figure figure

Trekvart seng

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

Tilbud på trekvart senge

Er en dobbeltseng for stor, og en enkeltseng for lille, har du behov for en trekvart seng – også kaldet en halvandenmandsseng. En trekvart seng er 120 cm eller 140 cm i bredden, hvor en enkeltseng er 90 cm og en dobbeltseng er 180 cm. Sengen er perfekt til teenageværelset eller til dig, der bor alene. Her får du rigeligt med plads, når du sover alene, og der er også plads til to, uden at pladsen bliver alt for trang.

Her hos Sleepzone.dk har vi samlet markedets bedste tilbud på trekvart senge i god kvalitet. Herunder finder du et bredt udvalg af trekvart senge, der har fået gode anmeldelser af forbrugerne, og som scorer højt på komfort, design og kvalitet.

Uanset om du leder efter en trekvart seng i form af en almindelig boksmadrasseng, en kontinentalseng eller en elevationsseng, finder du den her.

Største besparelse

Venus Trekvartseng – 140×200

21999.00 DKK

9999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Sengen fås i forskellige farver med forskellige typer ben, og der er desuden frit valg mellem en topmadras i latex og en topmadras i celcius. Polstringen omkring fjed[..]

Læs mere (Spar 55%)
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Populært valg

Jupiter Trekvartseng – 120×200

9998.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Du får her en seng med pocketfjedring, 5 komfortzoner og polstring i komfortskum. Er du i tvivl om hvilken fasthed, du skal vælge, kan du bytte madrassen til en anden[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Senses Kontinental-/Trekvartseng – 140×200

17999.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

En kontinentalseng udmærker sig ved dobbeltfjedringen, da sengen består af både boksmadras og springmadras med hver sin type fjedring. Springmadrassen består af posef[..]

Læs mere
tick 100 dages prøve
tick 30 dages prisgaranti
tick Rente- og gebyrfrit finansiering
tick Gratis levering

Athena Trekvartseng – 140×200

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Athena kontinentalseng er med en medium fasthed, hvilket i særdeleshed egner sig til dig, der vejer under 75 kg. Topmadrassen er med celcius, hvilket holder godt på v[..]

Trekvart sengens mål

En trekvart seng udmærker sig ved at have en god størrelse til dig, der sover alene, men foretrækker lidt ekstra plads. En enkeltmandsseng bliver hurtigt trang, og det er næsten ikke til at vende sig uden at ramme væggen eller være ved at vælte ud. Den ekstra plads gør naturligvis også, at der er mulighed for at sove to i sengen, hvis behovet opstår. Derfor egner den sig både til små soveværelser, teenageværelset eller gæsteværelset.

Almindeligvis er målet på en trekvart seng 200 cm x 140 cm. Nogle senge fås dog også i et nummer mindre i størrelsen 200 cm x 120 cm.

Bør du købe en billig trekvart seng?

Leder du efter en billig trekvart seng, finder du den her på siden. De billigste senge er de almindelige boksmadrassenge, men det er også muligt at finde gode tilbud på kontinentalsenge og elevationssenge i trekvartstørrelse. De giver en bedre komfort, men ofte koster de også mere. Vælger du en billig løsning på en trekvart seng, måske fordi den bare skal stå i gæsteværelset, så sørg alligevel for en god topmadras. Topmadrassen kan gøre en kæmpe forskel for sovekomforten.

Se billige trekvart senge hos Sengetid

Skal du købe online?

Du finder trekvart senge rigtig mange steder. Det er altid en god idé at gå i en fysisk butik og prøve de forskellige typer senge. Find ud af, hvad du foretrækker af fasthed, fjedring, polstring og type topmadras. Men lad være at købe sengen i første omgang.

Ofte er der mange penge at spare ved at købe sengen på nettet, da webbutikkerne ikke har udgifter til fysiske butikslokaler og personale i samme omfang. Du kan nemt vælge den rigtige trekvart seng online, hvis du på forhånd har styr på dine ønsker og behov. Har du brug for yderligere vejledning, kan du få det kvit og frit hos Bedre Nætter.

Se flere trekvart senge hos Bedre Nætter

Guide til en bedre nattesøvn

Når du har fundet den helt rigtige trekvart seng, kan der være andre forholdsregler, der er gode at tage for en optimal nattesøvn. Nattesøvnen er vigtig både for børn og voksne, da det er her, vi lagrer dagens oplevelser og udvikler os mentalt. Hukommelse, koncentration og indlæringen forbedres, hvis vi sover godt – og nok – om natten.

Her får du lidt gode råd til den bedste nattesøvn i din nye trekvart seng:

1. Drop koffein inden sengetid

Det siger måske sig selv, men rigtig mange mennesker drikker cola til aftensmaden og aftenkaffe efterfølgende. Koffein er et stof, der kvikker op og holder os vågne, og det er et rigtig dårligt udgangspunkt for en god nattesøvn.

2. Dyrk motion

Hvis du bruger din krop i løbet af dagen, har du nemmere ved at slappe af og falde i søvn om aftenen. Mange mennesker har en tendens til at lade tankerne få frit løb, når de rammer hovedpuden. Hvis du virkelig har ydet fysisk i løbet af dagen, vil du få nemmere ved at slippe tankerne og sove – simpelthen fordi din krop har brug for det.

3. Drop mobilen og læs en bog

Det gælder ikke kun mobilen, men faktisk alle interaktive skærme. Lyset på skærmene er hårdt ved øjnene og holder os vågne. Har du kigget på en skærm umiddelbart inden sengetid, går der gennemsnitligt længere tid, før du falder i søvn, end hvis du f.eks. har læst en bog i stedet.

4. Gå i seng på samme tid hver dag

Måske går du i seng kl. 22 i hverdagen, pånær om tirsdagen, da du møder senere om onsdagen. I weekenden er du formentlig endnu længere oppe. Det er selvfølgelig meget naturligt, men vil du have mest muligt ud af din nattesøvn, bør du går i seng og stå op på samme tidspunkt hver dag. Din krop kommer ind i en velkendt rytme og vil have meget nemmere ved både at falde i søvn og vågne, hvis det er samme tid hver dag.

5. Sov nok

Vi har en tendens til at forsøge at presse mest muligt ud af døgnets 24 timer, og det er i sandhed kedeligt at sove, så det er måske ikke dét, du helst vil bruge din tid på. Vil du have mest muligt ud af de vågne timer, bør du dog prioritere din nattesøvn. Voksne mennesker har behov for 7 – 8 timers søvn hver nat.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat