figure figure

Hvad kan man gøre, hvis man har svært ved at falde i søvn?

Skrevet af: Anne Larsen

Der er rigtig mange danskere, der har svært ved at falde i søvn om aftenen. De fleste af dem, der kæmper med dette, har svært ved at finde en løsning på det. Desværre medfører, at der er mange, der helt opgiver at løse det.

Heldigvis er der flere tiltag, man kan kaste sig over, hvis man oplever, at man har svært ved at falde i søvn. Uanset hvad der ligger til grund for, at du kæmper med at falde i søvn om aftenen, er det naturligvis noget, der kan løses.

Køb en tyngdedyne

Oplever du, at du generelt har svært ved at falde i søvn om aftenen, bør du overveje at købe en tyngdedyne. Det er en særlig type dyne, der giver dig en omfavnende følelse, hvilket får din krop til at falde til ro, hvilket er medvirkende til, at du lettere falder i søvn.

Hovedparten af de personer, der forsøger at skifte deres nuværende dyne ud med en tyngdedyne, har stor succes med det. Derfor er det naturligvis også værd at prøve for dig. Ønsker du at se nærmere på dine muligheder, kan du bl.a. besøge https://ellasleep.dk.

Drop koffein efter kl. 14

Danskerne er rigtig glade for kaffe. Faktisk så glade, at den gennemsnitlige dansker drikker fire kopper kaffe om dagen. Desværre er det ikke altid, at det er godt for søvnen at få koffein i dette omfang.

Hvis du har svært ved at falde i søvn om aftenen, er det en god idé, at du forsøger at skære ned på, hvor meget koffein du indtager. Du kan f.eks. starte med at droppe koffein efter kl. 14, da det kan være medvirkende til, at det er ude af systemet, før du skal sove om aftenen.

Overvej en ny topmadras

En stor del af dem, der har svært ved at falde i søvn om aftenen, er påvirket negativt af deres seng. Det betyder dog ikke, at der er behov for at skifte hele sengen ud. Derimod vil det i de fleste tilfælde faktisk kunne være nok at skifte topmadrassen.

Det er nemlig det madraslag, du er i kontakt med, når du ligger i din seng, og er derfor også det, der har størst indflydelse på, hvordan det føles at sove i den. Hjælper det ikke at droppe koffeinen efter kl. 14, eller at skifte dynen ud, kan en ny topmadras være løsningen.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat