figure figure

5 råd til endnu bedre søvn

Skrevet af: Frederik Jørgensen

Slip af med søvnmanglen

Alt for mange danskere sover direkte dårligt. Vi lever i en tid, hvor dårlig og for lidt søvn er en af tidens største udfordringer for rigtig, rigtig mange mennesker. Det kan ikke understreges nok, hvor vigtig din søvn er for dit velvære. Derfor giver vi dig i det følgende gode råd og tips til at forbedre din søvnrytme.

Her får du konkrete grunde til, hvorfor du har svært ved at falde i søvn og måder hvorpå du lettere kan falde i søvn:

1. Du ligger med mobiltelefonen lige inden du skal i seng

For rigtig mange er det helt klart lettere sagt end gjort, men det er simpelthen SÅ afgørende for din søvn. Mange undersøgelser har vist, at hjernen ikke kan skelne lys fra skærmen med rigtigt sollys, og derved tror, at det stadig er dag, og det slet ikke er tid til at sove, hvis du sidder og kigger ind i en skærm, selvom klokken har nærmet sig midnat.

Når du så endelig slukker skærmen eller lægger telefonen væk, er du stadig lysvågen og skal bruge rigtig meget tid på at falde ned. Det er derfor alfa omega, at du laver nogle regler for, hvornår du skal slukke for skærmene.

Hvornår det er, kommer selvfølgelig an på, hvad tid du skal op, men et godt råd er at slukke skærmene 2 timer før, du skal sove.

2. Vegansk livsstil har betydning for din søvn

Et andet vigtigt element i forbindelse med din søvnrytme og -kvalitet, er dine madvaner. Flere studier har vist, at enkelte fødevarer har en positiv effekt på din evne til at falde i søvn og derefter sove igennem. Her gælder det særligt fødevarer, der er meget kompatible med den veganske livsstil. En livsstil som er meget debatteret, men som der er stor enighed om, både er godt for miljøet og dit overordnede helbred.

Dette er også grunden til, at flere og flere implementerer den veganske livsstil som deres egen. Det gælder også professionelle udøvere indenfor forskellige brancher. Du kan læse om Daniel Negreanu, der er af mastodonterne indenfor poker og er fortaler for den veganske livsstil.

3. Dyrk ikke dine hobbyer lige inden sengetid

Det lyder lidt kryptisk. Selvfølgelig skal du have lov til at dyrke dine hobbyer, men hvis du laver noget, du går rigtig meget op i, inden du skal sove, er det igen svært at falde ned igen efterfølgende.

Det kan være mange ting. Det kan være, at du går meget op i træning. I så fald bør du lægge træningen tidligere på dagen.

4. Brug pengene på din seng og sov godt!

Vi har det med at bruge en masse penge på mere eller mindre ligegyldige ting som for eksempel mærketøj. Hvis du skal bruge penge i dyre domme på noget, bør det være noget, der virkelig gør en forskel. Det er netop tilfældet med dit sengearrangement.

Hvis du for eksempel køber en god springmadras og noget dertilhørende godt sengetøj, hjælper det både på et lavpraktisk og et mentalt plan. Det vil sige, at du selvfølgelig sover bedre, hvis det du sover i er af kvalitet, men du glæder dig også meget mere til at sove, hvis du har lækre ting at sove i. Her på Sleepzone.dk anbefaler vi for eksempel at vælge en bedst i test elevationsseng, hvis du gerne vil øge din søvnkomfort markant.

5. Læs en bog inden sengetid

Søvnen er en stor del af din sundhed. Der er helt klart en lighed mellem, at mange danskere har en dårlig og mangelfuld søvnrytme, og at befolkningen på trods af vores ellers gode levestandard ikke er i den gode ende, hvad angår den generelle sundhed og levealder.

Der er desværre alt for mange, der fuldstændigt har droppet den dyrebare kunstart – at læse. Det er ærgerligt! Det er godt for rigtig mange ting at læse.

Først og fremmest giver det dig bare velvære at læse en god bog. Du dykker simpelthen dybere ned i et emne og en verden, som du ikke gør andre steder. Når du er godt i gang med en rigtig god bog, glemmer du alt andet omkring dig, indtil øjnene bliver helt trætte, og du simpelthen bare skal sove.

Dette er selvfølgelig rigtig godt for dig, der har problemer med at sove. Derudover hjælper en bog dig også med at holde skærmene væk. Det er nemlig ikke muligt at multitaske, når du læser, som det er ved rigtig mange andre ting.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat