryg.

Hængende TV møbel

Vil du gerne have en lettere og mindre pladskrævende løsning, så er et TV møbel til ophæng en rigtig god løsning. Det sparer dig gulvplads samtidig med at du skaber et lettere udtryk, fordi dit møbel næsten synes af svæve i rummet.

Denne version er en rigtig god løsning for dig, der gerne vil have den ekstra plads, men som ikke ønsker et kæmpe møbel i soveværelset. Du kan skabe en ekstra let fornemmelse, hvis du vælger et møbel i samme farve som væggene – eller en nuance tæt på. Det giver en følelse af et møbel, der hører til på væggen og næsten går i et med omgivelserne. På samme måde kan du skabe en flot og dekorativ kontrast, hvis du vælger en farve, der står skarpt imod resten af indretningen. Det giver et spændende blikfang og liver rummet op.

Multifunktionelt TV møbel

Den sidste løsning er et møbel, der har flere funktioner. Ofte bliver det en TV bænk, der fungerer som både TV møbel og siddeplads. Det er en helt optimal løsning, hvis du ikke har meget plads at gøre med og gerne vil have smarte løsninger i soveværelset.

Det er en mere robust løsning, der giver dig mange muligheder for at indrette omkring din TV bænk, så den indgår organisk i indretningen af dit soveværelse, samtidig med at den har en praktisk funktion. Leg med farverne og lad den står som en naturlig del af indretningen eller brug den om fokuspunkt i rummer ved at vælge en kontrastfarve.

Køb dit TV møbel på nettet

Der er rigtigt mange fordele ved at handle på nettet. Når du har fundet den model du drømmer om at købe til dit soveværelse, er der derfor rigtig god mening i at tage en tur på nettet, for at se, om du kan finde det til en fordelagtig pris her.

Der er stor forskel på, hvad et TV møbel koster, men fælles for dem alle er, at du ofte kan finde dem billigere på nettet. Her kan forhandlerne nemlig holde priserne nede, fordi de ikke har lige så mange udgifter som de fysiske butikker, der skal betale for både personale og lokaler i større omfang.

Herudover vil der på nettet ofte også være præsenteret et både flot og varieret udvalg du kan vælge imellem. Samtidig giver de præcise mål dig en optimal mulighed for at tjekke, om den model du forelsker dig i passer ind i dit soveværelse.

Gør-det-selv TV møbel

Har du hænderne skruet rigtigt på, kan du også vælge at kaste dig udi at lave dit eget TV møbel. Det giver dig muligheden for at skabe præcis det, du gerne vil have.

Vælger du denne løsning, er det vigtigt at vælge gode og holdbare materialer og sørge for at udføre arbejdet præcist, så du får det bedst mulige resultat. Brug eventuelt nettet til at finde inspiration og guides til, hvordan du løser opgaven bedst muligt.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat