figure figure

Hvorfor er det vigtigt at have en ordentlig seng?

Skrevet af: Anne Larsen

Der findes enormt mange mennesker både i Danmark og i udlandet som har problemer med søvnen. Søvn er et af de behov som mennesket har og som også er basalt. Det vil sige, at det simpelthen er en nødvendighed at man får søvn for at kroppen kan fungere. Under søvnen, sker der nemlig mange ting med hjernen, men også kroppen har behov for at hvile.

 Der er mennesker som er velsignet med et ’godt’ sovehjerte som man siger. Og så er der mange som hele livet har haft problematikker med søvnen. Der kan være underliggende tilstande og sygdomme som direkte påvirker søvnen samt mange andre ting, men sengen kan også have enorm betydning for søvnkvalitet. Læs med her.

Der er stor forskel på senge

Der er nogle mennesker som gerne vil sove på en hård madras og andre som skal have den så blød som muligt. Hårdheden af eksempelvis en madras, kan have stor betydning for eksempelvis skavanker og smerter i led, muskler og andre kropsdele. Dét betyder således, at der er forskel på menneskers behov når det kommer til senge. Har du overvejet om du egentlig er tilfreds med den seng du har? Du kan eksempel sammenligne senge og finde en Sengeramme fra Vidaxl, hvis du overvejer et nyt køb.

Sådan finder du din nye seng

Når du skal på udkig efter en ny seng, så bør du uden tvivl sammenligne flere med hinanden. Du skal også gøre dig nogle overvejelser omkring dit budget, da der er stor forskel på priser på senge. Du skal blot huske, at der også er stor forskel på kvaliteten og, at pris ofte hænger sammen med denne. Du kan eksempelvis tjekke VidaXl ud for senge udvalget eller andre møbler. Du kan finde et super lækre sofaborde her samt inventar til hele hjemmet.

8 timers søvn hver nat

For nogle er det ganske let at sove igennem hver nat, og mange kan sagtens klare 8-10 timer i streg. Det er dog langt fra alle som er så heldige og, at det lyder som en drøm at få så lang en søvn.  Hjernen og kroppen har brug for hvile om natten for netop at kunne klare morgendagens problemstillinger og generelt fungere. Derudover har søvnen også betydning for immunforsvaret.

Når søvnproblemerne tager over

Når man ikke kan sove ordentligt over en længere periode, så er det vigtigt at søge hjælp. Det kan nemlig påvirke livskvaliteten i så høj grad, at det bliver svært at fungere i vågen tilstand. Der kan være mange underliggende faktorer, som gør at man ligger vågen eller vågner ofte. Stress og psykiske problemer kan i dén grad påvirke søvnen og det er vigtigt at få taget hånd om problemerne. Tal med din læge, hvis du har problemer med at sove om natten.

Gode råd

Der findes flere husråd, som siges at kunne hjælpe med forbedre søvnen. For eksempel, har lavendel en beroligende effekt. Derudover er der også mange som drikker kamillete inden sengetid af samme grund.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat