figure figure

Ringsted Dun – Læs om dynerne og se gode tilbud

Skrevet af: Anne Larsen

Kender du Ringsted Dun? Hvis ikke, så synes jeg, at du skal læse med her. I dette indlæg vil jeg nemlig fortælle dig om, hvorfor Ringsted Dun er værd at kende til, hvis du gerne vil sove godt om natten.

Det handler om dyner og puder

Det behøver ikke at være nogen hemmelighed. Ringsted Dun er en af de absolut bedste producenter af dyner og puder her i Danmark. Der er tale om en producent med en lang og traditionsrig historie, der faktisk går helt tilbage til 1947.

Kompromisløs kvalitet

En af grundene til, at vi her på Sleepzone.dk har valgt at skrive om Ringsted Dun er, at de laver dyner og puder i en kompromisløs kvalitet – og så er de meget etisk bevidste. What is not to like? Hvis du vil sove godt og optimalt, så kan en god seng ikke stå alene: Du har også brug for en god dyne og pude. Og det kan du finde blandt de gode tilbud herunder.

3 gode tilbud på dyner fra Ringsted Dun

Dynerne du ser herunder måler alle 140×200 og betegnes som ”lun”. Det betyder dog ikke, at du ikke kan få dyner i andre størrelser eller varmetyper (sval og varm) fra Ringsted Dun. Nedenstående dyner er blot eksempler vi har valgt at fremhæve.

Svingedrengen

Svingedrengen er en dyne i størrelsen 140×200 cm. Den består af 90% moskusdun og 10% småfjer. Den er lun og er udstyret med 5×7 kassetter. Dynens ydre består af 100% bomuldssatin, hvilket bidrager til en fantastisk søvnkomfort.

Bæreevnen er på 11. Det betyder, at Svinedrengen er et glimrende køb til soveværelse, hvor temperaturen ligger mellem 18 og 23 grader. Bæreevnen på 11 er ligeledes med til at gøre dynen til en god helårsdyne. Svingedrengen lever i øvrigt op til følgende certifikater: Nomite, Oeko-Tex Klasse 1 og Downafresh.

Se en 'Svinedrengen' dyne her

Den lille pige

Den lille pige er en dyne som er en tand bedre end Svinedrengen. Her får du en 140×200 gåsedunsdyne med 5×7 kassetter. Dynen består af 100% gåsedunsfyld, hvilket giver dig en kompromisløs kvalitet.

Den lille pige har en utrolig bæreevne på 12, hvorfor den især egner sig til dig, der ikke vil fryse på noget tidspunkt i løbet af din nattesøvn. Bolsteret er i øvrigt 100% bomuldssatin, hvilket gør helhedsoplevelsen med dynen uovertruffen.

Vil du se alle ‘Den lille pige’ dyner fra Ringsted Dyn?
Klik her: Soveland.dk og søg ‘Den lille pige”

Snedronningen

Snedronningen er en af de mest populære dyner fra Ringsted Dun. Her får du en dyne, der består af 100% gåsedunsfyld og 100% hvid egyptisk bomuldsfintbatist. Sagt på en anden måde: En luksus dyne langt ud over det sædvanlige!

Snedronningen består derudover af 6×8 kassetter og har en bæreevne på 13. Det her er altså en af de absolut bedste dyner du kan købe fra danske producenter. Det er også derfor, at snedronningen sjældent er på tilbud, da kvaliteten er så høj. Dog kan du af og til være heldig at finde et godt tilbud hos en udvalgt forhandler. Snedronningen lever selvfølgelig også op til følgende certifikater: Nomite, Downafresh og Oeko-Tex Klasse 1.

Vil du se alle ‘Snedronningen’ dyner fra Ringsted Dyn?
Klik her: Soveland.dk og søg ‘Snedronningen”

Puder fra Ringsted Dun

Ringsted Dun laver ikke kun dyner. De er også exceptionelt gode til at lave puder, der får dig til at sove som en drøm. Overvejer du at købe en pude fra Ringsted Dun (hvem gør ikke det?), så får du her et par gode råd med på vejen, så du får valgt den helt rigtige.

Sover du på ryggen eller maven?

Hvis du sover mest på ryggen eller maven, så bør du vælge en pude, der betegnes som ”lav” eller ”medium/mellem”.

Sover du på siden?

Sover du derimod mest på siden, så vil en pude med betegnelsen ”medium/mellem” eller ”høj” være det bedste valg for dig.

Lad ikke prisen afgøre dit valg

Har du forhåbninger om at sove godt og komfortabelt, så er det vigtigt, at du ikke lader prisen bestemme dit valg af pude. Kvalitet koster. Det kan vi ligeså godt være ærlige at sige. Og kvalitet er lig med en bedre søvn. Det er dårlig kvalitet ikke. Derfor er det vigtigt, at du lader fornuften bestemme, når du skal vælge en pude fra Ringsted Dun.

Historien om Ringsted Dun

Som tidligere nævnt går historien om Ringsted Dun helt tilbage til 1947. I dette år grundlagde man Ringsted Fjerfabrik som et datterselskab. Et datterselskab af Ringsted Andels- Fjerkræslagteri. Slagteriet havde en masse dun og fjer i overskud på baggrund af slagtningen, hvorfor det gav god mening at oprette Ringsted Fjerfabrik med henblik på at udnytte hele dyret.

Siden da er Ringsted Dun blot blevet større og bedre til at producere dyner og puder. Selskabet er i dag en meget anerkendt producent og æres for deres flotte håndværk. I 2003 blev selskabet solgt til DYKON og i 2007 havde Ringsted Dun 60 års jubilæum.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat