figure figure

Queen size seng

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Juli 2024

Drømmen om en queen size seng lever hos rigtig mange danskere. Det gælder ikke mindst danske par, som foretrækker en stor og rummelig seng. Selve begrebet queen size stammer naturligvis fra USA, hvor man generelt er glade for store senge og store møbler i det hele taget. Fænomenet er nu også kommet til Danmark og resten af Europa, hvor vi sagtens kan se fordelene ved en stor seng.

Queen size sengen er større end gennemsnittet, hvilket helt naturligt stiller nogle krav til dit soveværelse mht. størrelsen. Har du dog allerede sikret dig, at der er plads til en seng i queen size i dit soveværelse, så bør du ikke holde dig tilbage med at købe denne størrelse seng.

Her på siden vil du bl.a. få svar på, hvad der definerer en queen size seng, hvad sådanne senge koster, hvilke der er de mest populære og meget mere. Måske finder du ovenikøbet din drømmeseng blandt de udvalgte.

Hvad er en queen size seng?

En queen size seng er, som allerede nævnt, større end gennemsnittet, men hvad er målene på sådanne senge?

Officielt måler en seng i queen size 160 cm. i bredden og 200 cm. i længden. Der findes dog også 180 x 200 cm. senge, som betragtes som queen size senge.

De fleste vil kunne stille sig tilfredse med en 160 x 200 cm. seng. Denne størrelse seng er lidt større end en halvandenmandsseng (140 x 200) og lidt mindre end en dobbeltseng (180 x 200). Det er et godt kompromis for især par.

Med en queen size seng får man en seng, der er stor og rummelig, men som ikke nødvendigvis fylder hele soveværelset. Den kan bruges af én person, men egner sig også glimrende til samboende par.

Er du efterhånden ved at vokse ud af enkelt- eller halvandenmandssengen, så vil omtalte sengetype være et rigtig godt valg. Man er i hvert fald sikret masser af plads.

Valg af queen size seng

En seng i queen size lever måske op til dine størrelsesmæssige krav, men hvad forventer du ellers af din kommende seng? Det er du nødt til at gøre dig nogle overvejelser omkring.

Det er altid en god ting at gå efter en tilstrækkelig stor seng, men der er også andre faktorer, der spiller ind.

Til en start bør du beslutte dig for, hvilken sengetype du vil købe. Skal det være en elevationsseng, kontinentalseng eller noget helt tredje? Overvej også, om du har nogle præferencer i forhold til opbevaringsmuligheder, sengeben, materiale, sengehøjde osv. osv.

Senge i queen size findes i tusindvis af forskellige varianter, så valget er måske ikke så let, som man havde forestillet sig.

Når man skal bruge så mange penge på et nyt møbel, i dette tilfælde en seng, så vil man jo gerne have så meget for pengene som muligt. Derfor er tiden, man bruger på research og informationssøgning, givet godt ud.

Trænger du til noget faghjælp til at vælge din næste queen size seng, så tag da et kig på vores anbefalinger i de kommende afsnit.

Hvad koster en seng i queen size?

Det er ingen hemmelighed, at størrelsen på en seng har meget at sige i forhold til prisen, men prisen afhænger også af andre ting.

Det afhænger i lige så høj grad af kvaliteten, mærket og af eventuelle tilvalg. Vælger man den dyreste seng, de dyreste ben, den dyreste gavl og de dyreste madrasser, så kan købet hurtigt blive et dyrt et af slagsen. Man kan omvendt også slippe ret billigt, hvis man vælger en af de billigere queen size senge i mellemhøj kvalitet.

Senge i queen size koster som regel fra 5.000 kr. og opefter. I vores research kiggede vi på flest senge i prisklassen 10.000-20.000, men der var også senge til 45.000 kr. Hvor billigt du kan slippe afhænger derfor meget af, hvor kræsen du er, og hvilke præferencer du har.

Sengetid har et stort udvalg af senge i queen size, så kunne du tænke dig at få svar på, hvad de forskellige senge koster, så besøg denne forhandler. Deres senge kommer fra mærker som Dreamline, Krone og Norland – altså nogle af de bedste sengemærker i nyere tid.

Se priser hos Sengetid

Har du brug for en endnu større seng?

I så fald er der rig mulighed for det.

En queen size seng er en temmelig stor seng, men der findes faktisk endnu større senge.

Går man niveauet op, så findes der senge i målene 180 x 200 cm. Og skulle det mod forventning ikke være stort nok, så findes der også både 200 x 200 og 210 x 210 senge. Du skal derfor ikke nødvendigvis lade dig nøjes med en seng i queen size, hvis du i virkeligheden har brug for mere plads. Du skal dog være villig til at betale en højere pris, hvis du i stedet for en queen size seng vælger en seng i king size.

Er du omvendt kommet frem til, at en queen size seng er en anelse for stor til dit soveværelse eller dine behov, så findes der også masser af mindre senge. Overvej f.eks. en 120 x 200 eller 140 x 200 seng, som er et godt, men mindre, alternativ til queen size sengene. Vi er sikre på, at der findes en seng i netop den størrelse, som du finder mest passende.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat