figure figure

Spejle til soveværelset

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Juli 2024

De bedste spejle i flere designs

Lange de fleste af os har garderoben hængende eller liggende i soveværelset. Det er her vi prøver vores outfits og her vi kaster et sidste blik på det færdige resultat, inden vi fortsætter ud i verden for at udføre dagens opgaver.

Et spejl i soveværelset gør det både lettere at få sammensat tøjet helt rigtigt, men det giver også en helt speciel stemning og følelse i et rum. Herunder har vi samlet et par gode bud på rigtig gode og lækre spejle til soveværelset og kigget lidt på, hvilke funktioner det har, når du vælger spejlet som en del af indretningen. Der findes spejle i alle tænkelige størrelser og former, så derfor har vi fundet tre forskellige modeller, der alle kan noget forskelligt.

Hvorfor vælge et spejl i soveværelset

Du har måske allerede både et spejl på badeværelset og i entreen, så hvorfor også vælge at hænge et i soveværelset?

Der er en række rigtig gode grunde til at det er en god ide at have et spejl netop her – også selv om du har flere, andre steder i hjemmet. Her kommer vores top 3 grunde til, at et spejl i soveværelset er et sikkert hit.

1. Et spejl skaber lys og liv

Hvis du ikke har så meget lys i dit soveværelse, kan et strategisk anbragt spejl være med til at give rummet mere liv og reflektere lyset. Det betyder, at du får meget mere ud af de lyskilder du allerede har og samtidig også skaber både stemning og liv i rummet.

Et spejl vil ofte få et rum til at virke større og dybere end det egentlig er, samtidig med, at det kan være med til at skabe en fornemmelse af mere lys i rummet. Det er en kæmpe fordel, hvis du ikke har glæden af rigelige mængder dagslys eller måske ikke har fået hængt den helt rigtige lampe op endnu.

2. Et spejl skaber stemning

Ligesom et spejl kan være med til at lysne et rum, kan det også være med til at understrege den stemning du ønsker at skabe i rummet. Du kan vælge et spejl, der bliver en naturlig del af indretningen og flyder sammen med resten af rummet, så det ikke blot udfylder en opgave, men også er med til at skabe rummet og gøre dit soveværelse til noget helt specielt.

Ved for eksempel at vælge et spejl med en farvet ramme, kan du skabe en illusion, der viser spejlet som et billede på væggen indtil der opfanges en bevægelse eller et lysspil, der afslører spejlets formål.

3. Et spejl er praktisk

Hvis du – som rigtig mange andre – har din garderobe i soveværelset, så er et spejl indenfor rækkevidde ikke bare en indretningsmæssig fordel, men også en rent praktisk løsning. Ved at sørge for at have et spejl i samme rum som dit tøj, kan du lynhurtigt tjekke nye sammensætninger eller være sikker på, at tøjet sidder sådan som du forestiller dig.

Det giver dig en hurtig mulighed for at tjekke en ekstra gang, hvis du er tvivl om, hvorvidt de nye jeans sidder ok, inden du smutter videre og kommer væk fra tøjskabet. På den måde sparer du tid og er helt sikker på, at du ser nøjagtig ud, som du forestiller dig.

Vælg det rigtige spejl til dit soveværelse

Når du skal vælge et spejl, er der en række ting du kan tage med i dine overvejelser, så du ikke ender med en model, der slet ikke passer ind, eller som du bare ikke bryder dig om alligevel. Du kan finde rigtig mange billige modeller på markedet, og skal du bare have en løsning, der virker, så er det en god løsning.

Vil du gerne have lidt mere, så kan det godt betale sig at investere noget ekstra i det spejl du ender med at købe til dit soveværelse. Ikke alene får du kvalitet for pengene, du vil ofte også kunne finde modeller, der er mere strømlinede, af højere kvalitet og mere gennemførte i deres design og udførelse.

Skal du vælge et spejl, der kan holde mange år frem, er det derfor værd at investere lidt flere penge i den helt rigtige model. Vælg noget, der passer til netop de ønsker du har og brug hellere lidt ekstra tid på at finde frem til det helt rigtige end at købe noget, der skal skiftes ud om et par år alligevel.

Med en klassisk model får du både noget, der har en praktisk værdi, men også noget, der kan supplere din indretning og give prikken over i’et i ethvert rum du ønsker.

Tænk over størrelsen

Selv om det kan være fristende at købe det største spejl du kan finde, så er det ikke altid den bedste løsning. Det kan hurtigt blive overvældende og komme til at overtage rummet – især, når du vælger en model med ramme. Noget du kan overveje, er følgende:

  • Ofte vil et ovalt eller rundt spejl virke mindre end et mere firkantet spejl
  • Ved at vælge et spejl med en smal ramme bliver spejlet en del af indretningen
  • En kraftig ramme kan få dit spejl til at virke tungere og større, selv om det er mindre
  • Den rigtige placering er næsten lige så vigtig som selve spejlet, når det kommer til lys

Du kan med andre ord sagtens vælge et stort spejl, selv om du har et lille soveværelse, så længe du vælger et, der passer til indretningen og placerer det, så lyset og reflektionen er optimal for netop dit soveværelse. På samme måde kan et lille spejl over en kommode være en fantastisk løsning i et stort soveværelse. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Vil du gerne vide mere og se flere modeller, kan du besøge forhandlerens side, der også viser dig modellerne med forskellige rammer, samt indretningsideer med spejle i soveværelset.

 

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat