figure figure

Skænk til soveværelset

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Juli 2024

Billige skænke til ekstra opbevaring

Vi bruger ofte ikke blot soveværelset til at sove i, men som en kombination af soveplads, garderobe, ekstra opbevaring og hyggeplads. Det er blevet et multifunktionelt rum, der skal indeholde løsninger, der passer til alle de forskellige funktioner og derfor også kræver en ny form for møblering.

En skænk i soveværelset kombinerer muligheden for at opbevare ting, der er rare at have indenfor rækkevidde, men som ikke nødvendigvis bruges i hverdagen med et lækkert og praktisk design. Med det rigtige valg, kan en skænk ikke bare fungere som ekstra opbevaringsplads i soveværelset, men også som en enestående del af indretningen.

Herunder kan du læse mere om, hvorfor en skænk giver så god mening i soveværelset og se vores bud på en række lækre og rummelige modeller i høj kvalitet.

Hvad er en skænk?

Skænken er et af de møbler, der har en lang historie og et navn, der i gamle dage havde en meget fast betydning og tilsvarende funktion. Dengang var der tale om et møbel med både skuffer og låger til brug i spisestuen i forbindelse med opbevaring af service og bestik og tænker du på de ældre modeller kan det også være det de er lavet til. I dette tilfælde kan det være svært at se ideen med en skænk i soveværelset.

I dag er definitionen på en skænk dog noget bredere. I takt med at vi har udviklet vores måde at bo og indrette på, har de gamle møbler også fået en opdateret og mere alsidig funktion. Det betyder også, at en skænk ikke længere blot er til bestik og service og langt fra kun kan stå i spisestuen.

Som beskrevet ovenfor i vores gennemgang af de forskellige modeller, fremgår det desuden, at skænken i dag ikke behøver at stå på ben på gulvet, men også kan fås til ophæng på væggen eller med en klassisk sokkel.

Du kan med andre ord vælge at kalde alle opbevaringsmøbler, der kombinerer låger, skuffer og hylder for ’skænk’ i dag – og derfor kan en skænk også være helt perfekt i netop dit soveværelse.

Hvorfor vælge en skænk?

I soveværelset vil mange måske synes, at det giver mere mening at vælge et møbel som en kommode eller et natbord, hvis der er brug for ekstra opbevaringsplads. I takt med at vi udvikler vores måde at indrette vores hjem på, vil der også blive en mere flydende brug af rummene og derfor også endnu mere frie rammer, når det kommer til indretningen og valg af møbler.

En skænk i soveværelset betyder med andre ord ikke blot, at du skaber mere opbevarings- og afsætningsplads i rummet, men også, at du åbner op for nye anvendelsesmuligheder i dit soveværelse ved at bringe multifunktionelle møbler herind.

Noget af det mest oplagte er at kombinere dit soveværelse med en arbejdsplads, så du får udnyttet rummet på alle tider af døgnet og ikke bare om natten. Skænken kan være med til at give dit soveværelse en stemning, der gør netop denne dobbeltfunktion mulig og samtidig giver dig et møbel, som fungerer i begge kapaciteter. Det er et ægte multifunktionelt møbel.

Hvad koster en skænk?

Ligesom med alle andre møbler i dag, kan du også finde en skænk til dit soveværelse i alle prisklasser. Ofte vil der dog være en åbenlys sammenhæng mellem ikke bare kvalitet, men også udtryk og pris. Derfor er det også en god ide at overveje, om du ønsker et holdbart møbel i høj kvalitet, der kan holde sig smukt og relevant i mange år frem eller, om du hellere vil have en her-og-nu løsning.

Begge dele har sine fordele og der findes også en række gode varianter i den billigere prisklasse, der er bare noget helt uovertruffet i den perfekte symfoni mellem design, materialevalg og finish, der kendetegner høj kvalitet og tidløse møbler.

En skænk i soveværelset er altså langt mere end blot et møbel og hvis du bruger lidt tid på at finde den helt rigtige model, kan du åbne døren for både nye muligheder og funktioner ved at investere i et enkelt møbel.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat