figure figure

Planseng

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

En planseng er sandsynligvis den mest enkle sengetype af alle. Derfor er denne type seng tilegnet dig, der sætter pris på det enkle, klassiske og moderne. Plansengen har efterhånden eksisteret i rigtig mange årtier og har trods hård konkurrence fra mere fleksible og avancerede senge bevaret en høj popularitet.

Det er en kendsgerning, at danskerne fortsat efterspørger plansenge, og derfor vil du kunne finde et stort udvalg af disse senge hos nogle af de førende sengeforhandlere.

Første step på jagten efter den perfekte seng er at snævre sig ind på den rigtige sengetype. Indtil videre har du besluttet dig for, at din næste seng skal være en planseng. Du har altså taget første vigtige skridt, men du har stadig et stykke vej endnu, inden du kan lægge dig til rette i din nye seng.

I denne guide vil vi kort beskrive og henvise til nogle af de mest populære plansenge fra mærker som Auping og Livingbed / by Karma. Samtidig vil vi komme ind på, hvor man kan købe plansengene, hvad de koster, hvilke fordele de byder på og meget andet.

Hvad er en planseng?

En planseng er et godt alternativ til dig, der vil have en så enkel seng som overhovedet muligt – uden elevationsbund- eller motor.

Du har helt sikkert stødt på fænomenet planseng før, men hvad definerer denne sengetype?

Den typiske planseng består af 3 elementer bestående af en sengeramme, en bund og en madras. Det lyder meget simpelt og beskedent, og det er det faktisk også. Typisk skal der ikke flere elementer til for at sikre en god nattesøvn.

Uden at afsløre for mange af fordelene allerede, så er det værd at notere sig, at en planseng kan være et godt alternativ til både elevationssenge og kontinentalsenge. Mere om dette senere i guiden.

Mange forbrugere forveksler plansengen med kontinentalsengen – og omvendt. Forskellen på sengene er, at kontinentalsengen består af en springmadras, topmadras og boxmadras, mens plansengen består af en ramme, bund og madras. Plansengen har i modsætning til de fleste andre sengetyper et fast underlag.

Se stort udvalg af plansenge

Guide til de bedste plansenge på markedet

Der hersker ingen tvivl om, at markedet for plansenge fortsat er stort, men hvilken planseng er den bedste?

Ingen seng vil kunne opfylde alle menneskers ønsker og præferencer, men vi tror og håber på, at der findes en planseng efter din smag. Vi ønsker ikke, at du skal lede internettet tyndt, hvorfor vi her bringer nogle konkrete anbefalinger af senge. Der er tale om veldesignede, kvalitetssikre og ergonomiske plansenge, der kan erhverves til konkurrencedygtige priser.

Om det er en lille (enkeltseng) eller stor (dobbeltseng) seng, du er på udkig efter, så bringer vi nogle anbefalinger, der vil have din interesse. Mange af de mest populære plansenge fås nemlig både som enkelt- og dobbeltsenge, så der er noget for både enlige og par.

Du kan evt. prøve sengene i en fysisk butik, inden du handler på nettet, hvis du ikke er begejstret for at købe en seng, som du ikke har prøvet på egen krop.

Se tilbud på planseng hos Time2Sleep

Fordele ved en planseng

Der findes nærmest et utal af forskellige sengetyper, så hvorfor lige vælge en planseng? Det spørgsmål har du måske også stillet dig selv, men er du allerede afklaret, så kan du med god samvittighed skippe dette afsnit. Er du fortsat interesseret i at få et indblik i, hvad der gør plansengen til et godt valg, så fortsæt læsningen.

Nedenfor følger en masse gode grunde til at vælge en planseng:

  1. Den er meget simpel og har aldrig tekniske problemer – En planseng er så simpel en seng, at det næsten bliver for Dog er der uden tvivl nogle fordele ved at købe en seng, der ikke er bygget op omkring en masse avancerede elementer. Plansengens opbygning står i dyb kontrast til elevationssengens opbygning, som er fyldt med teknik. Da plansengen hverken kommer med elevationsmotor eller andre avancerede dele, så er der ingen udsigt til tekniske problemer. Dog skal det for en god ordens skyld nævnes, at plansenge i nogle tilfælde kan købes med elevationsbunde.
  2. Den er til at købe for penge – Ja, der findes uden tvivl dyre plansenge, men den gennemsnitlige planseng er forholdsvis billig. Dette giver dig mulighed for at købe en god seng på budget, uden du skal gå på kompromis med kvaliteten eller det æstetiske. Da plansenge kan svinge meget i pris, vil det dog under alle omstændigheder være en god idé at lægge et budget forud for det kommende sengekøb.
  3. Den passer til den skandinaviske boligstil – Den skandinaviske, herunder den danske, boligindretning er kendt for at være enkel og stilren – præcis ligesom plansengen.

Med den traditionelle planseng får du derved en seng, der passer perfekt ind i dit hjem og dets indretning, hvis du går efter en traditionel indretningsstil. At noget er simpelt er i øvrigt ikke ensbetydende med, at det er kedeligt.

  1. Den kan langt hen ad vejen skræddersys – En fjerde og sidste fordel er, at du kan skræddersy din kommende planseng – i hvert fald til en vis grænse. Typisk kan du vælge både størrelse, farve, fasthed, bentype, rammehøjde og meget mere. Du kan måske ikke skabe en 100 % unik seng, men du får indflydelse på mange af de centrale elementer.

Hvor kan man købe plansenge?

Den moderne sengebutik (såvel online som offline) bugner måske ikke af plansenge, men der er ikke desto mindre rig mulighed for at købe denne type seng i danske butikker. Vi er store fortalere for at handle online, hvorfor vi denne gang har kigget på, hvilke online forhandlere der findes af plansenge.

Listen over forhandlere af plansenge er rigtig lang, og da dette i sig selv kan virke uoverskueligt, så har vi valgt nogle af de mest konkurrencedygtige forhandlere ud. Vi kan bl.a. anbefale at udforske udvalget af plansenge hos følgende forretninger:

  • Time2sleep
  • Møblér
  • Drømmeland
  • Sovezonen
  • Delfin Sengecenter

Google kan gøre dig klogere på, hvor man kan købe denne type seng, hvis ingen af de ovennævnte forhandlere har en seng, der tiltaler dig. Der burde dog være gode chancer for, at du kan få indfriet dine ønsker hos en af de udvalgte forhandlere.

Se udvalg af plansenge

Hvad koster en god planseng?

Tidligere i guiden udtrykte vi, at plansenge kan erhverves til overkommelige priser, men hvad er en overkommelig pris for en seng? I dette afsnit vil vi komme lidt nærmere ind på, hvad man skal give for en god planseng i vores moderne tid.

Plansengen er som sengetype ikke decideret dyr, om end der findes betydeligt billigere sengetyper. Du kan erhverve dig en sådan seng til priser fra 12.000 kr. I de fleste tilfælde vil prisen dog snarere ligge på mellem 15.000 og 35.000 kr. Det er i hvert fald ikke unormalt, at man befinder sig i denne mellemhøje prisklasse, hvis man kigger efter kvalitetssenge fra mærker som Auping og Livingbed / by Karma, som vi har anbefalet i denne guide.

Skal du have en billigere seng, så skal du gå efter nogle af de mindre eksklusive brands og / eller være god til at jagte tilbud. Plansenge kan købes til attraktive tilbudspriser mange steder, så mon ikke du kan lave en god handel. En anden idé er at købe en udstillingsmodel, hvor det ikke er unormalt at spare op til 50-70 % med udgangspunkt i den vejledende udsalgspris.

Hvilke alternative sengetyper findes der?

Der findes en del alternativer til plansengen – nogle bedre end andre.

Ønsker du en simpel og moderne seng, så vil et godt alternativ til en planseng være en kontinentalseng. Med denne sengetype får du nemlig det bedste fra 3 forskellige verdener (3 forskellige madrasser).

Er en planseng mod forventning ikke simpel nok for dig, så kan du også kigge på nogle af de pladsbesparende senge. Vi har tidligere skrevet om både skabssenge og vægsenge, som måske kunne være noget for dig.

Selvom plansengen virker som lige noget for dig, så er det altid en god idé at undersøge, hvad der ellers findes af muligheder. Måske findes der en endnu bedre sengetype med udgangspunkt i dine præferencer. Vi har efterhånden skrevet om alle tænkelige sengetyper, så du kan med god grund dykke ned i vores indhold.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat