figure figure

Kugledyne til børn

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - April 2024

Søvn er noget nær det vigtigste for børns udvikling og er en ren og skær nødvendighed for, at de kan få en optimal hverdag, hvor de ikke føler sig stressede eller prægede af ængstelighed. Vi kender alle til følelsen af de søvnløse nætter. Man vender og drejer sig i sengen og kan bare ikke falde i søvn.

For børn kan denne følelse være altomsluttende, idet det for dem er en situation, de måske ikke har været vant til at stå i. Det kan i værste fald fremprovokere ængstelige tanker og yderligere besvær med at nå ind til den dybe søvn, der netop er så vigtig for den videre udvikling. Har dit barn besvær med at få sovet de nødvendige timer om natten, kan det være en god idé at tage et kig på, hvad en kugledyne kan gøre for dit barns søvn. En tyngdedyne til børn er ideel til at skabe fornyet tryghed omkring søvnen og på denne måde fjerne tidligere angst og besvær forbundet med at skulle falde i søvn om aftenen. Det lyder måske mærkeligt, at en tung dyne kan bidrage med en forbedret søvnrytme for dit barn, men den er altså god nok.

Hugged.dk rabatkode

Største besparelse

Hugged Kugledyne Barn

599.00 DKK

539.00 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvad en kugledyne til børn kan gøre for dit barns søvnrytme, så har vi herunder samlet nyttig information omkring, hvad en tyngdedyne til børn egentlig er for en størrelse.

Hvad er en kugledyne til børn?

En kugledyne til børn er ganske enkelt en tung dyne, der vil have en beroligende effekt på dit barns søvn. Grundet dynens tyngde vil det give dit barn en fornemmelse af tryghed og nærvær og vil ultimativt hjælpe dit barn ind i den dybe søvn igen. En kugledyne til ADHD børn såvel som kugledyne til sensitive børn er i løbet af årene blevet mere og mere populær og har igennem forskning vist gode resultater. Vi kender selv, hvor mærkelig og hvor uvant en følelse det er ikke at have en dyne over os, når vi skal sove. Dette er resultatet af den positive effekt, dyner generelt har på vores søvn. Som mennesker har vi simpelthen brug for den omsluttende og trygge fornemmelse omkring os, når vi skal falde i søvn, og for børn, der har vanskeligheder med at falde i søvn, kan en kugledyne til børn være det oplagte valg.

At anvende en kugledyne til ADHD børn har haft gode resultater, da tyngden i dynen hjælper de børn, der har svært ved at finde roen i sig selv med at dæmpe uroligheden efter en lang dag i daginstitution eller skole. For de sensitive børn, der har tendens til i højere grad at lade sig påvirke af udefrakommende indtryk, kan det også være svært at genfinde roen i sig selv, når aftenen falder på, og det bliver tid til at sove igen. Kugledyne til sensitive børn er således også ideel at benytte sig af, idet den kan give den ekstra tryghed, børn har brug for, for at komme til at falde i søvn igen.

Hugged kugledyne til børn

Et af de førende mærker, når det kommer til tyngdedyne til børn, er mærket kaldet Hugged. Hos Hugged finder du en kugledyne til børn, der kan være med til at give den fornødne tryghed, dit barn har brug for, når det bliver tid til at sove. Dynerne fra Hugged er alle i højeste kvalitet og indeholder små og fine glasgranulater, der er med til at give en tyngde til dynen. En tung dyne fra Hugged til børn rasler ikke og siger heller ikke irriterende lyde, når man vender sig, men bidrager snarer med sansestimulerende tryk, der er med til at øge produktionen af søvnhormonet kaldet melatonin. Dette hormon er alfa og omega for en god nats søvn, idet det er med til at sende signaler ud i kroppen, der lader den vide, at nu er det tid til at sove og falde til ro.

En tung dyne fra Hugged anbefales blandt andet som kugledyne til ADHD børn såvel som kugledyne til sensitive børn. Børn, der på hver deres individuelle måde har brug for at finde roen, når aftenen falder på, kan have rigtig meget glæde ud af at have en tung dyne omkring sig, der hjælper kroppen med at falde til ro. Vi kender selv, hvor svært det kan være at holde modet oppe efter en nat uden søvn, og for børn hvis sanseapparat er på højtryk i løbet af en lang dag i daginstitution eller skole kan det give rigtig god mening at blive hjulpet frem mod en dyb søvn, der kan lade kroppen afstresse og slappe af igen.

At få for lidt søvn i hverdagen har for mange bivirkninger til, at det ikke kan betale sig at investere i den gode nattesøvn, der med tiden kan genoprette en hensigtsmæssig søvnrytme. Herunder kan du læse mere om, hvorfor vi anbefaler at købe en tyngdedyne til børn, hvis dit barn, som så mange andre, også oplever besvær ved at falde i søvn om natten.

Hvorfor købe en tyngdedyne til børn?

Søvnen er som bekendt en af de absolut vigtigste faktorer, når det kommer til børns udvikling. For lidt søvn om natten kan i værste fald udvikle sig til bivirkninger som eksempelvis:

  • Forringet immunforsvar
  • Kortere lunte i sociale sammenhænge
  • Forstærke stressende eller ængstelige situationer

For de sensitive børn såvel som børn med ADHD, er deres sanseapparat allerede på højtryk i løbet af en dag, og der er derfor ikke behov for yderligere negativ stimulering. Børn og voksne, der får for lidt søvn om natten, er generelt mere udsatte for at have en kortere lunte i løbet af dagligdagen og kan have svært ved at fungere, som de plejer, i sociale sammenhænge, simpelthen fordi der er for mange stressende og ængstelige momenter knyttet til dette. For børn, der ellers elsker at indgå i sociale sammenhænge, kan det efter nætter uden søvn være en udfordring i det hele taget at møde op til fødselsdagsfester eller legeaftaler.

Forskning viser, at en kugledyne til ADHD børn såvel som en kugledyne til sensitive børn er med til at skabe de rette forudsætninger for, at disse børn kan indgå i en optimal hverdag, hvor de kan være dem selv og finde i roen i dette. Tyngden i en dyne er med til at lade børnene koble af i deres eget tempo og er en fantastisk investering for dig som forælder, der ønsker rolige nætter for dit barn.

Hvad kan en tyngdedyne som en almindelig dyne ikke kan?

En almindelig dyne er vi få, der ikke kan leve uden. En omsluttende dyne er for mange en nødvendighed for at kunne falde i søvn. Den omsluttende effekt skaber en tryghed, der er alfa og omega, når det kommer til at falde i søvn. Det er helt og aldeles naturligt, at man ikke kan falde i søvn, hvis ikke man er tryg, og derfor forbindes en dyne for mange med tryghed. En almindelig dyne kan dog modsat en tung dyne ikke mindske eventuelle uroligheder i kroppen, som vi er mange, der oplever, når vi lægger os til at sove. Uroligheden kan være opstået af flere forskellige årsager, men i alle tilfælde gælder det om at dæmpe denne urolige fornemmelse for at få en så god nattesøvn som mulig.

Uanset om det er en kugledyne til ADHD børn eller en kugledyne til sensitive børn vil tyngden i dynen være med til at berolige barnet, inden det skal sove. Den omsluttende effekt er jo som bekendt tæt forbundet med tryghed og har vist sig at være præcis det, som børn, der har besvær med at sove, har brug for, for at kunne få en så optimal hverdag som overhovedet muligt.

Når søvnrytmen bliver ændret

For mange børn kan det være uvant at havne i en situation, hvor man ikke kan sove. Store dele af barndommen er baseret på rutiner, og når der er noget, der ikke går efter planen, kan det fremprovokere store reaktioner for børnene, der i forvejen viser tendenser på en eller anden grad af sensitivitet eller overstimulering af sanseapparatet. Vi kender det også fra os selv, hvor irriterende og til tider stressende det kan være ikke at kunne falde i søvn, som man plejer. For de fleste børn behøver søvnløse nætter ikke at være ensbetydende med et livslangt besvær forbundet med søvnen, men kan blot være en fase, de må igennem. For at skåne deres normale hverdag så meget som muligt, kan man ved hjælp af kugledyner til børn være med til at lægge en dæmper på de urolige nætter og medvirke til en langt mere sammenhængende hverdag for de små. Uanset om det er en kugledyne til ADHD børn eller en kugledyne til sensitive børn, du er på udkig efter, vil det være en investering, der vil give rigtig god mening for dig og dit barn.

Det er ganske enkelt et faktum, at vi med en fuld nats søvn bare fungerer bedre i hverdagen, og når vi er sammen med andre mennesker. Dit barn kan få lige præcis den tryghed, der er brug for, til at sove, ved hjælp af en fantastisk kugledyne til børn.

Læs også vores generelle artikel om tyngdedyner her.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat