figure figure

Glade mennesker sover bedre

Skrevet af: Anne Larsen

Det pudsige ved søvn er at personer bliver mere glade af at sove. Derudover sover glade personer også bedre. Vi fokuserer på sidstnævnte i denne artikel hvor vi kigger på hvordan en lykkelig tilstand kan hjælpe dig med at sove bedre. En undersøgelse af Cornell University har vist at der er en forbindelse mellem en positiv tilgang til livet og en bedre søvnkvalitet. Så hvordan kan man blive glad? Det er vores hovedfokus nedenfor.

Vær social

Med en travl hverdag har vi ofte svært ved at få tid til at socialisere. Det er dog netop vigtigt at tilbringe tid med venner. Det kan både være online med at spille poker hos unibet og fysisk sammen hvor i fx kan se en film. Mulighederne er mange, og du kan blive mere glad ved at socialisere og det kan altså føre til en bedre søvn.

Sæt pris på livet

Vi har tidligere skrevet at det er en god ide at have en notesbog ved siden af din seng. Her kan du gøre det til en fast vane at skrive tre gode ting ned, før du går i seng. Naturligvis skal det ikke være hvilket som helst. Ideen er at du skriver tre ting, som er gået godt i løbet af dagen.

Fx kan det være at du blev rost på dit arbejde, du har lukket et vigtigt salg, du har haft en god samtale med en veninde eller noget helt fjerde. Noget så simpelt som godt vejr, et lækkert måltid kan også være en eller to af dine tre ting.

Taknemmelighed har en stor indflydelse på håb og glæde. Det hjælper dig med at have en mere positiv tilgang. Naturligvis er det også kun godt at tænke på gode ting før du går i seng.

Smil og giv komplimenter

Først og fremmest kan du komme i bedre humør af at smile. Selv hvis det måske virker lidt fremtvunget i begyndelsen vil det hjælpe. Du kan også blive gladere ved at give komplimenter.

Når du møder folk kan du rose dem for at hjælpe dig, komplimentere deres tøj eller tilbehør, og udtrykke din glæde for andre faktorer. Ikke alene hjælper det din glæde, komplimenterne kan også komme retur. Tro det eller ej, men når du begynder at gøre andre folk gladere vil de også begynde at give dig komplimenter og ros.

Sport gør dig glad

Vi ved godt at det måske er svært, hvis du har svært ved at finde lykken. Alligevel er det vigtigt at dyrke motion. Faktisk er det en af de hurtigste løsninger til at blive gladere. Tænk over det. Er der nogensinde nogen som har fortrudt at de har trænet og aktiveret lykkehormonerne.

Sport kan føre til et bedre selvværd, mere selvtillid, du kan sove bedre fordi du bruger din energi på den gode måde, og endorfinerne skubber lykken i vejret. Det fører alt sammen til at du vil sove bedre.

Sov Godt

Som vi har skrevet i flere andre artikler, er det også vigtigt at du sover. Sørg for at sætte tid af til at sove. Reducer aldrig dine timer i sengen til fordel for mere arbejde, mere studie, eller alt for mange timer med de sociale medier. Det er altafgørende at du sover tilstrækkeligt og godt for at du kan leve et lykkeligt liv.

 

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat