figure figure

Indretning

Indretning af sovesværelset har en afgørende betydning for din søvn. Find alt lige fra sengeborde, tæpper, lamper osv. der giver dig en god nattesøvn.

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Juli 2024

Skab hygge med indretning i soveværelset

Indretningen er med til at give dit soveværelse liv – en afslappende oase hvor drømme kan slippes løs. Derfor bør du ikke forsømme de sidste detaljer, for de kan have en markant betydning for din søvn.

Selvom du har anskaffet dig en lækker seng, så hjælper det ikke ligefrem på din søvn, hvis vinduerne ikke er tildækket med gardiner. Eller føler du også at sengen mangler et personligt præg og det bløde look? Så er det måske en sengegavl der er med til at skabe netop dette.

En god indretning får dig til at slappe af og få pulsen ned. Derfor er det vigtigt, at du indretter dig soveværelse så du får mulighed for at slappe af. Det er ikke så tit du bare ser en seng stå alene i et værelse? Nej. Den er omgivet af andre møbler, som er med til at præge den afslappede stemning.

 

Skab en hyggelig stemning

Mange mennesker – måske inklusiv dig selv – har en travl hverdag, hvor det er begrænset hvor meget du slapper af og falder til ro. Derfor er det meget vigtigt du sørger for, at dit soveværelse fungerer som en afslappende oase – så du kan få ro og sove.

Stemningen og miljøet i soveværelset er derfor alfa og omega for din søvnkvalitet. Denne hyggelige stemning kan du blandt få gennem lys, puder, sengetæpper osv.

Et lækkert bambus betræk er blandt andet med til at skabe ro og hygge. Læs blogindlægget “3 gode grunde: Derfor skal du vælge bambus sengetøj“, så du bliver overbevist om at bambus sengetøj er værd at købe

Indret dit soveværelse til bedre søvn

Indretningen af dit soveværelse kan have en stor betydning for om du sover godt. Hvis du indretter dit soveværelse efter dine behov, kan du føle dig mere afslappet både inden og mens du sover. Og hvis du slappere mere af, så har du nemmere ved at falde i søvn.

Derfor bør du ikke gå på kompromis med indretningen af soveværelset. Indretningen skal både passe til din stil og behov, men også fungere praktisk, så du eksempelvis ikke får lys ind fra dårlige gardiner eller føler dig glemt inde med at mange nipsting i soveværelset. Uanset hvilket soveværelse du har, får du her nogle gode muligheder og tricks til indretning af dit soveværelse.

Sengeramme

Sengerammer har måske ikke en direkte indflydelse på din søvnkomfort. Men rammerne er med til at gøre sengen pænere og mere indbydende at se på. Og når din seng ser pæn og indbydende ud bliver du automatisk mere afslappet og rolig – og det har en stor indflydelse på din søvn.

Så synes du, at din seng trænger til en kærlig makeover? Så har vi sengerammer i flere forskellige modeller, størrelser og farver, eksempelvis en sengeramme 180×200 lige her.

Se sengerammer

Gardiner til soveværelset

Vil du holde dagslys, andre mennesker, forstyrende lys og andet ud fra dit soveværelse, så du kan få en god nattesøvn? Så er gardiner løsningen.

Gardiner til soveværelset fungerer nemlig rigtig godt til afskærmning til soveværelset. Der er ikke noget værre end folk der kigger ind, mens du tager en lur, eller solen skinner dig lige i ansigtet ved daggry. Det er alt sammen med til at gøre din søvn dårlig.

Men at vælge gardiner kan godt være en svær opgave. For skal det være mørklægningsgardiner, skal det være velourgardiner, skal de være billige gardiner osv.? Se vores udvalg og få en guide til, hvordan du vælger de rigtige gardiner til dit soveværelse.

Se gardiner til soveværelset

Sengegavl

Hvorfor vælge en sengegavl? Udover at den giver dit soveværelset et hyggeligt og personligt præg, som fremhæver sengen på en god måde, så er der flere fordele ved en sengegavl.

En sengegavl er mere end bare en “stofvæg”. Den beskytter nemlig din væg mod slitage fra din pude, giver en bedre siddekomfort, holder din hovedpude på plads og fungerer som isolering mod væggen.

Der findes et utal af sengegavle. Så hvilken passer bedst til dig? Se udvalget af sengegavle fra blandt andet Bedre Nætter, NordicDream og COOP her.

Se alle sengegavle

Sengestel

Sengestel er også et andet ord for en sengeramme. Et stel til sengen er med til at give den et særpræg. Sengestel købes typisk separat, hvortil lamelbund og madras skal tilkøbes.

Der findes et hav af forskellige sengestel, som har hver deres individuelle look. Så hvis du er på udkig efter et sengestel i hvidt, et sengestel i træ, sengestel 180×200, sengestel med opbevaring osv., så kan du se udvalget nedenunder – her er der både de bedste sengestel, sengestel tilbud til en god pris og i forskellige kvaliteter.

Se alle sengestel

Sengeborde

Et sengebord ved siden af sengen er for mange uundværligt. De er nemlig rigtig gode til at have en lampe stående, eller et sted du kan stille et glas vand eller ligge mobilen. Når du også er færdig med at læse et kapitel i din bog, kan du også gemme den væk i sengebordets skuffe. Der er så mange fordele ved et sengebord!

Får du også lyst til et sengebord nu? Så klik ind på vores side med sengeborde, hvor du finder et hav af sengeborde med og uden skuffer, i flere forskellige farver, og i forskellige prisklasser og kvaliteter.

Se alle sengeborde

Natbord

Et natbord fungerer på samme måde som et sengebord. Et natbord er ligesom et sengebord rigtig praktisk til at have en sengelampe stående eller til at opbevare dine ting mens du sover. Det kan eksempelvis være rigtig rart, at have din mobil liggende på et bord, så du ikke træder på den.

Her på siden finder du mange natborde i forskellige stilarter, kvaliteter og modeller – så du kan finde lige præcis det natbord, som passer til dine behov og ser lækkert ud i dit soveværelse. Du kan blandt andet finde natbord i den minimalistiske stil, hvor det lyse og mørke træ taler for sig selv. Du kan også finde et mere morderne natbord i ren, sort stål.

Der er så mange du kan vælge – så mon ikke, der er én til dig.

Se alle natborde

Sengelamper

Vi du skabe ekstra hygge og have mulighed for at læse en bog mens du ligger i sengen? En sengelampe kan netop give dig det.

En sengelampe er – udover at tilføre lidt ekstra til indretningen – også ideel til at skabe hygge. Der findes et væld af sengelamper i forskellige modeller, typer, priser og kvaliteter. Under sengelamper kan du finde et udvalg af sengelamper såsom en sengelampe med lysdæmper, Arne Jacobsen sengelampe, ball sengelampe, led sengelampe osv.

Når du vælger sengelampe er der dog én ting du skal huske nå – hvordan den passer til din seng. Find ud af her, hvilken sengelampe der passer til din seng.

Se alle sengelamper

Vægur

Et vægur bruger vi oftest til at se hvad klokken er. Men et vægur kan mere end bare vise hvad klokken er. Du kan sagtens købe et vægur som fungerer som en slags kunst – der er dragende, tiltalende og iøjenfaldende. Og så er det også vigtigt med en vægur, som ikke forstyrer din søvn om natten med en kontakt, klik, klak, klik, klak om natten.

Vi har samlet et lækkert udvalg af vægure i forskellige designs, materialer, farver osv. Om det er et vægur til det moderne eller det lidt mere retor soveværelse, så har vi et vægur der passer til.

Du kan blandt andet finde et yderst klassisk og tidsløst vægur eller et rustikt vægur i træ fra BOBOonline på siden vægure.

Se alle vægure

Knagerække

En knagerække har ikke en direkte betydning for din søvn eller søvnkomfort. Nej. Men en knagerække kan give orden og ro både dit hjem og soveværelse – og den ro og orden har en betydning for din søvn.

Forstil dig synet af et opryddet soveværelse, hvor morgenkåben hænger klar på knagerækken til dig når du står op. Eller forstil dig din fine kjole eller smart jakkesæt der hænger sirligt på en smart knagerække – klar til at blive taget på.

Vi har samlet både morderne, klassiske, minimalistiske og spøjse knagerækker på siden knagerækker. Så sætter du pris på, at dit tøj kan hænge smukt og klar til at tage på om morgen? Så skal du have fat i en knagerække.

Se alle knagerækker

Sengetæppe

Vil du gerne give soveværelset lidt kulør og ekstra hygge? Et sengetæppe er et godt bud, da den bløde, tekstile overflade giver et roligt udtryk. Og så kan du også skjule din dyne og pude med et lækkert overtræk.

Soveværelset er det sted, hvor vi trækker os tilbage og slapper af. Et sengetæppe kan være med til at give den ekstra hygge og ro, som du har brug for i dit soveværelse. For på den måde at sove godt.

Du kan få sengetæpper i flere forskellige størrelser, tekstiler og kvaliteter. Vigtigst af alt er størrelsen på sengetæppet.

Se alle sengetæpper

Garderobestativ

Har du ikke plads til alt dit tøj i skabet? Og bliver du stresset af at tænke på den rodebunke der møder dit syn, når du åbner klædeskabet. Hvis du ikke har blandt til et skab mere, så kan et garderobestativ være et god alternativ. For hvis du stresser over rodet, så har det en direkte betydning for din søvn.

Om du er på udkig efter et stillet, moderne, rustikt eller innovativt garderobestativ, så har vi helt sikkert én til dig. Udover at stativet fungerer praktisk til at længere tøj på, så kan det også give et flot og dekorativt udtryk. Det lyder ikke helt dårligt, vel?

Se alle garderobestativer

Spørgsmål til indretning?

Hvad koster gardiner?
plus

Prisen på gardiner til soveværelset afhænger bl.a. af størrelse og materiale. Prisen på gardiner kan variere alt fra et par hundrede kroner til op til flere tusinde kroner afhængig af om du vælger rullegardiner, plissegardiner, lamelgardiner, persienner, panelgardiner osv.


Vi anbefaler, at du ikke går på kompromis med prisen på gardiner, da de har en afgørende betydning for din søvn. Hvis lyset skinner gennem gardinerne forstyrer det din søvn – og dermed din daglige søvnrytme.


Hvordan sætter man en sengegavl fast?
plus

Du kan som udgangspunkt sagtens selv montere din sengegavl. Det afhænger dog af hvilken model både din seng og sengegavl er. Som udgangspunkt så placerer du sengegavlen på gulvet bag sengens hovedgærde eller monteres på selve væggen eller madrassen.


Sengegavle kan dog monteret forskelligt afhængig af, hvilken seng og selvegavl du har købt. Derfor anbefaler vi at du tjekker monteringvejledningen af sengegavlen hos din sengeforhandler.


Hvor høj skal et sengebord være?
plus

Højden på sengebordet afgør du ud fra sengens højde. Som hovedregel skal dit sengebord være lige så højt som sengen, eller 5 cm. lavere. Du kan dog sagtens finde sengeborde som er højere end din seng.


Vi råder dig til at købe et sengebord som er samme højde eller lavere end din seng – så det er nemmere for dig at placere enten mobilen eller en bog på bordet.


Hvor stort skal et sengetæppe være?
plus

Når du skal vælge sengetæppe til din seng, så skal du tage sengens størrelse med i betragtning. Derudover skal du medregne din ønskede længde på sengetæppet på begge led af sengen, således tæppet falder på langs siderne af sengen.


En enkeltseng måler som standard 90×200 cm.

En trekvartseng måler som standard 140×200 cm.

En dobbeltseng måler som standard 180×200 cm.


hvor højt skal en knagerække hænge?
plus

Knagerækken kan hænge i forskellige højder afhængig af design, funktion og model.


Hvis det er voksne som skal bruge knagerækken, skal den hænges ud for næsen på gennemsnitshøjden for voksne. Hvis der dog også skal hænge børnetøj på den, så skal knagrækken hænges 10 – 20 cm. kortere end gennemsnitshøjden for voksne.


Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat